Skoči na vsebino
A COSMOS podjetje
Napisano

Mater smo vsi pametni, pa kot vem samo jaz trenutno kupujem avto pri njih. Avto bi moral biti 5.11. ?e tukaj ampak nobenega klica od njih. Lahko da ni ni? pa je panika odve?, lahko pa se ponavlja zgodba iz BMW foruma. Dat 30 jurjev potem pa it se to?arit... pa dobr a ste resni, al kaj vam je?

?e recimo dajo podjetje v ste?aj (tudi to je opcija namre?) ti ?isto ni? ne pomaga to?arjenje pa novinarji pa in?pekcija pa odvetniki pa zakonodaja. Odgovornim se jebe zate in za tvoj denar, ker takrat re?ujejo svojo rit.

?e vedno upam, da ni ni? pa da bo vse OK, ampak ravno zaradi takih te?av jim je MMS odpovedal ugodnosti, da so lahko dobili avto ?e predno so ga pla?ali. Zdaj namre? pomeni, da morajo najprej dobiti pla?ilo pri MMS-u in ?ele naknadno nekje v roku treh dni dobijo holologacijo, ki je predpogoj, da lahko sploh avto registrira?. ?e bi bila firma v dobri finan?ni kondiciji bi sama zalo?ila denar pri MMS-u, dobavila avto s papirji. Jaz jim pa takoj naka?em kupnino.

A res nih?e ne vidi, da je lahko zaradi takega na?ina delovanja cela jeba. 30.000 EUR pa? ni 30 EUR, kjer se lahko gre? mal riziko pa ?e se nasmoli? ne boli skoraj ni?. Pri 30k pa verjetno tukaj na forumu ni ?loveka, ki bi mu bilo vseeno, al se motim. Zato no?em it gamblat, ker ?e bi bil tak bi ?el v kazinoje al pa poker za dnar igrat.

V igri so raznorazni scenariji, kaj se lahko zgodi:

1.) Pla?am celotno kupnino, a denar zadr?ijo na A-cosmosu, MMS ne da papirjev, jaz pa lahko avto samo gledam na parkirplacu od dilerja. Lahko se to zavle?e na nekaj mesecev ali pa gre firma v bankrot in lahko samo re?em bye bye denar, ker avto je ?e vedno last MMS-a, ?e ta ne dobi denar.

2.) Zahtevam, da je ob pla?ilu avto in papirji na A-cosmosu in takrat naka?em. To bi bila najbolj po?tena mo?nost in do zdaj je bilo vedno tako pri nakupu. Ker pa ne vem v kak?ni kondiciji je a-cosmos je celo mo?no, da nimajo niti toliko denarja, da bi zalo?ili za par dni kolikor traja, da MMS po?lje papirje. ?e ne uspe (spet mo?nost ste?aja) sem verjetno "le" ob jurja kolikor sem dal are in brez avta.

3.) Dogovorim se, da potrebno kupnino pla?am direkt na MMS-u, ki a-cosmosu dostavi papirje in avto. Ostanek pla?am direktno a-cosmosu ob prevzemu. Ta opcija bi bila najbolj?a, saj se izognem riziku, avto dobim in tudi ara ni izgubljena.

4.) Se zavestno odpovem ari in grem kupit drugam nekaj drugega. ?e se bo a-cosmos obesil na pogodbo, ki jo sicer dejansko ?e ni, obstaja tudi mo?nost, da oni mene to?ijo. ?eprav bizarno, ampak jim nova lopovska zakonodaja to zdaj tudi omogo?a. Kako to zgleda si lahko preberete v obligacijskem zakoniku v 63. ?lenu.

Se opro??am, ker sem malo izbruhnil na za?etku in upam, da nisem koga u?alil, ampak resno, situacija ni niti malo ugodna in ?e nekaj dni imam oreng cmok v grlu. Nekateri ste se pred ?asom norca delali, da preve? kompliciram, ampak dejstvo je, da je na tem svetu pa? preve? lumparije in ?udnega delovanja, da pameten ?lovek ne bi bil previden.

Obljubim, da ?e se vse dobro izte?e in da bom dobil avto, da sigurno ?astim pija?o foruma?em, ker so trpeli tole limonado. Upam, da ostane limonada in ne postane tragedija. :huh:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A COSMOS podjetje
Napisano

Predlagam tudi (vsaj kot back up plan) pravni?ko pomo?, ker od lepih besed in obljub se ?e nih?e ni kruha najedel. 

O ja, ?e pravnike bom pla?eval, kot da ni drugih stro?kov dovolj.  :ne vem:  To je ?ist zadnja opcija. Pa ?e kej dost ti ne morejo pomagat, ?e gre podjetje v ste?aj, ste?ajne mase je pa kruckej.

Ne vem, grem jutri v BTC na pogovor. Bom videl a je kak?na opcija, da kupnino pla?am direktno MMS-su, Njihov zaslu?ek pa posebej A-cosmosu. Po moje je to edini pametni na?in, da se izognem nategu.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A COSMOS podjetje
Napisano

ne nisem... jurja sem dal.

Problem je bolj v tem, da jim MMS ne da homologacije, dokler mu ne naka?ejo celotne kupnine. To pomeni po doma?e, jaz pla?am A-cosmosu vse, nato pa molim boga in vse svetnike na svetu, da A-cosmos to nakazilo minus svoj zaslu?ek popla?a MMS-ju. MMS pa nato po?lje papirje o homologaciji, ki so podlaga, da avto sploh lahko registrira?. ?e se to ne zgodi sem brez avta in brez ke?a.

Aja pa ?e drug problem je, ker je zakonodaja po novem prilagojena kriminalcem. Ker sem dal aro sem overovil pogodbo o dobavi in tudi, ?e bi odstopil, lahko prejemnik terja izpolnitev posla. Se pravi celotno nakazilo.

?e se vseeno odlo?im in poravnam celotni znesek, A-cosmos pa ne dobavi avta mi preostane le in samo ?e to?ba. ?e so v riti in gredo v ste?aj sem pu?nil vse.

Sploh ne vem kaj naj, ker tole je iz kriminalke ratala grozljivka. :wacko:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A COSMOS podjetje
Napisano

ja, ?eprav sem nekaj ?e prej sli?al na to temo. Ampak so mi zagotovili, da je bilo nekaj mesecev nazaj res hudo, in naj bi se izvili iz najglobljih te?av. Toda vseeno, ob?utej je nelagoden.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Hmm, kolikor vem se taki pregoni delajo s sireno in lu?kami. V takih primerih je res priporo?ljivo, da ?e se bli?a avto z lu?kami in sireno, da ne rinemo v kri?i??e. Po drugi strani pa so naredili odli?no delo in ustavili ube?nika, ampak jeba ker je avto po?kodovan in bo ?e ve?ja jeba, ?e nimajo kaskega.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Da ne bom vedno iskal napake pri drugih ?e ena moja. Sicer nastala kot posledica nerazumskega ravnanja dolo?enih cestnih izvajalcev, ki so morali ravno v najve?ji jutranji konici razkopavati cesto namesto, da bi po?akali ?e tiste pol ure in se izognili gne?i. O gospodih komunalcih pa raje sploh ne bi, ker vsako sredo oni to?no sredi jutranje konice okoli 7:45 obvezno blokirajo glavno prometno ?ilo iz ro?ne doline do obvoznice. Zaradi nasprotnega prometa prakti?no ne pride? skozi in ?e jih "pravilno" ujaga? ti taka pot do obvoznice lahko traja od 10-15 minut za ta kilometer vo?nje. A res ne bi takrat mogo?e pobirali smeti po stranskih cestah in na glavni po jutranji konici. No in ko na cca 500m naleti? na 2x oviralce prometa se ti to zgodi, kar se je meni, da se je pove?ala nervoznost in posledi?no je pozornost rahlo padla ter v ?elji, da bi ?imprej izkoristil prilo?nost zase in za druge nesre?nike, ki so ?akali za mano, sem nekako zanemaril mo?nost pre?kanja prehoda izza ovire. Moja napaka, ki se sicer ni kon?ala tragi?no, ampak vseeno kako malo je treba pa je neumnost tu.

Za zaklju?ek pa ?e en ?rni premijec, ki mi je skoraj odnesel sprednji del v svoji egoisti?ni maniri "ko je on na cesti smo mu vsi ostali pa? zgolj in samo v napoto"

p.s. ?e bo kdo gledal uro na kameri je ?al ?e vedno nastavljena na poletni ?as. Vedno se spomnim, da je narobe, ko se lotim editiranja videa - pol pa pozabim, da jo moram popravit.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Sej vidis da so vecina bmwjev v sailun gumah ipd

Sej najdejo ?e kaj cenej?ega... Od dale? se itak ne vidi katera znamka gum je gor, va?n, da so ?rne.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

HUD-display
Napisano

Ampak vseeno, Mazda je ?e vedno kar blizu klasike in je zelo malo ?arjenja po ekranih. ?e vedno so gumbi, ki se jih zelo hitro navadi? kje so in ne rabi? ravno veliko stran gledat. Men je HUD zelo lu?tna zadeva in na testih novih Mazd (zdaj ko je hud dejansko projeciran na steklo in ne na tist kos plastike, ki zna biti rahlo mote? za nekatere) se mi je fejst hud-o prikupil. Sem se zalotil, da 10km sploh nisem gledal ?tevcev, ker je bila hitrost skos na voljo pred o?mi. 

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Zamenjali bodo pa gume, volan, pedalke za cca 1000 stro?ka, prodajali ga bodo pa za 15-16kEUR. Se pravi 4kEUR neto zaslu?ka, kupec se bo pa nato leta spra?eval zakaj so mercedesi tako slabe kvalitete, da je pri dobrih 100kkm ?e vse zmahano in za zamenjat.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Kako da ne, lu?ke za servis, akumulator in motor svetijo! :hudicek:

to je pri teh znamkah normalno... :jezicek:

haha... da ne bo kdo preve? resno vzel... je samo zajebancija.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Se pardoniram, seveda govorimo o bolj ?alabajzerskih znamkah kot je Citroen in ne o Mazdah. Moja napaka :lol:  :lol:

Mogo?e res sem malo razvajen, ker zadnji avto, kjer sem menjal sklopko je bil Wartburg pa ?e to sem sam naredil, ker je bil tako enostaven za servisirat.

Pri trenutni ?estki, ki ima 275kkm je sklopka tako kot nova in ni sledu o obrabi ali tresenju kak?nega vztrajnika pa sem nekako sklepal, da bi to moralo zdr?ati tudi drugje, sploh ?e navaja relacijske vo?nje, kjer sklopka ne dela ba? ni?ta. ?e posebej pri dizlu ne, kjer da? v zadnjo prestavo pa se pelje? iz Lj v Koper brez, da bi se dotaknil sklopke ali ?altkebla. To je recimo zame relacija. ?e pa se svaljka? v kolonah pa pa? to ni, ampak je bolj podobno mestnemu guncanju.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

No in zdaj mi pa prosim razlo?i, kako na relaciji uni?uje? sklopko... to bi pa res rad vedel. Avto je delal 100kkm na leto in tole je bil taxi in 100% ni bil samo relacijsko vo?en.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NAKUP mazde 6...pomoč
Napisano

Tole ni uradni rendering ampak samo ?pekulacije, kaj bi lahko bilo. Ekoteroristi v EU bodo enostavno prepre?ili, da bi videli kak?en spodoben motor in edina mo?nost bi bil kak?en anemi?en hibrid, kar se pa Mazdi vsaj na za?etku ne bo spla?alo in bodo raje prodajali v ZDA, Australiji in Aziji.

Mi se bomo pa slinili, ko bodo notri 6 valjni turbo bencinarji in mogo?e ravno toliko valjni dizli, ki bodo hodili v zelje evropskim premijcem, ki bodo svojo proizvodnjo ravno tako preusmerili iz EU na druge trge. Mi bomo pa spet gledali in se slinili ter jokali od bole?ine, ko nas bodo ekoteroristi jebali na suho. In to tisti, ki bodo hodili na ekoteroristi?ne seanse z avioni ali luksuznimi kri?arkami na kak?ne eksoti?ne otoke ter zraven zlorabljali otroke tipa Greta, da bodo nas pojebane slehernike ?e dodatno prali, mi se se bomo pa ?utili odgovorne za vso svinjarijo, ki jo v zrak spu??a nenasitni kapitalizem.

"How dare you", bo tulila Gretka.. how dare you to own a ICE car... you little bad motherfucker, how dare you drive to work. You should walk or ride a bike. Ekrem Jevri?eva ponarodela "ku?a posao" bo prevedena in uglasbena v vseh jezikih, da si ja ne bo nih?e za?elel odditi na dopust, morje ali v hribe z avtomobilom in bo njegova edina avantua kako priti od doma do slu?be.

Sorry, za tale izpad, ampak sem spet bral eno ekoteroristi?no sranje in mi pritisk narastel. Mislim, ?e nas kaj druzga ne bo uni?ilo nas bodo teli neuravnove?en?ki ziher.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Sicer ne vem, kje vidi? dokaz, da bi bila guma za v smeti, ?e je stara 6 ali 7 let. Druga?e pa Michellin je znan, da imajo odli?no zgornjo plast, da so na testih vedno dobro uvr??eni, poleg tega imajo pa ?e nisko obrabo, da ?e tam pike dobivajo. Ampak za nizko obrabo mora biti pa guma trda in to je tista plast pod njo, ki jo v testu sploh ne sprobajo. In taka guma je lahko ?e po dveh ali celo eni sezoni zani?.

Bi pa res rad videl en tak mega test gum, ki bi jih testirali nove in nato enakomerno uporabljali recimo 5 let pa vsaak oleto naredili teste. Po moje bi bilo to tako presene?enje za vse in bi bili zmagovalci verjetno ?isto drugi kot tisti na za?etku testa. In dejansko bi to bil edini merodajni test, da bi lahko nekomu priporo?ili katere od pnevmatik. Razumeti je treba, da imamo "Nove" gume prakti?no samo v trenutku nakupa, potem jo pa vsak prevo?en kilometer "postara" in tako se veliko ve?ino ?asa vozimo z manj, srednje ali bolj starimi gumami.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Ah, zdaj pa pretiravate na polno no... to so resnice za gume izpred 15-20 let in marsikdo jih tudi v medijih ?e danes ponavlja. Zimska guma je lahko fu? ?e po enem letu, ?e se je pametnjakovi? vozil z njo po razbeljenem asfaltu, lahko pa zdr?i ?e kar nekaj sezon in to ni ?tevilo 4, ampak je odvisno res od na?ina uporabe te gume. Tako, da za tole gumo je lahko situacija, da je ?e vedno v redu, lahko je pa ?ist zani?, samo pravila pa? ni, razen da da? gor in na mokri cesti sproba?. ?e res obupno drsi je za v kanto, ?e pa ne je pa pa? za uporabljat.

Za primer kako je vse skupaj zavajujo?e je pa naslednja situacija: danes v de?ju vozim BMW i3 s tistimi sme?nimi ogromnimi kolesi in zimskimi leto dni starimi tabularji na njih. Avto je milo re?eno pogojno vozen, saj sem moral izklopiti sport program in se vseeno zanest na tcs in esp, ker ?e ne bi verjtno tole karjolo razbil. Avtu je ob rahlem pritisku na pedalo takoj zavrtelo kolesa v prazno in ESP je tako grob, da misli?, da bo pol avta odpadlo. ?e se zadeva dokaj dobro pelje v suhem je v mokrem res polomjada. Marsikdo bi rekel, da je nujno potrebno zamenjat gume pa ?eprav so prakti?no drugo sezono na avtu.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Kako se pa vozi? A kaj drsijo po mokrem. na pamet je te?ko re?i, a so ?e ok ali ne. ?e so bile gume malo vo?ene na neprevro?em asfaltu in pravilno skladi??ene ?ez poletje bi moralo biti ?e vedno OK. Bi pa res priporo?al, da poskusi? kak?no zaviranje na mokrem po mo?nosti v primerjavi z letnimi pa bo? videl a je ?e normalno al drsi.

Druga? pa sam na?eloma uspem zvoziti do cca 4mm potem pa menjam.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvale servisov - serviserjev
Napisano

Zal ne bo pohvala temvec graja...za servis v BTC-ju...slisal nekaj dobrega, kupil avto tam, a se tja ne nameravam vec vracati....

1. noben servis ni stal kot pise v tabeli ko ti prodajalci mahajo z njo ob prodaji vozila

2. po liniji najmanjsega odpora zamenjajo vse kar jim pade pod prste brez da bi te kdo kaj vprasal (denimo zavorno so menjali na 40k km, avto se ni imel dve leti, ok morda je nekje zapisano da je priporocljivo, ampak to se pomeri in ce je treba se menja, vsaj tako naj bi nek drug mazda servis pocel, na svojem starem avtu sem jo menjal pri 200k brez problema zdrzala....ok, ni nek strosek...)

3. vedno pregovarnjanje kdaj bo avto gotov, zaradi narave dela avto potrebujem, nikoli ne priganjam, lahko me narocijo tudi cez 14 dni ampak potem zapelji avto v delavnico ne pa da se pogovarjamo ali bo avto sploh gotov isti dan

4. vedno dolivanje nekih tekocin, ki JIH NE DOLIJEJO (zadnji servis so menda nalili 2,5l vitrexa, samo ne vem kam, ker sem jim avto pripeljal da je imel do konca nalito tekocino)

5. cena olja je enkrat taka drugic drugacna, odvisno kako siten si morda....

6. pri 65k km so menjali ploscice brez da bi me kdo kaj povprasal, poklical, niti nisem videl materiala...bode pa v oci sledece, pri 20k so bile debele 8,3mm, pri 40k 7,3mm pri 60k so bile za zamenjat???Torej glede na nacin bi pricakoval, da so bile debele nekje okoli 6 mm, je to zrelo za menjavo pri 60% "mesa"??? Meni se ne zdi, bolj nateg

7. neko direktno fehtarjenje za oceno 10 v anketah?

8. po vsakem servisu izkljuceni parkirni senzorji, lastniki veste kako je, opozorilne v armaturni ni, ce nisi pozoren da tam levo od volana ne sveti lucka niti ne ves da ne gorijo. In hec po prvem servisu suvereno parkiram in nic, nic na sreco se pravocasno ustavim sicer bi razbil avto, skodo pa placal kdo? Servis? In zgodba je vsak servis ista ampak sedaj vsaj vem...

Za ovce lupit so super, jaz tja vec ne peljem avta....

Verjamem, da ni tako kot pri?akuje? ampak to je na?eloma vsepovsod.

1.) ?e govoriva o rednem servisu potem bi morala biti cena taka kot jo ogla?ujejo. ?e pa spo narejena ?e dodatna dela potem je pa seveda lahko tudi druga?e.

2.) ?e je avto v garanciji in proizvajalec predvideva menavo na 40kkm ali 2 leti potem ti to morajo narediti zaradi ohranjanja garancijskih pogojev. Poglej v priro?nik.

3.) To sicer ne vem kako zgleda samo jaz navadno avto pripeljem zjutraj potem pa re?em, da ga pridem iskat ob 16 uri in vedno je bilo do takrat narejeno. ?e bi bilo potrebno ?akat ve? dni pa se zmeni za nadomestnega.

4.) Reklamiraj

5.) Tukaj je res nekaj manevrskega prostora. Poskusi se dogovorit in naslednji servis samo povej, da bi rad ceno olja iz prej?njega.

6.) Uff, tole bi te pa morali povpra?ati - pa so plo??ice res menjane.

7.) Mah jeba - to danes po?enjajo skoraj vsi in se je ?e tako izrodilo. ?e bi vodilni v teh firmah vedeli kako te?no je to bi ?e davno opustili tako posiljevanje.

8.) A se ne pri?gejo sami od sebe, ko za?ene? motor? Verjetno izklju?ijo zato, ker ko se gibljejo okoli vozila bi to stalno piskalo pa verjetno ni lu?tno to poslu?at cel dan. Zdaj, ko ve? se pa? samo spomni in vklju?i nazaj. Kdo bo pla?al morebitno ?kodo... verjetno ti, ker si se ti zaletel. Senzorji pa? niso glih zavore in za upravljanje vozila je odgovoren voznik.

Da ne bo? mislil, da jih karkoli branim, ampak sem ti podal vidik skozi moje o?i in z nekaterimi stvarmi se strinjam, z drugimi nekoliko manj. Ampak kot je rekel Nejc, to jim mora? direktno povedat.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Hm... V ve? kot mio kilometrih sem spoznal samo 1ulico,kjer sem vedno podrsal s podvozjem (pa ?e to je kombi z dolgo medosno razdaljo in naknadno vgrajeno stopnico , ki je zni?ala oddaljenost od tal) in to je Tesovnikova na Je?ici, ?e kdo pozna.

Poznam, dobro tam je res alpinizem, ampak ?e gre? z 10km/h ?es normalno postavljen avto ne nasede. Se pa strinjam, tako visokih grbin res ne bi smelo biti.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.