Skoči na vsebino

DPF filter

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Pozdravljeni.

Sem eden tistih ki ima tudi te?ave z DPF filtrom. Pred 14 dnevi, sem bil na servisu, kjer so m odpravili napako, lu?ke DPF. Opazil sem, da so mi menjali olje, kljub temu, da ni ?e ?as za redni servis.

Nivo olja je bil na sredini, v dveh tednih sem prevozil cca 1000 km. sedaj je nivo olja skoraj pri oznaki X.

Ali je to normalno.

Uro?.

Ni normalno. ?e "x" pomeni maximum, potem je problem z regeneracijo DPF-a.

:policaj: error driver 6 604015435943476473710351.jpg

Napisano

S svojo M6 CD129 se po?asi bli?am 40k km, avto star dobro leto in pol. Zaenkrat nisem imel ?e nobenih problemov z DPF, tudi nivo olja ni nikoli nara??al (parkrat sem ga moral celo doliti).

Opa?am pa, da so regeneracije v zadnjem ?asu pogostej?e (tam na 300-500 km; prej 700-800 km). ?e posebej se mi zdi, da je to takrat, ko tankam na OMV, z MOL-ovo ali Agip-ovo nafto so malenkost manj pogoste. Je mo?no, da kvaliteta goriva vpliva na pogostost regeneracij?

Pa tudi sicer, kaj bi bil lahko vzrok pogostej?ih regeneracij? Ker vo?nje imam ves ?as stalno iste, to je v 95% AC, po 130 km v slu?bo in enako nazaj (plus seveda tistih 2x, 3x na leto na morje) vozim dinami?no, motor tudi dostikrat zavrtim prek 3.000 obratov, poraba malo pod 6 litrov... Je pa res, da vozim 1x do najve? 2x tedensko, v?asih tudi kak teden ni? (ve? se nas namre? vozi skupaj). Bi bil mogo?e to razlog, da avto ni vsak dan v pogonu? :ne vem:

12360_1.png
Napisano

S svojo M6 CD129 se po?asi bli?am 40k km, avto star dobro leto in pol. Zaenkrat nisem imel ?e nobenih problemov z DPF, tudi nivo olja ni nikoli nara??al (parkrat sem ga moral celo doliti).

Opa?am pa, da so regeneracije v zadnjem ?asu pogostej?e (tam na 300-500 km; prej 700-800 km). ?e posebej se mi zdi, da je to takrat, ko tankam na OMV, z MOL-ovo ali Agip-ovo nafto so malenkost manj pogoste. Je mo?no, da kvaliteta goriva vpliva na pogostost regeneracij?

Pa tudi sicer, kaj bi bil lahko vzrok pogostej?ih regeneracij? Ker vo?nje imam ves ?as stalno iste, to je v 95% AC, po 130 km v slu?bo in enako nazaj (plus seveda tistih 2x, 3x na leto na morje) vozim dinami?no, motor tudi dostikrat zavrtim prek 3.000 obratov, poraba malo pod 6 litrov... Je pa res, da vozim 1x do najve? 2x tedensko, v?asih tudi kak teden ni? (ve? se nas namre? vozi skupaj). Bi bil mogo?e to razlog, da avto ni vsak dan v pogonu? :ne vem:

ima? isto kot jaz, cca enake vo?nje - jaz sem na 52k kmji. Nikoli tudi problemov, sem pa danes zagnal ro?no regeneracijo, ker je avto klenkal, pa zadnjo regeneracijo na cesti mi je delal nenavadno dolgo. Meni ?e se ne motim dela na 350km od nove, in to je normalno, lahko da na za?etku nisi opazil vmes

Bomo videli kaj je razlika. NAfta lahko vpliva, ker je 'pripomo?ek' pri izgorevanju - enako lahko velja za vro? in nasi?en zrak.

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

A to si tisti trik uporabil? A olja ne bos nic menjal?

Bom itak cez 8000km

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

To ga bom tudi jaz :-). Vprasanje ce se v teh 45 minutah res tako pregreje...pol se tudi pri obicni regeneraciji?

Napisano

Olje se ne more segreti vec kot motor ce mene vprasas, saj izgorevanja delcev ni tam, kvecejmu razredci zaradi mesanja, ko nekaj nafte stece mimo v karter

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Evo tudi jaz sem spro?il zadnji? ro?no regeneracijo. ?e se je prej s Petrolovo nafto regeneracija izvajala na cca 170-180km, se sedaj na 210. Me pa zanima kaj bo , ko bom tankal spet hoferjev, s to se je ?e prej izvajala na cca 210km. Torej, nek napredek je :-)

• 3 tedne kasneje...
  • 7 mesecev kasneje...
Napisano

FO

Na 5ki se je danes najprej pritgala potem pa zacela utripat DPF lucka. In to tocno na cajt novega intervala - 190km nazaj je bila vceraj sigurno narejena regeneracija.

Servisni interval ni ker sem nasel kako resetirat za 5ko.

Dez in stik na lambdi? Samo avto zdej nikamor ne gre, napake ni v racunalniku :vskalo:

Super prazniki

Napisano

mo?no mo?no upam, da je 'samo' tole:

sode? po tem grafu

http://www.mazda-si.net/index.php?act=Atta...st&id=19158

sem jaz na flashes every 0,4s brez napak zapisanih. Tudi olje je na ?ibki 1/3 nad F do X, ne sicer na polovici. In ob tem pi?e, da je avtomatska regeneracija disable.

Ko se je to zgodilo sem bil pa na Vrhni?kem klancu navzdol..... :blink:

Sedaj samo vpra?anje ali se res sama povrne tudi ?e olje zni?a?, ali pa je treba nekaj preko testerja ruknt.

Bom pelka poklical. Ker napak nimam in tudi obe lambdi na OBD ka?eta vrednosti

VPRA?ANJE

Ali na petrolu oz drugje imajo mo?nost da ti olje ven spumpajo zgoraj? V?asih so imeli...rabim ene pol litra zvakumirat ven :glare:

Napisano

js ti lahko pogledam kolk trdih delcev ima?, oziroma temperaturo-tlak le teh, ?e je to to.

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

Manj olja ni pomagalo. Bo treba do pelka.

Drugace sem proti temu a za 250 ga fuknejo ven all inclusive.... :angry:

Napisano

It did the trick!!!! Diagnostika na mazdi 5 cd143 je popolnoma enaka kot na sestki samo stekar je na killerju.

Sedaj samo vprasanje ali bo ob naslednjem ciklu naredil avtomatsko regeneracijo.

Happy :cheers:

Kar pomeni da lahko se sobe kalibriram :punk:

Napisano

Ti je Pelko pomagal ali si sam re?il zadevo? :D

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Ti je Pelko pomagal ali si sam re?il zadevo? :D

rekel sem si tole probam druga?e do pelka, ker sva govorila a sem prepozno dam pri?el (?koda me re?uje). ampak zadeva ?e ni 100% - ?e ?e vedno ne bo sam izvajal regeneracij je dr pele naslednji

Napisano

Spet regenerira sama :D

Napisano

Spet regenerira sama :D

meni je za?elo na avtocesti hecat podobno kot tebi, ni regeneriral ve? sam, oz. se mi je pri?gala lu?ka, ?ele potem je ?el v regeneracijo, po 20km. Po mestu mi je delal normalno.
Napisano

meni je za?elo na avtocesti hecat podobno kot tebi, ni regeneriral ve? sam, oz. se mi je pri?gala lu?ka, ?ele potem je ?el v regeneracijo, po 20km. Po mestu mi je delal normalno.

Meni je utripala

• 4 meseci kasneje...
Napisano

Mazda 3 letnik 2004 bencin 1.6 motor

V?asih, ko peljem pribli?no  kak?nih 5 do 6 km se ob?asno za?ne, da mi motor malo cukne, mo? se mu zmanj?a, lu?ka engine utripa kak?nih 5 ali 6 krat se pri?ge nato takoj ugasne, motor dobi nazaj mo? in te?e kot da se ni ni? zgodilo.

To se mi jezgodilo v ?asu treh mesecev ze 2x. Na servisu so ga dali na tester ta pa ni? ne poka?e.

Ima mogo?e kdo kak?no idejo kaj bi naj to bilo?

Napisano

Nikol se ne ve...

Pri bencinarju se vedno ve da ni dpf.....

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Prodam dobro ohranjena platišča Tomason TN7 19", ET40, 8.5J, razmak med vijaki 5x114,3.    Prodajam, ker so preširoka na Mazdi 3 ☹️    
    • Huh. Tu me šiješ. Prazno gre v embalažo.   Zbiram pa baterije (vozim v zbirni center), elektroniko oz. vse kar ima žico (v posebni keson v bližini), zdravila (lekarna ali zbirni center), vse kar je železnega (ko se nabere, zbirni center) in kar koli je keramike (zbirni center - gradbeni odpad), staro jedilno olje (zbirni center).   Samo taki kot ti in jaz, sva redka.   Da se vrnem, v Nemčiji mi niti ene flaše/pločevinke/plastenke ni avtomat zavrnil.
    • Sam zakaj bi mene tolkel po žepu? Ker sem zglede državljan in se ves čas trudim reciklirat. Še tolk sem "neumen", da celo deodorante in spreje vozim na odlagališče in čakam v vrsti, da jih lahko pravilno oddam, ker spadajo med nevarne odpadke. Kdo od forumašev še to počne?   Vsi vemo komu je to v interesu, da se uvede. Najbolj so "zagreti" proizvajalci pijač, ker je to za njih vsakič 20 centov direkt v žep, če se plastenka ne vrne oziroma pločevinka. S to zadnjo se bo veliko dogajalo, ker prazna težko obdrži obliko, stroj bo pa sprejemal samo nepoškodovan in vsaka deformacije bo zavrnila sprejem.   To so počenjali tudi hrčki, da so mašine bile nastavljene tako natančno, da vsaj 10-15% prinešenih piksen ni sprejelo zaradi malih udrtin. To je pač lopovluk, ker ravno proizvajalci pijač bi zdaj radi delali dobičke na kavciji nevrnjene embalaće. To je samo in zgolj biznis in vsi mi smo ovce, ki nas morajo odret.   Slovenija ima že danes sistem, ki poseka večino kavcijskih sistemov drugod v EU, zato uvajanje kavcijskega sploh ni smiselno, ker ne bomo uspeli zvečat trenutnega procenta recikliranja plastenk na tak način.   Sicer pa kot vedno "follow the money" pa boste videli kdo je zagret za tole. Sami pizdeki se spet zbirajo in lobirajo ter manejo roke, kako bodo služili na ovcah.   Necenzurirano.si - Bodo pri Kumru tujim pijačarjem dali večmilijonsko darilo, ki ga bomo plačali vsi? NECENZURIRANO.SI Ministrstvo za okolje, ki ga vodi Bojan Kumer, bi z uvedbo kavcijskega sistema za embalažo pijač dalo darilo proizvajalcem pijač v tuji lasti in...  
    • Smo imeli danes odlično druženje v gostilni Adam Ravbar. Fajn družba in pa nihče se ni napil, smo pa zelo dobro jedli ter ne prav veliko zapravili.
    • Odvisno kje je poškodba. Če je v vidnem polju direkt pred tabo pol menjat če pa je kje bolj nemoteče pa bo tu popravilo OK.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.