Ja, če te skrbi izguba vrednosti avtomobila pa rentaj avto, boš precej na slabšem v 5-10ih letih 🤠
Primerjamo samo lizing ali takojšnje plačilo. Lizing je vsekakor slabši, saj denar ne izgubi toliko vrednosti kot znaša preplačilo lizinga... Če pa ti denar vsak trenutek toliko pomeni, si pač ne kupiš avta. Imaš npr. 10k za avto in še 10k lufta na računu. 10k obračas po želji, lahko tudi z izgubo... Za avto pa bom jaz plačal 10k takoj, ti pa po obrokih-vse kupaj 13k v npr. 5 letih. Avto na koncu prodava za enako vsoto. Mislim, da je tukaj logično kaj je cenejše..
Če avto izgubi 70% vrednosti, si pozabil dodati še izgubo vrednosti denarja-odštej še ene 10%
Čista logika, da je tako.... 👌
Razen, da vzameš lizing in na račun denarja, ki ti je ostal posojaš po še višji obrestni meri😀
Kljun podoben staremu Tamu 5500, platišča z naperami kot od bicikla,... Počasi bomo prišli do tega, da je Lada leta 1990 delala lepša vozila. Predvsem pa bolj praktična...
S temle, da če vzameš leasing, ti je vseeno za ceno, si pa zabluzil na polno. Tut mnogi si žal leasinga ne morejo privoščiti. Jaz osebno ne bom nikoli, ampak res nikoli več kupoval avto, torej stvar, ki zgublja vrednost, na keš. Kretenizem brez primere, ki dela ljudi še bolj revne. Če mam kupček 30 jurjev dam raje pologa 3 jurje, ostalo vzamem na 7 let leasing, 27 jurjev pa obračam tako, da z njimi kesečno pokrijem obrok za lesing. Na koncu mam po 7ih letiih še vedno isti kupček denarja plus avto, ki ga prodam mogoče za 8 jurjev. Kdor ga kupi na keš, ma samo avto za 8 jurjev
Jooj to se mi pa ne dopade, še CX-5 nova (v bistvu stara faceliftana) mi je veliko lepša (škoda samo za staro notranjost)...upam, da ne bodo z novimi modeli šli v ta oblikovni jezik, ker to ni več to🤔...čeprav mi CX-50 ni tako zgrešena kot ta...to se mi zdi čisto nepotreben model, malo bi še facelift CX-5 preoblikovali (predvsem zadek) in jo naredili z interijerom od nove M3 in CX-30 pa bi dali novi model in bi bil TOP😎, škoda za izgubljeno priložnost.
Zelo se strinjam s tabo....👌
Ta prednja maska je kot od Volva in tudi nasploh mi ni neki boljšega-lepšega od cx 5.....😛
po večini so crkovale AdBlue pumpice, enemu je odtrgalo jermen in zabilo ventile v bate....
Jp, ena pumpica je šla kolegu-sodelavcu malo nazaj pri 250kkm in so pri tvojem sosedu to porihtali kot je najboljše..... 😇Jaz sem trenutno pri 200kkm in čakam.....
Pa tut 1.6 tdi so super, jih mamo na sihtu cel kup. Za 2.0 pa tut lahk potrdim (mam sluzbenga caddya s takim motorjem). S prejsnjimi Berlingoti so ble pa same tezave 🤦♂️
Mi pa 10 let s Citrončki nobenih problemov, vsi cca 400kkm 1.6 motorji.... 😊👍
Če imajo lastniki v glavnem za cilj čim večji dobiček, ne živijo pa s srcem za avtomobilski posel in zadovoljsvo strank, potem to na koncu pokasirajo poleg zaposlenih tudi stranke.
Glede na majstra se ne bi čudil. Še najbolj podobna ŽivadinuJariću (Jaretu) in PavletuČuturi (Paju). Starejša generacija bo vedela, katera dva Srbska "junaka" sta to...
Kako hitro se pozna menjava enega vodilnega delavca.
Dokler je bil g. Majes vodja Mazdinega servisa v BTCju, sem odgovor dobil takoj, najpozneje naslednji dan.
Ko sem imel težave z BTjko, sem 1. februarja vprašal samo za ceno semeringa zdajšnjega vodjo servisa. ker ni bilo nobenega odgovora, sem še enkrat poklical na servis v BTC in vprašal kar tistega, ki se je oglasil na telefon. Zagotovil mi je, da bo sporočil. In vendar do danes še nisem zvedel odgovora. Če odštejemo sobote, nedelje in praznike, je bilo 8 delovnih dni.
Sej se ne voziš skos na teh obratih, ampak recimo pri vključevanju na AC pa konkretno pospešiš magari v 2 in 3 prestavi. Pol pa k ujameš "cruising speed" pa seveda voziš v 6. prestavi. Hočem samo to povedat, da nisem mislil, da bi ves čas vozil na 5000 obratih ampak samo pri pospeševanjih. Madona še sam kot kaže dizla spravim večkrat tedensko na 5000 obratov in ja, tud blokado ma... kdo bi si mislil.
Joj ,nisem še tega slišal,sem samo kakih 10 dizlov zvozil do cca 400 kkm brez večjih problemov (do sedaj).....😊😉
Saj to ni mišljeno v vseh prestavah😁,ampak recimo,ko je konec naselja (striktno tempomat in 54km/h v 4. ali 3. prestavi), ker želim čimprej pospešit ga dam v drugo in gas do 100(6k rpm 😈)...pa potem je en ovinkasti del rahlo v hrib,namesto da ga "mučim" v 5.prestavi ga dam v 3.in je med 4k in 5k rpm,ker ga odpeljem bolj dinamično😁,še vedno po predpisih+-10-15😇. Dejansko je za te motorje boljše "dihanje s polnimi pljuči" kot "mučenje" z nizkimi obrati motorja,ker s tem vsaj malo "kuriš" kopičenje karbona v motorju (DI motorji). Dont get me wrong,se vozim po pameti in predpisih, ampak,če je možnost ga. dam v nižjo prestavo in gas,ko pospešujem. Da se vozim po pameti pa vidim po tem,da me dejansko folk prehiteva ko zmešan,ko se v naselju peljem 54 ali pa se mi "nalima" na rit,kar me živcira🤬...se pa najde tudi kakšen pacijent,ki mi celo blinka z lučmi🤔...na avtocesti pa še nisem bil z novim...tu pa tempomat med 135 in 150,kar je redko izvedljivo.
Sem ga danes dobro gnal na Roglo in je tudi dobro štimo dal iz sebe,pol pa kolona in spet počasi kot vsi normalni....😉
A to je čisto nov? Ker kia ima zdaj novejšo značko!
Ne ni nov julija bo star 1 leto. Zraven je še dobila zimske na feltnah(Sava)😛,in prvi servis gratis👌. Porabo ima pa od Pan-jan iz Ivančne 5.7 z avtomatikom.....🤔 Je bolj lezla kot peljala,zgleda....😊😂🤣
Moj redno med tednom diha s polnimi pljuči😁, vsaj parkrat na dan ga nateram do 6k...vozim se pa v službo cca.35km v eno stran...zato mi je sedaj všeč,ker ni več blokade pri 4k,kot prej na G120🥳...in ja,najboljše diha med 4 in 6k😁
Ti k tako rad pičiš, a si že sprobal kako gre pri 5000 obratih? 6000? do blokade? 😬 Dej dihat temu motorju, ne ga pri treh jurjih vozit.
Po naših cestah lahko pičiš tudi s 3000 obrati 😁 ima dovolj veliko navora pri teh obratih zato ni neke potrebe preganjat motorja v višje obrate 😉 Ko bo priložnost ga bom nateral na max, da vidim koliko da od sebe ta motor.....🤔
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Čista logika, da je tako.... 👌
Razen, da vzameš lizing in na račun denarja, ki ti je ostal posojaš po še višji obrestni meri😀
Ps; bogat je tisti, ki ni zadolžen.... 😉
Povezava za deljenje
Deli na druge strani