Skoči na vsebino
Afera Volkswagen
Napisano

Ja, to bi pa ?e mene zanimalo. Da se naredi test v realnem prometu in ugotovi, koliko je dejansko res prihranka. Potem se pa pozanima, koliko zdr?ijo posamezni sklopi tega sistema, preden se pokvarijo in jih je potrebno menjati. Nato pa narediti enostaven ra?un: na toliko kilometrov prihrani sistem toliko goriva, to je toliko evrov. In na toliko kilometrov je treba zamenjati to pa to in to je toliko evrov.

Razlika je: ?

Pa da vidimo odgovor...

Saj sva midva s 'staro' in novo 'sky active' in pri?la mimo marketinga do identi?nega rezultata

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 CD 110
Napisano

No pol si vse odgovoril, fora je da ima mazda5 zadaj v sredini zgolj zasilen sedez, ok za stolcek, za sedeti pa tezko.....

Drsna vrata so zakon, parkiras ob zid pa je

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

V?eraj bil s ?kodo v ZG, danes v Nova Horica in glej ga no, vsemogo?ni TDI nekaj trese..... :rolleyes: Mogo?e 105KM ni dosti proti burji 100 na uro  :lol:, glede prigod....en kamion napihalo vame, da je ?lo za las brez dotika, ko sem ?el jaz mimo njega

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Michelin ob bok Savi...........................daleko nazad.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 uga?a - pomo?!
Napisano

sem mazdo dala na poobla??en servis v MB, ko mi je mazda za?ela nagajati, pa so jo dali na ra?unalnik ki pa ni ni? pokazal, zato so me na brzino odpravili da z avtom ni ni? narobe ampak z nesposobno voznico. Nikoli ve? me ne vidijo tam,....

Mogo?e je pa res ?as, da pokli?em ?ez trojanski klanec

Mamo tunel zdej :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 uga?a - pomo?!
Napisano

Evo se plonk cegelc....anglesko se rece scv

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 uga?a - pomo?!
Napisano

Ce se ne spoznas prevec predlagam da to das enmu mehaniku, ker sta dva tipa ventilov in lahko preko oglasa narobnega vzames.

So pa tudi fantje tukaj v navezi s preverjenim serviserjem Pelko ki ti pridejo po avto pustijo nadomestnega in peljejo na servis.

Edino ne vem ce imajo pasos za severno od trojan :)

Se pa splaca urasni servis je samo ventil ene 300 ojro, pri Pelkotu sigurno veliko veliko ceneje

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 uga?a - pomo?!
Napisano

a ta ventil ?e crkuje ga ra?unalnik ne zazna kot napako?

Ja,ne zazna

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 CD 110
Napisano

Hvala za odgovore :)

Imam kar te?avo,ker kupujem avto katerega mislim imeti kar nekaj let (trenutni mije slu?il 8.let). Zato tolk kompliciram okol tega, kaj lahko pri?akujem, da bo ?lo "narobe".

Gledam za karavani oz enoprostorci (tukaj mislim samo Mazdo5 in Toyoto Verso). Potem pa so tu karavani; Honda accord od letnika 2009, Mazda 6 od letnika 2008, mogo?e Avensis... Potem pa ?e Ford Mondeo, morda Focus. Sem pa gledal tudi za Opel Astrami od letnika 2010 dalje, kar veliko avta za ta denar. Samo ko bere? s kak?nimi te?avami se tam ukvarjajo te kr mal mine.

?e najraje bi ostal na japoncu :)

Tale 6ka bi bla tudi zanimiva. To je ?e FL ?e se ne motim?

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=10154431&show=1&avto=Mazda%20Mazda6%20Sport%20Combi%20CD129%20TE%20Plus%20N...

?e te lahko vpra?am - kaj ti je bolj pomembno - prtlja?nik velikost ali komfort prevoza (vstop itd). Imel 2 x M5 in 2xM6 .....

Pomembno vpra?anje je tudi koliko otrok ima? (?e), ti potem povem zakaj

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 uga?a - pomo?!
Napisano

Pred dobrim mesecem so se za?ele te?ave pri mazdi 6 (letnik 2005) ? diesel in sicer:

- v za?etku je samo nakazovala, da jo nekaj mu?i in dajala ob?utek, da bo ugasnila v prostem teku - kazalec na armaturki je malo zanihal vendar se je hitro umiril

- nato je za?ela ob?asno uga?ati pred semaforjem ali ?e je dlje ?asa stala na mestu ? ne glede na to ali je bila v brzini ali v prostem teku. Ko je ugasnila sem jo lahko brez problema ponovno v?gala in nadaljevala pot.

V tem ?asu sem jo tudi odpeljala k mehaniku, ki pa me je odpravil z obrazlo?itvijo, da z vozilom ni ni? narobe, in da ra?unalnik ne poka?e nobene napake. V ?asu, ko je bila na testiranju tudi enkrat ni ugasnila.

- kasneje pa se je zadeva iz tedna v teden stopnjevala, kar pomeni, da mi je v z za?etku ugasnila nekajkrat na teden, proti koncu pa ?e nekajkrat na dan oziroma na vsakem dalj?em postanku pred semaforjem

- danes je pa pri?el dan, ko je zjutraj brez te?av v?gala, za spremembo mi ni delala te?av na cesti, ko sem pa pri?la domov pa je ugasnila in sedaj v?ge z veliko te?avo oziroma samo ?e ji dodam in dr?im gas. Pod ?tandgasom pa takoj ugasne.

Prosim vas za nasvet, ker ne vem kaj jo mu?i in ?e mi lahko svetujete kak?nega mehanika iz ?tajerske regije, ki bi jo popravil.

valerija

IMV Ventil, fantje bodo pa vedeli za ?tajerski konec

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Afera Volkswagen
Napisano

Nevem, koliko ima junior porabe ... nisem nic spraseval :) ... Kar je pojamral, je to, da tisti kitajc od navigacije ni vreden pol kozarca tople vode :) ... Z drugim pa je ocitno zadovoljen :notworth:

Normalno ce je iz ios familije :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Afera Volkswagen
Napisano

Moj avtobus tdi od japonskega lazjega definitivno rabi manj. Tako na relaciji kot mestu, pa je v japoncu bil odstranjen dpf

Tdi 170 dsg 1,9tone vs 1,7 tone 143 rocni

Je pa kot je omenil boss - dinamicna voznja v prid porabe japoncu in kontra

Zato ne vem zakaj pravte anemicen, ker ne rani gas da se premakne....

Jest koliko sedaj japonc papa? BC je bil kalibriran, prej je 1L lagal

Skoda tdi 105 je pa razred zase relacija tudi 4/100

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 CD 110
Napisano

To govorite porabo za 110KM ali 143KM verzijo??

Tale se mi zelo dopade

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9922238&show=1&avto=Mazda%20Mazda5%20CD110%207S-SLO

Samo nima napisano, ker lastnik je, ali ima avto servisno knjigo in znano servisno zgodovino, nima parkirnih senzorjev... :( Je pa lepa k Marija :)

za servisno rabi? samo VIN in preveri? vse na uradnem servisu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

EU vs SLO
Napisano

Vesel k nemski bokser....:)

post-2637-0-92509100-1443297245_thumb.jpeg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Afera Volkswagen
Napisano

No mislil sem brez premika gum, turirajo ja

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Afera Volkswagen
Napisano

Meni nekaj ne gre skipaj drugace tukaj...ta sw naj bi deloval oziroma zaznal merjenje pod testom ala dyno, ko poganjas samo prva kolesa brez zadnjih.

Letni pregledi pa se delajo pod stantgasom...

Torj nihce po svetu ne meri teh plinov? Ce da potem bo to kmalu del pregleda....pol bo pa jeba za odstranjene dpfje tudi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

EU vs SLO
Napisano

Primer iz prakse: Stara dobra slovenska kvaliteta

Sedezna Tom Tom (sedaj M Tom po izkrvavitvi denarja). 11 let staro - kot novo, se vedno funkcionalno, le mikrofibra po vseh letih, hrani, lulanju dojenckov....pa se cem je pac zamascena. Kavc se sestavlja v zakonsko in je tudi to dal velikrat skozi.

Kreteni od tapecerjev hocejo 1500? za nove prevleke, za dva kavca iz ikeje...

Ampak ga ne dam, upan da se bo dalo kaj s pralnim strojem, kljub letom je vreden vsakega investiranega tolarja

post-2637-0-71919600-1443266210_thumb.jpeg

post-2637-0-03458800-1443266226_thumb.jpeg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Afera Volkswagen
Napisano

Jaz bi se seveda logicno vprasal - ce nekemu velikanu ne uspe priti na zeljeno normo, kako (ni)so drugi uspeli.....verjetno se bo sedaj izkazalo da je Euro norma zgolj mokra zelja.....

Smeji se pa proizvajalcem hibridov in stroma....pa mamo lahko novo teorijo zarote

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Afera Volkswagen
Napisano

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Afera Volkswagen
Napisano

Govora je o NOx, ne CO2. Me?a? hru?ke in jabolka.

govora je o VW aferi s co2....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Afera Volkswagen
Napisano

Ne vem kaj teb dogaja za ameriko, ampak amerika pocasi a vztrajno bliza svoje standarde evropskim

Danes so na 235g/miljo (146g/km) plan do istega leta 2021 pa je 172g na miljo (107g/km)....

Hummer H2 ima se vedno preko 300g/km co2 ne glede na velikost katalizatorja.....

post-2637-0-32423800-1443049324_thumb.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Afera Volkswagen
Napisano

Tle si pa malo zapluzil

Evropa ima standard 130g/km sedaj in plan da to spravi na 95g na kilometer do 2021

Amerika ima pa vsaj 7 razlicnih pravil, vecina jih je pod EPA medtem konima Kalifornija svojo, med drugim usa meri v 'pounds of carbon dioxide per megawatt-hour (lbs. CO2/MWhr)'

S tvojim cifram imamo vsi nove avte ki strogo ne smejo na cesto.....pretvori ameriske v eu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.