Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano
pred 7 minutami je FuManchu napisal:

Mislim, da jih ne delajo več, žal. Tudi sam sem rad nosil all starke vse od osnovne šole. Ikone so ni kej.

Že v 80- ih smo jih nosili. Vedno sem jih imel rdeče barve. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 minutama je scania napisal:

136KM sta bila dva motorja 1.6 od renaulta in 2.2 od mercedesa. Glede na porabo sumim na 2.2 mercedesov motor. Meni je voznja vsec edino to sedenje v suv kot na stolu, v mazdi ali pa c-ju imam bolj stegnjene noge. Mi je pa novi c kar ličn, če bo priložnost moram probat kombinacijo z novim bencinskim m264 motorjem in 9g menjalnikom. Digitalizacija meni tudi ni vsec ampak zgleda se bomo morali zal navadit. Zaenkrat mi mazda zmaga pa ce tudi ima svoje hibe, saj katera znamka jih pa nima 🙂 je pa fajn vcasih malo probat druge avte da ves primerjat. 

Mislim, da mi je rekel, da ima res mercedesov motor. Samo, da ima takšno porabo pa si nisem mogel misliti., 🤔

Ja, moraš vsake toliko prešaltat na drugo znamko, da vidiš, kako dober avto voziš. 😄🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M3 G120 poraba
Napisano
pred 9 minutami je Freak napisal:

Men je pa spritmonitor dost realen. Morš gledat skupno povprečje, ki je v tem primeru 6.6l/100km. KAr se pa posameznih vpisov tiče, je pa itak fajn gledat tiste, ki imajo čim več vpisov.

To je podobno, kot ko gledaš bejbe na FB. Ene imajo ful vpisov in slik, pa je vprašanje, če so vsi-vse  resnični. V povprečju pa izgledajo realne. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 9 minutami je scania napisal:

Evo dva dni vozim mercedesa glb. Avtek je ok, prostoren, udoben. Pricakoval sem renaultov bencinski motor in menjalnik ampak sem dobil kar čistokrvnega. Motor je om654 mercedesov 2,0 150KM navora 320Nm menjalnik nov mercedesov 8g dct. Poraba okoli 6 litrov. Osebno se mi zdi preveč šminkerski, znotraj nočna osvetljitev v barvah, vse digitalno itd.. ko odpres pokrov motorja ni placa nic ampak res nic. Namerno kupil ga nebi, sem pa danes videl novega c in je res lep. Ampak se vedno mi je moja mazda z lenivcevim atmosfercem top :-)) 

Jaz sem pred časom imel dva dni, čez vikend, na razpolago nečakov  mercedes c200 d, limuzino, 136 konjev, se mi zdi da je imela. Za ležerno vožnjo je kar v redu, udobje vožnje po avtocesti je malo  večje kot pri moji mazdi. V hitreje voženih  ovinkih me ne prepriča, veliko slabše se obnaša kot mazda. Notranjost mi itak ni všeč z vsem tistim fake orehovim lesom in  prevelikim displayem. Digitalika-ne hvala. Najbolj me je pa razočarala sama  poraba, ki je znašala pkroglih 7,5/100. To definitivno ni avto zame. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 5 minutami je DavidMazda napisal:

Joj, stiskam pesti da bo tako Alex in da ni kaj hujega, da bom ze moral kaj barvat.. menjavat itd. Avto mi je pa drugace zelo lep! Ampak zal me spet spremlja nekaj zalosti, ker pa sem le opazil da ima te praske

Take praske na teh občutljivih vodnih  lakih niso redke. Vsekakor zahtevaj, da se praska odstrani brez barvanja. Podobnih prask sem saniral že nešteto in se, če je kvalitetno opravljeno ne sme nič poznati. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 minutama je DavidMazda napisal:

Avto sem sicer danes prevzel, ampak sem potem kasneje na parkiriscu opazil da je popraskan...  tokrat je morala moja klicat nazaj, ker jaz bi verjetno prevec grdega povedal. Jutri ga peljem nazaj da 'pogledajo' kaj se da narediti. Preden sem ga prevzel, nisem dovolj natancno pogledal zunanjost, sem sicer nekaj opazil, ampak je moja menila da je to umazan.. pa potem nisva vztrajala da bi blizje preverili. No, na parkiriscu mi ni dalo miru in pod dolocenim kotom lahko opazis da je dejansko praska..

IMG_3031.JPEG

IMG_3033.JPEG

To ti bodo spolirali. Je, kakor vidim, le površinska praska(ni šla skozi prozorni lak). 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 1 minuto je Damijani napisal:

To so javno dostopni podatki iz baze registracij, za celotno Slovenijo.

Nimam nič od tega, ker mi z višino 2+ metra imamo okrnjen izbor :)

Samo s tako višino imaš res probleme skoraj v vsakem avtu. Sedež najbrž ful nazaj? Zadaj, na zadnjih sedežih pa tisti, ki sedijo za tabo, kriza za kolena? 😬

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano
Pred eno uro je Alenh napisal:

Daj mi samo še reči kako je glede kamenčkov ko maš poravnan ti jih kaj meče al ni tak problem?

Ni problema. V bistvu je zadaj še malo placa do roba blatnika, spredaj je bolj poravnano.V glavnem veliko lepše izgleda kot z original platišči. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 6 minutami je Boss napisal:

Pa Miata je še bolj ikonski avto kot S2000 edino tisti, ki so višji al pa bolj pri sebi (like me sramezljiv) bodo verjetno v Hondi mel mal več prostora. Ampak taki si pač raje kupmo SL-a 😆😐 ... pa zlatni lanac.

... pa obvezno šuškavo trenerko Adidas. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 1 minuto je Boss napisal:

No ja no... skoraj pol ceneje 5 let mlajše, turbač. Ni glih s ceno v rangu S2000 pa sem prepričan, da se ne pelje kaj dosti slabše.

Ravno danes sem gledal ponovitev wheeler dealer in so rihtali prav takšno MX 5 turbo.Ko sta jo vozila na koncu sta se strinjala, da je to najboljši mali športni avto ever, ki sta ga imela kadarkoli  v delavnici. Do 100/uro pospeši v 6,7 sek. Isto kot toliko opevani  bmw z4. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano
pred 5 minutami je Boss napisal:

Pa ne samo to... avto rata nepraktičen, ker pol skos stiskaš zobe al bo šlo čez ležečega policaja, a sem dost stran od robnika, da ne zapnem, kakšne rampe v garažne hiše al podzemna parkirišča znajo na prelomu biti s prevelikim kotom in bo trpel odbijaš pa še kaj drugega.

Nižat se splača le avto, ki ni daily driver in ga maš več ali manj za frajerirat naokoli... vse ostalo je pa en kup ene dodatne nepotrebne nadloge. 50% tistih pa ki so nižal so zelo kmalu šli nazaj na original višino. Nižat za 1 do 1,5 cm se namrč ne splača za 3 ali več je pa navadno že preveč za brezskrbno uporabo avta.

Škoda, ker ni že dizajnirana 6-ka tako, da bi pri isti oddaljenosti od tal bili koloteki oziroma izrez za kolesa nekoliko manjši in bi bilo manj lufta med kolesom in blatnikom. Saj ne bi rabili veliko, kak centimeter in pol. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 16 minutami je Nejc1986 napisal:

Tole je celo NB... Hja, kaj naj rečem... Ko voli, nek izvoli... 

Tole je turbo, katerih so  naredili v zelo omejeni seriji. Nato je zgorela tovarna do tal skupaj z vsemi deli in je ostala omejena serija. Tem avtom bo cena samo rastla. Je a to cestna raketa. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano
pred 18 minutami je Alenh napisal:

Tomason ar1

Screenshot_20210502-100214_Chrome.jpg

Lepe. S tem, da je ta 6-ka na sliki "spuščena". A jo boš tudi ti nižal? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano
pred 3 minutami je Alenh napisal:

Ja platišča sm že naroču dobil sm pa po mailu TUV certifikat tisto ko sm že včeri  dal gor..

Screenshot_20210501-175323_Drive.jpg

Super. Kakšna si pa vzel? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano
pred 9 minutami je Alenh napisal:

Super pol me ne rab skrbet,da bi me na tehničnem kej zajebaval in bo šla homologacija lepo prek😊

Tako je. Samo glej, da dobiš obvezno  prave papirje zraven platišč za tvoj avto. Ko greš na homologacijo moraš imeti obvezno vgrajene gor gume, ki bodo vpisane v kartonček, 245/40 r19.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M3 G120 poraba
Napisano
pred 23 minutami je Freak napisal:

Za preverjanje porabe, se mi zdi njabolj merodajen spritmonitor.

spritmonitor_thumbnail.png
WWW.SPRITMONITOR.DE

Overview Mazda, 3

Niti ne toliko. Veliko uporabnikov vpisuje namreč lažne podatke porabe samo zato, da so pri vrhu razpredelnice. Edini pravi in realen pokazatelj porabe bo naš roar trip.🤗 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano
pred 54 minutami je Alenh napisal:

Razumem potem se bom odločil za 245/40r19 mislim da pri et 45 ne bi smel biti problem,da bo dost prostora.Kakšen maš pa ti et?

Tudi 45. Tako ti bo ravno prav  "poravnalo" gumo z blatniki. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Alenh napisal:

Potem 235/35 r19 al pa 225/40 r19 odpadejo?

225 gume so absolutno preozke za 8,5" širino platišč (sem imel nekaj časa takšno kombinacijo, dokler nisem kupil gum 245). Pri gumah 235/35 r 19 pa bi imel napako 5,87% pri odčitku hitrosti. Razlika  v diametru gume:

original 225/45 r 19 = 685.1mm

235/35 r19     = 647.1mm   Nekateri montirajo na 8,5" tudi gume 245/45 r 19. Tudi tukaj pride do razlike v prikazu hitrosti zaradi večjega premera gume. Sicer pa dobiš zraven platišč vedno tudi tuv v katerem ti piše, kakšne dimenzije gum lahko montiraš za točno tvoj model avta.Brez tega papirja ne moreš narediti homologacije.
Paziti moraš tudi na ET, da ne bo premajhen, ker ti potem lahko drsa po notranjem robu blatnika, ko je avto obtežen. ET ne sme biti niti prevelik, ker imaš potem lahko problem z drsanjem po vzmetenje. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M3 G120 poraba
Napisano

Ja, upam da nas pride čim več in da rečemo bobu - fižol. Res bi bilo lepo, da nas je čim več pa da rešimo ta misterij, ki visi kot meč (ne vem točno koga že) nad našimi glavami. Kogar ne bo na tripu, njegovih rezultatov porabe ne bomo upoštevali v uradni statistiki. 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 35 minutami je Boss napisal:

Ja moraš bit oreng ubrisan v glavo, da za več kot 20 let staro Hondo daš skoraj 30 jurjev. 🤪

Je pa tudi nekaj drugega res, da takih avtov je čedalje manj in zato so toliko bolj zaželjeni, ker v poplavi SUV-ov se pravemu petrolheadu pač obrača želodec. Zato pa take anomalije, da se pravi uživaški avti prodajajo za take nerealne zneske.

Samo res. Kako nerazumne cene imajo nekateri avti. In samo še gor bodo šle res na račun teh novodobnih "uniformiranih" avtiov brez osebnosti. Ko pogledaš kak avto iz šestdesetih, sedemdesetih, je še vedno lep avto za pogledati in so nekako brezčasni. Sedaj pa so skoraj vsi  avti že po par letih zreli za facelift in po petih-šestih za odpis in pripravljen je  nov model za tržišče.🙄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano
pred 35 minutami je Alenh napisal:

Zamenjal bi za 19× 8,5J et 45

Homogiraš lahko gume 245/40 r 19.

Tako dimenzijo imam tudi sam na feltnah 8'5".Tako boš imel skoraj enak presek gume kot 225/45 r 19.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano
pred 2 urama je Alenh napisal:

Mi lahko kdo pove oz razloži ketere gume lahk dam gor in kaj pomeni tisto(11a,11b predvidevam predelave)?

Gre se za mazdo 6 2.2 2016...

Screenshot_20210501-175323_Drive.jpg

A misliš na original platišča 19 X 7,5"? Ali bi zamenjal platišča za širša, večja? Malo več podatkov bi pomagalo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je DavidMazda napisal:

Fantje, situacija je taka.. prevzem ni bil niti v petek. Sedaj je nov termin ponedeljek, ampak takrat mislim da pa ze res bo, nevem kaj lahk sploh se gre narobe. 

Sem se pa, kot sem prejel par nasvetov tu, zmenil za testno vozilo in sedaj imam od cetrtka CX-30 testno vozilo in to me je nekako potesilo, da nisem vec tako 'jezen' in v miru cakam na ponedeljek na prevzem moje Mazde. 

Moram pa povedati, da tudi testno vozilo se lepo vozi in uzivam v voznji! Ima 30k km, se vidi, da je bilo 'obrabljeno' torej da je verjetno stotine ljudi testiralo to vozilo v njegovi zivljenjski dobi .. ampak to me naredi se bolj veselega, ker vem da pa nov avto bo se za toliko boljsi. :)

Nevem se kako bom se v prihodnje pri tem Mazda salonu. Po eni strani mi grejo na roko in deluje pristno, kot da so neke neumne tezavice, kot npr da nakazilo banke ni slo skoz tisti dan in se takoj zamakne za 1 dan vse skupaj -- sedaj ce je to pred vikendom, pa itak da se vse skupaj zamakne na naslendji teden. Recimo to je tudi razlog zakaj vceraj nisem prevzel avta.

Če nisi s čim zadovoljen to drugič enostavno zamenjaš. Enostavno. Niso edini na svetu. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M3 G120 poraba
Napisano
pred 59 minutami je Jaka32 napisal:

Kdaj pa vam prvič zasveti lučka, če ste tankali polnega?

Meni danes na 556 km prevoženih, pisalo pa je še 63 km do konca. Ali ta podatek drži, je točen? Ponavadi so rezerve za vsaj 100 km?

Samo 556 km si naredil z enim tankom? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.