v vseh svojih 21 letih od kar sem voznik, s konkretnim ?tevilom prevo?enih kilometrov, sem potreboval verige 1x, in sem kljub temu se zmeraj pri?el, kamor sem bil namenjen.
pozimi pa jokajo tisti, ki se na zimo ne pripravijo ali pa ki jih prime panika ?e pri par cm snega.
Pri nas v malo vi?je le?e?ih krajih moja ?ena kva?ka verige ve? kot tri krat vsako leto - pa je brezposelna, torej ne hodi vsakodnevno v slu?bo! Jaz pa niti ne ?tejem...
Ja, ni mo?no posplo?evati, je pa dobro premisliti, preden se kupi avto, da ni potem nepotrebnih porkotov...
ja ,mene bolj zanima bencinc,pa kak?na je razlika med dizlom npr. 165hp in bencincom 192 hp,baje pa ne more? primerjat navor med bencincem in dizlom (primer 300 navora dizel- 300 navora bencinc ,vejetno bo bencinc v tem primeru bolj?i),tako da pomo?.Ja,na ac pri 160 km/h insignia tiha
Res je, tega ne more? primerjat. In kolikor imam jaz izku?nje, bo v takem primeru dizela? bolj?i. Ker pri ni?jih obratih dose?e polni navor. Je pa res, da jaz vozim prete?no po hribih, po ozkih in ovinkastih cestah, kjer hitrost redko prese?e 70 km/h. Imam pa veliko ovinkov, kjer moram zmanj?at, nato pa pospe?evat v strm klanec (tudi do 12% vzponi dol?ine preko kilometer). In dizel tam poka?e precej ve? od bencinarja. Tudi segrevanje motorja je pri dizela?u manj?e. Pri meni je to precej pomembno, ker se na 29 km dolgi poti dvignem za 900 metrov vi?inske razlike... Poleti, ko avto stoji v Novi Gorici na asfaltnem parkiri??u in je zunaj kak?nih 38?C pa se odpravim domov v hribe, se kar pozna.
Seveda je tu govora o po?asni vo?nji po ovinkastih in ozkih hribovskih cestah. Na kak?ni bolj odprti in hitrej?i cesti bo mogo?e druga?no mnenje...
Sam sem narocil tudi sportne vzmeti, saj se mi zdi original previsok, zlasti v kolotekih, je kljub 19" platiscem prevec prostora.
No, glede tega ima vsak svoje mnenje. Jaz imam BTjko, pa je glede tega v redu. ?ena pa ima petko in preklinjam vsakokrat, sploh ?e smo vsi noter pa se avto kljub vsemu tudi spredaj malo posede. Zavedati se je namre? treba, da je Slovenija Alpska de?ela. Torej pozimi sneg ni nobena redkost. In ?e ga je preve?, je potrebno nataknit na gume verige. In takrat je kak?en centimeter ve? okoli pnevmatike zelo dobrodo?el. Pri ?enini petki si v?asih pomagam z dvigalko, da avto malo privzdignem, da la?je dobim roko okoli gume in zakljuknem verige. ?e pa je avto ?e malo bolj "spu??en", je pa to ?e toliko te?je. Potem je pa jok in stok, ker pozimi cestarji ne po?istijo ?isto vsako sne?inko s ceste...
Tako da zame je pri avtu bolj pomembna uporabnost. ?e pa vzame? v zakup, da se tistih nekaj dni na leto pa? ne bo? vozil, pa lahko gleda? na to, kar je tebi v?e?. Konec koncev je avto tvoj.
Ja, ravno to me bega. En navaden osebni avto je dra?ji kot sposoben delovni stroj s precej dodatne opreme. Mimo grede, Hilux je registriran kot tovorno vozilo. In ima podvozje zagotovo robustnej?e od Mazde 6.
Toyota Hilux DC 3.0D-4D s precej nepotrebne dodatne opreme pa ima ceno 34.420?. Pa je to tovorno vozilo s ?tirikolesnim pogonom, reduktorjem, kasonom, kromastimi obrobami kljuk, kromastimi cevnimi za??itami, stre?nim nosilcem,...
?e po pravici povem, za tak denar vzamem h?erko tega tasta, ki je mo?u dal ta avto za darilo...
Me pa res zanima, koliko je zadeva res "terenec". Pri 6 cm debelem oklepu iz titana in pri 16 cm debelih ?ipah mora imeti obilo lastne te?e. In potem ima obilo dela sam s seboj, da se sploh premakne kje po slabem terenu. Potem je pa uporabne nosilnosti bore malo in tudi funkcionalno ni ve?. Torej to ni zame, pa tudi ?e bi bil 115? in ne 115.00?...
Ima pa mo?akar obilo prijateljev, ?e je na porokah vozil mladoporo?ence, pa je v ?tirih letih navozil 98.000km...
V Prevalu na Koro?kem (blizu Slovenj Gradca) je tovarna Lesna Slovenj Gradec. Tam imajo notranja vrata. Pa bi potreboval ena. In podboj tudi. Ima kdo kak?no pot tam mimo, da jih pripelje do vsaj do Ljubljane ali pa kar do Nove Gorice?
Glede tega ti povem iz prve roke, kako je, ?e ima? ?tiri otroke in kupi? avto:
- pri prvi registraciji v Sloveniji pla?a? ?isto vse, tako kot ostali.
- potrdilo o skupnem gospodinjstvu in ra?un za avto dostavi? na dav?ni urad.
- po kak?nih treh tednih te pozovejo, da pride? tja s prometnim dovoljenjem.
- v prometno dovoljenje vpi?ejo prepoved prodaje za tri leta.
- po kak?nih treh tednih dobi? vrnjen DMV.
Ne verjamem, da se ti bo kdo pustil "nasrat" in za tebe vzet avto, ker ?e je vreden ve? kot 7.000?, ga ?tejejo med premo?enje in mu zmanj?ajo otro?ki dodatek in pove?ajo pla?ilo vrtca...
Res je, da niso ve? poceni, vseeno pa so cenej?i od Mazde BT-50. In kolikor vidim na posnetkih, tudi z Mazdo BT-50 ne bi pri?el dlje, kot pa tale mo?i?ek s hro??em. Tam na tistem po?evnem jarku, kjer je imel sprednjo desno gumo v zraku, bi se tudi BTjka ustavila. Ker so Mazdini strokovnjaki namesto dveh popolnih blokad diferencialov raje montirali piska?a, ki ti piska, ?e pusti? klju? v klju?avnici in odpre? vrata. O?itno je po njihovem mnenju to za terensko vo?njo bolj pomembno...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Krasen dan. In da ne bo kdo mislil, da je to samo v domeni mo?kih...
O?itno precej raje porivajo, ?e je Audi...
Usklajevanje mnenj:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani