Skoči na vsebino
Poraba!
Napisano

moji tudi ka?e na BC 6,2.......

?e dodatek, imam popravek na +10 in sedaj ka?e tudi BC pravilno

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Ja kaj pa po?ne? s tem avtom? ?ena ima ravno tako petko, nekaj hribovske vo?nje, nekaj mestne po Solkanu in Novi Gorici, pa mislim, da ima povpre?je 6,1 litra...

moji tudi ka?e na BC 6,2.......

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

nazaj k porabi. Mazda 5 ?ista zimska ljubljanska vo?nja s ?olo in ?lepanjem otrok na sankah po cesti no pa ?e vle?enjem pokvarjenih fiatov. 6,9L/100 od decembra lani

Pohvalno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

ti si itak 'kontrasmera?'

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

zamudil po?teno zaradi kamionarjev ... grrrr.

jaz nisem pomislil da bi zavil na obvoznico zjutraj. Gameljne - ?rnu?e - Dunajska - pa pri WTCju na obvoznico. Presenetljivo skozi teko?e. Samo v Tacnu sem stal v koloni da sem se prebil levo za ?martno, ker je desno proti Tacnu vse stal, tudi uvoz ?martno na Ac proti LJ

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

V cro tankal za 1.04? nafto, pa ne uno za traktorje

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Tocen ob pol na sihtu :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

dnevne lu?i....tudi kombiji jih imajo sedaj

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Takih je v SLO ko dreka ko kruzajo po levemu pasu....je treba iti mimo po desni, ampak res pa da se ne ustavi? pa gre? v fajt pol :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda5
Napisano

Pozdravljeni,

sem nov na forumu in bi vas najprej lepo pozdravil vse skupaj. 

Na forum sem se registriral, ker se zanimam za nakup Mazde 5 in sem tukaj prebral ?e veliko koristnega.

Imam nekaj vpra?anj glede nakupa Mazde, ?e bi mi lahko pomagali:

- veliko sem bral o neenakomerni obrabi gum - ali se je ta napaka z zorenjem modela odpravila? ali se to lahko popravi samo z nastavitvijo optike?

- razcepljen sem med bencinarjem in dizlom - po eni strani je govora o nezanesljivosti dizlov in dragih servisih, po drugi pa o nizki mo?i in po?re?nosti bencinarjev. Dnevno delam cca. 20km v eno smer do slu?be, za vikend kratke vo?nje, ob?asno dolge (dopust, izlet...), poleg tega ra?unam da bo avto prvo leto vo?en na predvsem na kratke razdalje, saj ga bo imela doma ?ena na porodni?ki. Zato se bolj nagibam k bencinarju, skrbi me pa predvsem podhranjenost vozila - je res tako huda?

- kako je z avtoplinom v 1.8 motorju - s plinom je mo? motorja baje ?e ni?ja

- koliko kilometrov pribli?no avto zdr?i predno se za?nejo velike investicije (le?aji, podvozje, menjalnik, motor...)

- na kaj je treba biti posebej pozoren pri nakupu mazde5?

Kaj mislite o teh vozilih:

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9146249&show=1&avto=Mazda%20Mazda5%201.8i%20%20PLIN-SLOVENSKI-%207%20SED...

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9103805&show=1&avto=Mazda%20Mazda5%201.8i%20tx

Za vse odgovore in nasvete vam bom zelo hvale?en.

LP, Igor

jaz imam sedaj ?e drugo CD143. Prva (nova) je res imela optiko na V in prednje gume so ?le hitro, ampak bila je samo optika, tako da ?e nekdo ?e lavfa avto se nima? kaj bat.

Ta drugo sem kupil pri 170k in ima ?e 210k (10 mesecev pri meni, potem ve? da mam dizla)

CD 143 s 6. prestavam je najbolj zanesljiva ma?ina od mazdinih dizlov. Cd 110 sploh ne glej, ker ?re ve? ker je pre?voh

Glede ma?ine - se odlo?i sam, avto ima 1650kg, jaz vozim 4 ljudi, psa v?asih kolesa, trugo - velikokrat je polna, ker je pa? avto za namen. imam tudi prikolico in kljuko, tako da CD143 + DODATEK! je zame mus.

Vrgel sem ven DPF, in sedja mirno dela s porabo 6 na relacijah do 7 v mestu

Poleg tega ima tale model dizla tudi webasto (ebercpacher) , avto je topel v 5 min max - brez pretiravanja

to so glavne stvari bi rekel ko gleda? dizel vs benz

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

EU vs SLO
Napisano

1 karton zame pliz

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

No na koncu je blo treba samo posvasat nosilec ob gumijasti cevi auspuha, 13?....

Sem ze videl ojrote najprej pri Peletu, potem na auspuh servisu....

P.s. Pele je avto pogledal povedal kje je problem in racunal 0 za pregled. Posteno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

EU vs SLO
Napisano

Po kolk mas pakiran in prezzo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6
Napisano

Pozdravljeni,

Malo sem bil slu?beno odsoten in vidim da ste poslali kar nekaj koristnih informacij, hvala. 

Na slovenskem trgu sem opazil da je ve?ina avtomobilov uvo?enih z pravlji?nimi kilometri katerim seveda ne zaupam, pa vseeno ali obstaja kak?na mo?nost da preveri? ?e ti je nekdo prevrtel ?tevec nazaj?

Sedaj pa ?e eno vpra?anje... Ali kdo pozna ta avto? 

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9231889&show=1&avto=Mazda%20Mazda6%20Sport%20Combi%20CD129%20TE%20Plus.%20...

Hvala za odgovore. 

Vsaj 5 let stara mazda bi moalas imeti prve tri leta (garancija) vpise v DSK, preveri? na kateremkoli servisu. Tudi ?e je starej?a pa nima zapisov potem ve? (?e so ga vozili na nepoobla??eni servis) se vidi letni trend kmjev, in nekako predvideva? ali so realni ali ne

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dpf
Napisano

Te cistila so opasna ker odorejo vae pore kjer so bile prej zatesnjenje .....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

goljufija?
Napisano

Najbolje, da odpela avto k njemu v kontejner, da mi z njegovimi diagnosti?nimi napravami preveri kaj je vse narobe in dam popraviti pol avta, da ugotovim ali bo pri?lo do goljufije ali ne ;)

Tudi v prvem primeru v tej temi ni pri?lo do goljufije, je pa hitro nato nekdo za njim povedal, da gospod dejansko goljufa.

Whatever

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

goljufija?
Napisano

Do goljufije ni pri?lo, vse so zgolj domneve........

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

goljufija?
Napisano

Jaz pa ne razumem lje je goljufija? A mehanik nima pravice, da najprej najde izvor napake? Ce ga ne ve kako naj postavi ceno?

Pa ce se govori da je slab, ali s tem goljufa...ne vem no, potem pa pelji na orig servis za 700?

Sorry samo ne vem kje je point

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda bt 50
Napisano

Kje pa mas ti 4m pa 300kg? A ni to pena :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

LPG mazde
Napisano

Ja,seveda. Vsepovsod so taki ki znajo in ?e kak salabajzer, hehe.... Kak?ne sisteme pa sigas daje noter? Italijanski, poljski,kitajski, ruski...?

poljski :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

LPG mazde
Napisano

Samo vas ne stek, razmerje je vedno enako, ne ceni se samo lpg..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.