Skoči na vsebino
Vlečna kljuka
Napisano
pred 23 minutami je Gelipter napisal:

Ja Hernec mi je izračunal vse komplet za CX 3 ...za 540€ plus 2 leti garancije  pri Mazdi v kp pa približno 700€...odvisno kje nabavijo kljuko in ostali material :danzoman:

Je za premislit😁😉😉

Kaj misliš pa vleči okoli? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

To je tisto, po pravilih je res Ogier kriv, saj je zavil na desno, ker ni pričakoval, da bo en z bmw 1 hotel dirkat z njim in preizkušat mišice. 50m od križišča pa ga je odneslo kot sneto skiro v maline.

A veš kakšna vzvratna ogledala imajo dirkalniki za, rally? Pa še voznik je pripet  kot salama na sedež in res slabo vidijo nazaj. Kakor koli, voznik bmw-ja bo imel lepo temo za točlnim barom nekaj naslednjih let 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 14 urami je Boss napisal:

Jebeš WRC, 3/4 milijona EUR vreden Yaris in svetovni prvak v rallyu za volanom, če si na balkanu proti BMW-ejaša. 🤪

Sodelavec je bil na tej dirki, ker ima novinarsko akreditacijo in mi je povedal iz prve roke, kako je bilo s to nesrečo. V bistvu je bil kriv voznik relly yarisa, ki je zavil levo in se je tako voznik bmw- ja zaletel v bok. Po dirki so nesrečnega  voznika bmw-ja povabili v hotel, kjer so bivali dirkači, mu plačali obilno večerjo, se skupaj slikali, voznik bmw-ja je dobil tudi njegove dirkalne rokavice in še enkrat opravičilo s strani tekmovalne ekipe. Bo imel vsaj spomin na to. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda 3
Napisano
pred 46 minutami je Nejc1986 napisal:

Dvomim da bi bilo  lažje kupit bajk za 5000jurjev če bi z mojo živela skupaj... Že tko so bili dnevi dolgega nosu, ko sem rekel da grem sam za 1teden v Dolomite. Ženske. 

Hm... Mislim, da boš imel probleme in dolge nosove  tudi v bodoče, če boš tako"soliral". 🤔 Skupno življenje je en kup odrekanja in prilagajanja. Po moje bi bilo bolje, če bi se uskladila in skupno naredila kak izlet oziroma dopust. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda 3
Napisano (urejeno)
pred 7 minutami je Janez007 napisal:

5x vprašal, ker ta forum šteka ... 🤪 Shraniš, pa se nič ne zgodi ... pa še enkrat, in še enkrat ...

110 z računom ali brez? 😇 So ti kaj menjali olje ali samo dolili, pa filtre?

Na uradnem servisu- 220€+ moje olje=265€,

privatnik - 110€  + moje olje=155€. Filtri so njegovi. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda 3
Napisano
Pred eno uro je Nejc1986 napisal:

Tudi jaz nebi dal 5000 eur za bajk :) itak je na koncu bistvenega pomena koliko posameznik zasluži. Jaz sem dal za specialko 1placo, za avto pa manj kot letni zaslužek. Mislim da je to čisto zmerno. Definitivno mi pa je škoda recimo tega da bi dal za obrok za avto recimo 300eur na mesec. Potem že raje vidim da dam recimo 150/mesec za recimo Dacio in mi na leto na ta račun ostane skoraj 2jurja na računu. Jurja gre za dopust, jurja pa v žep. 

Upoštevati moraš tudi to, da ko sta dva, ki prineseta denar v hišo je dosti lažje kaj kupiti. 

pred 5 minutami je Bini napisal:

Ne rabiš petkrat vprašat....😆.

Redni servis je pri nas za Mazdo cc 210€ ,pri Pelku bi bil verjetno do 150€ 😉

110€ za mojega pri privatniku proti 220€ , zadnjemu na uradnem. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda 3
Napisano
pred 33 minutami je Nejc1986 napisal:

Točno to :) nekateri uživamo na bajku, nekateri v vožnji i z avtom. :) jaz ko vidim avto za 15jurjev (recimo ta Corolla) namesto tistega za 20jurjev, vidim predvsem 5tisoc prihranka, s pomočjo katerih lahko uživam na bajku na dopustu.

Prioritete... Itak da vem da bi v recimo mazdi 3 ali recimo civicu (ki mi je noro všeč) užival bolj kot v fiat tipu, ampak... Mi ta užitek ne pomeni toliko, da bi bil pripravljen dati toliko več. 

Ampak itak moraš za nekaj porabiti denar. Denar mora krožiti ne pa na banki stati brez veze. Zato pa imamo vsak svoje prioritete in kaj je komu pomembno. Meni se zdi recimo čisto mimo, ko folk da za bicikel 5000€ ali pa še več. Jaz ne bi dal nikoli toliko denarja, tudi če bi ga imel res viška. Bi si verjetno kupil dober športen avto. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano
pred 26 minutami je FrX186 napisal:

Se bom potrudil, uffff

Tuhtam pa o menjavi gum, da bi dal gor gume z bolj izrazitim robom, prav zaradi tega da nebi slucajno... 🤔

A ne bi dal širših gor(225) da bi bile prave dimenzije za te feltne? Še rob na gumah in si zmagal. Če je opcija daš tistih 40€  za homologacijo in je mir. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda 3
Napisano
pred 3 minutami je robertk6 napisal:

Hja to pa je Mazda , premium znamka ne trdi da je isto na Kia servisu če tega ne veš zagotovo. 

Saj pravim, vse je lepo in prav, dokler ni problemov. Potem se vidi, kdo je kdo. Sem imel borbo tudi z lesnino glede reklamacije in je nisem nikoli rešil. Zato me pa ne vidijo več v njihovih trgovinah. Enostavno. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda 3
Napisano
pred 6 minutami je robertk6 napisal:

Ne rabiš jih prepričevat v tvoj prav , kot sem zapisal uporabljene moraš imet stvari ki so zapisane po specifikaciji in ni problemov ....preverjeno , tako da ni potrebno nobeno prepričevanje.

Poglej, ne govorim na pamet. 

Sosed je prodajal črno Mazdo 6 karavan. Sem se že segrel zanjo in jo hotel kupiti a so bile gor famozne olupljene feltne.

Vprašal sem ga, zakaj jih ne reklamira glede na to, da je bil avto star le leto in pol. Pa mi je odgovoril, da ima firmo in vse avte servisira v tej firmi(sicer avtomehanična delavnica) in so mu na servisu odbili reklamacijo. Poizkusil sem tudi sam in čeprav imam kar močne veze na uradnem servisu, jih tudi sam nisem 

uspel prepričati. Trdili so vse mogoče izgovore, tako, da sem odstopil od nakupa. Jaz se ne bi upal delati servisa drugje, dokler je avto v garanciji. Na papirju je vse lepo in prav v praksi pa ne tako. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda 3
Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

Kaj pa občutki v vožnji? Jaz bi rekel, 50 izgled-20 notranjost-20 občutki in 10% ostane za praktičnost,vsaj pri meni je tako, ko ni več otrok in je praktična žena..... :rolleyes:

61% izgled, 32% vožnja ostalo vse drugo. 

pred 18 minutami je robertk6 napisal:

Alex spet narobe , ne rabiš vozit na uradni servis 7 let lahko na vsak uradni servis ki ti da žig v knjigo in seveda da so uporabljeni pravi materiali. Njihove roke in ure pa so dosti majn zlatarske kot bilo kje , za uradni 1. servis plačal 158€ tak da če je to zlatarsko potem pa res ne vem.

Lahko voziš tudi na drugi, neuradni servis, a če se ti kaj zgodi je kar zabavno, kako jih prepričati v tvoj prav. Jaz ne bi rad tega poizkusil. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda 3
Napisano
pred 41 minutami je Deeyan napisal:

Kaj pa vem, men je pa lih notranjost bolj pomembna kot zunanjos, ce se v notranjoati avta nebom dober pocutut, avta sigurno nebom vzel 🙂

V bistvu ti mora bit všeč oboje. Kar pa n prisotno  skoraj pri nobenem avtu. Mazdi je to uspelo dobro združiti. 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda 3
Napisano
pred 1 minuto je Bini napisal:

Ja res je. Pa še obresti dodaš in pride 23k! Gotovinska cena je pa še 2k več kar ne more nihče razumet.😤 Gotovina je pri njih najmanj vredna,kar je nerazumljivo.:vskalo:

Ja, od gotovine nimajo trgovci nobene koristi. Kje so časi, ko si prišel z kešom v žepu v vsako  trgovino in si bil potrošniški  car. Jaz sem tako kupil prvo 6-ko in takoj dobil izdaten popust na gotovino. Sem se pa cel čas oziral okoli, da me kak nepridiprav ne oropa, ko sem nosil toliko bankovcev  v žepu. 🤪

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda 3
Napisano (urejeno)
pred 21 minutami je Bini napisal:

No ta uradni cenik od KIE sem lani in še letos enkrat v detajle dodelal in ti povem,da je tako kot sem napisal in cena na gotovino je tista pred popustom,ki ti ga dajo,luda kuča! Pri mazdi pa je 0.0% obresti ali pa 1.500€ popusta na gotovino že par let.👍 Enostavno ko pasulj....:bravo:

Mi je prav danes sodelavec razlagal, ki je pred kratkim kupil kio, kakšno zavajanje so tej oglasi o popustih. Ko prideš tja hitro ugotoviš, da so te cene vse za lizing. In, ko hočeš malo bolj normalno kio seed (recimo, da ima tudi zadnjo kamero, pa senzorje, in podobne normalne stvari) prideš iz 15500€ kaj kmalu na 18000€ ali še več. Če si pa omisliš še usnje in kake spojlerčke in malo večje alu feltne si že čez 20000€.

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda 3
Napisano
pred 16 minutami je Aless napisal:

Hahaha, ja samo pri avtih je vsaj drobni tisk že v štartu napisan, pri bejbah pa komaj čez čas pride drobni tisk 😁🤪

Ja. Ponavadi zvečer, ko si  sperejo fasado dol. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda 3
Napisano
pred 47 minutami je Nejc1986 napisal:

Pomojem misliš model Sandero. Hja, jaz sem gledal Sandera.. 11500 me pride po konfiguratorju z zame nujno opremo (klima, mislimda tempomat, rezervna guma, naslon za roko ipd...)z osnovnim bencinarjem. Haters gonna hate, ampak nekako imam občutek, da bi preživel s to opremo. Enako opremljen clio je vsaj 1500-2000drazji... Tako da dacia je cenejša. Je drago napram prvim daciam, ampak tako je povsod... Ekologija, varnostne zahteve... 

Je pa res... Ko začne človek izbirati to oblazinjenje, pa ta barvna kombinacija, pa touch screen, pa 16col alu... Je pa bolje da sploh ne gleda dacie. Take avte se kupuje, ko ti je vseeno kako avto izgleda in si ga kupiš za prevoz od A do B. Tista 2jurja razlike do osnovnega Clia pa daš v žep in greš na dopust ali dva... S tem da... Tudi osnovni clio ni nek lepotec. 2jurja pa ostaneta v žepu... 

In škoda scala... Meni je to isto nek nizkocenovnik. Ne tako očiten kot predhodnik Rapid, ampak vseeno... Sem sedel v osnovnem. To je isto kot osnovni Tipo, ki ga ima fotr. 

Pa saj če pogledamo drugod, povsod je tako. Spomnimo se osnovne mazde3 prejšnje generacije za 15jurjev. Na plakatih pokažejo fency barve (ja, Alex... Rdeče so ponavadi :)), v realnosti pa osnovnega modela na katerega se nanaša na plakatu oglaševana cena, sploh ni na zalogi.

Tudi ko kupuješ smučke vidiš na reklamah "Elan smučke za 300eur"v hervisu... Ko pa prideš v trgovino, pa hitro vidiš, da je ta model bolj tako - tako in boš skoraj zagotovo dodal še 150eur in kupil nekaj kar ti bo bolj všeč. 

Noben pa nobenega ne sili,zakonsko  nujna oprema je že v osnovnem modelu :)

Res je tako. Navadno zavajanje kupcev. V reklami so ponavadi slike najbolje opremljenih modelov, ponavadi kaki gti. sport in podobno. Pa barva je ponavadi tudi najlepša(pri Mazdin to  obvezno red soul). In spodaj:" cena od"... 

Čim vidiš tak napis vedi, da boš skeširal par jurjev ali pa bolj verjetno  kar precej jurjev več. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda 3
Napisano
pred 6 urami je Boss napisal:

Ja kako da ne

https://cdn.kmag.net/public/data/www-docs/20000/12692/kia_cenik_slovenija_ceed 5v_03032021.pdf

Champion oprema je več ali manj tisto kar je pri Mazdi 3 Takumi. Je pa res, da je pri KIA 1.0 Turbak z 120KM, Mazda 3 je pa n/a 2.0 s 120KM.

Samo še pa res cenijo z temi  cenami (brez gromozanski popustov). Sodelavec je dal za malo bolje opremljeno pred dvema letoma kar  27000€.

In to za kio. 

Definitivno preterana cena za tak avto. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda 3
Napisano
pred 4 minutami je Boss napisal:

Uff, jaz pa niti pod razno... pač nov avto, nova garancija (KIA celo 7 let), 3 leta stara Mazda je pa verjetno že brez pa še prejšnji model.

Samo pri kii moraš potem voziti na uradni servis 7 let in plačevati njihove  zlatarske roke in ure.In nič ne moreš 7 let "čarati" na njih. 🙄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda 3
Napisano
pred 1 minuto je Boss napisal:

Dobil si jo realno... za 15.500 se da recimo novega Ceeda dobit, zdaj k ma KIA hude popuste.  :nevem:

Jaz resno za tega ne bi dal 13 jurjev in pol. Sploh, ker je bolj osnovna oprema. 3 leta star avto pa eni kr mislijo, da je vreden le kake tri jurje manj kot nov - svašta.

Kia je sicer v redu avto, ampak jih je že  toliko na cesti, da so že malo nadležne. Jaz bi vseeno raje vzel vedno rabljeno 3-ko za isti denar kot pa  novo kio. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda 3
Napisano
pred 3 minutami je Janez007 napisal:

Za orientacijo. Za M3 Revolution, pol leta starejšo, sem novembra lansko leto plačal 12.500, nastavljena cena je bila 14.500, ni pa rdeča in je imela 10.000 km več. Recimo, da sem jo dobil ugodno. 

Res si dobil ugodno. Zato pa pravim,da  če ne najdeš skupnega jezika poiščeš drugi avto. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda 3
Napisano
pred 1 uro je dady napisal:

Drži da je bila redna cena po ceniku višja, vendar je treba upoštevat še popust 1.000 eur ki ga je dobil in ima tudi račun.

Praviš, da cene ne spusti, tebi pa se zdi malo previsoka. Po moje boš moral poiskati drug avto. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda 3
Napisano

Prava cena je tolikšna, za kolikor ti stvar uspe prodati. Ni rečeno, da je ta tudi realna. A je bitkojn toliko vreden? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je Bossek napisal:

@Alex zmer prav da se vse sosede za njim obracajo ka ma soul red barvo. Okol mene so same upokojenke in nimam zelje po tem 🤪

Zdaj vsi kupujete to barvo. Kaj so v mazdi nabavili kako cisterno te barve viška? Saj ni grda je pa kot sam praviš za penzioniste. Je tako neopazna, da te v takem avtu  baje niti radar ne ulovi. 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Mene so navukli prodajalci edino enkrat, ko sem bil še mlad in neizkušen in sem kupil Fulda. Najslabše gume ever. 🤪

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.