?ip
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Sem se za testno vožnjo iz Mazde 6 G194 direkt presedel v CX-30 G140 AT in nazaj in glede pospeškov ter hitrosti (zmogljivosti motorja) nisem občutil razlike. Razen, da sem pri CX-30 slišal malo več piša pri 160 km/h, občutil malo več trzanja-guncanja. Ampak možno, da bi se to dalo nekoliko ublažiti s tlakom v gumah. Pa še to, v CX-30 se me motili neki črički na desni strani ... CX-30 se kupuje za par, več kot pol mlajši od mene. Imela sta možnost za 2 leti staro 6-ko G194 (sta vozila nekaj dni), pa pravita, da je super avto, ampak za po mestu prevelik. Po testni vožnji s CX-30 sta bila zadovoljna. Sedaj ju prepričujem, naj sprobata še konkurenco, pa je odgovor "zakaj, če nama je CX-30 všeč?". To je drugačen pristop od mojega, kjer moram sprobati še vse okoli, da vem zakaj mi je res nekaj všeč (z izjemo žensk, da ne bo pomote :))
-
Kaj pa vem, mogoče sem malo naiven, ampak mislim, da tako hudo ni. Na začetku sezone je Pius vse premagoval kot za šalo. Po mojem gre v skokih res za majhne detajle in ko je enkrat psiha dobra, ti enostavno gre. Avstrijci sedaj sicer malo nagajajo, ko prekrivajo vezi. Ampak to je bolj za medije in javnost. Skakalci in trenerji so cel dan skupaj in itak vidijo kaj in kako (sploh, ker se tudi spoznajo, ne pa mi, kavčarji). Od opreme pa - kot je zadnjič eden naših rekel - pri nas Slatnar lahko vsakemu naredi top smuči prav zanj, vezi so Slatnarjeve najboljše (in jih tudi drugi uporabljajo), dresi pa ... pri odličnem skoku doda nekaj, pri slabem pa hude razlike zagotovo ni. Če bi šlo za znano goljufanje, bi sigurno drugi (naši, Norvežani, Nemci ...) skočili v zrak. Da pa bi kaj imel v dresu in prožili na daljavo ... 🤣 ... Lahko pa je kakšna malenkost, tega ne morem trditi. In tudi v tistem primeru težko rečemo, ali gre za goljufanje ali pač inovativnost. Odvisno od zadeve seveda. Tudi Jelko in Cene sta med komentarji pri skokih teh najboljših treh rekla, da skoku ni kaj dodati ali očitati, da je izveden perfektno od naleta naprej. Trenutno jim pač gre, ni rečeno, da ne bodo Norvežani ali Nemci zaživeli. Ali pa naši. Prav je, da zadevo pošteno gledamo. Mene bolj skrbi, da pri naših ni toliko podmladka. Vendarle gre za enega naših najbolj paradnih športov. Trenutna ekipa lahko že na naslednjih tekmah začne z boljšimi skoki. Mladih pa manjka.
-
To se bo šele videlo s časom ali se ga da. Ima namreč drugo, novejšo elektroniko, kot navaden dino.
-
Res je. Pred leti so goljufali Poljaki z preširokimi dresi v razkoraku in so bili prav tako superiorni. Izgledali so kot leteče veverice. Seveda so jim pri strigli krila. Tole letos pa ne vem, kako bodo rešili glede na to, kot si omenil, da je njihov rojak glavni in edini kontrolor opreme.
-
A si že kdaj videl v živo, da bi sploh kakšno mazdo porivali? Ne? No, ko (če) bodo kako porivali, to zagotovo ne bo cx30. 😉
-
-
Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.