Moja ocena: SPUSTITI kot prvo! Pragovi bi mogli biti zakitani. Ve?je feltne. Pa sprednji odbija?... ob strani ni ravno clean-look. Druga?e pa je kar huda.
Symon, saj ni tako hudo - men je pa v?e?, da vidim in lahko primerjam razli?ne konkuren?ne izdelke. Itak se bom na koncu sam odlo?il a bom kaj kupil al ne, pa naj bo to Motor down, KuMI (QMI), Viagor al pa tale Metadon.
No pravzaprav ima? prav, vzamem nazaj. Sem namre? ?e pod vplivom prepirov na avtomobilizem.com, ko sem se odlo?il, da bom vsako kr?enje po?ecal. Da bo red.
Enkrat pa sem nekega mo?akarja zalotil na kraju zlo?ina. Po?akal sem, da je izstopil iz avta, nato sem ga vpra?al, ?e ve, da ja parkiral na dovozni poti. Ker mi je odgovoril, da ni vedel, sem mu lepo mirno razlo?il: "Kri?i na cesti pomenijo dovozno pot. Za tiste, ki jim to ni jasno, je tukaj znak za prepovedano parkiranje. Za tiste, ki ne poznajo prometnih znakov, je tukaj napis. Ker ste pa o?itno preneumni, da bi znali brati, vam pa jaz povem, da se tukaj ne parkira, ker potrebujemo dovoz do gara?."
Mo?akar je nato nekaj godrnjal, nato pa je odstranil avto.
Tole si pa tako lepo povedal, da lahko res re?em samo: Svaka ?ast!
Tole z "legalizacijo" butanja avtomobilov sploh ni slaba ideja. ?e te kdo parkira ga pa? porine? stran, pa magar, ?e u graben ali pa sredi ceste. ?e bo sredi ceste nekoga nerviral, ga bo potem porinil v kak?no ?ivo mejo. Lastniku ?ive meje bo prekipelo in ga bo porinil v graben... Lastnik pa se bo nau?il lepo parkirati.
No ja upam, da gre? res po?asi, ker druga?e je tole res bolj tako tako. V ?etrtek se je v Krtini zgodila tak?na nesre?a, ko je en izsilil mojega biv?ega so?olca (mimogrede, ima nekaj mesecev starega otroka-ni bil v avtu sicer) in je to svoje izsiljevanje pla?al s smrtjo. Vsaj s so?olcem je dokaj OK (ima le ovratnico). Ljudje pamet v roke, prosim vas. ?e ?e imamo te?ko nogo (po mo?nosti le ko smo sami na cesti) bodimo vsaj drugje pametni.
mam zlo zanimivo navado da ko nekdo pelje brez lu?i in se ?e ful temni zunaj al pa je ?e tema in ne dojame blendanja, pol pa kar zapeljem proti njemu, kokr da se bo zgodilo frontalno bli?nje sre?anje 4. vrste, sicer mam ?e zmeri neki lufta na cesti da ne bi v resnic ?li do kleparja, al ?e huj?; fehtat Sv. Petra, ?e me spusti not
No comment. Tole je res preve? skrajna ideja. ?al ve? kot poblendat mu pa? ne more?. :ne vem:
zavedaj se da si ti na?e zadnje upanje in poskusni zaj?ek obenem!
Bolj uno drugo. Mah saj ti pravim to je zadnja varianta ki sem se je spomnil. Ker o?itno imajo Mazdice prekleto rade olje. Mljask, njam njam. Saj pravim, tezultati bodo upam vidni v roku enega meseca. Povpre?na poraba okvirno (itak se baje zmanj?a le do 5%), hladen v?ig (to je spet nehvale?no ker sem obenem menjal akumulator), kako hitro se ogreje (?e bo kaj razlike) ter seveda kar je najbol pomombno trenutno:kako bo z oljem.
drga? bi te pa v gami ena ura dela pr?la okrog 9000
Visoke se cenite vi tam.
No sicer pa kot sem napisal jaz. Zemir, res nima? dosti za uni?iti, sploh, ?e je ?e ves razsut. Ti se kar pogumno loti avta, ?e si vsaj malo tehni?en tip ti bo uspelo. Pa ?e ob?utek bo bolj?i, ko bo? razlagal, da si sam odbija? zamenjal.
Kaj res ne pozna? nobenega malo tehni?nega tipa. Odbija? res ni ne vem kak?en "kun?t" se?raufat ter nazaj dat. Vsaj po mojih izku?njah s 106ko, ko sem oba sam dal dol ter nazaj gor. Prednjega celo trikrat. Malo poglej celo situacijo ter za?ni ?raufat. Po potrebi bo treba sneti koloteke ali pa na notranji strani pritlja?nika kaj razdreti, da pride? do odbija?a. Nasplo?no pa mislim, da je zadnji odbija? la?e dol sneti kot prednjega.
To imam jaz original Mazdino olje. In danes sem kon?no kupil 55 amperski akumulator (namesto 45 ). Pa?e skor kot ata na mamo samo pol cm tistega podno?ja je bilo treba od?agati. Hvala Grega za nasvet. Zanimivo, bratranc mi je meril alternator (dela kot nov:14.5 mi je kazalo mislim, da je to res dobor) in prvo kar je rekel naj dam zdaj raj? 55 amperski akumulator.
Aja in ?e malo nazaj k temi. Zaradi o?itne ?eje mojega motorja po olju sem se odlo?il kupiti QMI. Pa? zadnja opcija saj mi avto ?re nenormalno veliko lja (?e kak mesec nazaj sem ga dolil ohoho sedaj ga je bilo ?e ene 2-3 deci manj) Pa avto del v redu, ne kadi, ni nikjer masten, ne spu??a skratka ni?. Samo tako ma?e, in ga porablja... Torej zgubiti nimam kaj, bomo ?ez kak?en mesec videli rezultat. Upam na izbolj?anje, slab?e ?e skoraj ne more biti.
kar se mene ti?e, nikoli nisem in nikoli ne bom parkiral na prostoru za invalide. ?e se mi tok mudi ga raj na plo?niku pustim, pa ''use ?ter'' pri?gem pa je, druga?e se pa ?e najde kak?en parkirni prostor, ?e tud ?e se mor? 15m sprehodt, tko k je ?e Symon reku.
LP, Rejc
Tu se pa 100% strinjam. Parkplac za invalide je pa tabu tema. Nekje sem videl kako imajo to na Hrva?kem. Pod tablo "samo za invalide" je ?e ena tabla na kateri pi?e nekaj v stilu:"?e ste mi ?e prevzeli parkirno mesto, prosim prevzemite ?e mojo invalidnost. Mislim, da mora? imeti kamnito srce, da bi ob tem ?e tja parkiral ker to ?e meji na bolezen. Sicer pa tudi to z nalepko ni slaba ideja. Mislim, da bi mu bilo po?teno nerodno, ?e i se vozil nekaj dni z nalepko invalid na riti avtomobila (sploh, ?e ne bi takoj opazil:P).
Se je pa zgodilo, da sem zaradi nesporazuma neko? zavzel mesto in mi je bilo po?teno nerodno. Ampak sem upravi?il dejstvo, da je ?el on naprej in sem mislil, da bo parkiral tam kjer je sicer ?e en dovoz na ob?insko parkiri??e (ki je ve?ino ?asa prazno, namesto, da bi bil za vse ob?ane) v resnici se je le odmaknil, da je un ven speljal. Pa ?e s takim tonom mi je rekel:"Kolega, hvala, da si mi parkplac splel.", da sem se skoraj v tla ugreznil. Bolj ko sem mu govoril naj parkira tam, da 100% ne bo nikogar v resnici motil, manj me je poslu?al in se odpeljal. Nerodno je bilo, ker se je potem s svojo Primero karavan ?e nekaj 5 minut vozil po Morav?ah nakar sem bil jaz ?e iz po?te ven in je on parkiral tja. kako mi je bilo nerodno ko sem ga ?e enkrat sre?al.
Hja ljudje, ki ne znajo zadeti 1 boksa so pa res za na cesto ja. In potem parkirajo na parkiri??e v slu?bi na 2 mesta ti se pa j***? in i??e? prazen boks.
Pa ste opazili da pri tovrstnih podvigih predvsem prevladujejo ?enske ter starej?i, ?oferji ki tudi druga?e naredijo najve? piz.... na cestah.
S tem se pa kar strinjam. ponavadi se ne sekira 5% in pa? pusti avto tam kjer je "frej". ?e mu bo kdo kaj rekel bo potem itak le-ta nevzgojen ali pa mulc nekulturen (kot se je zgodilo Davidu). Jaz sem samo ?akal kdaj bo una tetka meni kaj takega pribila in za?uda ni, ker je najbr? globoko v sebi le vedela kdo je koga zaparkiral.
Hec je bil, da so me naslednji dan na ?ihtu spet zaparkirali (ziher mafija, ker una ?enska dela tut v Tosami ). Ampak sem upo?teval RedDevilov nasvet, ker se mi ni mudilo in sem lepo avto pri?gal (ogreval) in poslu?al muziko. (woofer- kak je to men hecno ko te imajo pol mamce za psihota jaz pa zanala?? ?e bolj na glas) K sre?i je potem pri?la ?enska (?tudentka ) zraven mene (parkiran ?isto ob cesti-Mare bo vedel kako mislim) in ga je nekako namotala ven ker je imela ?e placa. Potem ko se je prebila ven (ker sva bila v bistvu oba zaparkirana, le da je imela ona ve? manevrskega prostora) sem lahko ?el ?e jaz. Samo se mi je pa ful hecno zdelo, da je ?enska prej ven namotala kot jaz.
Marko pomoje te ne zaparkirajo ?e zaradi spo?tovanja, do hudega avta. Grem staviti, da se kaj takega ne zgodi nobenemu vozniku Por?ov, Ferrarijev, in podobnimi stvarmi.
Mislim da naj bi bil neki polimer in 100x bolj spolzek, se ?e spomnem ko so na TV predvajali reklamo kako so motorje zamrznil v led potem pa zalaufal.
Tole imam tudi jaz nekako v nekem tema?nem koti?ku mo?ganov. Zanimivo. Samo zakaj niso zamrznili cel avto. Kaj meni pomaga motor, ?e antifriz zmrzne pa se akomulator izprazni. Mimogrede v?eraj sem pomeril, do koliko mi antifriz zdr?i. Do-29 stopinj. O?itno so prej?nji lastniki vsaj pri teh stvareh dobro skrbeli za avto (?e je ?e malo obu?kan).
Kaj se mi je danes zgodilo!! Se peljem domov in ravno ko sem v kri?i??u na Krtini, ko grejo ljudje iz avtoceste dol. V enem trenutku zasli?im tisti grozni WRUUUM in v istem trenutku z kan?kom o?esa oopazim, da se je v ogledalu nekaj zganilo. Kar naenkrat! Pogledam kaj me prehiteva in vidim srebrno Imprezo, ki se je ?e prej peljala mimo slu?be eno uro prej. O?itno je fri?en lastnik in navdu?eno nabira kilometre.
V glavnem ta zver porihrumi v trenutku mimo mene in ?e enega pred mano. Gledam in se sam sebi derem:"Wou Impreza WRX!!" Potem je padla odlo?itev! Dirka! Avto je bil res ?e dale? ampak sem vseeno prehitel tistega pred mano! Pa gas do daske samo ?al je po 2 kilometrih ?e zavil na stransko pa ravno ujel sem ga ?e skoraj! Filing je bil pa hud, ko sva (sicer v razmaku 500 m ) letela drug za drugim! Orkodijo, da bi jo ulovil in se ji prilepil na rit, ?e bi ostala na glavni, ker se mi je ?isto utrgalo. Bo mene prehitevala ena Impreza z enim ogromnim ?ankom na pritlja?niku pa enim ?portnim loncem. Sploh bi bil hec, ko bi un lastnik v trenutku postal ves zmeden. No ?e bolj pa ko bi pohodil gas in bi bil spet jaz zmeden kot v trenutku, ko me je prehitel.
Pri meni je tale obkro?en del pol manj?i saj je v normalnih modelih na tem mestu nadlc pri meni je pa notri airbag. In je celo s posebno plastiko prikrit, oziroma je na prvi pogled dejansko videti kot predal.
Kaj pa kaj ve?? ?e ni na voljo? No potem bo mogo?e res Mx-neki. Samo a ni malo prehuda oblika za MX-3. Ne vem no tole je na pogled ?e super?portnik. Mogo?e bo Mx-6?
Japonci so v ospredju v zanimivi dru?bi s ?kodo (vsaj nekdo zna v Evropi narediti kvaliteten avto).
Zdaj mislim, da je skrajni ?as, da za?nem ?kodilaka hvaliti. Doma so me (pozitivno) presenetili z odlo?itvijo, da jim je v?e? nova Octavia. Saj bi jim namigoval na Mazdo ampak je veliko vi?ji cenovni rang. ?e so pa ?e celo bolj kvalitetni kot materinska firma so pa sploh. DODANO: Mah zdaj ko so cene vidli za bolje opremljene modele jim je pa ?e kar Fabia v?e?. Saj ne vejo kaj bi radi.
suicidal:Je bil pa posre?en tale tvoj nakup GTjke. Rispekt!
PS: A ima kdo link do adacove liste najbolj kvalitetnih znamk lani? Samo iz firbca me zanima kje je ?koda v Nem?iji? (sicer pa vem, da spra?ujem na napa?nem forumu ::
A nisi imel digitalca sabo poslika? celo zadevo pa po?lje? na vse mogo?e forume, itd...
Pa omenil bi ji da bi lahko napisala svojo tel ?t. ?e je ?e koga zaparkirala.
Kje pa je to bilo?
Ja v Morav?ah.
Nimam digitalca vedno sabo sicer pa tako ali tako sem mislil, da mi bo v ve?je zadovoljstvo, ?e jo "okurcam". Sem bil pa ?e bolj ?iv?en.
Telefonsko? Ja saj ve? ona je samo v trgovino "sko?ila". Za 15 minut (v bistvu je bila notri 20 minut samo nekaj ?asa sem bil ?e jaz na blagajni pa tega ne ?tejem ker ?e ne... ) in se o?itno ni sekirala, da je nekoga zaparkirala.
Kva sovra?im idiotske babe!!! Prejle sem bil v trgovini. Pridem NI? HUDEGA SLUTE? ven z mlaj?ima bratom in sestro nakar vidim: Zaparkiran!!! In to ne z enim avtomobilom. NE, z dvema smo bili trije avti zaparkirani! Parkiri??a so pravokotno na cesto in te babi (oprostite ob?utljivi ampak take si ne zaslu?ijo naziva ?enske) sta lepo ustavili skoraj na sredini ceste in zaparkirali 3 avtomobile. OK prva je pri?la po 5ih minutah v trgovini ven in se ji je mudilo. Sploh nisem mrdnil ker se mi ni mudilo in je bila hitra po trgovini (sem ?e prej opazil kdo so v trgovini tako, da sem vedel tudi od koga je 2 avto). Brat in sestra sta vmes ?e pri?la iz knji?nice jaz pa ?e kar tam. Po?akam iz principa ?e minuto nakar sem se odlo?il da je preve? (minimalno 15 minut). Juna?ko odkorakam v trgovino in za?nem spra?evati od koga je rde? Polo. Kot zanala?? namre? une ?enske ni bilo nikjer zato za?el sumiti, da ni njen in sem jo prezrl, da je ?e od?la. O?itno se je skrivala za regalom (kar je presenetljivo, saj je kar obilna ). No ko sem ?el ?e v sosednjo gostilno (tam so odvrnili, da tak?nih jajc ne vozijo ) se ona pojavi na ?ipi in nekaj maha. No kon?no stopim do nje in ona vsa nedol?na ?e? saj bom prec. "Ja," sem ji rekel:"saj se mi ne da cel ve?er ?akat..." No in potem se ji je prov mudilo pla?evat (prej v trgovini se je vlekla kot megla).
No in slavni fini?! Kon?no sem si dal du?ka in jo vpra?al, ?e je tako te?ko iti 5 korakov ve?!!!
In ona meni:"Ja fant poslu?aj, ko sem se pripeljala je blo vse polno."
Jaz:" Ja ampak zato ni treba mene zaparkirat ampak se zapeljite okoli trgovine, ker je tam ?e en parkplac!!!" (mimogrede ta parkplac je dobesedno na drugem vogalu in bi rabila 15 korakov ve?)
Ona:" " V glavnem ni? v kontekstu z mojimi besedami. Je kar bluzila, da je vse polno... Ni hotela sli?at, da je tam ?e en parkplac ki je ob tej uri 100% frej!! Ona pa? misli samo na to, da se ustavi ?im bli?e vhodu, ?e bi se dalo bi ?e nakupovala z avtom...
Jaz:"Pa ?e ste ?e tako nevljudni, da ljudi zaparkirate bi lahko vsaj malo pohiteli v trgovini ne pa, da vas ?akam 15 minut!
Ona:"Ja ampak nakupiti pa tut morem." (imela je pa eno tamalo vre?kico kot od sadjarja...)
Jaz:"To vas ?isto razumem ampak ni potem treba ljudi zaparkirat, ker bi lahko tam parkirali."
Ona:"Ja ampak parkirat pa morem nekje.."
Jaz:"Jah pa dajte si dopovedat, da se da ?e kje drugje!"
Pa sem zapru vrata!! In bil ?e bolj besen! Takemu ?loveku se o?itno ne da dopovedati, da bi se lahko peljala 15 metrov okoli vogala in parkirala in bi bila oba veliko bolj?e volje... Potem se ji pa ?e nikamor v trgovini ne mudi.... Whoa kva sem bil pogret. Potem ?e najbr? jaz izpadem en prepotene? pa ?eprav je ona mene zaparkirala in sem jo ?akal kot en bedak. To ?loveka razjezi do te mere, da bi se s svojim zaletel v njenega ga porinil na sredo ceste, mu skakal po haubi, prerezal gume in ?e lastnika pretepel z bejzbol kijem... Pa sem druga?e kar miren in se krotim ampak take stvari me razjezijo do kraja. Zdaj je ?e malo bolje ko sem izlil tule svoj ?rni ?ol?...
Nauk:Mazda?i PROSIM bodite vsaj vi normalni in kulturni saj s tem prispevate k manj stresnemu ?ivljenju vseh ljudi! Pojdite 15 korakov ve? pe?, hoja ne ?kodi. Tako boste poleg manj?ega stresa poskrbeli tudi za bolj zdravo telo. Da spu??ajte ljudi pred sebe, ?e je kolona vam pa najbr? ni potrebno, omenjati. Koliko se pozna, ?e vozite v koloni in spustite dva reve?a ki 5 minut ?akata da speljeta na glavno?
Skratka ljudje: bodimo kulturni!
PS: Moderatorji jaz bi dal ve? unih besnih smajlijev! ?e ?e omejujete smajlije jih omejite v tej smeri, da ni dovoljeno oddati post samo s smajliji...
?estitam, dalo se ti je brati do konca. Hvala, to pomaga, ?e nekomu pojamra?.
Pa kolikor vidim bo 3 ali pa 4 vraten coupe... Torej dvoje vrat spredaj ena vrata za sovoznikovimi in seveda ?e kufer... Posre?ena inovacija. ?isto mo?no, da jo bodo drugi kopirali kot so vrata od RX-8. ?eprav nisem siguren, da so tak?na vrata dejansko nekaj novega (tole na sliki).
Od zadaj na prvi pogled spominja na 323f oz 323c ... kar sploh ni slabo .
Ja mogo?e se vra?ajo nazaj h koreninam. Takrat so delali najlep?e avte. Hvalabogu bodo spet pre?altali na ?portnost.
PS: Pa imam spet spremenjeno ozadje. In po dolgem ?asu imam Mazdo na namizju
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Meni se dopade!
Moja ocena: SPUSTITI kot prvo! Pragovi bi mogli biti zakitani. Ve?je feltne. Pa sprednji odbija?... ob strani ni ravno clean-look. Druga?e pa je kar huda.
Tale bi mogu bit na? ?lan. :mi pijemoo:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani