Skoči na vsebino
Gume
Napisano (urejeno)
pred 8 urami je Hixxy napisal:

Pomojm so OK gume, telefon v roke in zavrtet številko :)

Jaz ne bi bil tako hiter. 

Evo par slik mojih gum, da vam bo bolj jasno, kako izgledajo razpokane. 😬

IMG_20210604_192930-02.jpeg

IMG_20210604_192828-01.jpeg

IMG_20210604_192751-01.jpeg

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
Pravkar je Bini napisal:

Nimaš ojačanih bočnic in to je to...👍

Se strinjam. Sicer je vožnja s takimi gumami bolj udobna a izgubiš na preciznosti. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Sem malo prečekiral forum in ugotovil, da so te razpoke na Goodyear assimetric 3 zelo pogost pojav. In to ravno na letniku 2017. Celo na samo deset mesecev starih se je to že pojavljalo. In najbolj mi je zanimiv tale odgovor. 

"It's not unusual to see a Goodyear crack. You also have to be careful putting tire shine on as that will cause the sidewalls to crack as well. All tires will dry rot over time. I'd say Michelin and Goodyear are the two I most frequently see with cracked sidewalls". 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Jaz dimenzijo 245/40r19 GY, pumpam spredaj in zadaj na 2,6 bar. In je ravno prav.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 46 minutami je Janez007 napisal:

Ko se popravlja pikice, praske, itd, se praviloma uporabi temnejšo korekturno barvo (če ni možno popolnoma enake), ker so popravki potem manj vidni. 

Manj vidni? Saj v tem je problem, da so bolj vidni. Namesto red soul barve izgledajo popravki kot svetlo bordo barva. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 52 minutami je Janez007 napisal:

Sam nikoli nisem mazal gum z nobenimi "žavbami", pa teh težav ni bilo. Res pa je, da tudi gume niso bile GY.

Mogoče so pa krive vroče primorske ceste? 

... ali preveč navora in moči? 

Kolikor sem zasledil, benzinarji nimajo teh problemov, ko  ležerno krujzajo po cestah. 

Zna bit, da pride do torne obremenitve, ko hoče velik navor "strgati" gumo s feltne. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)
pred 9 urami je 50keda napisal:

@Alex kaj pa če so vse te žaube krive?

Ne verjamem. To se mi ni godilo še pri nobeni drugi znamki. Mislim, da je kvaliteta same gume bolj poljubna. Kolikor se razumem na gumarske stvari je ravno nevzdrževanje, ko se guma izsuši, vzrok za pokanje. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 10 minutami je sportman333 napisal:

tako izkušnjo sem imel tudi jaz z GY, s tem da sem jih jaz imel razpokane z notranje strani, kar je še bolj kritično...in sem videl šele pri menjavi. Od takrat naprej se izogibam GY.....

Uf, samo jaz imam tudi na novi 6-ki good year. Upam, da ne bo kaj podobnega. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Prejle sem šel po enih opravkih  z staro 6-ko.Opazil sem, da so gume od strani precej popokane. 🤔 In ko mislim precej, je to že kar kritično. 

So pa montirane 225/45r17 good year F1 asiymmetric 3, letnik 2017. Čudna stvar, profila je še kar nekaj gor. In so made in germany. Sem vseeno misli, da je to kaj boljša kvaliteta gum. Pa redno sem jih mazal in negoval. 

Sem pa takoj  naročil nove Continental  premium conti 6. 

Bomo videli, ali bo kaj boljše z njimi. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 17 minutami je 50keda napisal:

Lej lej, še ena G194 se je pojavla, bravo @Berbasecks!

@Alex Mogoče pa rabiš BMW, da boš izjema, sj veš: izjeme potrjujejo pravilo :P

Ne rabim, ne. Še ko pomislim, kdo je glavna klientela, ki vozi bmw- je, me mine še prej. Nimam lanca in šuškave trenerje, tako, da nisem pravi kandidat. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je Husky1290 napisal:

Odtenek ni isti zato, ker je potrebno to barvo nanašati v treh slojih 🙂

Res je. Pa še takrat je odvisno od debeline pozameznega nanosa barve, količine razredčila, trdilca, velikosti šobe... Ni šans, da zadaneš isti odtenek. Zato pa je tudi že na novih avtih  razlika v barvi med karoserijo in odbijači, ki jih barvajo posebej. Je pa vseeno bolje, da popraviš pikice z barvo, kot pa, da bi ostale bele. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 19 minutami je Husky1290 napisal:

Nevem še😆 jutri zjutraj prevzamem

Mislim, da se vseeno vidi. Pri mojem so te pikice temnejše, čeprav imam popolnoma enako barvo kot je original  za popravljanje kot je original. Zakaj pride temnejše ne vem. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Pa dobro, kaj jaz prav privlačnim te mone v bmw-jih. 😡

Prej sem šel lepo pravilno v krožišče in ko sem hotel na prvem izvozu ven, se je en kurčator z bmw-jem vrgel pred mano in brez žmigavca seveda, izsilil prednost. Če bi imel kako staro kripo bi tako z veseljem dal gas, da bi ga malo poravnal s strani. Definitivno ne kupim nikoli BMW-ja pa če bo zadnji avto, ki ga bodo sploh  delali. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 31 minutami je jagatinho napisal:

V petek sem videl, da moram nujno posodobit zemljevide, ko me je v MB hotela navigacija peljati v peš cono.

Je po treh letih potrebno kupiti 3letno naročnino za 183€?

Ali je možno raje kupiti piratsko verzijo na ebayu tako kot sem to naredil pred 3 leti?

Ima morda kdo povezavo do kakega prodajalca na ebayu?

Ne moreš dati piratske verzije. To deluje le prvič, dokler nimaš aktivirane. Ko jo enkrat aktiviraš, ti preostane le:

1. enkratna posodobitev, 

2.3 letna posodobitev , 

3. android avto. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 minuto je Deeyan napisal:

ni res, mam revolution top pa nima tega

To smo že enkrat ugotavljali, da ni neke logike, kateri modeli so to imeli. In kateri ne. Moja, narejena za nemški trg, letnik 2016, recimo ima temperaturo vode. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 uro je Janez007 napisal:

Škodit ne more, ampak sprašujem se o smislu pretiranega menjanja olja, vzdrževanja. Razumel bi, če bi ga želel obdržati v uporabi 30 let, v realnosti pa avti vedno hitreje funkcionalno in okoljsko zastarevajo, tako da je 15 let življenjska doba že kar OK. Kaj ti pomaga, če je obraba motorja minimalna, ostalo glede avta pa je funkcionalno zastarelo, prerjaveno, sedeži raztrgani, plastični deli pokajo, ......?

Odvisno, koliko časa ga misliš imeti. Recimo moja prva 6-ka je stara 17 let pa nič ne kaže, da bo kaj prerjavela ali da bi bila, slaba mašina. Tudi na njej sem menjaval olje na 12-13 tisoč kilometrov in ko sem na 120 tisoč zamenjal podložke in smo dali  korito dol, je bilo vse skupaj zelo čisto in sito prav nič zamašeno. Tako, da jaz mislim imeti tole 6-ko do nezavesti, ker kot kaže, ne bo nič kaj pametnega več za kupit. Vztrajal bom do konca, edino če pride res kaj pametnega in močnega  ven. Tako, da jaz jo bom crtal tudi v bodoče z vedno svežim in dobrim oljem. 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 minutama je SpEkTr napisal:

Tudi to vpliva, jaz sem ga sedajle menjal na 9 tisoč emoji1787.png

Poslano z mojega SM-G780F z uporabo Tapatalk

To pa je preventivna menjava. 😄Jaz ga bom menjal nekje na 11 tisoč. Sem pa ravno včeraj  gledal nivo olja in je normalen, nič povišan. Tako, da sem prepričan, da je z FL varianto tudi ta problem višanja olja rešen navkljub več mestnim vožnjam. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 8 minutami je SpEkTr napisal:

Jaz ga bom naslednjič. Koliko km pa ima? Menda so zdaj ene nove podložke, niso več bakrene.

Če se ne motim 180Kkm ali nekaj takega. Jaz sigurno ne bom čakal tako dolgo. Pri 100Kkm ali najpozneje 120Kkm  bom to uredil. Potem si miren. Je pa ful odvisno od tega, kakšno olje imaš v avtu in kako pogosto ga zamenjaš. 

Sedaj sem nabavil ravenol. Ta mesec imam servis pa bom to rešil in obvezno bom zamenjal vsaj prve diske + boljše ploščice. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 25 minutami je SpEkTr napisal:

Menda, če so podložke OK, in pritisk olja ok, je v redu tudi če ga ne snames dol. emoji106.png

Lahko, da je v redu, lahko je pa sito polovico zabito.Jaz bi ga pri teh njegovih kilometrih obvezno dal dol in ščistil. Potem si miren za precej časa. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 12 minutami je Sishi napisal:

Jaz sem imel temperaturo motorja več kot dve desetletji pa so mi zdaj to vzeli  :vskalo:

To pa je pomembna stvar v avtu in to bi mi res manjkalo. 

To je čudno, da so odstranili. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.