Skoči na vsebino
v?ig in nihanje obratov pri hladnem motorju
Napisano

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Brez mehircka nalepu folijo :)

Kot da je ni, prejsnja je bla pa zajeb cisti kot opekline 1 stopnje....premalo nasprical detergent.

Tale je pa profi

post-2637-0-90772100-1413122979_thumb.jpg

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

To so avto za mesta, kvecejmu od mesta do mesta, ne pa za dopust itd....

Sicer so pa pogruntali da ima baterina zivljensko dobo max 2 leti v avtu (obrementitev/polnjenje) in menjava le teh rata ogromen problem oz celo vecje onesnazenje kot dizl brez dpf.

Dalec smo se

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

A92: M?nchen-Landshut-Deggendorf je na velikem delu brez omejitve; morda se najde ?e kak?na bli?ja

Poleg tega bo? za 240 km/h verjetno moral ujeti tudi dokaj ugoden veter v hrbet ;)

Govora je o slovenski zakonodaji...................ja sem veliko prepotoval po Evropi....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

najve?ja konstrukcijsko dolo?ena hitrost vozila 

kje pa to sploh dobi?, oziroma, kdo to dolo?a????????????????????????????????????????????, torej ?e Mazda5 ima konstrukcijsko dolo?eno 240km/h gume pa 210 se lahko vozim 210?, ?e pa ima avto 240, gume pa 300, se lahko vozim 240? Kje se lahko tako vozim?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

o?itno je nekomu ?ivce po?rla po?re?na ma?ina BREZ mo?i - tipi?no ameri?ko

4903 ccm, 127 kW (173 KM)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Preden se razpocite, dejansko obstajajo celoletne gume in imajo oznako all season. Uporabljajo jih predvsem SUVji.

Niso pa za naso zakonodajo ce nimajo oznake M+S ( obstajajo z in brez te oznake) Take gume sem dobil na cx7

Je pa cool da primorci ne rabijo vec zimske opreme razen za prometne klance

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Smotrnost drugega avtomobila
Napisano

2 avta ?e ne stanuje? v LJ is a must, ho?e? no?e?, edino ?e ima? 100% kritje z kakim babi servisom.....po?akaj da bo ?ola, da bo mogo?e ?e kak otrok....pol je logistika tista, ki zahteva svoje.

Tako kot so rekli pa je ta druga ki?ta zgolj nekaj kar preva?a do 4 ljudi za ?im manj denarja. Pri nas je prvi avto za to da ga nabutamo in gremo, trenutno Mazda5, drugi pa zgolj za logistiko, trenutno nissan micra ki je ko?tala 3.000?, servis 100?, ?re 4,5-5, registracija s ful kasko 300?, gume so ble ?e gor zimske in se gre po nove letne drugo leto (14' = 190? gume...)

VSEKAKOR pa ?e vedno ne upravi?uje stro?ka, ?e izra?una? pla?o, 37? za prevoz na delo (?e si v LJ okro?ju) in vse zgornje stro?ke vidi?, da dela? samo za avto, pa ?e tudi je poceni, ampak predstavljaj si da iz ?en?urja z busom ali kolesom vozi? enega otroka v vrtec, nato drugega v ?olo, ki po mo?nosti nista na isti lokaciji, potem mora? pa ?e v LJ priti ?e ne moreta oba skupaj z enim....in obratna logistika popoldne....

Tako da - po linija najmanj?ih stro?kov za drugo gajbo.

P.S. ko je bil ?e mali v vrtcu sem izra?unal da je ceneje da je otrok doma, ?ena doma....cena benza + cena avta na 10 let + cena vrtca + cena gum na 5 let + cena registracije + cena servisa = veliko ve? kot pla?a......kje so pol ?e ostale stvari.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

A vidte, kolk mal rabi narod da se zdru?i?  :jezicek: 

Prleki, Prekmurci, ?tajerci, Posavci, Savinjci, Koro?ci zdru?ite se!

Je pa noro koliko takih 'oddelkov' je na 20.000 m2 Slovenije, poleg nardonostnih manj?in...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Nagobec!

Ha ha ha

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Nism ?tajerc :vskalo:

Severno od trojan je vse isto :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Sam bi bla ?e celo lepa, ?e bi odstranu zadnji spojler in spredi zamenju masko :)

je reku ?tajerc..........

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

A to je ta MPS-ks katero sem ?e 100x videl pred Gamo v BTC?

o tem govorim :):):)

Aha a te nase GT so brez turbine al kko ?? Tud jest sm jo ze tm vidu ja :D

a seveda......

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

S telim 260 konji bi kr poletu :) lepa je ko svinja  :rispekt:. Ej zmaj kaj je pa razlika v motorju med tvojo in to mps k tle zej mal googlam masta obadva isto 2.3 pa isto prostornino motorja sam da ma mps pr motorju se kao oznako DISI ? in ma 260 konjov tvoja pa 166.

ena turbinca pa cooler..... :policaj: , pa speljan pogon ?e zadaj......

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Kje je YavarYe da greva pogledat? :zoom-zoom:

Ne razumem! :ne vem:

Voznica ni ravno pazljiva recimo temu....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

to je ta, ki se farba vsako leto zarad nine blondine, in je tekla ?e na suho brez olja :):)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda5
Napisano

Prav razmisljas :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda5
Napisano

Hvala za odgovore.

Smo 4-?lanska familija (za zdaj ?e :)) Trenutno si lastimo dizelsko 6-tico karavan, ki ima lep navor?ek...ki ga bo malo pogre?el...sam nima veze...po?asi se staramo in mislim, da bo tud teh 110 konji?ev z manj navora dovolj za moj adrenalin :)

Zanima pa me "bencinarka" predvsem zaradi tega, ker so vo?nje kraj?e in ne relacijske (morda 2-3 krat na teden 100km v kosu) pa stro?ki vzdr?evanja bencinarja so ob?utno ni?ji. No, bomo vidli kako bo s tem avtom. Bomo ?li preverit.

Lp

Yo

eto bil sem lastnik mazde 5 CD143, ko smo imeli eno bebo, in sem sedaj lastnik Mazde 5 CD143 ko imamo 2 mulca + psa, Jaz ti bom takole rekel, ?e posebej glede na tvoj komentar o navoru. Mazda 5 ima 1600kg+, kar velik upor, in predvidevam da kupuje? avto tako kot jaz z namenom za familijo. Kaj hitro pride ?e kaka kljuka in prtlja?nik za kolesa, ker je avto visok in bicikle brez pru?ke ne more? dati gor/dol

CD110 - PRE?VOH in ?re ve? kot CD143, sem ga probal in sem mislil da ne dela turbina, in enako predvidevam (nisem ?e vozil) da je za tole kravo bencinar 116KM in tudi 140KM totalno pre?voh ma?ina. Verjetno ok, ko si sam, ampak ko so notri 4je, tovor, kako kolo (pri nas ?e truga) bo avto sedel in bo te?ko prehiteti, iti v klanec le?erno.

CD143 ima tudi 6 prestavo, kar je super za potovanja in 's te?kimi' pogoji mi ?re max 7 (ok, dal sem ven DPF), poprej pa do max 7,5 - realno pe? in po BC (ki je lagal in sem ga skalibriral)

Pa ?e to jaz imam na to ma?ino ?e powerbox, torej recimo 160KM, in je taman da ni treba preve?krat ?altat, je pa tudi 5. prestava pogosto na AC

Moj nasvet - dati jurja ve? - ker cene so danes ugodne tudi za to razli?ico, pa ti ne bo ?al

dodaten nasvet - drsna vrata ja, ampak 3. otrok samo tja do ene 9. leta ker ima 'dru?inski' avto v drugi vrsti zgolj zasilni zic, s stol?kom ?e gre.

Slivka ima enak avto z enako ma?ino in skorajda enake pogoje in lahko potrdi.

Sam sem zagovornik bencinarjev, a tale ladja je te?ka, 

ker so vo?nje kraj?e in ne relacijske (morda 2-3 krat na teden 100km v kosu) pa stro?ki vzdr?evanja bencinarja so ob?utno ni?ji. 

Vse je res, a ?e vedno je to 20.000km letno in za DPF dovolj - ?isti se kakih max 20km v kosu, CD110 pa ?re od 1L ve? kot CD143, preverjeno  :)

http://www.avto.net/_AVTO/results.asp?znamka=Mazda&model=Mazda5&modelID=&tip=katerikoli%20tip&znamka2=&model2=&tip2=katerikoli%20tip&znamka3=&model3=&tip3=katerikoli%20tip&cenaMin=0&cenaMax=999999&letnikMin=0&letnikMax=2090&bencin=202&zavore=&pogon=&klima=&servo=&lastnik=&servis=&automatic=0&starost2=999&star1=1&star2=1&star3=&star4=1&star5=&karambolirano=0&oblika=&oblika11=1&oblika12=1&oblika13=1&oblika14=1&oblika15=1&oblika16=1&oblika17=1&ccmMin=&ccmMax=&mocMin=&mocMax=&kmMin=0&kmMax=999999&kwMin=100&kwMax=999&motortakt=&motorvalji=&lokacija=0&izpis=&brezcene=1&sirina=&dolzina=&dolzinaMIN=&dolzinaMAX=&nosilnostMIN=&nosilnostMAX=&lezisc=&presek=&premer=&col=&vijakov=&vozilo=&plin=&prodajalec=2&estekla=&leder=&navi=&alufelge=&sibedah=&gretje=&tempomat=&centralno=&vlecna=&aklima=&SLOavto=&xenonke=&espsistem=&garage=&airbag=&najem=&hibrid=&garancija=0&barva=&broker=&checkall=1&showguarantee=&weltauto=&levjapriloznost=&G2=&toygar=&citroenselect=&sedezev=0&petzvezdic=&paketgarancije=0&topp=&EKO=&door=0&MEN=&VIN=&kategorija=&oglasrubrika=1&zaloga=1&presort=1&tipsort=ASC&stran=

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.