Mislm da je sam va?n da da? not DOT 4 ali ve? ker 3 baje ni ve? za usak avto. Moj fotr je DOT 4 nalil notr in zadeva laufa k nova! Sva pa ?e misnla dfa je ?la sklopka u k**ac. Pol sva pa vidla da je posoda prazna.
kok pa gre kaj tega olja normalno?? k mam obcutek da je mal lajtenga preparena pa da mi prav lepo oljcka spusa??
moje osebno mnenje je da si raje ubodi mazdo res da je honda mnogo bolj pri moci sam pa ni vse v teh konckih ker prevec pod havbo ni kaj lusno met!!! honde se mi zdijo tudi da so prevec ocenjene za svoj letnik ker nova je bila cenejsa od konkurence sedaj pa ima skoraj podvojeno ceno konkurence!!
res da bomo mi navijal za mazdo prijatli z drugega foruma kjer si isto odpirav temo pa za hondo. pac je tko da bi vsi radi videli cimvec clanov med sabo sam odlocitev je samo na tebi nihce ti nebo dav dnarja za nakup vozila!
Za sklopko se uporablja navadno olje za bremze in mislim da ima? ti kar skupaj vezano posodico za bremze in sklopko
Edit: zmotu sem se ima? posebe in ziher gor pi?e kak?en olje gre not
ja posebi je posoda k sem v manual gledu pa ni nig gor na posodi napisan niti v manual knigi sam pise da gre not kao bremz olje pa me zanima ce morm na kaj pazit!!?? :ne vem:
men so vsi odgovori lepo po malem pomagal sam mi je tko da bi vse probu k nism lih nevem kok pr dnarju!!!
na koncu se je pa izkazalo da je olje v menjalniku kar v redu in v zadostnih kolicinah da pa je edini krivec za to da se ni dalo lepo prestavlat sklopka!!!!
coool coool nisem nc reku jz sm sam hotu mal pomoci nc bat bom ze nekak popadenu ce ne pa drug menjalnik gor sam sm mislu da kdo kaj ve pa da bi pomagu zarad mene se pa ne zj tle gor neki prickat pa razburjat k je cist brez veze!!!
1. Pa ve? to?no katero olje ima? sedaj v menjalniku?
2. Je mo?no da je pred menjavo olja bilo enako, le da se nisi zavzel?
3. Kak?no je bilo staro olje - umazano, opilki, na otip....
4. Koliko ga je isteklo
5. Koliko ste ga vlili v menjalnik
To bi bila tako na hitro moja vpra?anja stranki pri ugotavljanju defekta.
joj iskreno kaj je za en olje not nebi vedu ce najdem embalazo dodam!!!
pred menjavo olja je blo cist ok!!
staro olje jah cisto ni blo lih opilkov pa ni blo za najdt!!
kolk ga je v menjalniku je tm ena odprtina pa do tja natocis!!
nevem saj ce mi en skor za 1000% rece naj dam drug olje not ni pene bom naredu sam blesavo se mi zdi da dnar stran mecm mal za to mal za ono pa ode avto u tri koruze!!!
Olje ni pravo in to je to, ker so v?asih modeli nalival v honde gosto olje kot je za druge avt, pa sploh prestav ni blo ve?.Honda ima enako olje v menjalnikou in otorju, verjetno je kaj takega tudi pri MX-5. Druga? pa Wildcat uprapaj pa bo povedala, al pa se vsaj pozanimala katero olje je pravo in gre noter.
to da imajo honde isto olje za motor kot za menjalnik tudi jaz vem!!!
samo da bi bilo isto pri mx5 pa se nikoli nisem zasledu!!
V soboto mi je menju man?eto zgloba pri sprednem kolesu in mi je vzel natanko 2.500 SIT, kar se mi zdi zlo ugodno, pol pa je kolegu (SDIjevcu) menjal v?eraj komplet jermena, pa neki pri auspuhu za?vasu, pa jasno redni servis in je blo vse skupi 61 smukov, pol sva pa vidla da je bil samo glavni jermen in kar mu pripada ?ez 40 jur?kov! Pol je kolega za?el razmi?ljat, da je majster v vseh teh urah zaslu?u samo za kakih par pirov!
Skratka legenda od ?loveka, priporo?am tut bli?njim mazda?em, mislim da ne bo nobenmu ?al!
Preglej olje v menjalniku...... ponavadi je pozimi te?je prestavljanje zaradi nizke temperature... in se posledi?no zaradi tega viskoznost olja zmanj?a......
LP david
saj sm ze v cet topic odpru zarad tega ker sm dav na novo olje notr pa sm mislu da bo kaj bolje pa je se zmer totalno isto mi ze kar orenk zivce para!!!!
mene pa nekaj zanima kaj pomeni to da ko avtek nekaj casa stoji cca pol dneva in se nato odlocim da se grem mal okol pojat pa avtek vzgem menjalnik je v prostem teku pa ne morem dati v nobeno prestavo v cisto nobeno ce pa ze gre pa gre tako na trdo da me kar pri srcku zaboli!!!!
potem ko naredim priblizno 1km pa se da cisto normalno prestavlat?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
ja zamenjavo lajtenge!!!
a pa se mi splaca to pri pooblascenem servisu menat al kr tm pri enem salabajzarju?? :ne vem:
mazda teka teka in se razspaca
lite feltne pa ostanejo doma!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani