Skoči na vsebino
Elektromobilnost
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je dvorjan napisal:

Mojstri ... samo nekaj ... teh 4k km in povprečje 48 km/h vključuje ooogrrooomnooo mestne vožnje.

Sploh pa - resetirajte vaše števce in se naslednjih 4k km vozite tako, kot se pač vozite (niti vam ne bom govoril o mestni ali zimski vožnji). Potem pa prilepite svoje screenshote in bomo predebatirali. Bomo videli, koliko vas bo dosegalo 48 km/h. Nihče z mestno vožnjo ... #pacienti

Saj vem, ko zmanjka tehtnih argumentov, se opirate na vsako bilko ...

i20n avtoceste ne vidi.

Večinoma rush hour služba in nazaj:

Screenshot_20240509_202910_Bluelink.jpg

Screenshot_20240509_203151_Bluelink.jpg

Malo bi družinskih izletov naredla, namesto Focusa in bi bila preko 48km/h.

Glede na to, da stojim in da je v mestu 50km/h omejitev. In da imam do službe celo vrsto ležečih, sem ok.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Žal nimam zvestobe. Imam pa firme, ki jih ne bi imel nikoli.

Če bi že bil zvest, bi bil Alfi. Ampak tudi tam sem odšel zaradi neprimernosti ponudbe.

Mogoče drugačna predstava pomaga razložit moje mišljenje:

Preprosto ne bom jedel kislih jabolk, samo za to, ker so jabolka. Bom pač hruško vzel, pa čeprav imam najraje jabolka.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
Pred eno uro je vzupan3 napisal:

Ja, to je prihodnost. V resnici se osebno veselim električne mobilnosti in posledično bistvenega izboljšanja zraka v mestih (in vse dobre posledice ki pridejo s tem). 

Upam da je to sarkazem.

Ker ves drek od izdelave baterij, bo zaokrožil po zemlji.

Če ne verjameš. Sevanje od jederskih poskusov je tudi.

By the early 1960s, there was no place on Earth where the signature of atmospheric nuclear testing could not be found in soil, water and even polar ice.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Imaš prav. Sem malo googlal in ima samo ena banka v slo določilo, kaj moreš prebit, da se fiksna spremeni.

Sem brez kredita celo življenje, pa se nisem niti zanimal kak to gre.

Samo pred krizo so vsi jemali variabilo, ker je bila venejša.

Fiksna se je splačala samo za to zdaj, ker se je vedlo, da bo variabilna zrastla.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ne bo po se ponovilo, so se banke izučile in imajo inflacijo vključeno 😉

dne 4. 5. 2024 ob 20:23 je DINAMIK napisal:

Ali vaše plastike na CX30 mažete ,da ne zbledijo? Ta teden kupim CX30 ,ali Forda ...,jah ja vem,da sploh nevem kaj bi,sedaj imam že predračun za fokusa ST 😅🙈

Je že padla odločitev?

Kolko js tak ST, nazadnje je bil pred enim letom z mojo opremo 41-42k€

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano (urejeno)

Verjetno so ti najbolj profitabilni in jih niso želi odstopiti Shell-u.

Ne verjamem, da je Zoki lahko Orbana komandiral.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Haha, če ne morejo hitrosti nižat z dirketno, pa jo z avti ki imajo manjšo končno hitrost ali pa so bolano požrešni.

Prefrigano.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano (urejeno)
dne 6. 5. 2024 ob 10:21 je SeekK napisal:

Kar je bilo prej pri nas Mol, je ratal Shell, kar je bil OMV so pa ene Ina in ene Mol.

Kaj kdo toči pa dejansko nebi vedel...da se naredi z enim bencinom 10-15% več kot z drugim, mi tudi malo dvoma zaseje ko preberem.

Ne bo držalo.

Vse OMV, je pod krila vzel Mol in potem ukazano količino oddal.

Tudi eni Moli so postali Shell in ne samo OMV-ji.

Tudi Molov je bilo prej več, kot je zdaj Shellov.

Maksimalno količino po nakupu OMV-ja, pa je ukazal nek državni urad proti monopolu.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

No pol verjamem, da ga nočeš imet.

Meni je tudi na Mazdi variabilna jermenica pela od 40k km naprej. Kar je tudi krepko prehitro. Pa ABS enota je bila že pri 40k km zanič.

To se še pri Alfi ni zgodlo 😉

Verjamem, da se pri vsaki firmi zgodi, važn pa je procent, kolkim se to zgodi. In seveda, če se meni, sem lahko tudi edini, pa ne pogledam več 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

2.3 mašina je imela 3-4 iteracije. Zadnja je z redno menjavo olja ok.

Prvim so pokale glave, ker so se luknjice zamašile, ki so med cilindri olje prepuščale, zadnja je baje sloted.

Ampak to so vse 2.3 280 mašine. In servisi nimajo pojma, ko to vprašaš.

Imam 1.5 3 cilindra in od MY2020 ima oljno črpalko gnano z mokrim jermenom in ne zobnikom. Baje penlo olje ob objestni vožnji in je lahko brez olja obstala. Na servisu nič ne vejo o tem.

Pri obeh mašinah zna bit še problematičen carbon built up, ampak ot imajo Mazde baje podoben problem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jaz imam Focusa karavan 182 bencin s športnim podvozjem.

Seveda pa je ST bolj brutalen stroj, vozi pa se verjetno isto dobro.

Moraš se vprašat kaj bi rad imel, ker Focus ST z 280 konji je totalno drugi svet kot pa cx30.

Ford je stroj v pravem pomenu besede. CX30 bo mehkejši na cesti in z dosti manj brutalnosti.

Kakšni so kaj dobavni roki trenutno za Focusa?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano (urejeno)

Tudi če mi Grk tanka, rečem kartica in basta. Pa si ne more nič zaokrožit 😉

Samo to bom rekel, ker ne mislim politike mlet.

Kdo le je zdravnikom dvojne plače izplačeval. V Nemčiji in Avstriji so imeli kakih 500€ na leto korona dodatka. Zdaj pa štrajkajo, ker ni korona dodatka.

V koroni smo se zapufali tak, da glava peče. In žal nisem bil v pravem poklicu, da bi mi kaj kapnilo.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Tudi 1.7 je dražje kot je pri nas.

Kolko šimfate Ptiča, imamo zelo ugodno gorivo.

Ne tankam na avtocestah, ne v Italiji, ne v Sloveniji. Sem v Srbiji, ker so cene ble iste.

Jaz v Italiji vedno iščem self service ročke. Ne bi dal 10-20c več, da mi stric tanka.

To te pač izkušnje naučijo, pred tem sploh nisem vedel, da ti še kje kdo tanka, ampak izgleda so italjančki pripravljeni plačat, da si rok ne umažejo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano (urejeno)

A niso to vsako leto za hrvate pravli, ker zaporedoma podražujejo in še kr je vse polno.

Tak bo tu. Al bo prišel kdo, ki bo pripravljen plačati visoko ceno ali pq bojo spuatli in bo polno.

Drugače pa tvoje cene o italjanskem bencinu me skozi fascinirajo.

Center Bologne:

Screenshot_20240504_075408_Fuelio.jpg

Center Firenz:

Screenshot_20240504_075659_Fuelio.jpg

To so živi podatki od uporabnikov za RON95.

Rad hodim v Italijo, samo takih cen, kot pri nas, ni bilo tam nikoli. Vedno so med najdražjimi v Evropi.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano (urejeno)

Dražji kot pri nas.

202 RDS, to google pravi 1.72€.

2 leti nazaj sem poleti v Italiji (Elba in Firenze) tankal po 2.1€. V Grčiji pa lani poleti poleti okoli 1.8€.

Imamo kr srečo s ceno v Sloveniji.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.