Skoči na vsebino
Mazde 323f - precenjene
Napisano

pa sem v sali reko da cem met 1.200.000sit za njega on pa meni da ma 1.100.000 zraven in da mi da takoj jaz pa ?zmeden? in sem rekel da bom se premislo kaj bom naredo mi je dal telefonsko samo ga nisem pol klical pol cez par dni sem si mislo kak sem nor :(

Saj si! :hohoho: Jaz bi mu takoj dal svojega za tak denar! :P

Grega ja to smo ?e v nededljo ugotavljali. ?a bi le ?lovek poznal kakega ?vaba (kak?en ?lahtnik)... :vesel:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vas je kdaj pustla na cesti?
Napisano

Moj Samsung je starej?i od mene pa sem dal do sedaj samo jurja za servis. Drsnik za zvok mi ni delal in se je ob?asno sam spomnil dati naglas. :whatever: Gorenje, staro 10 let nam je pa enkrat celo zaGorelo. Oziroma paj?evina notri se je smodila. <_<

kolega ima dve leti starega Grundinga in mu je crknil. Se no?e ve? v?gati. Pa je zanj dal 150 jurjev. Pa ?e popust je bil ker je bila original cena ?ez 200 jur?kov. Je ?e v garanciji ampak je izgubil listek tako, da bomo videli koliko bo pla?al. :P

Hja v glavnem firme so se odlo?ile, da se spla?a slu?iti tudi na ra?un nadomestnih delov.

Nazaj k temi. Mazda me ni (?e) nikoli pustila. 106ka pa 3x. Enkrat je benz pumpa na AC crknila. Pa ravno naro?en sem bil ?ez en teden k mehaniku, da jo zamenja. :bravo: Enkrat me je ?tarter pustil na cedilu in sem ga pred osnovno ?olo rinil, ko sem po brata pri?el. :angry: Sramota do kraja. :angry: Enkrat mi doma ni v?gala ker je ?oba ?la v maloro. ?e dobro, da je imel bratranc eno zbito 106ko na zalogi ker je kar vedel, da bo na meni ?e slu?il. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vas je kdaj pustla na cesti?
Napisano

Je kdo bral Polet? Zdaj bodo za?eli Punte. Hey mogo?e bodo kvalitetnej?i od originalov. :hohoho: Cena iz tovarne bo le od 3500 do 3700 evrov. :blink: Ampak, ljudje to bo dejansko Punto, ki se prodaja sedaj. Svaka ?ast. Ime: Zastava 10 (to je deseti Zastavin model, ki ga izdelujejo). Lep?a in cenej?a od Dacie Logan bo pa le! :vesel:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gume 185/60 in 185/65 - 14ke
Napisano

185 je ?irina tekalne povr?ine 85 pa je koliko procentov ?irine je guma visoka. Torej je 65 proti 60 le 5 procentov manj?a.

Jaz imam original 185/65 in sem dal zdaj gor 185/60 ker so cenej?e. :P Pa ?e pospe?ki so v teorij bolj?i. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda totalka - jest se dr?im
Napisano

Ampak po drugi strani tut zavarovalnica zavla?uje. Pri meni nisva klicala policije in sva imela samo evropsko poro?ilo, ki sem ga oddal na Zavarovalnici MB (v LJ). Potem sem ?e enkrat napisal dogodek in stvari. Potem je mogla pridt ?e enkrat ona, da je ?e ona ?e enkrat opisala potek. :whatever: Uradna procedura gre tako, da bi ji mogli poslati po?to ampak mi je kar un na zavarovalnici rekel da jo lahko pokli?em ?e imam cifro. Po?ta bi ?la namre? na stalni naslov (MB) ona pa je med tednom v LJ (?tudentka).

No v glavnem v nedeljo sem imel nesre?o, v ponedeljek sva oba pri?la na zavarovalnico in potem so cel mesec obravnavali (ja najbr?) dogodek in koliko me bodo izpla?ali.

V glavnem tud brez zapisnika se vse skupaj vle?e... Jaz pa denar rabu za drug avto. :angry:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Avto sem iskal 2-3 mesece, cene so pa tud ?e vedno tak?ne kot so bile oz. ?e ve?je.

Tale fenomen sem tut sam opazil. :blink: Ko sem iskal avto je bil tale drugi najdra?ji C (dra?ji je bil le ?e en s klimo ?eprav malo butnjen...750.000 SIT).

Zdaj so pa ti avti ?e vedno najmanj toliko vredni. Kar naj ostanejo ?e ene par let. Mogo?e jim pa cena z leti raste? :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Te?iv pa bom, so mi rekl da naj bi po enmu tednu ?e dobil prvo ponudbo.

Kaj za ena zavarovalnica? Ko sem jaz imel tako sranje so mi pri zavarovalnici Maribor (ja ?tajerka se je zakantala vame) rekli, da v roku enega meseca. In glej ga zlomka en dan pred iztekom sem komaj dobil po?to. :angry: Lenuhi leni se jim ne da pohiteti. Jaz reve? sem se pa nekaj ?asa z zbitim vozil potem sem pa ?e mogu kupit nekaj. In ?e bi takrat takoj dobil ke? bi si lahko privo??il takoj bolj?i avto. (***F :P)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Hja dobro bi blio okvirno vedeti koliko bo? dobil od?kodnine od zavarovalnice... Da bo? z malo sre?e potem v plusu. ?e je nekdo drug lani dobil 550.000 SIT bo? z malo sre?e tudi ti toliko dobil. Ampak tut 700.000 bi ti lahko dali saj konec koncev ?e vedno privar?ujejo (glede na ?kodo- ?ez milijon) kar je zanje glavno. :whatever:

Vpra?aj koliko kupci pripravljeni dat in malo dvigni ceno. Ali pa poglej karambolirana vozila tega letnika na www.avto.net. (saj ve? da? tam obcijo karambolirana vozila). :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Uf v temi je bilo videti veliko manj. :ne vem:

Nasvete smo ti potalali...

Lahko re?em samo: ?zmeden? Svaka ?ast avtu, da ste vsi OK. :rispekt: Za zic je pa po eni strani kar logi?no. Tak?na sila, ki je pritisnila nanj (ti, ki si se naslonil v tistem trenutku) ga je pa? zlomila. Kdo je bil pa na sovoznikovem sede?u in kdo zadaj?

Samo ?e tole: :bravo: Glavo pokonci, pleh je pleh vi ste jo dobro odnesli. Ostalo je odvisno samo ?e od od?kodnine. Pa Avto res prodaj kak?nemu DANDO-tu ali pa komu tak?nemu. Kar daj na avto.net in na na? forum. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

:rispekt:

Pravi ?lan! Glavno, da si ti OK. Kaj je bilo? Sicer sva z Maretom ugotovila samo to, da jo je k sre?i skupil predvsem pleh. :ne vem:

?e enkrat pa so?alje, ker si ga ravno servisiral. ?al je velikokrat tako. Tut pri moji 106ki. Ni? kriv pa vseeno ima? sranje...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

bella BG 323 F naprodaj
Napisano

:rispekt: tale smajli je kar pravi za tacga poznavalca, to je pol tko ko uni cigoti na B.ju ko so za simonovo trdili da je ta najhitrej?a honda od teh tle okol! :hohoho:

Takrat sem pa res zrasu za 5 cm.

:hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tudi med Mazda?i so ?rne ovce
Napisano

A ni v CPP zapisano da predno prehiteva? mora? poblendati vozniku pred sabo da ga opozori??

No sedaj mi pa povej kolikokrat to prakticira?. :whatever: V ve?ini primerov bi morda izpadel celo bedak in bi te kleli kaj jim blenda?, piska? ter jih potem ?e prehiteva?... :ne vem:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tudi med Mazda?i so ?rne ovce
Napisano

Hja sem pozabil napisati kaj se je meni zgodilo v?eraj...

Se peljem od Morav? proti Dom?alam in dohitim nekoga, ki se je peljal 50-60 (omejitev je seveda 90 km/h). OK ?lovek je pa? malo ?uden kaj '?mo. No in tako se pelje nasproti nekaj avtov on pa kar na levi pas (za ene 50 cm). Tako, da sem mu od zadaj poblendal, da se je spet umaknil ker bi ziher tavil ?e bolj tja. No ko je bila ravnina sem se ga odlo?il prehiteti. 60 se res ne mislim peljati. Dam ?migavc grem na levi pas takrat pa on spet na levo! Samo ?e pritisnil sem ter upal, da me bo opazil. No me je ampak potem sem mu ?e blendal z meglenko... Pijanci na cesti!! :angry:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dodatek k olju
Napisano

Sirius, kot je boss povedal....pa ?e drugi...res ne nima smisla prepirat... Torej RedDevil naj sprova zadeva da vidi kolko se mu zmanj?a poraba olja, in po tem testu sem prepri?an da se bo dosti ljui obrnilo na tvojo stran...

Tudi jaz. Druga?e pa RedDevil bo do nedelje brez PCja saj ga ima na servisu. :P Mu bom pa omenil tole in ma, da te v nedeljo kontaktira. Tudi sam mi je rekel, da bi brez predsodkov ocenil saj nima nikakr?ne zamere. ;)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dodatek k olju
Napisano

?e se komu ne da brati vsega lahko prebere le pod?rtane in, odebeljene izjave pa bo dojel bistvo. :P

Symon ? Preden sem se vklju?il v debato si ti brez a zadr?ka navajal aditiv, ki si ga uporabil in ga celo zelo reklamiral. Ko sem se jaz prvi? oglasil in omenil ime METABOND, si takoj poklical na pomo? moderatorje,

Ker uradno reklamiranje ni dovoljeno. Forum je namenjen predvsem voznikom Mazd, ki si izmenjujejo mnenja. Saj ve? po principu: Dobro blago se samo hvali. Ravno zato sem podal SVOJE MNENJE o QMIju. Komentar glede Top Shopa si pa kar presli?al. Kot tudi komentar o tem, da uleti? in kritizira? druge proizvajalce, ?e? da niso vredni pi?kavega gro?a in da je tvoj izdelek the best... Ali ste testirali konkurenco? Kaj bi bilo ?e pi se prijavili vsi prodajalci aditivov, magnetkov in podobnih dodatkov? Forum poln reklam, zmede in ?e ve?jih prepirov. ;)Povrhu vzega sem potem besede glede moderatorja vzel nazaj... ?eprav mi tale reklama ?e vedno smrdi pa oprosti meni nejevernemu Simonu. Sem pa? potro?nik, ki NE MARA REKLAM temve? raje poslu?a preverjene recepte. ;) Ne popravljaj, ?e ni pokvarjeno. ;)

marve? o tem kako nekdo (Mater eni ?e oldtajmerje uporabljajo.... ) uporablja oldtajmerje. Sploh nisi pomislil, da je za tiste, ki jih mogo?e ?e uporabljajo to ?aljivo. Iz take logike lahko izvedemo, da bi tudi za tiste, ki uporabljajo avtomobile starej?e od 5 let lahko rekli… Mater eni ?e uporabljajo.... Pa ni tako, vsaj jaz mislim, da ne bi smelo biti, saj bi ?alili dober del tega foruma.

Misli?? Ni bilo mi?ljeno, da bi ?alil druge temve? mi deluje ta ideja bolj tako tako. Mislim pa tudi, da popolnoma po nepotrebnem izjavlja?, da ?alim dober del tega foruma, ?e? tale vas ?ali izolirajte ga! In ja jaz imam 4 leta star ra?unalnik in 9 let star avto pa se ne bi po?util u?aljenega, ?e bi jima kdo rekel oldtimer. 100 ljudi 100 pogledov na svet. Sicer pa ti je Apcih potem lepo napisal, da za tak?ne nev?e?nosti uporablja kar jedilno olje, ki je ceneje in ravno tako deluje. ;) Zakaj bi torej navaden uporabnik kupoval tvoje olje za ventilator? Za druge stvari imamo pa kak?ne WD40 ali pa KROWN, ki sta ravo tako kar preverjeno uporabni stvarci.

Kdo je rekel, da ne sme? uporabljati polno ime aditiva? Problem se pojavi v tem, da ti reklamira? svoj komercialni izdelek.

Pohvalno je, da ponuja? aditiv v preizkus. Zakaj pa ne? ReDevil bi bil najbr? kar sre?en, ?e bi mu avto manj olja pil. Mislim, da ima? kandidata, ki bo preveril porabo olja. YavarYe X6V6 pa ponudi vzorec tistega spreja, da preveri resni?nost izjave. Samo, da se ne bo? zdaj, ko se je nekdo dejansko javil umaknil, kot nekdo drug v temi o SuperFuel MAXu.... Nakladanje in slike lahko vsakdo objavi na internetu. ?e pa potrdita tvoje izjave pa :rispekt: Mislim, da bo? dobil velikoo strank. ;) Ampak si se takoj izmaknil, ?e?, da ni vredno. ?e si mo? beseda stori to, druga?e se tudi ti lahko umakne? iz te teme. Posiljenih reklam je ?e na TV dovolj.

Moje objave so bile konstruktivno? Mogo?e ampak posku?al sem lepo in te po principu nejevernega Toma?ka preveriti. In kot sem ?e omenil, me ne prepri?a? zaradi omenjenih (odebeljenih) razlogov. Ne maram vsiljevanja odlo?am se pa ravno tako lahko sam.

Mazda MX-3 :rispekt: Vsaj nekdo, ki razume. :rispekt:

Sedaj pa se tudi jaz do nadaljnega umikam iz teme. Po mo?nosti dokler ne dobim field testov od mojih kandidatov. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dodatek k olju
Napisano

Glede PC-jev je tudi ena zanimivost. Veliko krat se pri le teh pojavlja ro?ljanje ventilatorja (jev). ?e je vzrok v le?aju, zadostuje kapljca 007 na os in vetilator utihne. Potrebno je samo odstraniti nalepko in os namazati. Deluje na dolgi rok. Po izku?njah ve? kot 5 let

Za ro?ljanje ventilatorjev pa prvi? sli?im, pa imam kar nekaj pojma o ra?unalnikih. :whatever: Glasni so predvsem zaradi hitrosti... Da bi pa ro?ljali pa prvi? sli?im. Pa ?e nekaj. Torej po izku?njah pravi?. Nekomu je torej (ve? kot 5 let nazaj) ro?ljal ventilator? Torej je bil ?e star ra?unalnik (mimogrede tako slabih le?ajev pa res nimajo...). In ga je uporabljal ?e 5 let? Mater eni ?e oldtajmerje uporabljajo....

MacGyver.press (samo namesto pip?a ima? tu MetaBond...).

PS: Oprosti ampak tale tema je vedno bolj podobna TopShopu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dodatek k olju
Napisano

Hja, ?e so nove pakne se hitro kaj pregreje. 200 mi avto ne gre, 180 kve?jemu. Takrat je ?lo pa 140-->70 ;)

S tem sem bil zelo zadovoljen v 106ki, ki je bila ?e fejst preterana pa prakti?no ni pappcala NI? olja.

Po AC sem zavohal olje nekaj ?asa, ko sem olje menjal pa se je stvar stabilizirala. To bo pomoje tudi zato, ker avto prej ni bil vajen tak?ne vo?nje (konstantno okoli 150 km/h in na trenutke ve?). Strokovne razlage pa ne obvladam.

Sicer pa tile motorji pa ?e serijsko radi pijejo olje (ker nisem edini, samo drugi ne objavljajo tega tukaj ;)). Sicer pa ga nimam dolgo ?asa notr tako, da bo treba po?akat kak?en mesec, koliko bo potem olja notr. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dodatek k olju
Napisano

Gre samo zato, da ta sistem predstavlja dopolnitev klasi?nega sistema proti- obrabne za??ite, ki stopi v akcijo (tako kot cepivo) takrat ko so posamezni sklopi najbolj ogro?eni. Ob stilu vo?nje, ki ga omenjate na forumu (gre za vo?njo, pri kateri prihaja do pregrevanja zavornih diskov) je takih situacij na pretek.

Kdo je rekel, da se (je) takrat motor najbolj tera(l). Kaj ?e nisi bil v situacijo, ko je bilo potebno na AC naglo zavirati?

Glej v glavnem sam verjamem, da malo pomaga. Ampak dvomim, da je tolik?na razlika med QMIje, Motor Up-om in 007ko kot jo omenja? ti. Da je 007 uber ales. Sicer si se pa prepozno javil ker mogo?e bi celo poizkusil, sedaj ko imam QMI pa ne rabim. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dodatek k olju
Napisano

Zdaj se moram pa spet vme?ati? Kaj vi ste dodali aditiv v dvotakten motor? :hohoho: Kam pa, ?e smem vpra?ati? Med bencin. :P

LabiGT: Pomoje je mislil 0.33 in ne 1.33. :ne vem:

Sirius, zakaj naj bi bila to preve? visoka debata? Z veseljem bomo prebrali vse strokovne podatke, da bodo le v skladu s stroko. Se pravi ne neko natolcevanje in neke ?udne ideje ampak logi?ne stvari. :whatever: Oprosti ampak vse skupaj razlaga? preve? fanati?no vendar neprepri?ljivo. ?e dobro, da se v debato ne vklju?ijo ?e uvozniki/prodajalci QMI-ja in Motor Up-a... Kak?ne cvetke bi ?ele potem ven metali. In ?e dobro, da imamo na forumu kar nekaj gurujev (Apcih,YavarYe X6V6 :rispekt:) ki hitro ugotovijo, da teko?in, ki bi ?ude?no kar pove?ali trdnost jekla ?e ni, da obro?ki SE obrabljajo.... Nakar obra?a? besede, da nisi tako mislil.

Oprosti ampak mene pa? nisi prepri?al. Saj ve? kako pravijo: Dobro blago se samo hvali in s QMI-jem imam dobre izku?nje. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Solidarnost v prometu?
Napisano

1. ko imamo recimo na semaforju ?e pri?gano rde?o, in imam navado da nikoli ne bremzam zadnjih 5 metrov (kar v praksi pomeni da ne uletim ko budala, pol pa par metrov pred rde?o bremzo do podna, ampak ?e prej naizi zmanj?ujem

1. Tole je tut vredi. Sam ponavadi dajem v ni?jo in bolj malo bremzam (?param bremze, ?e jih ?e pred ovinkih toliko bolj zmatram :P).

2. Se pa najdejo ljudje, ki dobesedno pred VSAKIM ovinkom naizi pohodijo bremzo. In zanimivo je, da jaz, ki ne bemzam ampak samo gas spustim vozim ravno tako hitro. Vsaj meni se je ?e ene parkrat zgodilo, da sem se peljal za kom, ki se mu je nonstop pri?igala stop lampa. Na koncu pa res ne ve? al misli pohodit do konca al preventivno dr?i bremzo. <_< Saj sam na kak?nih nevarnih odsekih tut preventivno postavim stopalo pred bremzo ampak ne pohojam je pa ne... :whatever:

3. Dons sem bil zaparkiran v slu?bi. Valda Tosamovci retardirani (pomoje sem sam tut mal, da ?e vedno tam delam ker si me ne zaslu?ijo :hohoho: ) ne dajo nobene cifre pa se jebi. No ena mamca je pri?la do Kadetta zraven mene in jamrala kako bo pri?la ven, jaz pa ?e manj, ker imam dalj?i avto. No potem ji kar lepo re?em naj ne skrbi za mene ker ?e ne bo ?lo druga?e ga bomo pa prestavli (pa ne naprej, ker je imel ro?no zategnjeno - na ravnini ampak kar bo?no magar :angry: ). No tetka je vsa prestra?ena 5 minut motala ven vmes ji je avto 3x crknil pa ?eprav je bil avto prakti?no v?tric z njo torej je oviral mene.... Potem ko je KON?NO pri?la ven sem sam v 30 sekundah namotal ven pa ?eprav sem moral ven ?ez sosednji boks.... Njena sovoznica je pa s prstom name kazala ter se ?udila... :hohoho: Babe. :P ?e celo prej sem bil na glavni ker sem ?el naprej ona se je pa na rikverc matrala priti na cesto.... Da ne omenjam ene ?tudentke, ki se je 4 minute spravljala ven na rikverc pa vse je bilo frej. ?zmeden?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Izku?nje z roadsterji-cabrii
Napisano

Kak?na izredno pametna debata pade, pa od Symona avto rinemo po parkingu ker mu akumulator crkne :P (oprost Symon se nisem moral zadr?ati <_< )

LA?E! Samo infuzijo je rabil! :hohoho: Zdaj se to ne bi smelo zgoditi, ker imam nov akumolator. :ne vem:

Lol samo je bil res beden dogodek. Da ti avto na sre?anju ne v?ge. :vskalo: Takrat sem bil res besen sam pri sebi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tatvine Mazd
Napisano

V mojem primeru je ?e napredek, ?e tatovi vejo, kaj za en avto je. :hohoho: Seveda pa lahko pride do sku?njave, ko sklepajo, da je to "najhitrej?a Honda".

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.