Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Dober ve?er Mazda?i!

Pred dvema dnevoma se mi je zgodila "sme?na" okvara in sicer sem tik pred njo ?e prestavil avto z enega parkiri??a na drugega (20m oddaljenega), potem pa ?elim ?e nekaj odlo?iti v avto in voznikova vrata se no?ejo ve? odpret. ?zmeden? :ne vem:

Gledam kaj se dogaja, ?e parkrat poizkusim zaklenit in odklenit, pa ni bilo nobene razlike. Kasneje sva s kolegom (Mazda?em obvlada?em) potegnila dol tapeto voznikovih vrat (je kar konkretna muka, glede na to, da vrat nisva zmogla odpret), no pa nisva kaj dosti re?ila, tako da sedaj nadaljnje re?evanje te te?ave prepu??am dr. Pelku v prihajajo?em tednu. :aaaaa:

Zaenkrat mi je ta okvara ?e dokaj zabavna, ker lezem v avto kot da imam volan na desni strani in me folk mal ?udno gleda. Pri tej nev?e?nosti mi rahlo pomagajo zatemnjena stekla, tako da se ne vidi ?e na 300m kako se z enega sede?a kobalim na drugega. :hohoho: :mi pijemoo:

Pelko je takoj rekel, da sumi strgano jeklenico (zajlo) za odpiranje voznikovih vrat, druga opcija pa je, da mi je zablokirala klju?avnica, ki je ostala v poziciji "zaprto". :jezicek:

?e bi moral nujno imeti eno okvaro na avtu in bi si lahko izbral katero, bi izbral to?no tak?no, no ampak v tem primeru naj bi mi zablokirala recimo sovoznikova vrata ali pa zadaj levo recimo. Ker voznikova so vseeno pomembnej?a. :cheers:

Se vam je ?e zgodilo kdaj kaj podobnega kot tale moj primer? :zvizga:

Imejte fajn wikend!

Borut

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Batko in kako si potem uspel odpret zadevo, upam da nisi uporabil flexarce in kasneje kupil nova vrata? :lol:

Napisano

Razdre? stranico, potem odstrani? klju?avnico in na njej zamenja? vzmet. Cel kup dela, zaradi ene vzmeti...

www.gistel.si

Napisano

Kaj pa, ?e te scat prime? Po pivu npr.? :cheers::hohoho::aaaaa:

Turbinca ma?inca, gremo na vinca!

Napisano

Kaj pa, ?e te scat prime? Po pivu npr.? :cheers::hohoho::aaaaa:

Jah, to dalj?o izhodno pot je treba vkalkulirat pri vseh opravilih, ?e zlasti mi narobe hodi ko tamalo okrog preva?am in ne morem sovoznikovega sede?a do konca nazaj pomaknit, s tem pa si ?e precej ote?im vstop in izstop iz korete. :D

Napisano

Zmontiri si stol?ek za voznika - baje naj bi bilo tam celo najbolj varno tudi v primeru karambola.

?e pa nima? ISOFIX se pa da stol?ek lepo zmontirat tudi na sredinski sede?.

33112_1.png

• 1 mesec kasneje...
Napisano

Dober ve?er Mazda?i!

Pred dvema dnevoma se mi je zgodila "sme?na" okvara in sicer sem tik pred njo ?e prestavil avto z enega parkiri??a na drugega (20m oddaljenega), potem pa ?elim ?e nekaj odlo?iti v avto in voznikova vrata se no?ejo ve? odpret. ?zmeden? :ne vem:

Gledam kaj se dogaja, ?e parkrat poizkusim zaklenit in odklenit, pa ni bilo nobene razlike. Kasneje sva s kolegom (Mazda?em obvlada?em) potegnila dol tapeto voznikovih vrat (je kar konkretna muka, glede na to, da vrat nisva zmogla odpret), no pa nisva kaj dosti re?ila, tako da sedaj nadaljnje re?evanje te te?ave prepu??am dr. Pelku v prihajajo?em tednu. :aaaaa:

Zaenkrat mi je ta okvara ?e dokaj zabavna, ker lezem v avto kot da imam volan na desni strani in me folk mal ?udno gleda. Pri tej nev?e?nosti mi rahlo pomagajo zatemnjena stekla, tako da se ne vidi ?e na 300m kako se z enega sede?a kobalim na drugega. :hohoho: :mi pijemoo:

Pelko je takoj rekel, da sumi strgano jeklenico (zajlo) za odpiranje voznikovih vrat, druga opcija pa je, da mi je zablokirala klju?avnica, ki je ostala v poziciji "zaprto". :jezicek:

?e bi moral nujno imeti eno okvaro na avtu in bi si lahko izbral katero, bi izbral to?no tak?no, no ampak v tem primeru naj bi mi zablokirala recimo sovoznikova vrata ali pa zadaj levo recimo. Ker voznikova so vseeno pomembnej?a. :cheers:

Se vam je ?e zgodilo kdaj kaj podobnega kot tale moj primer? :zvizga:

Imejte fajn wikend!

Borut

Za?etek marca, dopoldan, 2012 : Pridem do avta, odklenem z daljincem, zagrabim za kljuko, ZAKLENJENO !!! PANIKA ! Kaj sedaj ?

No po preostalem delu dneva je pri?la re?itev, vrata so se odprla, te?ava je sanirana.

Vzrok za te?avo je bila po?ena majhna vzmet v klju?avnici.

Na uradnem servisu sicer zamenjajo celo klju?avnico.

Napotek za samostojnej?e : tako zaklenjena vrata lahko odpre?, ?e spusti? ?ipo si naredi? nekaj prostora med gumo in ?ipo, stakne? ?tangico od kljuke, jo potegne? navzgor ter hkrati s klju?em odklene? klju?avnico. Zatem potisne? ?tangico navzdol in vrata se odprejo.

Demonta?a klju?avnice in zamenjava vzmeti je potem le ?e igra?kanje.

Sicer pa : vaja dela mojstra.

• 7 mesecev kasneje...
Napisano

?ivjo,

pri meni je pa podobna te?ava, le da se voznikova vrata na dajo odpret od znotraj. Isto kot zadaj, ko ima? vklopljeno za??ito otrok. Zaklepanje in odklepanje ter odpiranje od zunaj deluje OK... Se je mogo?e kaj snelo? LPM

Napisano

Dol?an sem ?e zaklju?ek zgodbe. Odpeljal sem jo do Avto Pelko d.o.o., kjer se je Simon trudil odpreti vrata, pa mu ni uspelo, zato me je napotil k njegovemu sosedu (Kia servis ?re?nik), kjer je lastnik klepar in obvlada te zadeve. Stro?ek je bil komaj okrog 70?, ?e se ne motim. :cheers:

Tule pa ?e tudi obstaja ena precej sorodna tema, ?e bo komu v pomo?;

http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=6824

Napisano

Tudi sam lahko omenim podobno situacijo..namre?, kar naenkrat se ni dalo odpreti voznikovih vrat, ne od zunaj in niti znotraj. Odklepanje in zaklepanje je delovalo normalno, tako da sem imel na sumu enako te?avo kot pri Zmaju in sem prav tako na dr. Pelkovo priporo?ilo peljal avto k servisu ?re?nik, kjer so v nekaj urah zadevo re?ili, stro?ek je bil pa kot ?e re?eno 60 ali 70? :bravo:

Najbolje, da pokli?e? Pelkota, ker se z lastnikom servisa ?re?nik dobro poznata in bo zrihtal neko ugodno ceno za re?itev te?ave. Druga?e pride menjava celotne klju?avnice z novo okoli 150? + delo :unsure:

miataviperfinal.png

"It's better to be a lion for a day, than a sheep all your life."

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Si preveril ali si prepričan da bo tale solar polnilec zadostoval za kamero, če je stream (oz. nastavil boš itak samo na motion detection) verjetno kar nekaj energije porabi, ker verjetno pa nimaš opcije da bo to vedno na soncu, sploh pa v LJ nimate ravno sonca na pretek..... (p.s. na psa se ne smeš zanašati, sploh ker če ni delovna (linija) pasma z IGP (IPO) 3 izpitom....je pa res da razni đžankiji verjetno že samo da se nekdo na 4 nogah ki ima vsaj 30kg dere ko opica  že zadostuje.....za profije pa itak ni ovir....). Jaz osebno, če bi se odločal za tak video security bi vzel na kabel (res je pa kot si napisal, razkoplješ celo bajto za to in je zopet vprašanje dodane vrednosti tega.....).
    • Par let nazaj sem kupil v akciji Proxxon 3/8 komplet. Pa mislim da Proxxon ni slaba firma. Cena je bila 1/3 Uniorja. Sicer sem rabil samo ene 2x, ker imam 1/2 ene češke stare 30 let  
    • Če koga zanima zakaj,naj pogleda v temo orodje... Naročil videonadzorni sistem. Že od tistega "dogodka" sem imel namen investirati v kaj takega,ker zadnje čase se res čudne pojave sprehajajo mimo bajte... Takrat sem nameraval kupiti komplet Dahua,a bi bilo cca slabih 1700€,kabelski sistem na bnc,veliko vrtanja in napeljave... A ker je bil spet pri hiši pes,je šla stvar malce v pozabo.... In me je tisti članek malce spomnil,kaj je še potrebno urediti. In že pred časom,ker sem naročen na ta kanal (me je "ujel" na video o 3x360° laserju-,super video👍)...in je predstavil nadzorne kamere Eufi (Anker).     In se spet spomnim...pogledam še druge teste in predstavitve...kogar zanima,naj sam izbrska-ne bom vsega tukaj limal....,in ugotovim,da zadeva "ni od muh". Pobrskam po online trgovinah...imajo tudi na Anker.si itd...a ena kamera je 200€....rabim minimalno dve...bolje tri...in če je možno še centralno bazno postajo. Brskam in brskam....in ugotovim,da so cene na naši Anker strani že čist normalne v primerjavi z tujino... In za foro pogledam še na Aliexpress...in glej glej...črni petek-popust,dodatni popust na količino,+dobrih 8€ na nabrane kovančke, in je prišlo 418,18€ za tri kamere in eno bazno postajo😯😃👍    I just found this on AliExpress:  €301.98 | eufy SoloCam S340 Solar Security Camera Wireless Outdoor Camera 360° Surveillance No Blind Spots 2.4 GHz Wi-Fi No Monthly Fee https://a.aliexpress.com/_Ex8SmUH     I just found this on AliExpress:  €226.57 | eufy Security S380 HomeBase 3 Edge Security Center Local Expandable Storage up to 16TB eufy Security Product Compatibility https://a.aliexpress.com/_EIx1b01   Lepo nas "molzejo"...vse original z Eufi store-a...   Me zanima,kako bo izpadlo...mogoče še kaj objavim,kakšni bodo vtisi itd.,če bo koga zanimalo...
    • Ja, znamka gum... 
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.