Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Pozdravljeni Mazda?i!

Mal sem v dilemi koliko jih nafilat, ker ?e jih bom preve?, bo oprijem problemati?en, ?e jih bom premalo mi jih zna radirat, poraba vi?ja, ob?utek zvijanja v ovinkih, pa ?e kej bi se na?lo. <_<

Uglavnem, kok predlagate? Predvidevam prednje kakih 2.2 ali 2.3, zadnje pa okrog 2.0 cca.? Kaj menite ostali? :blush:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

vsaj 2.6/2.5

oz 2.8/2.6

Tooook, pa sej nimam Boeing 747? :aaaaa::D

Napisano

Sam polnim toliko, da rob gume ?e te?e po cesti. ?e je preve? napolnjeno, potem ima samo sredina gume stik s cesto in se posledi?no obrablja samo sredina gume.

Va?n je da piha - na morju al pa na motorju.

Napisano

vsaj 2.6/2.5

oz 2.8/2.6

Jaz mam tud 2.6/2.5 - lahko pa spusti? na 2.0 za vozit po snegu - bolj?i oprijem. Ko pa so normalni pogoji pa spet nazaj na 2.6/2.5.

33112_1.png

Napisano

Se pravi ko sem pred ?asom letne 17-colke fural in jih filal na cca. 2.8 bara, to ni bilo nikakr?no pretiravanje s tlakom? :D

Napisano

Se pravi ko sem pred ?asom letne 17-colke fural in jih filal na cca. 2.8 bara, to ni bilo nikakr?no pretiravanje s tlakom? :D

nope

33112_1.png

Napisano

ce bi pogledali kaj pise v navodilih, potem boste vidli da za zimske gume priporocaji 0.2 vec bara..

isto za hitrejso voznjo

zimske gume so mehke, nizek tlak jih ubija

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Navadno jaz polnim 2.2 - 2.3 bara kot pi?e na vratih avta. :)

premal - tisto na vratih je strogi minimum pod katerega naj se ne bi ?lo. Optimalno je pa precej vi?je. Odvisno od vrste pnevmatike tudi do 3.0. :hudicek:

33112_1.png

Napisano

ce bi pogledali kaj pise v navodilih, potem boste vidli da za zimske gume priporocaji 0.2 vec bara..

isto za hitrejso voznjo

zimske gume so mehke, nizek tlak jih ubija

evo to?no to sm dons Zmaju reku :)

Napisano

2.8. To pa zato, ker se ve?inoma vozim po AC in to ponavadi po 3 ali 4. Za po mestu in sam bi verjetno ?el na 2.4-2.5.

Ampak pri temperaturah nad ni?lo. Potem itak pade. Pri -10°C pa ne vem, ?e bi napumpal 2.8, ?e se naslednji teden segreje na +15°C ne vem kaj bo.

Turbinca ma?inca, gremo na vinca!

Napisano

Danes kon?no napumpal gume in sicer prednji 2.6, zadnji 2.5. in to na Petrolu v G. Gradu, vsaj nekje da je frej plac za pumpanje gum, bemti. <_<

Sem jih ?e nameravu v?eri (v Kamniku na Petrolu) pa od dale? pogledam; super - prost plac za pumpanje in gasa, no pa pred mano ena z Meganom Likalnikom najprej zavije na Petrol in kasneje na TO?NO to mesto. No, pa sem si reku bom pa? po?akal da napolni. AMPAK neka zafnana gospodi?na cca.20 let, uleti ven iz Likalnika z Mobi?ukom v eni roki, z drugo roko se pa pooooo?asi loti pumpanja (najprej odvijanja kapce ventil?ka, kar je ?e samo to res dooolgo trajal) ene od gum. Ko sem to vidu, sem se odlo?u da grem gume pumpat pa? ob naslednji prilo?nosti. :wacko::cheers:

Napisano

Danes kon?no napumpal gume in sicer prednji 2.6, zadnji 2.5. in to na Petrolu v G. Gradu, vsaj nekje da je frej plac za pumpanje gum, bemti. <_<

Sem jih ?e nameravu v?eri (v Kamniku na Petrolu) pa od dale? pogledam; super - prost plac za pumpanje in gasa, no pa pred mano ena z Meganom Likalnikom najprej zavije na Petrol in kasneje na TO?NO to mesto. No, pa sem si reku bom pa? po?akal da napolni. AMPAK neka zafnana gospodi?na cca.20 let, uleti ven iz Likalnika z Mobi?ukom v eni roki, z drugo roko se pa pooooo?asi loti pumpanja (najprej odvijanja kapce ventil?ka, kar je ?e samo to res dooolgo trajal) ene od gum. Ko sem to vidu, sem se odlo?u da grem gume pumpat pa? ob naslednji prilo?nosti. :wacko::cheers:

js bi tole kr nahiter zrihtu, da bi mal pohitela :hudicek:

Napisano

Aja, no moram priznat avto se ?ISTO DRUGA?E zdej pelje (prej sem imel prednji cca. 2.2, zadnji pa 2.0, morda celo ni?je). <_<

Napisano

js bi tole kr nahiter zrihtu, da bi mal pohitela :hudicek:

Si ?e predstavlam..

"gospodi?na, vidm da imate te?ave, vam pomagam flikat?" :bravo::danzoman:

miataviperfinal.png

"It's better to be a lion for a day, than a sheep all your life."

Napisano

Jao zmaj... zakaj se pa nisi ponudil, da jo ti napumpa?. :hudicek: Ko bi te debelo pogledala, pa sam re?e?, da dejva na hitrco, ker nima? ?asa, da te ?ena doma ?aka, da ?e njo popedena?.

33112_1.png

Napisano

Si ?e predstavlam..

"gospodi?na, vidm da imate te?ave, vam pomagam flikat?" :bravo::danzoman:

ok, nism mislu na ta na?in, ampak ok blo bi ?e bolj? :bravo:

najprej bi ji reku, ?e lohk odlo?i telefon in se loti pumpanja... -_-

Napisano

Ah zarad tega pa ne rab it s telefona, sam re?e? ji da nj priprav teren pol pa akcija :hohoho:

miataviperfinal.png

Napisano

Eh bil sem lete?i k strela in totalno NErazpolo?en za njene koko?je scene. <_<

V Kamniku je mesto za pumpanje gum itak ponavadi zlorabljeno kot parking, ko gre nekdo v Hip-hop (po mo?nosti vpla?evati Loto), tko da res adio pamet. :vesel:

Napisano

mazda 3.0 / 2.7

Swift 3.1 / 2.8 :hudicek:

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

mazda 3.0 / 2.7

Swift 3.1 / 2.8 :hudicek:

en vulkanizer mi je enkrat reku, da mora guma zdr?a 6 barov (itaq, ne da tako zmontira? na avto), ?e ne zdr?i tolk jo lohk vrne? pod reklamacijo, sam je reku, da on mi nebo tega probavu XD

Napisano

Pa sm za probo tut js na vragu dvignil tlak iz 2.2/2.4 na 2.6/2.8,?eprov pri tako starih zimskih gumah najbr? niti ni pomembn, ker je blo ?e prej lu?tn, zdj zna bit pa ?e ve?je veselje :party0035::danzoman:

miataviperfinal.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Tega kukija sploh nisem želel načeti, ker če damo še to zraven ... ma ni da ni. Samo denarju je treba sledit ni druge pa se vidi vsa pritlehnost tako imenovanih "dobrih fantov".
    • So 225/40/18, cena je bila cca 125 po gumi.... 👍
    • Tudi tu so kot lastniki glavni akterji židje, tudi zato mora trajat. Brez pogajanj!   Orožarska industrija si mane roke: tečaj delnic Rheinmetalla se je letos podvojil WWW.RTVSLO.SI Evropske borze po Trumpovi zmagi izgubljajo. Indeks STOXX 600 je v torek pristal najnižje v zadnjih treh mesecih. Dodatno je razpoloženje...  
    • Pa ro je dejstvo, ampak a veš da najbolj brezbrižni so navadno tudi najbolj arogantni. takih je največ med premožnimi. Ta bo kljub dodatnim 20 centom zmečkal pločevinko in jo fuknil iz avta, ker se mu jebe za kavcijo. In nismo naredili nič, oziroma kontra efekt, ker si bo arogantnež mislil, da naj to kar kak revež pobere za njim.   Kdo od vas tukaj si upa stavit, da bodo kavcije izboljšale trenutno stanje z reciklažo. Jaz si in istočasno si upam stavit, da naredimo veliko več, če na bolj obljudenih destinacijah kot so recimo igrišča, športni objekti, parki, raznorazne destinacije, kjer se zbira več ljudi postavimo še kakšen namenski koš za reciklažo več. Se pravi ne samo nekega univerzalnega kamor leti vse, ampak takega, da se da ločevat tudi tam.   Tako bo več ustreznih odpadkov priromalo nazaj v reciklažo. Bistveno več kot si mislimo.   Osebno sem si izračunal glede na mojo porabo plastike in pločevink, da bi v primeru 20 centne kavcije me to prišlo 8€ na mesec. Po pravici povedano , mi zajebancija ni vredna tega denarja, tako da bom še vedno delal kot zdaj in odlagal v rumeni kontejner. Lahko pa 1x mesečno za teh 8€ nekdo pride do mene pa mu dam vso embalažo in naj si jo sam vnovči, če želi.
    • Drži, ampak ne s pučem temveč z volitvami. Problem z oblastjo je vedno v tem, da dokler se ljudje ne pojavijo na ulicah, ne reagirajo oziroma se delajo da so gluhi in slepi. Ampak spet - protesti morajo bit smiselni, ne pa v stilu hočemo jurja penzije ampak, da je recimo dovolj nesorazmernih ukrepov in maltretiranja ljudstva. Verjetno so to Štajerci doživeli ob tistih radarjih zato taki protesti.
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.