Alex, pa še to. Pol stvari ne spraviš v tvoj najlepši in najboljši avto, ki jih jaz v češko prikolico, ko grem na dopust. In ja, 4 gremo na dopust. Pa nimam zlate plačilne kartice. Imam pa vse na dopustu, da tistih 14 dni uživam. Če si ti dnevno morje privoščiš, si ga jaz ne morem. Opremo za smučanje pa tudi v strešni kovček spraviš.
Pa ime si zamenjaj...
Na forumu...
Limuzine imajo ponavadi penzionisti. 🤗
pred 3 urami je Shrek napisal:
Oprosti, ampak si primitiven do konca.
Ti si oh in sploh. Najpametnejši, vse imaš najboljše...vsaka ti čast. Zavesice pa glih na tvojo rit pašejo...
Res je. A jaz imam karavana, je skoraj nuja, ker moram velikokrat prevažati glasbeno opremo okoli. (mojo in sinovo). V zadnjih časih je res bolj malo tega. Pa mi je komot, ker lahko vržem zadaj v prtljažnik en kup stvari, brez da bi moral paziti, kje bo kaj stalo. Pa, ko gremo z familijo na smučanje tudi pride zelo prav. In nenazadnje, meni je enostavno karavan lepši kot limuzina.
Ta odbijač je iz leta 2014 ker nima kromiranih letvic od meglenk
Res je. To je odbijač čisto prve serije. Res zna bit sestavljena ta mazda kot lego kocke. Pa kaj mislijo, da ljudje ne opazijo razlike med pozameznimi imačicami? 🤔
Če ni preveč globoko potem bo najbrž šlo, vprašanje pa če bo ročno dovolj, al bo treba z mašino. Jaz imam ene par praskic takih, ki jih tudi 3 stopenjsko poliranje ni čisto 'zakrilo'. Čisto odvisno ja.
Vse, kar ni "skozi" do temeljne barve bo šlo. V bistvu ni toliko važno, da se barva "zravna".
Z poliranjem dosežemo, da se svetloba od površine odbija drugače in tako "prelisičimo" oko, da vidi površino, kot bi bila ravna. Odsvetoval pa bi ti razne scratch remower-je. Tej so za naš tanek lak na Mazdah preagresivni ( debelina barve= 80-90 mikronov) in lahko hitro prideš skozi top clear coat. (prozoren zaključni lak). Ta je debel le 30-40 mikronov!!.
Res je, odvisno koliko globoke so te praske. Po moje bi šlo z polirno pasto menzerna 400(srednje abrasivna polirana pasta). Ima pa to dobro lastnost, da pusti za seboj visok lesk(se pravi dve v eni pasti).
Sej bi jih, pa odzivi teh, ki jih imajo niso glih spodbudni. Naj bi bile res bolj "čiste" za feltne a tudi filing na pedalu naj bi bil drugačen kot pri klasiki. Ne vem iz prve roke.🤔
Brembo ne dela ploščic, jih samo označijo in prepakirajo- probaj Textar
Te textar tudi hvalijo, ja. Zanima me, ali jih je imel kdo že montirane? Ne bi rad, da bi bilo polno prahu kot pri ferodo ploščicah, ki so sicer prvoklasne, a prav zaradi preveč umazanih felten na moji stari 6-ki mi niso preveč všeč.🤔
Ja kaj ti je pa svetoval potem za te slotted, a da so ful boljši kot naluknjani?
Ja. Zato mi je svetoval te brembo slotted, ker rdeča "zver" potrebuje dobre diske. 😄
Šalo na stran. Tudi veliko nemških lastnikov mazd gre na ta "upgrade", če prebereš njihov forum. Aja, predvsem se tej brembo diski naj ne bi zvijali, sem pozabil napisati.
Kokr berem , naj bi tile slotted pa drilled diski kar precej bolj žrli ploščice. Zdej, kok prej jih požre seveda zavisi od več faktorjev. Me res zanima kako je s tem. @scania a teb so že kaj popokal tile drilled diski?
Sem poslal povpraševanje na spletno trgovino rezervni autodeli24, pa mi je njihov strokovnjak g. Mark Bennett kar dobro razložil vse okrog naluknjanih in narezanih diskov.Pri zimmermanovih naluknjanih diskih so imeli kar nekaj reklamacij glede razpok,ki se rade pojavijo ob luknjicah. Sicer v zadnjih časih nekaj manj a vendarle. Manjše mikro razpokice naj bi bile normalne. Neke velike prednosti v naluknjanih ne vidi, razen mogoče v tem, da se malenkost prej ohladijo. On mi je svetoval nakup narezanih brembovih max line. S temi brembo diski niso imeli omembe vrednih reklamacij. Tukaj vidi prednost v tem, da naj bi v mokrem bolje odvajali vodo.
Pa ploščice naj bi se bolje očistile. Seveda je negativna stran teh diskov v tem, da res bolj "požirajo" ploščice in rahlo piskajo (ne cvilijo) ob rahlem pritisku zavor. Tej brembo max. naj bi bili priljubljeni pri bmw voznikih. 😬
Tudi o ploščicah je tekla beseda.
Jaz sem navijal za EBC greenstuff a mi jih je odsvetoval. Bolj naj bi bile primerne za manjše, lažje športne avtomobile, tam nekje do 200 HP. Tudi te bolj navadne diske naj bi kar hitro požrle. On se nekako najbolj nagiba v mojem primeru k navadnim ATE ploščicam ali jurid ploščicami, ki naj bi bile zelo v redu. Brembo so tudi po njegovem zelo dobre, edino malo več prašijo feltne. Vse te tri firme mi toplo priporoča.
Se bo treba odločit za eno opcijo. 🤔
Ps. To mi je on odgovoril, da ne bo spet slabe volje, da vas kaj jaz učim. 😉
Moja zgodovina Mazd je po mojem mnenju kar OK… Prakticno zadnjih 20 ali vec let sem zvest… Pa tudi sin ima eno Mazdo 5 (bivsa Juresova) poleg Forda, hci Mazdo 3,… in tudi naslednji avto je velika verjetnost, da bo spet Mazda…
Ampak zato ne zanicujem nikogar, ki je ne vozi ali si je ne lasti…
Tudi jaz ne zaničujem nikogar. Kdor se kulturno obnaša ta je vedno dobrodošel. Ampak realnost je pač takšna, da je to mazda forum in ne korejski forum. Jaz tudi ne hodim njim solit pameti. 😉 In potem čudežno izginejo, kot tisti prijatelj z volvotom.
BRAVO.......no sem že mislil da sem edini , ki je dobil občutek da je ta možakar cela enciklopedija
Vedno so nekaj užaljeni tukaj predvsem tisti, ki ne vozijo mazde. Zanimivo. Teh je bilo že kar nekaj. Vem, da jim je žal, da so kupili drugo znamko. Sedaj pa, ker jih nihče ne pohvali, cel cirkus. 🤗 Kot otroci. In potem vsi užaljeni iščejo uteho. 😊
Hvala enako… Itak sem pricakoval novo nakldanje nekaoga, ki je najpametnejsi na tem svetu … Nevem, zakaj sploh rabis mizarja, gostilnicarja, razne proizvodnje… saj si lahko sam vse naredis, pa se veliko ceneje bo in najkakovostnejse in oh in sploh super duper… 😂
Vidim, da res pises samo za to, ker kot kaze potrebujes pozornost… Pa zelo rad druge tlacis v drek… sploh take, ki mislijo drugace kot ti… 🙄
Aja se odgovor… Jaz ce grem k mizarju, pricakujem, da bo on nabavil tudi material… ne da moram sam iskat iskat okoli… Ali pa kupim ze narejen izdelek…
Pač smo si različni. Eni pač plačate vsak račun, ki vam ga pomolijo pred nos,mi drugi pač ne. Zato pa obstajajo raznorazni obrtniki za take, ki ne znajo narediti nič sami. In ko pride račun, pogoltnejo slino in čeprav neradi, plačajo.
Brez veze, da o tem tu modrujemo, eni naredimo veliko stvari sami, drugi tudi za žarnico zamenjat poiščejo električnista. Na koncu gremo eni v gostilno na kosilo, drugi kuhajo župo doma. In smo vsi srečni. 😊
A ko peljes zeno ven na kosilo ali vecerjo, tudi prej gres do mesarja po zrezke, v ribarnico po ribe in na trznico po zelenjavo… in ti potem kuhar v restavraciji to samo lepo spravi na kroznik?
Ali jo raje ne peljes zato, da lahko potem kupis nov sampon in polirpasto pa se kaksen diamantni nanos za avto… 🤣
Kakorkoli… ce svojega dela z narocanjem robe ne racunas in ce potem odpadno olje tudi sam odpeljes na deponijo in placas se kaksen ekoloski davek… potem res mogoce prisparas nekaj evrov… Jaz to prepistim enkrat letno servisu… in zaenkrat se nisem bankrotiral…
He, He, Jest, nepobolšljiv si. 😊 Tukaj mešaš hruške in divje jagode. To, kar ti omenjaš nima veze. A, ko greš k mizarju, lahko prineseš svoj prvoklasni les, da ti ga samo razžaga, obdela, pohobla? Ali pa moraš obvezno vzeti mizarjevega, ki ga prvič sploh nima in ga ne more niti nabaviti, in drugič, če ti ga že nabavi je dvakrat dražji.
Recimo en moj primer. Namen sem imel izdelati regal za hi-fi in televizijo. Les bi bil jesen, debelina plohov 5cm. Potreboval sem tri takšne plohe, širine 70cm x120cm.
Jasno je, da tako širokih plohov iz jesenovine ne moreš dobiti in jih je treba lepiti. Grem k lokalnemu mizarju in mu nesem mere. "Ni problema, samo da izračunan ceno lesa + lepljenja" . Izstreli, kot iz topa: 340€. Mislim si, ok. Verjetno je to realna cena. Nooo. In potem pride ta večni no.
Na srečo sva se s kolegom (Štajercem) o tem pogovarjala. In je rekel, da mi lahko les nabavi. In cena za enako količino lepljenega, prvoklasnega, sušenega jesenovega lesa je bila 100€.🤗 No, pa je šel zaslužek mizarja. In ženo sem lahko peljal potem 3x na škampe z spoliranim, sijočim z keramičnim premazom premazanim avtom. Pa še za nove bombončke za lišpat avto je ostalo. 😉
Ja, če bi material kupoval sam (diski, ploščice, olje, jermen,...), bi prišparal približno tak znesek. Se strinjam.
Si bomo kosilo skuhali (še boljše) sami. 😃
Velja. Veseli me, da sta z Jestom dobila zadovoljiv odgovor. Važno je, da si ti zadovoljen in da smo to debato pripeljali nekako srečno do konca. Volk cel in koza sita. 😊
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Samo eni pač ne prenesejo, da imaš ti najboljšo. In jaz tudi. 🤗
Povezava za deljenje
Deli na druge strani