Skoči na vsebino
Mazda 3 (2014)
Napisano

Dali so gor fw proizvajalca in rata tako kot aftermarket zadeva, nekaj funkcij se zgubi ampak pol sebjih ne rabi

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Za trojko so ze shekal. Googlaj mazda navi hack

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Iztok - ne gre, ker ni licence za Slo vodenje :)

Verjemi, tudi sam si to zelim in sem v 4 mesecih poskusal marsikaj, vendar brez uspeha.

Tudi s pomocjo najvecjih expertov za GPS iz Alterja ni slo (sem se povezal tudi z njimi in jim poslal vsebino SD kartice).

Licenca je problem. Mazda ima to zelo dobro zasciteno.

Ampak sej pravim, morda se pa v roku parih mesecev kaj spremeni ;)

Ker se osredotocate na kartico, po moje bi trebalo shekat firmware naprave, potem bi lahko dal not sd z igo ki ga dobis za CE ali droide...

Samo to je pa vecji rizik - vseeno ce najdes prouzvajalca naprave se to da povoziti z odprtim fwjem. Samo kdo ma jajca da bo prvi :):)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2015
Napisano

Tole je vec kot homologo, torej pase se bolj kot zahtevajo :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Mojster pogledal avto, bo treba volansko letev menjat..

Ka ti pa dela

Drugic letos opral, zjutraj pa na magistralko

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Noh ja kot da so originalne mazdine u la la, jaz sem menjal na xedosu, prvi mazdi 5 kar 3!!!!, in na prvi 6ki, vsak manj?i kamen?ek jo zbije. Pa misli? da mazda sama dela ?ipe - isti klinac, samo ?ig gor pa 3x cena.....konsolidacija stro?kov je na vi?ku

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

mah komplicirate, zapelje? na carglass in vse sami zrihtajo, brez zavarovalnice, za tako piko komplicirat potem ?e z vinjeto itd.............

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvale servisov - serviserjev
Napisano

AC Cosmos Mazda servis BTC, vse pohvale!

v?eraj zjutraj, Jure postavil diagnozo v 5 min, ko se lift ?e dodobra ni dvignil

danes zjutraj pustil avto, so zamenjal in avto prvi? odkar je pri meni nim ve? tok tok ?krip ?krip med ?altanjem...ni bila gibljiva cev auspuha, ki je bil na sumu, ampak spodnji nosilec motorja.

Cena? Sitnica, manj kot 100? za delo in material, s po?tenim dejanskim obra?unom pol ure!!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Anketa o izboru zavarovalnice
Napisano

Wizz je poceni, ali pa tudi ne, a zgolj v primeru da se ni? ne izgubi - pa? ponuja mo?nost voznikom, ki verjamejo, da ne bodi imeli ?kod

Druga?e pa je lahko lastna udele?ba tudi do jurja za vsako ?kodo - majhno ali veliko

500? = 900? lastne udele?be

710? = 100? lastne udele?be

Sam sem dal 590? redno zavarovanje brez odbitne pri osnovnih ?kodah, tudi to?i..... :ne vem:

torej - pla?a? manj a treba paziti, ker lahko pla?a? 3x ve? - vse je na vozniku.

wiz je super, sem imel na mx5 in imam z alfo...

sploh lani je blo carsko, ker me ni blo celo poletje tukaj, pa sem tehnicni za mx5 naredil enkrat junija, in potem julija preko neta uredil najprej wiz, potem pa se registracijo (pa se to lahko izbiras iz katere upravne enote naj ti posljejo prometno....sem zbral koper, ker poleg slovenscine je tudi italijanscina (tako je blo tudi prej)

in potem dobil vse preko poste, mene sploh ni blo v slo, avto pa je bil registriran...

je pa res, da za kaj vec kot osnovno zavarovanje wiz verjetno ni...

wiz je super, sem imel na mx5 in imam z alfo...

je pa res, da za kaj vec kot osnovno zavarovanje wiz verjetno ni...

E to?no to.

post-2637-0-97671300-1424334650_thumb.jpg

post-2637-0-34400300-1424334655_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Medvode :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Moja tud dela ze 2 x se je v vrocini odlimala muha s sajbe da je odletela na armaturo pa se dela....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

ha ha to je tista ladja ki jih je sesula in so jih morali uni?iti kot totalke za zavarovalnico - to ni falch parking (nimajo tablic pa rit ima ?e sesuto)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Danes sem se ji posvetil

Kovinski pokrov motorja dol

Zatesnit eno luknjico dihtnge injektorja ki je lulala

Pucanje in novo tesnenje pokrova

Engine flush

Olje in filter ven

Karter dol

Ciscenje in pregled cedila

Tesnilo karterja in montaza

Shell Ultra AFL C1 5l

Metabond gold

:)

Sedaj se auspuh do konca zrihtat svasanje je blo zacasna resitev, v sredo pa se na AC cosmos pogledat eno stvarco

210k in gremo naprej, naslednji bo veliki servis

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vlečna kljuka
Napisano

Ne stekam kaj je tukaj uvoznik delal, res....neki ne stima ce ima avto tovarnisko 1200

Je za poklicati MMS....

Dobesedno se nategnes (nategnejo) ce avto uporabljas tud v ta namen

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vlečna kljuka
Napisano

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vlečna kljuka
Napisano

Ne razumem vpra?anja?

Ni kljuka kriva, kriv je avto.

Kljuka nima tak?nim omejitev, omejitve ima avto in to nerazumne omejitve. Npr. Kljuka ima vertikalno obremenitev max dovoljeno 90 kg, a avto v homologaciji samo 75 kg, se pravi se mora? dr?ati homologacije.

Upam da ne bom imel kdaj te?av z modrimi...

vertikalno nikoli ne bo? presegel - to je zgolj to?kovno direktno na kljuki (na primer prtlja?nik za kolesa, ki visi v zraku, medtem ko se te?a prikolic prenese na lastno os - gume, ampak ndm se gleda glede na te?o avta in motor, ti lahko vle?e? do ndmja avta in skupne 3500.

koliko pa je 3ja la?ja od 6ke, na kateri sem imel prikolico z NDM 1400 (Hobby 560 KMFE, in jo je papir prenesel?

in mislim da imam prav

http://www.mazda.com.au/cars/2014-mazda3-sedan/price-and-specification/

tukaj pi?e 600/1200kg ne glede na motor

Po moje so ti dali kako poceni kljuko ki je homologirana samo do toliko. Namre? vsaka kljuka ima svoje podatke, medtem ko ne sme prese?i avtomobilove max nazivne. Vsaka kljuka ima svoj CE za model avta - in ta se vpi?e v homologo, avto ima samo max - 100% ker sem svojo zadnjo sam montiral in imel CE v roki, sam homologiral in ndm prepi?ejo iz CEja

nova mazda2 ima na primer 500/900kg....da niso dali kljuko za ta avto

http://www.mazda.com.au/cars/2014-mazda2-hatch/price-and-specification/

medtem ko ima m6 pri?akovanih 1600kg

http://www.mazda.com.au/cars/mazda6-wagon/specs--prices/

Lahko da se motim ampak kljuko sem imel na M5, CX-7. Exeo, M6, M6 in tole je za povpra?at po zdravju.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vlečna kljuka
Napisano

?alostno a resni?no...

zakaj si pa potem tako dal gor?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vlečna kljuka
Napisano

ndm za prikolico 900kg? saj ?e po?itni?ko prikolico ne more? voziti...in tiste za pesek ne ki ima ndm 750...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vlečna kljuka
Napisano

Priklopnik s centralno osjo .... 950 kg

Nezavirano priklopno vozilo .... 600 kg

Me je ta podatek kar malo ?okiral... Potem pa vidim da ima npr. ?koda octavia isto, pa verjetno ostali tudi tako...

Tole neki ne stima, ena tona ti manjka

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

No ja pozabili ste ceno....................................mazda ima ?e tako XXX dimenzije, ko pa gre? iz 16/17 na 18 ali 19 razred te srat prime, ena taka guma bo reci pi?i 200?, ?e ni glih kitajska

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Eh stara fora na pumpi :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Ne vem, ve?ji pritisk? 

?lovk BC = Bord computer, ne Powerbox

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Aja, mogo?e bi mogu pa ?e to uredit :) +10. To je ?e kr na hard. A ni nekdo jamral da se pol ful ?obe sli?i? :)

Kaj ma nastavitev BCja z ?obami?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.