Skoči na vsebino
Gume
Napisano

Senzor je na ventilcku je all in one prilimano na feltno znotraj. Ae pa hitro zlomi ce osdtranjujes

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vleka prikolice - 2.2. diesel
Napisano

Jaz imam B+E do 4250

B je samo ena kategorija, z izpeljamkami (razredi) tako kot A - ena kategorija trije ali 4je razredi, vse vezano na to kaj imas pod ali za ritjo.

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pri moji pa pi?e 2135 za avto in max 3535 :) Valda je razlika 1400 :) Prva os ma nekaj ?ez 1000kg, druga pa n ekaj ?ez 1100kg se mi zdi..

Potem je to ze vse to tovarnisko definirano

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde RX-8
Napisano

Avtohisa je moznost leasinga....in ko bo lastnik uvidel da to zre 12l se bo pojavila zopet s pripisom mozen prevzem leasinga

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

In da so letne nove pirelli P7 in da so zimske tud nove

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Se pravi, da 17" plati??a ne sme uporabljati poleti, ker so zimska?

Za mene + pomeni, da je zraven, ne dodatno, ampak zraven.

Pa imate vi, Jures, kaj proti mojim komentarjem?

Ne ne smes ker se stopijo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Na vozilu so letne pnevmatike 18" z novimi gumami pirelli p7 + 17" zimska platisca z novimi pnevmatikami

Kaj je tukaj nerazumljivega? Al se ti moras res norca delat iz sebe?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Nikol se ne ve...

Pri bencinarju se vedno ve da ni dpf.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Z davki pride cca 18,5 jurja. A se da uvozit novo vozilo ali je treba kak?no registracijo za en dan pa ne vem, skoraj verjetno bi dal ?e kak?en evro. Potem je pa ?e vseen ?e da? 21,2 jurja pri nas za nov model.

Dodaj se prevoz iz bolgarije, ter vprasljivost garancije, ker po sliki sodec je to en depo - ce mene vprasas tisti depo za unicenje novih avtov (kraja, napake)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

A parkirna ne sme crknt?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja, sam to je pa napaka unega na tehni?nem? A niso va?ni papirji od prikolice? ?e pi?e NDM 1200 je 1200, ne glede na to kaj in koliko tovora ima? v prikolici. Al samo policaji tako gledajo?

pri prikolici ki ni tovorna je mislim da to kot ndm (namre? kar je notri je notri), itak je prepovedano nalagat in se peljat notri (ampak vsi vemo kaj dajemo notri :):)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja, mislim da je NDM avta 2135kg. NDM prikolice pa 1400kg. Se pravi ?e dobi? prikolico te?ko 1400kg, rabi? kodo 96, da lahko vle?e?. ?e dobim prikolico 1350kg, gre skozi.

Vseen pa je zanimivo da taka razlika obstaja. ?e?ko za moj tip avta pravi, da kljuka prenese 1800kg. :-) Nisem pa gledal ?e papirjev, to sem videl na netu.

prenese ?e ampak nikoli ne dajo 100% ?tevilk .... :)

druga?e je ?el kolega s prikolico na tehni?ne, imel je 800kg, vzel ven hladilnik, ?el pod 750kg in se pelje s tretjo tablico :):) , razmi?ljam o istem, a bi jo moral prej zvagati na eni vagi za kamione

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Hm, a je potem mo?no, da ta kljuka ki jo imam jaz gor, da ima ta max 1400 in so temu primerno spremenili homolomo? ?eprav sej ta podatke je notri ?e od ?tarta, ko kupi? nov avto recimo brez kljuke..

kolk je ?e te?ka mirajka? 

Sicer pa ?e se prav spomnim je to da je te?je od vle?enega za tiste brez zavore, in ne na splo?no. Ej tolk je teh pravil.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja razumem. Zanima me pa res, v ?em je trik da v angliji je max 1600 pri nas pa kao 1400 :)

Sicer ne gledam bogve kaj. Gledal sem hobby prikolice, s postavitvijo pograd, miza, postelja in v taki kombinaciji je min NDM prikolice ravno 1400, kar je pa ?e preve?.

?e gleadm Adrio v isti postavitvi gre skozi, ker niso tako te?ke, beri nimajo toliko opreme, tanj?e stene, tla , itd...

In v homolomo karton?u ti pi?e NDM 1600 al manj?

1600 seveda - isto kot tale copy paste iz certifikata

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

aja sorry - mislim, da je te?a vle?enega povezana z lastno te?o, nikoli ne sme biti te?je, to ve?.. in to je verjetno pogoj.

Moja kljuka ki sem jo dal na 5ko, in 5ka je nekaj ?ez 1600kg sama tre?ka:

Towing hitch (without electrical set)
Class: A50-X Cat. no.M51
Designed for:
Manufacturer: MAZDA
Model: series 5
Type: 5 doors, VAN
produced since 2005 till 02.2008
Approval number according to Directive 94/20/EC: e20*94/20*0226*00
Technical data:
D-value: 9,3 kN
maximum trailer weight: 1600 kg
maximum vertical cup load: 75 kg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Vsaka kljuka ima od svojega proizvajalca podatke - ki je seveda povezan s homologiranim avtom (certifikat je vezan na model avta)

Tako da tocno ti ne vem povedat, lahko da je omejitev s strani proizvajalca.

Ps ka pa ti gledas za eno kravo?????

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Vpra?anje imam o vleki prikolice. Na tujih forumih sem zasledil, da je max te?a prikolice 1600kg. Pri nas pa je 1400kg. Kdo to sploh omejuje? Predvidevam,da to ni uvoznik, kljub temu se mi pa zdi stra?no zanimivo, da se med dr?avami take razlike.

No, vsaj v moji homologaciji pi?e 1400kg max.

Tukaj pa 1600 recimo: http://www.practicalcaravan.com/reviews/tow-car/28264-mazda-6-estate-22d-163-ts2

kilowati........

sicer je pa vezano na homologacijo kljuke tudi, tudi sama kljuka ima zahtevane podatke. Pa pazi max te?a prikolice ki jo omenja? je NDM. NDM je te?a prikolice + dovoljena obremenitev, ali po doma?e sama prikolica in njen max tovor.

Towball limit: 75kg pomeni vertikalna sila / nosilnost) na kljuki sami (tipi?en primer je prtlja?nik za kolesa, kjer kljuka nosi vso te?o), pri prikolice pa je ve?ja te?a na gumah prikolice

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

potrebujem prevoz
Napisano

Jaz sem imel na cx7 vinjeto, s hobby 560kmfe prikolico pa pridobil B+E izpit.

NDM skupaj 4200kg .....wtf...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

potrebujem prevoz
Napisano

Zato pa vpra?am...

zato pa odgovorim, pa ne dojame?.

Slivkin avto ima NDM pod 3500kg - zato lahko vle?e 300TON za sabo pa ne rabi drugega kot vinjeto - normalno ?e je nad prvo osjo pod 1,3m, in 2a ?e je nad . Pika. In skupna te?a nima veze z NDM - najve?jo dovoljeno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.