Me ima, da bi ?el po VIN tele mazde in preveriti DSK, ko tako na veliko objavlja slovenski, vsi servisi.....ker sem ?el tja gledati eno alhambro, tudi KAO slovensko tudi KAO z vsemi rednimi servisi....
avto pa obup, z nekimi doma sprintanimi ra?uni, poreklo nem?ija
Kukr gledam, so tile kr use pokljukal, kar je mo?no od opreme. Ker na sliki ni videti,da bi imel avto ogrevane sede?e, pa tud dvomim da imam sistem za nadzor tlaka???
Evo,dans sem ?el tankat in sem imel porabu malenkost pod 7l/100km (47,93litrov/692,5km). Sam sem bil res var?en z gasom. Naslednji tank, bom probu pa z malce bolj dinami?no vo?njo,da vidim razliko
Tole je pa kr ugodna zadeva, sam sem dal za podobno 2.0 TE Plus (samo o?itno ima tale model 2010 kar nekaj ve? opreme) 9200? z isto kilometri in prav tako od prvega lastnika.
Ja,sej ?e je use po?timan tko k more bit, me sploh ne moti to. Sem pa vseeno pri?akoval,da ima? komplet podatke o vozilu in kaj se je z njim dogajalo na servisu - tudi poleg rednih servisov. Torej ,to lahko potem zve? samo, ?e je lastnik dovolj po?ten,da to vse pove ali pa ?e koga poznas na servisu.
Men je bilo zanimivo naslednje. Sem preveril DSK in dobil komplet izpisek vseh servisov. Zanimivo mi je bilo pa to,da mi je lastnik povedal,da je bila menjana ena prednja lu? (je ?lo preko zavarovalnice in naj bi bilo vse to po?timano pri AC cosmos na celov?ki), ampak pri izpisku iz DSK, pa to ni nikjer ni? zavedeno ali zapisano??? Bi mogu to kje drugje pogledat, al bi mi to mogli dat zraven izpiskov??
Tle so bli pa kr ?parovni pri minimalni porabi. Je pa res,da upra?anje kaj ka?e BC, kar je pa dejansko izra?unana poraba. Je pa lastnik tudi rekel,da je vedno tankal samo 100 oktanski benz, ker se pri benzu ne sme ?parat
Tako da,sem pa ?e malo nestrpen in komi ?akam jutri?nji dan
Hvala hvala Avto grem iskat jutri, potem pa vidim kako naprej. Kar se porabe ti?e, bom najprej videl kako se bo obnesla v praksi. Sem bral test od avto magazina ( http://www.avto-magazin.si/avtomobilski-testi/mazda6-20i-te-plus/ ) In me je precej zaskrbelo kaj in kako. Lastnik ima trenutno porabo 8l (kratka mestna vo?nja). Je pa reku,da ga je na relaciji spravil tudi na 6.7l/100km. Tak,da bom najprej malce eksperimentiral potem se bom pa odlo?al za naprej.
Upam,da nisem zamo?il, ker nisem uzel dizla, glede na to da dnevno delam 80km
Sem pa avto preveril na servisu in ima vse servise redno delane. Oz je bil servisiran vsako leto, ker kilometrov ni bilo toliko narejenih. Me je pa zmotilo to,da je voznikov sede? malce "razmajan" tako,da moram malce pogledat ?e se da kaj naredit.
Tega ne bom razumel, zakaj se ljudje ki prodajajo avtomobil ne po?istijo avta znotraj. Pravtako ne razumem, kako ima lahko pri tako malo kilometrih tako zjahan sede???
Sej stvar je mikavna in bom ?el najbr? u kratkem pogledat.
Mi je pa res zanimivo, kak?na velika cenovna razlika je med hondo accordom in mazdo 6 istega letnika. Sicer sem zadovoln s svojim civicom, samo dvomim,da je pa accord toliko bolj?i od mazde 6 (?e sploh je).
Na koliko prevo?enih kilometrov imajo dizli servis? Veliki servis pride na 120 000km ali 150 000km? Ker me je zadnji? nek prodajalec prepri?eval,da ima veliki sevis na 150 000km???
Ta avto sem ?el gledat in morm re?t,da izgleda prov fajn. Tud okol ma?ine ni ni? mastno od olja. Zatakne se edino pri tem, da je prodajalec tretji lastnik in brez servisne s katero bi lahko potrdil pristnost kilometrov. ?eprov se mi zdi,da znajo bit kr realni kilometri, glede na ohranjenost. Malce zna koga zmotit rahlo obdrsani stebri?ki (plastika), zgleda da zaradi nalaganja v avto.
Mene je najbolj zmotilo to,da nima ve? opreme (kaki parksenzorji nebi ?kodl...).
Me pa zanima za tole Mazdo 6. Sem klical lastnika, pravi da ima s plinom prevo?enih cca 50 000km in je bil sli?at ?ist zadovoln s plinom. Ima pa sistem G1, pa me zanima kako se obnesejo tile bencinarji s plinom?? Enkrat sem bral,da tile mazdini oz fordovi motorji niso najbolj??? Ve kdo kaj ve? povedat ?? PA ?e lastnik je reku,da prodaja zato, ker rabi 4x4 avto.
Glede na to,da sem trenutno ?e vedno lastnik predpotopnega civca VTI, bom najbr? mal pogre?u posko?nost pri kateremkoli novej?em avtomobilu Je pa res,da otrok in dru?insko ?ivljenje zahtevajo svoje
Sej vem,da se mogo?e ?e malo zmi?ljujem. Samo tole se mi zdi kr okej avto, z okej ceno. Samo motor me skrbi ,da je podhranjen za te?o in velikost avtomobila
Pozna kdo prodajalca, ali pa ?e ima kdo tak avto (karavana)? Sicer ima tast 6ko (5vratna) z 1.8 ma?ino in povpre?no porabo 7l (letnik 2005). Samo on ne velja, ker se skoraj ni? ne vozi, oz ?e ?e samo na dopust v dalmacijo in nazaj Zato pa ima cca 70 000km. Je pa res,da je tole kar precej ve?ji in te?ji avto?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kukr gledam, so tile kr use pokljukal, kar je mo?no od opreme. Ker na sliki ni videti,da bi imel avto ogrevane sede?e, pa tud dvomim da imam sistem za nadzor tlaka???
Povezava za deljenje
Deli na druge strani