Skoči na vsebino
DPF filter
Napisano

zakaj bi DPF ven vzel ?e tega ni treba... malo manj ga ti??i pa je vse kul... vedn pa ni treba do podna ;)

Saje so saje..?e ga ti??i? ali pa? ne. No mogo?e mal manj, pa vseeno :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Prej?nji dan sem dobil zanimivo idejo serviserja nem?kih avtov, ki imajo ravno tako DPF-je.

Svetoval mi je, da naj naredim luknjo skozi satovje filtra in senzorja za tlak ne bosta zaznala razlike in sistem regeneracije sploh ne bo deloval. Tko, da je to bolje kot odstranit DPF, ker te potem senzorji zafrkavajo.

Mogo?e bo to kdo poskusil.

lp

No tole mo?no dvomim, da je tako simpl. SIcer so v?asih simpl re?itve najbolj? pa vseeno. In potem se ti bo kadilo spredaj izpod avtomobila namesto zadaj?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2011
Napisano

niso tok dobre za nase 6-ke, kot se pricakuje...da ne bo pomote, se vedno so top, ampak po cistem snegu so

recimo dunlop wintersport 3d boljse

Tele liizzak sem testiral lani. So na nivoju :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

nope... tam kjer ima najve?ji navor in to je okrog 2-2,5k obratov

Motor bo pa vsaki? zakadil, ko ga bo? pretirano pritisnil in bo zaradi preve? nafte in premalo zraka (beri kisika) pri?lo do slabega izgorevanja nafte in nastanka ve?je koli?ine saj (kajenja)

Obrati s tem nimajo kej dosti veze ampak so v ve?ini primerov problemati?na pospe?evanja, je pa res, da ?e ga zahodi? pri premalo obratih je to ?e bolj o?itno, ker motor dolgo ne da ni? ali pa zelo malo od sebe in samo kadi.

Kar se pa ti?e pacanja filtra pa tudi, ?e se vozi? enakomerno se dolo?ena koli?ina saj vedno ustvarja. In ta koli?ina je povezana le in samo od koli?ine skurjenega goriva. Se pravi, ?e se enakomerno vozi? z malo obrati pri 2.000 obratih brez ekstremnih pospe?evanj bo? naredil manj saj kot tisti, ki bo vrtel motor pri 3.000 obratih pri isti hitrosti.

Evo s tem se pa v celoti strinjam. Sploh o delu, kjer si napisal glede hitrih pospe?evanj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Ja, pomoje je vseeno koliko da? gasa. Ok, eno je ali vozi? krepko pod optimalnimi obrati, saj ?e v osnovi motor bolj pokadi, kot ?e vozi? okoli ne vem 2000 obratov.

Ampak, dokler regeneracije ni, je na?eloma vseeno. Oziroma, bolj ga bo? ti??al (govorim za Mazdo), prej se ti bo regenracija vklopila, saj s ti??anjem gre pa? ve? saj ven..logi?no :-).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nega usnja M6
Napisano

Uporabljam kupljeno preko ebaya iz Anglije, mislim da je Gliptone neki tazga. To naj bi blo kao zelo zelo dobro. Saj kolikor sem bral teste.

Sicer pa nekateri uporabljajo navadno Niveo za roke. Samo traja malo dalj ?asa, da usnje to popije vase :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

?eprav so to zelo zakomplicirali imensko, a ni aktivna med vo?njo in pasivna ko more sam sforsirat regeneracijo :huh:

Pomoje je ravno obratno. Mazda ima samo aktivno recimo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Hja, klju? je o?itno v ni?ji temperaturi. Pri mazdi z normalnim re?imom o?itno ne more? priti v pasivno regeneracijo :)

Bottom line ... regeneracija na testerju (vsaj za mazde) potem ni obvezna, ?e se vozi? na relacije?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

A pol pravi? da je aktivna pa pasivna regeneracija?

Se pravi, ?e ga dosti na obratih vozi? se ti pasivno regenerira, ?e pa takega re?ima ni, pa se vklju?i aktivna regeneracija? :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nov lastnik mazde 6
Napisano

Pri brezanvoru se prosti tek dvigne za cca100 rpm it 650 na 750, benti ?e vedno ni?je kot pri navoru. :hudicek:

Pri navoru se obrati takrat kaj dvignejo? Ni? ni videt :-)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nov lastnik mazde 6
Napisano

A pa to se vklaplja samo ventilator al tut kompresor?

Se mi v?asih zdi, da recimo ko avto pusti? v prestavi brez gasa, da se motor 'ste?e' se v?asih ?uti to ko se to vklopi/izklopi. Saj zdi se mi :-)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.