Tole je Zastava Turbo Rival 4x4, euro 3 motor prostornine 2800 ccm in mo?i 92kW, 8+1 sede?, vitlo, vle?na kljuka, cerada,... In vse skupaj stane 37.500?. Lastna te?a 2500 kg, najve?ja dovoljena sicer 4200, a se jo lahko zmanj?a na 3500 (?ena nima C-kategorije). Kar pa ?e vedno pomeni eno tono nosilnosti (no, tudi ve?, ?e te ne dobijo ).
Jaz bi zase sicer samo dvojno kabino, ki ima 6+1 sede?, ostalo opremo pa kar tako kot je pri tem. Gotovo bi bil ?e cenej?i. Samo ugotovit bi moral, kako je z uvozom evro3 motorja...
Pri zavorah je najpomembneje, da ne prihaja do prevelike razlike med levo in desno stranjo. Mislim, da sme biti razlika najve? 10%. Sicer na tistem listu ne vidim najbolje, zato sam preglej, kje so podatki o razlikah. In koliko % razlike je na posameznih osovinah.
?e ti glavna zavora in ro?na zavora na zadnji osi ne dr?ita oziroma je velika razlika med zadaj levo in zadaj desno, bo res treba razmislit o menjavi. ?e pa je razlika samo pri ro?ni zavori, je pa potrebno samo zajle in vzvode malo podmazat. Sploh, ?e ima? navado (tako kot jaz), da avto pusti? v prestavi in ne zateguje? ro?ne...
Saj tudi na mazdi 2.0 je cikel 250-350 km po moje slivka ni opazil tam v rovtah
Lahko da vsake regeneracije nisem opazil. Kot pa sem zapisal, v tretji pri 80 km/h v 12% vzpon poleti se motor dodobra prepiha in "prekuri". Glede pogostosti teh regeneracij je precej odvisen re?im vo?nje... Ja, verjamem pa, da je kje v mestu in na kratke fure zadeva bistveno druga?na...
Nam na Mazdi 5, ko je bil ?e v dobri kondiciji, se je spro?ila regeneracija enkrat na dva rezervoarja nafte, torej enkrat na 1600 do 1800 km. Kasneje pa vedno bolj pogosto.
Da se je zagnala regeneracija, lahko ugotovi? (na Mazdi 5) samo po tem, da se dvigne poraba. Nobene druge signalizacije ni, tako da ?e nisi pozoren, sploh ne ve?. Lahko da se je tudi pri tebi ?e spro?ila, pa sploh ne ve?...
Mi tudi malo razmi?ljamo o tem...Pelko je sicer rekel naj pustimo na miru dokler ni te?av:)
Na?eloma je res bolje, da se ga pusti pri miru.
Je pa res, da ti na vsak rezervoar nafte vsaj enkrat spro?i regeneracijo, kar za tisti ?as pomeni precej vi?jo porabo (kolikor spremljam je to okoli 1,5 do 2 litra ve?). Ko pa ope?a ali pride do te?av in za?ne regeneracije izvajati bolj pogosto, ti pa to opazno dvigne porabo. Seveda je precej odvisno od re?ima vo?nje. Ko se jaz vra?am iz slu?be domov, se na 30 km poti dvignem za okoli 800 metrov. Poleti, ko ?tartam in je zunaj temperatura preko 35 stopinj Celzija, pa v 12% vzpon v tretji gas skoraj do konca (okoli 80 km/h), se zadeva "prekuri" skoraj sama od sebe in so regeneracije sila redke (dokler vse deluje tako, kot je treba, seveda). ?e je veliko kratke vo?nje po mestu, je zadeva seveda bistveno druga?na... Kot sem omenil, ko zadeva ope?a, pa precej dvigne porabo in je ?e s tega vidika smiselno zadevo zagnati ven.
Sicer vsak hvali svoje, ampak tudi A-Cosmos v BTCju je dober. Prej pa pokli?i in vpra?aj za g. Majesa, pa se z njim pogovori o ?isto vsem: kaj so ?elje, kak?ne so mo?nosti, kaj se pri?akuje in kdaj. Pa ti razlo?i, kar te zanima. ?isto vse se da dogovoriti. Delo pa je opravljeno hitro in natan?no. Vsaj moje izku?nje s tem servisom so take, da ne mislim menjat servisa, dokler bo le tako.
Poznavalcem je ?e vse jasno, za amaterje pa ?e ob?irnej?a razlaga: sta dobro zrihtala in super porihtala. Pa hitro in poceni.
Lepo bi bilo, ?e bi zgornje vrstice prebrali tudi pri generalnem uvozniku in da bi uvoznik glede tega sprejel kak?en ukrep. Ker ta dva sta pa res za pohvalit...
v vseh svojih 21 letih od kar sem voznik, s konkretnim ?tevilom prevo?enih kilometrov, sem potreboval verige 1x, in sem kljub temu se zmeraj pri?el, kamor sem bil namenjen.
pozimi pa jokajo tisti, ki se na zimo ne pripravijo ali pa ki jih prime panika ?e pri par cm snega.
Pri nas v malo vi?je le?e?ih krajih moja ?ena kva?ka verige ve? kot tri krat vsako leto - pa je brezposelna, torej ne hodi vsakodnevno v slu?bo! Jaz pa niti ne ?tejem...
Ja, ni mo?no posplo?evati, je pa dobro premisliti, preden se kupi avto, da ni potem nepotrebnih porkotov...
ja ,mene bolj zanima bencinc,pa kak?na je razlika med dizlom npr. 165hp in bencincom 192 hp,baje pa ne more? primerjat navor med bencincem in dizlom (primer 300 navora dizel- 300 navora bencinc ,vejetno bo bencinc v tem primeru bolj?i),tako da pomo?.Ja,na ac pri 160 km/h insignia tiha
Res je, tega ne more? primerjat. In kolikor imam jaz izku?nje, bo v takem primeru dizela? bolj?i. Ker pri ni?jih obratih dose?e polni navor. Je pa res, da jaz vozim prete?no po hribih, po ozkih in ovinkastih cestah, kjer hitrost redko prese?e 70 km/h. Imam pa veliko ovinkov, kjer moram zmanj?at, nato pa pospe?evat v strm klanec (tudi do 12% vzponi dol?ine preko kilometer). In dizel tam poka?e precej ve? od bencinarja. Tudi segrevanje motorja je pri dizela?u manj?e. Pri meni je to precej pomembno, ker se na 29 km dolgi poti dvignem za 900 metrov vi?inske razlike... Poleti, ko avto stoji v Novi Gorici na asfaltnem parkiri??u in je zunaj kak?nih 38?C pa se odpravim domov v hribe, se kar pozna.
Seveda je tu govora o po?asni vo?nji po ovinkastih in ozkih hribovskih cestah. Na kak?ni bolj odprti in hitrej?i cesti bo mogo?e druga?no mnenje...
Sam sem narocil tudi sportne vzmeti, saj se mi zdi original previsok, zlasti v kolotekih, je kljub 19" platiscem prevec prostora.
No, glede tega ima vsak svoje mnenje. Jaz imam BTjko, pa je glede tega v redu. ?ena pa ima petko in preklinjam vsakokrat, sploh ?e smo vsi noter pa se avto kljub vsemu tudi spredaj malo posede. Zavedati se je namre? treba, da je Slovenija Alpska de?ela. Torej pozimi sneg ni nobena redkost. In ?e ga je preve?, je potrebno nataknit na gume verige. In takrat je kak?en centimeter ve? okoli pnevmatike zelo dobrodo?el. Pri ?enini petki si v?asih pomagam z dvigalko, da avto malo privzdignem, da la?je dobim roko okoli gume in zakljuknem verige. ?e pa je avto ?e malo bolj "spu??en", je pa to ?e toliko te?je. Potem je pa jok in stok, ker pozimi cestarji ne po?istijo ?isto vsako sne?inko s ceste...
Tako da zame je pri avtu bolj pomembna uporabnost. ?e pa vzame? v zakup, da se tistih nekaj dni na leto pa? ne bo? vozil, pa lahko gleda? na to, kar je tebi v?e?. Konec koncev je avto tvoj.
Ja, ravno to me bega. En navaden osebni avto je dra?ji kot sposoben delovni stroj s precej dodatne opreme. Mimo grede, Hilux je registriran kot tovorno vozilo. In ima podvozje zagotovo robustnej?e od Mazde 6.
Toyota Hilux DC 3.0D-4D s precej nepotrebne dodatne opreme pa ima ceno 34.420?. Pa je to tovorno vozilo s ?tirikolesnim pogonom, reduktorjem, kasonom, kromastimi obrobami kljuk, kromastimi cevnimi za??itami, stre?nim nosilcem,...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
A ni zanimivo: ima? star avto in nikoli ni?. Potem pa kupi? novega in prej kot v treh mesecih bo nek "dogodek"...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani