V smislu, bolj ko vozi? v re?imu da je saj ve?...prej se vklopi regeneracija. ?eprav po drugi strani, ?e je izgorevanje optimalno bi bila koli?ina saj v izpuhu identi?na tako pri 60 na uro ali pa 160? Al se motim?
Ja Boss, tudi teorija da ?e ima? ve? mestnih vo?enj, da se prej filter zaba?e mi ni ?isto logi?no. Po 100km mestne vo?nje ali 100km AC se bo recimo regeneracija isto spro?ila. Bistvo je, da pa? takrat tolk ?asa vozi?, da saje zgorijo..
Ho?e? povedati, da se nivo olja v vsakem primeru pove?uje? Ne glede na to, ali prekine? regeneracijo ali ne? Oz. po?aka? v leru da se recimo vbrizg goriva spet 'normalizira'?
Jaz sem opazil eno dejstvo, odkar imam tak avto. Nema veze, ali ga goni? na 3000 obratih, 4000 obratih, ali pa se cijazi? s 1750 obrati. Vedno se regeneracija vklju?i ob pribli?no istem ciklu.
Tudi ve? mestne vo?nje ne povzro?i (vsaj meni) ve?jo frekventnost regeneracije.
Ko je filter poln, je pa? poln. That's about it. Tiste teorije, da ga goni? vsake toliko in spusa? filter mislim da ne dr?ijo...
Eno pitanje imam. Recimo, ko je regeneracija filtra v teku, z avtom se ustavim vidim pove?ane vrtljaje, kar je ?e en dokaz da regeneracija te?e. No potem pa pustim avto v leru kako minutko, dve...in obrati padejo.
Iz tega sledi, da je ECU regeneracijo zaklju?il zaradi tega, ker ni zadostne temperature, vrtljajev itd...in ?e ugasnem avto se izognem problemu s pove?evanjem nivoja olja?
Regeneracija se definitivno ni kon?ala v parih kilometrov tako, da to verjetno ne more biti razlog.
Evo, preampa je zmontiran in...hja, kot je nekdo na tujem forumu zapisal. Kot da bi nekdo dodal sub v avto. Precej lep?i zvok, lepo basovsko zapolnjen. Zdej moram ?e malo testirat in nastavljat 30hz, 60hz pa gain. Te opcije so na voljo Definitivno vredno denarja.
Meni se zdi, da je poraba kak deci ali dva ni?ja. Sedajle to te?ko ocenim, ker ko sem za?el tankati ultimax se je tudi pove?ala gu?va v mestu itd...?e kak tank dva skurim, potem grem pa na OMV nazaj pa da vidmo
?koda, ker na testu niso imeli ?e novih Brigstonk Blizzak LM-30. Baje je tudi super guma.
Jaz bom verjetno tam v Lendavi nabavil 15 col komplet verjteno z Bridgston ali GoodYear guami. Bom ?e videl.
Na te 16ke ne bom tla?il novih gum. Sicer cenovno pride isti ?morn, mogo?e na dolgi rok je ceneje ?e ima? lo?en komplet zimskih gum na plati??im..Menjave gum so z leta v leto dra?je matr...
Vpra?anje kaj je bolS. Al da ga konkretno stisne? pa rabi? ne vem 10 sekund do 150 pa trenutna poraba ne vem 20l, al pa da ga po?asi cjazi? pa traja 30 sekund pa bo poraba recimo 12l?
Podobno kot v aviaciji. ?e je konkretno padanje, se mora? ?imprej ven zvle?t...da ?im manj vi?ine zgubi?...No mogo?e, bi se dalo kako vzporednico potegnt
Evo prvi tank z Ultimaxom. Kaj pa vem, kake hude spremembe ni.
Mogo?e mal ni?ja poraba, ampak po enem tanku je te?ko re?t. Vsaj ?e ene par jih bo treba pokurit, da bo zadeva malo bolj korektna. Zadnji tank je bila poraba 6.36 kar se mi zdi ok. Pri OMV-ju je po desetih tankih povpre?na poraba 6.70l, bomo videli kako bo pri petrolu.
Sicer pa kakega pove?anja mo?i ni ?utiti..?e tko trga:P. Mogo?e je manj tresenja oz. podrhtavanja tam okoli 1000-1200 obratov..
TO je jasno ja. Ampak pomoje ti novi toliko zani? spet ne morejo biti. Je pa res, da sem se kar za glavo dr?al, ko je kolega kazal, vse fi?erje...vse nekaj na motor?ke, senzorje...jao...
?e pri moji mazdi se mi zdi, da je kup elektronke, nekih motor?kov, itd..
?e tankam na isti benzi skoz, in problema. Kako pa vi bele?ite v primeru, ko tankate na razli?nih pumpah. V tem primeru je potrebno za nazaj vpisat pravo porabo, za tisto pumpo..
Primer:
Tankam 5x na OMW
Tankam 6i? na Petrolu
Se pravi ko natankam ?esti tank je to dejansko poraba petega tanka, ki je bil na OMV.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
V smislu, bolj ko vozi? v re?imu da je saj ve?...prej se vklopi regeneracija. ?eprav po drugi strani, ?e je izgorevanje optimalno bi bila koli?ina saj v izpuhu identi?na tako pri 60 na uro ali pa 160? Al se motim?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani