Skoči na vsebino
Poraba!
Napisano

Po enoletnem zadovoljnem lastnistvu in 20k km prevozenih, razen manjsih gremlinov, ki so jih v BTC-ju pregnali, je povprecna na roke zracunana poraba 5,95l/100 km. Kar solidno.

Mazda6 Sport CD 129 TE Plus-ex

Mazda6 SPC CD 150 Revolution

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2013
Napisano

Evo, jaz sem za ?eninega Noteja izbral ContiPremiumContact 5 v dimenziji 185/65/15 88H po 67eur po komadu, in sicer kar pri lokalnemu vulkanizerju v Kranju.

Sem pa malo za orientacijo spra?eval ?e za dimenzijo 215/50/17 91W za mojo Mazdo, pa se cene gibljejo okrog 150-160 eur(Bridgestone potenza RE 050A, Contisportcontact 5, Michelin Primacy3 + bon za gorivo).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2013
Napisano

Falken. Obraba je prakti?no ni?na! Jih je kolega imel na Acordu v 205 55 16. Pa niti niso bile slabe. Ni letel dol iz ceste z njimi, nikoli!

http://falkentire.com/tires/car-tires/ziex-ze-912

Meni je za Falken vulkanizer rekel obratno, da se hitro obrabi, in res, kolega jih je na BMW-ju uni?il v enem letu. Sam bom za ?eno v dimenziji 185/65/15 vzel Conti PremiumContact 5, Dunlop SBR, GY efficient grip performace ali Bridgestone Turanzo, odvisno kar bom dobil najceneje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

CX-5 Attraction 2.2 diesel 150KS (od sredine avgusta)....voznja normalna, relacija 60-70% relacijska 15km v vsako stran ostalo 65km v vsako stran (ne AC) poraba po potovalnem ra?unalniku 6,4-6,7l/100km ko pe? ra?unam je to med 6,9 in 7,25l/100km. Do sedaj sem vedno to?il na Agipu, 1x na OMV-ju in je poraba poskocila za 0,4l/100km.

Lp Primoz

Na moji 6-ki CD 129 pa je ravno obratno, ?e tankam na OMV-ju, je poraba, ra?unana na roke, nekje 5,8l/100km, ?e pa tankam na Agipu, pa nekje 6-6,1l/100 km. Tudi potovalni ra?unalnik v drugem primeru ka?e za 3 deci ve?. Se mi zdi zanimivo, ker se mi je tudi pri prej?njem avtomobilu zdelo, da sem z OMV-jevim dizlom prevozil najve?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2012
Napisano

Mislim, da dimenzija 205/55/16 ne bo OK za tvoj avto zaradi manj?ega obsega kolesa kot je dimenzija 205/60/16 ali 195/65/16.

Kvalitetna in dokaj cenovno ugodna guma je tudi Uniroyal ms plus 66. Zdaj kje dobiti najcenej?e gume in plati??a, zavisi od kje izhaja?, saj se nima smisla voziti ?ez pol Slovenije, ?e ti lokalni vulkanizer zrihta komplet za cca 20-30 EUR dra?je.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avto Škofljica - RBA center d.o.o.
Napisano

Tu ni kaj drugega, kot vztrajat do konca. Kot sem razbral iz tvojega posta, so ti nekaj sicer ?e priznali ali kupili (kompresor klime), vendar to o?itno ni bilo dovolj, tako da mislim da glede upravi?enosti do garancije ne bi smelo biti ve?jih te?av, saj bi te sicer ?e v za?etku zavrnili.

Hec pa je v tem, da sem na drugem forumu prebral, da je ta prodajalec eden bolj po?tenih med ostalimi preprodajalci, ?eprav po mojem mnenju po?tenih ni.

Upam, da zadevo zrihta? v svojo korist.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 nakup
Napisano

Tipi?na slovenska nevo??ljivost, ?e js mimam n? od tega tud drugi naujo mel. :prstgor:

Tu jaz nisem imel v mislih nevo??ljivosti, temve?, da je potrebno ?e precej ve? pozornosti posvetiti ob pregledu takega avta. Vsak pa se odlo?i sam, kje in kaj bo kupil. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 nakup
Napisano

Mene primerka z neta ne bi pritegnila ?e zaradi prodajalcev in kot je nekdo omenil, se je potrebno vpra?ati, za kak?no ceno jih je prodajalec dobil, da jih z dobi?kom prodaja naprej. Raje dati jur?ka ali dva ve?, pa poiskati kak?no slovensko, saj se je la?je obrniti na slovenski servis, ki je avto servisiral in dobiti ?e kak?no informacijo ve?, kot pa le iz digitalne knji?ice. Nenazadnje ne gre za malo denarja, stro?ki pa lahko postanejo hitro visoki.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

nima kej bit, jaz sem mel ?e 7500km po prvem mesecu, mal pozabu na to...:)

Sem vzel rabljeno, ?e ne dve leti staro, s podalj?ano garancijo, pa ?eprav so mi pri Skorn?ku zagotavljali, da je z avtom vse OK, sem se odlo?il ?e za en dodatni pregled, ve? o?i ve? vidi. Itak pa se cena potem od?teje pri rednem servisu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

cd 129 je fenomenalna ma?inca. a ma? limuzino? Ta o?itno ?e pol litr?ka manj kot moj karavan. Moj zadnji 5,9L

Ja, 5-vratno razli?ico, danes pa jo peljem ?e na kontrolni pregled v BTC, da bo ziher vse OK.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Jaz sem danes ?el tankat po prvem izpraznjenem rezervoarju, odkar sem si nabavil Mazdo, in sem si na roke izra?unal porabo 5,88l/100km, ra?unalnik pa mi je kazal 5,8. Vo?nja pa je bila dnevna po avtocesti Kranj-Ljubljana, ter mestna po Ljubljani (Trnovo-Center-WTC) in malo po Kranju, seveda po omejitvah, tankal pa na Agipu. Tako z avtom kot s porabo pa ve? kot zadovoljen :jupiii: .

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pomo? pri nakupu mazde 6
Napisano

Pozdravljeni,

sem na novo prijavljen na forumu, ?eprav ga spremljam ?e nekaj ?asa in da ne odpiram nove teme, me zanimajo va?e izku?nje z Mazdo 6 CD 129, saj se resno zanimam za nakup. Nekaj sem ?e prebral na forumu, vendar ker gre za dve leti star motor, nekih izku?enj tudi ?e ni objavljenih. Sedaj sem lastnik Honde Accord iCTDI, pa sem z njo zelo zadovoljen, predvsem s stro?ki vzdr?evanja in porabo, zato ?e je morda imel kdo v lasti oba avtomobila, lahko napi?e tudi primerjavo. Na tem forumu sem prebral, da je servisiranje Honde dra?je od Mazde. ?e je temu res tako, potem se racionalnost nakupa izpla?a, vendar je pri Hondi odvisno, na kateri servis pelje?. Prvi lastnik moje je za drugi servis na poobla??encu pla?al 600 eur, jaz pa za povsem enako obse?en servis na drugem poobla??encu 300 eur. Seveda si ogledujem tudi novo Hondo Accord, vendar je to ?e druga zgodba.

Torej vesel bom vsakr?nih predlogov ali nasvetov, zakaj iti v nakup in zakaj ne. Predvsem pa me zanima, ali ima ta motor ?e verigo.

Lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.