Skoči na vsebino
"mladi voznik"
Napisano

tole pa skoraj ne bi verjel, ker ?e nisi kriv za nesre?o ne more? prevzemati krivde - niti teh 20% ... ?e je slu?ajno to res zadeva itak pade na prvem sodi??u..

To?no tako! :whatever: David, tole ti je ?isto NAROBE ZNANO! ?e en prileti vate pol si pa kao kriv, ker si voznik za?etnik! Haloooo, mislite no! <_<

@Mitja MX6&T: Za policiste si voznik za?etnik 2 leti (ve? pik dobi?, ne sme? napihati in podobno), za zavarovalnico si pa 3 leta in mislim, da ne glede na leta. Ampak v to ne trdim. V glavnem hvalabohu sem ven iz tega sranja! :vesel: ?e ne bi mi zadnji? ?e izpit vzeli na radarju. :blink:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

"mladi voznik"
Napisano

Saj ne bo? kaznovan, ?e vozi? avto, ki ni zavarovan za votnika za?etnika. Sploh ni nujno imeti zavarovan avto za voznika za?etnika. AMPAK: ?e povzro?i? nesre?o, potem gre pa 20% pla?ila na tvoje stro?ke. Torej, ?e se zaleti? v naprimer nekega BMWja na katerem bo 500.000 jurjev ?kode, bo? ti pla?al 100.000 jurjev. ;) Potem pa izbiraj ali bo? dopla?al pri zavarovanju avta tistih 20% ali ne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prehitra vo?nja
Napisano

?e preve? smo opazni, pomoje vejo skoraj za vsak na? premik

:bravo: A pol se dobimo jutri ob 25:61 pri Leclercu? :hohoho:

Ah pomoje ne vejo no. Vsaj fizi?no ne vejo kdaj in kje vsakodnevno dirkamo :P drugo je pa tukaj na internetu, ko policaji ?isto enostavno preberejo vse o nas.

No sem, Simon u?ivam v hitrej?i vo?nji ampak le kadar je prazna cesta, da ne ogro?am drugih, ker to je zadnje, da bi se zaletel v koga ali ?e kaj huje :(

OK, offtopic.... :blink:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prehitra vo?nja
Napisano

Kljub temu, da se strinjam s policijsko netoleranco glede hitrostnih prekr?karjev v naselju so pa vseeno razlike kje je ta prekr?ek narejen. Vo?nja recimo po Zalo?ki (ki je dvopasovna s fizi?no lo?enimi smernimi vozi??i in brez nesemaforiziranih prehodih za pe??ce) s hitrostjo recimo 90km/h je 100x manj nevarna, kot pa vo?nja z 80km/h uro po ozkih ulicah recimo mimo ?ole, vrtca, nezavarovanih prehodov, parkiranih avtomobilov itd.

Jah saj vemo, da je la?je ustavljati na Zalo?ki, kjer jih je gotovo ve? tak?nih, ki vozijo prehitro, kot na kak?nih ozkih ulicah, kjer jih je manj.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prehitra vo?nja
Napisano

4. s prito?bo uspe? samo, ?e ni radarske slike v evidentirani obliki, ki se lahko reproducira, druga?e pa pla?aj obvezno v osmih dneh od storitve prekr?ke polovi?ni znesek , s tem prekr?ek prizna?, kazenske to?ke ostanejo neko dolo?eno dobo mislim, da 3 leta - poglej v Zakon o prekr?kih in Zakon o temeljih varnosti v cestnem prometu

Ne seji okoli neresnic!!!! Za tak?en prekr?ek tega ni ve?! Morda je za kak?ne manj?e (napa?no parkiranje), ne pa za tak?ne stvari!

In ne govori, da ne divajati, ne ve? kako hitro ti hitrosti iz 50, 60 naraste na 70 80, ?e je cesta popolnoma ravna in pregledna. ;)

Fant tebi pa tole: Bodi dec in priznaj! Zdaj jaz ?e vedno ?akam na po?to, ker sem pripeljal 79 namesto 50 pa je ?e kar nkaj ?asa od tega. Jebiga se zgodi, ?ola za drugi?. Nimam toliko denarja, da bi ga lahko dajal policajem ampak ker vem, da sem toliko ?el mu niti ne bom sikal ker nima veze kve?jemu razkuril ga bi in bi se spomnil ?e kak?no stvar, ki morda ne bi dr?ala. Potem je pa tvoja beseda proti njegovi. <_< Druga?e ima? pa 5 dni ?asa, da napi?e? obrazlo?itev dogodka (zakaj si toliko peljal, zakaj se ne strinja? s kaznijo bla bla bla in podobni izgovori) in, da jih pisno prosi?, da pla?a? po obrokih. Takrat, ko sem ga sam takole posral je bil policist zelo prijazen (mogo?e sem bil dobitek dneva?? :D) in mi je rekel, da zdaj ne gre ve? to k sodniku ampak ima to komandir ali en ?ez, da razre?uje takpne stvari!?!?!? Mo?no.

ReDevil saj razumem, da si bil jezen ampak, a ti je on dr?al nogo na gasu? :hohoho: Saj pravim tut jaz sem bil, samo pa? opravlja svojo slu?bo, tudi, ?e je bolj nepriljubljena. :vskalo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vo?nja RX8ke!
Napisano

Nimam jajc, da bi ?el te?it tja, ?eprav imam ob?utek, da ?e bi ?el tja, da mi ne bi dali RX-8ko v roke. "Kaj bo ta mulc, ko ?e za eno normalno Mazdo nima ke?a" odnos.

Ali pa! Ko je RX-8 pri?la ven je ?el prijatelj tja s Cliom ta starim, pridivjal na parkiri??e in vpraa?l prodajalca, ?e lahko dobi RX-8 za pljati se! In prodajalec ves navdu?en :blink: da lahko ampak tedaj je pa od zadaj pri?el en ?ef in rekel, da ne. :hohoho: Ampak skoraj bi mu uspelo, ?e bi najbr? malo lep?e pripeljal se.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ustavla me polcija
Napisano

Eh zame sta obe prestari ampak bi se tut o?enil z njima! :hohoho: Pa tut, ?e me po prvi poro?ni no?i pusti, ?e vseeno bi bil hud uspeh! :vesel:

Pa v obalni stra?i na kolesih so tut imeli ene kar lepo obdarjene policistke, ?e me spomin ne vara. sramezljiv

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kupujem mazdo
Napisano

Moj ima 154.000km in ima ?isto lepe sede?e! :bravo: Volan, stopalke in ?altkebl so pa obrabljene pomoje dosti realno za toliko kilometrov. Imamo pa Sunnya z 211.000km in ima volan ?e ?isto gladek okrog in okrog. Ravno tako ?altkebl. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kupujem mazdo
Napisano

Tak?en model imam pa jaz (l.97 + 2 AIRbaga ve?).

Ima kar malo kilometrov. Opreme imajo ve?inoma vse pribli?no toliko. Kaj pa paziti pri nakupu? Recimo lu?i so pri teh avtomobilih zelo rade motne. Na notranji strani! :vskalo: Stvar se da s?istiti ampak je potrebno biti vztrajen in natan?en saj ima? druga?e lahko ?ez 3 mesece isti ?morn (kot jaz na levi lu?i). Kako se stvar s?isti je nekje na tej strani opisano, po potrebi ti bom poiskal.

Motorji so ?isti. Edina mastna packa, ki se jo tolerira je zgoraj na desni strani (?e gleda? pod haubo) pri frtajlerju (a sem prav napisal? Ura je zgodnja pa nisem ?e pri sebi :D). Tam so vsi 1.5 motorji radi malo mastni ampak ni ni? huj?ega to.

Ko sem jaz kupil svojega so bili iz meni neznanega razloga trije le?aji zani?! :unsure: Najbr? samo pri mojem ampak vseeno preveri, ko se bo? ?el peljati, ?e kaj ?udno ropota (sicer pa upam, da ima? kak?nega mehanika, ki bo ?el z tabo). Meni se ?ibedah no?e zapirat. Preveri!

Kaj ?e dodati? ?e ti je oblika sprejemljiva potem pa sploh. Najve?ja fora je namre?, da te bodo vsi spra?evali kaj za eno Toyoto ima? to! :bravo::D Ali pa celo Hondo! ?zmeden? Meni je to res hecno!

Glede delov. Osnova je ista kot pri 323F isti letniki (torej generacija BA) tako, da ve?ina mehanskih delov pa?e, in se jih kar da dobiti. Karoserijskih delov upam ne bo? rabil. Aha ?e nekaj! Preveri, ?e je avto kaj rjav po pragu spodaj in pod zadnjimi blatniki! Japonci nasplo?no radi rjavijo, tudi moj ima sem ter tja kak?o rjavo pikico. :vskalo: In jasno, ?e ni? ni rjav pa se ve?krat prepri?aj, ?e ni bil zbit.

No zdaj bo treba pa spat. :unsure:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-3 na Top Gear
Napisano

Pomoje, da ne ker vsaj jaz tega ?e nisem na?el.

Obenem pa napro?am, ?e slu?ajno kdo ve kje bi dobil oddaje kjer je bil moj predstavljen moj buti?ni avto?ek. :P Ali pa stare Avtomagazine! Skratka res me firbec matra kako so ga ocenili/spljuvali/pohvalili! :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-3 na Top Gear
Napisano

REDEVIL nekaj zate!

Imam Top Gear iz leta 1989 epizodo 4! Ugani kateri avto je notri! :bravo: Jup 323 GT! In ga hvalijo na veliko. ;)

Samo fajl je velik 174 Mb tako, da ga bo treba posneti na CD in ti ga bom prinesel na sre?anje. ?e me bo? spomnil. sramezljiv

PS: Notri je ?e Hona Accord iz tistega leta in predstavitev Japonskih tovarn v GB. :rispekt: Nissan, Toyota in Honda (in celo posnetke iz tovarne, saj so sodelovali z Roverji.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rx-7
Napisano

Saj vam pravim, ?e je kdo pripravljen dosti vlo?iti v luknjo brez dna.... :hohoho:

Da ne re?em kater avto poleg RX-7ke ?e gleda. :bravo:

Ampak priznajte, da ?e bi bila tak?nale obnovljena popolnoma (karoserija, nov motor), da bi bil stroj, ki bi mu ne bi bilo para dale? naokoli.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ustavla me polcija
Napisano

Po pravici? ?e nebi kej nazaj "siko", bi te verjetn pri mir pustu.

OK potem ne bi fasal kazni! :bravo: Zato imam same dobre izku?nje z vami. ;) Brezveze mi je sikati, ?e vem, da sem ga polomil.

Lepo, da prizna?, da je to odvisno od policaja! :rispekt:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rx-7
Napisano

Aha Asterix, skoraj bi pozabil!

Prodaja se RX-7ka v SLO!

Je pa o?itno v slab?em stanju ampak glede na to, da si pripravljen dati kar nekaj denarja za avto je vseeno morda tole edina pametna varianta. Rx-7ke o?itno ne more? uvoziti, tale je pa ?e v SLO. Jo da? lepo po?trihati, malo poservisirati podvozje/mehaniko in naro?i? nov motor (morda celo turbo verzijo ali pa od novej?e generacije Twin Turbo) pa si najverjeneje ?e vedno privar?eval. V primerjavi, ?e bi kupil tisti RX-7ki, ki se prodajata.

In, ?e mene vpra?a? mora tale avto kupiti nek navdu?enec, ki bo storil to?no to, ker je ?koda tega stroj?ka. ?e ga obnovi? zna ?ez par let cena posko?iti. ;)

Aja pa men da? tesno vo?njo, ker sem ti ga pokazal. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ustavla me polcija
Napisano

Glej. Na homologacijo se na spoznam kaj dost. Vem samo to, da skoraj vsaka stvar ki na vozilu ni originalna, potrebuje homologacijo. Potem takem tudi ?portni filter. Lahko se pa sam pozanima? na LPP, tam ti bodo znal najbolj to?no odgovorit.

Torej, ti bi napisal kazen ali ne? :unsure: Za konusnega...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kupujem mazdo
Napisano

Je pa pomoje to tako (MX-3). Kupi? jo ker ti je v?e? in jo bo? spo?toval in pazil. 323F je bolj dru?inski avto ker ima veliko ve? placa. Saj v MX-3 se da tut kar nekaj stvari nametati v pritlja?nik (a ne Marko? :P ) ampak predvsem je to avto za u?ivat, ?e mene vpra?a?. :danzoman:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kupujem mazdo
Napisano

Lep pozdrav vsem!

Sem novi ?lan tega foruma. V?lanil sem se, ker kupujem mazdo in me zanima par zadev v zvezi z nakupom.

?estitam! :jupiii:

Zdaj, ?e nisi ?e ravno dru?inski ?lovek in ne namerava? v kratkem postati vzemi MX-3! Avto je relativno redek (no saj 323F-k tudi ni veliko), ima lep dizajn in ?e kaj.

Ve? ti bod pa povedali lastniki teh dveh avtomobilov saj jih je na forumu kar nekaj. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ustavla me polcija
Napisano

Skratka stroj, pa isti motor kot ga ?eli kupi Simon! :rispekt:

Trenutno sem se malo ohladil! :bravo: Mazdica se tako fajn pelje, ogromno konjev in tunabilnost gor ali dol! Imam ob?utek, da Mazde rade prirastejo k srcu. Once a Mazda driver, allways Mazda driver? :blink::bravo:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ustavla me polcija
Napisano

uu zdej mamo ?e eno 1.8 16v na forumu...to bo drag race naslednji? (med rde?o pa ?rno) :bravo::jupiii:

:hohoho: A si pogledal cel topic kaj za en poklic ima ta z ?rno 323F? :hohoho:

Ti pa si optimist/norc! :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ustavla me polcija
Napisano

Symon, maher je na polciski postaji be?igrad, tko da za Dom?ale ni krajevno pristojen, ne mor? kar ?loveka obdol?it! :hohoho:

:hohoho: Probat ni greh. :ne vem:

Kaj pa Drakey ali pa Madmax? :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ustavla me polcija
Napisano

Lep pozdrav vsem na forumu.

Ja tud vsi policaji nismo tak zajebani kot si mislite :D

Je pa res, da na na?ih cestah ?e nisem videl 323F tako zrihtane, vsaka ?ast ReDevil

?e bo vse po sre?i, bom kmalu tudi svojo Mazdo mal porihtal, pol pa poka?em slike :bravo:

:rispekt:

A si ti zadnji? mene ustavil? Ko sem ?el 79 namesto 50 ?ez Dom?ale med bencinskima postajama? Ker je bil nekam sumljivo prijazen policaj. :P Ja vem, prehiter sem bil ampak tam res ni veliko nesre? in je pregledana cesta pa ?lovek sploh ne opazi, ?e gre prehitro...

No sicer pa dobrodo?el na forumu! Bomo vsaj v zakonih malo podkovani na forumu! Lepo je poznati policaje, ki se zanimajo za avtomobilizem. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.