Skoči na vsebino

NAKUP AVTOMOBILA

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Lep pozdrav..... nevem ?e sem v pravi kategoriji odpru temo, pa verjetno sem odkril toplo vodo, ampak tisti ki ?e ne vedo za to stran, bi komu pr?la prav.

In sicer: na tej strani se vidi kje to?no je bila prva registracija vozila, pa ?tevilo lastnikov, in podatki o vozilu, homologacija...itd (velja pa za vozila, od kar so prvi? bila registrirana v sloveniji)

https://e-uprava.gov.si/e-uprava/emrvl.euprava

pa fanj se mejte :D

Fuck new cars ... I'm driving oldschool

Napisano

Lep pozdrav..... nevem ?e sem v pravi kategoriji odpru temo, pa verjetno sem odkril toplo vodo, ampak tisti ki ?e ne vedo za to stran, bi komu pr?la prav.

In sicer: na tej strani se vidi kje to?no je bila prva registracija vozila, pa ?tevilo lastnikov, in podatki o vozilu, homologacija...itd (velja pa za vozila, od kar so prvi? bila registrirana v sloveniji)

https://e-uprava.gov.si/e-uprava/emrvl.euprava

pa fanj se mejte :D

zadeva obstaja ?e kr neki ?asa, je pa ?e ena stran kjer lohk preveri? ?e podatke iz tujine, sam sm ?e pozabu kira :ne vem:

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Hitro polnjenje je pomembno ko si na daljši poti in uporabljaš hitro polnilno infrastrukturo. Za doma je pa 11 kW čisto dovolj za dnevne potrebe večine.    Kateri nima možnosti polniti doma ali v službi dnevno nima smisla da ima el. Avto.
    • Po mojih informacijah bo cena zelo konkurenčna Tesli 3. Tudi Thomas Autogefuhl je napovedal celo pod 45  
    • Podatek je za hitro polnjenje z enosmernim tokom (DC) na javnih hitrih in ultrahitrih polnilnicah... Pri izmenicnem toku (AC), ki je namenjen polnjenu doma je kolikor vem 11 kW, ce imas domaco trofazno polnilnico ...       
    • Veste kaj je 200 kW??? Doma imamo hišni priključek na elektro omrežje z 3 x 20 A varovalkami (pancarkami), to pomeni max. 14 kW moči. V praksi je moč pol nižja (gledano 15 minutni interval). Torej Mazda 6e pri polnjenju vleče moč za približno 30 enostanovanjskih hiš. Še 10 let nazaj se mi je zdelo to nemogoče.    In ne predstavljam si (z vidika zmožnosti obstoječega omrežja), da bi ljudje take polnilnice imeli doma. Da ti dajo soglasje za polnilnico 200kW - soglasje za priključitev 30 hiš.
    • Meni je vsec in se je ne bi branil. Samo nisem pa pripravljen dati za avto 40+k eur. Je pa pomoje kar dober kandidat, glede na to da so elektricne kie, hyundai, .... vse 50k+.   Sam predvidevam da bo osnovna cena cca. 50k, z opremo pa 60k eur.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.