Pozimi je malo ve? ?asa, ker se zunaj ne da ni? delat. Praviloma v takih dneh me?emo polena v pe?, sedimo ob njej, gledamo skozi okno, kako veter nosi sneg in beremo otrokom pravljice (Grimma in Andrsena imajo najraje). Se pa najde tudi ?as za obdelavo starih posnetkov. Tule je ?e nekaj, kar je bilo posneto marca in aprila:
Malo trapasto bi zgledalo, ?e bi se s traktorjem pozimi vozil s traktorjem 30 km dale? v ?empeter pri Gorici v slu?bo... Jaz sem sicer ogledoval Same Delfino 35 ali Same Aurora 45, ampak potem bi skoraj moral poleg imet ?e kak?nega terenca. Pa pride zadeva dra?ja.
Poleg tega mi Mazda precej olaj?a delo, ker ga ni treba narediti meni. Mislim, ?e potrebujem za naslednji dan tono cementa, po?ljem ?eno z BTjko. ?e bi imel karkoli drugega, bi bilo treba zadaj pripeti prikolico. To pa ?ena ne bi vozila. Tudi v gozdu je zdaj ?ena za strojnika, na traktor je pa nekako ne bi spravil. Je pa? "mestno dekle" - do poroke je ?ivela na Hru?ici in v Ljubljani...
Sem ?asovno precej na tesnem, zato mi je te?ko dobit termin. Zdaj je prilo?nost, ko doma ni nekega neodlo?ljivega dela (?ebele ho?ejo mir, koze so v skrinji, koko?im pa vr?em tisti zdrob in so zadovoljne, ?agat v gozdu se pa zdaj ne da), otroci in ?ena pa pri dedku in babici, jaz pa nisem v slu?bi. In je 2.1.2015 krasna in zelo redka prilo?nost... Kdaj bo spet taka prilo?nost? Kdo bi vedel...
Slivka, mam pa eno vpra?anje zate, ker vem da si malo hribovca/hribolazca, ?e bi bil za zimski vzpon na Krn?ico, pa da bi pri tem tvoje osnovno prevozno sredstvo maksimalno izkoristili, v smislu se pripeljati do planine Zaple?? Pa? vemo, da obvlada? Camel Trophy avanture.
Kak?na se ti zdi ideja? Verjetno bi bil to precej zanimiv zimski vzpon na precej lahko dostopnega 2-tiso?aka z dobrimi razgledi naokrog po pogorju in Poso?ju.
Sli?i se kot dobra ideja. ?eprav sem trenutno bolj slab hribolazec, pa tudi ?asovno sem precej v zadregi. 1.1.2015 sem v slu?bi de?urni, kar pomeni od 6:15 zjutraj do 21:30 zve?er. Lahko izkoristimo edino 2.1.2015, pa ?e to bi rad bil do neke pametne ure doma, ker moram potem ?e po otroke k dedku in babici.
Kak?no bo pa vreme?
In koliko bi nas bilo?
Mislim da bi bilo tole precej bolj?e - sicer malo dra?je ampak sveti pa zelo dobro!
Verjamem, da sveti bolje. Karkoli bi vzel, bi se na?lo nekaj, kar bi bilo nekaj dra?je, a bolje od tega, kar bi vzel... Glej, ?e je mulo imel veselje za 40 ? nabavit ves material in eno dopoldne delat na avtu, naj ima veselje. Ni bila zadeva, ki bi jo res nujno potreboval, ampak za tak denar je dobra... Sicer ga malo detajli matrajo in pa izku?enj nima prav preve?, a si jih bo ?e nabral. Na sliki sicer dobro izgleda, v resnici ni tako super. Mogo?e bi bilo bolj?e, ?e bi imel ko?aro na prtlja?niku. Ki si jo pa tudi ?e nekaj ?asa ogledujem, a je re? presneto draga...
Sicer ni fiat pa vseeno. Sodelavec ga je dal dilerju v ra?un z 270.000km in za dobre 3000jurje. Takrat je bilo tudi ugotovljeno da je imel avto preko 300000km ?e, sodelavec se na to ne spozna in ni vedel. Prodal ga je ker niso na?li vzroka pomanjkanja mo?i. O?itno je diler prodal tej stranki, ki ga prodaja naprej. Seveda z magi?nimi kilometri in nabito ceno.
Tale je parkiral to?no pred cisterno s teko?im kisikom. In ko so pripeljali novo zalogo, je voznik 15 minut govoril nekaj, kar bi sicer objavil, a mi prepoveduje bonton...
A mi lahko kdo razlo?i, kaj je vse tole? Nevednost ali aroganca? Ali kaj drugega?
Kra?ki svet in na vrhu hriba... Kot si ugotovil, je to bolj su?no obmo?je. In ker je najbli?ji vodovod oddaljen 6 km, teren pa kamnit, poleg tega je od vodovoda do mene okoli 350 metrov vi?inske razlike, dvomim, da bo vodovod v kratkem pri meni...
Do sedaj smo zbirali kapnico v na?e staro zajetje, ki pa je s svojimi 7000 litri po?asi postalo premajhno. V hi?i nas je namre? kar sedem: jaz, ?ena, h?erka, trije sinovi ter nona (moja mama).
Ker po?asi prihaja v veljavo zakon, da bodo vse hi?e morale imeti bodisi priklop na komunalno mre?o bodisi svojo ?istilno napravo, smo se odlo?ili, da se pripravimo na to. Tako smo kupili ?istilno napravo, poleg pa ?e to cisterno. In ?im bo vreme, pokli?em bager, da tole vse vkoplje v zemljo (da ga ne bom dvakrat klical in da ne bomo dvakrat prekopavali po dvori??u).
To?ne cene posameznega se ne spomnim, sem pa za to cisterno in ?istilno napravo skupaj pla?al 3600?. Je bilo precej ugodno, ker sem precej ?asa iskal, da sem dobil nekoga, ki nima pretirane mar?e, poleg tega sem prepri?al ?e sova??ana, da je tudi on vzel pri istem prodajalcu ?istilno zase. Pa sva zbarantala ?e koli?inski popust.
Na pol praksa: rezervno gumo v hi?o v hodnik in na njo namontirat verigo. Ja, ko si na toplem in ti ne sne?i za vrat in si lahko vse ogleda? z vseh strani (ti blatnik ne dela gu?ve), je to dokaj enostavno...
Ko smo ?e pri tlaku v gumah: povsod je zabele?eno, da je zapisan tlak za mrzlo pnevmatiko. Kako pa ve?, kdaj je ?e mrzla in kdaj je ?e topla? Termometer s seboj pa pomerit? Pri kateri temperaturi pa je ?e mrzla?
Da ne odpiram nove teme, vpra?am kar tule. Sodelavec mi razlaga, da je zdaj zakon, da moramo vsi v avte vgradit sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah in da to velja povsod po Evropi. Ker sam nisem nikjer ni? zasledil, da bi se o ?em takem debatiralo kje, me zanima, ?e je ?e kdo kaj takega sli?al?
?eprav, avto pa gotovo ni nekaj hudo trpel. Gotovo ni vla?il prikolice, gotovo ni vozil pod polno obremenitvijo (kve?jemu dva pogrebca in eno truplo), gotovo ni imel kak?nih hudih dirk, motorja gotovo niso na?igali v kak?ne besne obrate, gotovo niso gonili po kak?nem makadamu,... Kar se tehnike ti?e, je gotovo zelo dobro ohranjena...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Zdaj ni ve? zaseben. Bi moralo delati.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani