Kilometre vrtijo vsepovsod...tako v tujini kot tudi pri nas, zares imaš lahko pri vsakem rabljenem avtu SKRB, da bi bili zavrteni kilometri. Kakšn je pa procent je pa že AMZS pred časom objavil članek, ki je bil tudi tu na forumu, cca vsak 4ti avto je prevrten.
Tle piše, da so v Nemčiji prevrteni kilometri pri vsakem tretjem, morda celo vsakem drugem avtomobilu.
Ima pa ta prodajalec dostikrat tudi avte z zelo malo km, kot recimo tale Mazda pred meseci in se je prodajala za cca. 26.000 €. V vsakem primeru nekaj ne štima (ali preveč, ali premalo km). 😂
Včeraj sem bil na morju. Regionalka in mal strah pred omejitvami, tako da sem na ac vozil 140 (tisti odsek na AC je limitiran na 110 po zakonodaji). Sem prišel domov in je kazala poraba 7.4. Šparovček.
@Slivka tvoja mazda je izvenserijska, to smo že ugotovili. 🙂 Bolj mirno se bo vozil z bencinarjem, kot z dizlom, saj tko tle pišejo fantje o izkušnjah z dizli, kake težave se vse lahko pojavijo pri dizlu. 🙂
Evo bom poslal se link od avta katerega imam namen vzeti in svojo Mazdo CX-5 175 Aut 2014 letnik bi dal v ceno. Na mazdi sem se pozanimal in po pogledu št. šasije so mi preverili in naj bi bili vsi servisi narejeni redno. Je pa uvožen iz Nemčije.
Mazda CX-5 CD175 AWD AT Revolution VELIKO OPREME, letnik:2017,22890 EUR ::...
Prosim kar v napad z mnenji🙂
Raje vzmemi kakega SLO poreklo in ne iz uvoza, kaj veš kaj se je iz avtom dogajalo. Pa raje pri pooblaščencu vzemi, kot pri teh preprodajalcih. Aja, pa bencinarja vzemi, kot so že ostali napisali...tankaj, servisiraj, vozi....prej se ga boš naveličal, kot da bo šlo kej narobe. Bolj varen nakup od dizla.
Si pa bolj na varni strani. Pa verjetno narediš tudi bistveno več km, morda po slabših cestah.
Sem se vozil z 10 let starimi letnimi Continental gumami na Opel Corsi, profila še vsaj 5 mm, sicer bolj previdno, ampak nikoli nisem imel težav. Na istem avtu sem imel tudi 6 let stare zimske Sava Eskimo z veliko profila, ampak so na mokrem drsele in sem jih zamenjal z novimi.
Sem pa tja naredim test, ko nisem prepričan, recimo je na cesti nekaj snega in je cesta prazna, na polno zabremzam, za občutek.
Ne vem, morda pa res na bolj varni strani in pa morda preveč ziheraški in ne zvozim gum do konca. Na leto pa naredim cca.25k km.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Vikend, ni vozačev, dijakov, študentov 😛
Povezava za deljenje
Deli na druge strani