Z davki pride cca 18,5 jurja. A se da uvozit novo vozilo ali je treba kak?no registracijo za en dan pa ne vem, skoraj verjetno bi dal ?e kak?en evro. Potem je pa ?e vseen ?e da? 21,2 jurja pri nas za nov model.
Dodaj se prevoz iz bolgarije, ter vprasljivost garancije, ker po sliki sodec je to en depo - ce mene vprasas tisti depo za unicenje novih avtov (kraja, napake)
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Ja, sam to je pa napaka unega na tehni?nem? A niso va?ni papirji od prikolice? ?e pi?e NDM 1200 je 1200, ne glede na to kaj in koliko tovora ima? v prikolici. Al samo policaji tako gledajo?
pri prikolici ki ni tovorna je mislim da to kot ndm (namre? kar je notri je notri), itak je prepovedano nalagat in se peljat notri (ampak vsi vemo kaj dajemo notri :)
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Ja, mislim da je NDM avta 2135kg. NDM prikolice pa 1400kg. Se pravi ?e dobi? prikolico te?ko 1400kg, rabi? kodo 96, da lahko vle?e?. ?e dobim prikolico 1350kg, gre skozi.
Vseen pa je zanimivo da taka razlika obstaja. ?e?ko za moj tip avta pravi, da kljuka prenese 1800kg. :-) Nisem pa gledal ?e papirjev, to sem videl na netu.
prenese ?e ampak nikoli ne dajo 100% ?tevilk ....
druga?e je ?el kolega s prikolico na tehni?ne, imel je 800kg, vzel ven hladilnik, ?el pod 750kg in se pelje s tretjo tablico :) , razmi?ljam o istem, a bi jo moral prej zvagati na eni vagi za kamione
Hm, a je potem mo?no, da ta kljuka ki jo imam jaz gor, da ima ta max 1400 in so temu primerno spremenili homolomo? ?eprav sej ta podatke je notri ?e od ?tarta, ko kupi? nov avto recimo brez kljuke..
kolk je ?e te?ka mirajka?
Sicer pa ?e se prav spomnim je to da je te?je od vle?enega za tiste brez zavore, in ne na splo?no. Ej tolk je teh pravil.....
Ja razumem. Zanima me pa res, v ?em je trik da v angliji je max 1600 pri nas pa kao 1400
Sicer ne gledam bogve kaj. Gledal sem hobby prikolice, s postavitvijo pograd, miza, postelja in v taki kombinaciji je min NDM prikolice ravno 1400, kar je pa ?e preve?.
?e gleadm Adrio v isti postavitvi gre skozi, ker niso tako te?ke, beri nimajo toliko opreme, tanj?e stene, tla , itd...
In v homolomo karton?u ti pi?e NDM 1600 al manj?
1600 seveda - isto kot tale copy paste iz certifikata
Vpra?anje imam o vleki prikolice. Na tujih forumih sem zasledil, da je max te?a prikolice 1600kg. Pri nas pa je 1400kg. Kdo to sploh omejuje? Predvidevam,da to ni uvoznik, kljub temu se mi pa zdi stra?no zanimivo, da se med dr?avami take razlike.
sicer je pa vezano na homologacijo kljuke tudi, tudi sama kljuka ima zahtevane podatke. Pa pazi max te?a prikolice ki jo omenja? je NDM. NDM je te?a prikolice + dovoljena obremenitev, ali po doma?e sama prikolica in njen max tovor.
Towball limit: 75kg pomeni vertikalna sila / nosilnost) na kljuki sami (tipi?en primer je prtlja?nik za kolesa, kjer kljuka nosi vso te?o), pri prikolice pa je ve?ja te?a na gumah prikolice
Slivkin avto ima NDM pod 3500kg - zato lahko vle?e 300TON za sabo pa ne rabi drugega kot vinjeto - normalno ?e je nad prvo osjo pod 1,3m, in 2a ?e je nad . Pika. In skupna te?a nima veze z NDM - najve?jo dovoljeno
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Stacionarci imajo nek sistem po principu gibanja ne laserja, kot stari zvonci na bratstva in jedinstva
Povezava za deljenje
Deli na druge strani