Tole je skozi bolj zanimivo, je tko kot babo o?eni? (ra?unam da prpognt se ?e zna pa da hi?na opravila vsaj v grobem obvlada)in jo pol vsake tolk ?asa malo po apdejta?, da zna pogledat olje, v motorju, pobrusit in polakirat parket, naslednji apdejt je da pogleda antifriz, pol da dolije teko?ino za pranje stekel, naslednji apdejt da sama zamenja olje v motorju in iljni filter, naslednji pa da zamenja obrabljene zavore,.... Ti pa se samo vozi?.
Sem bil pa ravno danes v BTCju pri Majesu in Juretu. Delo dobro opravljeno, hitro narejeno, super zrihtano in porihtano, cena po?tena, skratka, ni da ni. Sicer pa kaj drugega niti nisem pri?akoval...
Ma ?koda, no. Pa sem resni?no upal, da se bo uredilo.
No, ja, pogumno naprej.
Mogo?e bo butasto vpra?anje, ampak res mi ni poznano tole vozilo: koliko sede?ev pa ima tale CX5? Sodelavec se je poro?il, pa ima nevesta ?e od prej tri otroke, na?rtujeta pa ?e kak?nega skupnega. In sedaj malo gleda za kak?nim malo-ve?-sede?nim enoprostorcem...
Lanska letina je bila bolj skromna, zato mi je soka ?e davno zmanjkalo.
Leto?nja letina je ?e na jablanah...
Zaenkrat imam med, ki smo ga ?e to?ili, ostalo pa sproti, ko dozori.
Delam popoldan, se ?e sli?iva vmes.
Na servisu bom okoli 14ih, po servisu "dirkam" do Brnika in nato nazaj v Lokovec. Mi je pa ?ena nekaj omenila, da bi imela neke oblekice za v Ljubljano. Ti med lahko kje pustim, pa ga gre? kasneje iskat?
Pred odhodom na po?itnice pogledam ?e koli?ine olja v motorju in ga malo manjka. Ker nimam pojma, kak?no so na servisu nalili noter, ra?un je doma, jaz pa v Gorici, pokli?em v BTC na servis. In pokli?ejo mehanika, ki je avto poservisiral, in sva se vse lepo zmenila. ?e nasvet mi je dal, kam naj ga grem iskat, ker v Kromberku ni ve? servisa... Neprecenjljivo...
?enina petka pod mojo komandi 11,2 litra na 100 km. No, ja, ?e ena malenkost, ki mogo?e vpliva na porabo: ?est oseb v avtu in 1200 kilogramska po?itni?ka prikolica zadaj na kljuki...
Ja, meni se bo tokrat precej poznalo. ?enina petka ima manj kot 1/4 rezervoarja, BTjki ?e 40 km sveti lu?ka, motor je tudi ?e bolj na hlape, pa ?e kak?nih 10 litrov v kantico za me?anico za motorko in kosilnico. Pri koli?ini se pa ?e malenkost kar nabere...
Se pravi, ?e pod njo ni olja, ga tudi v njej ni...
?eprav, resnici na ljubo, smo nem?ki avto (Oplel) pri teh kilometrih ?e ?etrtino zamenjali. Pri BTjki pa je poleg pregorele ?arnice tole druga stvar, ki bo zahtevala poseg izven rednega servisa...
Za 26 let star avto, pa ?eprav je Puch, ho?e okroglih 15.000?? Saj ne re?em, gre za eno lep?ih vozil zadnjega ?asa (za moj okus), ampak tale pa vseeno pretirava s ceno...
Ko so imeli vse razkopano in postavljali tisti plot, so vse zabetonirali nazaj. Zdaj bodo pa za?eli razmi?ljati, da bi spet prekopali in naredili tretji vozni pas...
Bo treba komu hrbet poravnat po ?tilu od lopate...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Glede na to, da ima avto komaj 10.000 km, so gume najbr? ?e originalne...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani