Skoči na vsebino

Prigode v prometu

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

In potem se bo čudil, ko se bo eden nekje zabil v njega...🤬

N7rRRL1.jpg

Napisano (urejeno)

Po nekaj časa je za spremembo "beli" ne črni petek.... ?zmeden?

IMG_20241122_072816.jpg

Popravljeno od Bini
  • Všeč 3
  • Ljubim 2
Napisano
pred 4 urami je Bini napisal:

Po nekaj časa je za spremembo "beli" ne črni petek.... ?zmeden?

IMG_20241122_072816.jpg

Pri nas tudi ena snežinka ni padla.

• Všeč 2
  • Žalosten 1

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 2 urama je Hixxy napisal:

Srečno pot in hvala ker ste!

Malenkost, hvala enako.... 🤗😉

Napisano

Današnji "izsiljevalec"... 

Tale kombi (SEGON) bi lahko komot malo zmanjšal in se na glavno (prednostno) cesto vključil za menoj, ker je bilo vse prazno... tako se je pa kar vrinili pred mano, tako, da sem jaz moral malo zmanjšati hitrost ... Na naslednjem križišču je pa za piko n "i" prevozil še rdečo luč ... Sicer tam resda ni nikogar ogrožal... samo vseeno... Jaz se v takem primeru vedno ustavim...

• Všeč 1
  • Zmeden 1
  • Žalosten 2

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
5 hours ago, Jest said:

Današnji "izsiljevalec"... 

Tale kombi (SEGON) bi lahko komot malo zmanjšal in se na glavno (prednostno) cesto vključil za menoj, ker je bilo vse prazno... tako se je pa kar vrinili pred mano, tako, da sem jaz moral malo zmanjšati hitrost ... Na naslednjem križišču je pa za piko n "i" prevozil še rdečo luč ... Sicer tam resda ni nikogar ogrožal... samo vseeno... Jaz se v takem primeru vedno ustavim...

Jest, nočem biti pikolovski, samo tole javno objavljanje je po mojem laičnem vedenju v nasprotju z zakonom in niti ne najbolj etično, ne glede na kršitve CPP.

Citiram: "Za javno objavo zasebnih posnetkov dogajanja na cesti, če vsebujejo tudi osebne podatke drugih posameznikov, mora imeti avtor posnetka pravno podlago v zakonu ali osebni privolitvi zadevnih posameznikov. Glede možnosti za sankcioniranje avtorja opozarjamo na možnost podaje kazenske ovadbe zavoljo suma storitve kaznivega dejanja po 1. odstavku 143. člena KZ-1 oz. podaje prijave Pooblaščencu zavoljo suma storitve prekrška po 1. točki 1. odstavka 91. člena ZVOP-1. Obenem lahko v primeru, da vam je z objavo nastala škoda, od avtorja po splošnih pravilih o odškodninski odgovornosti zahtevate tudi odškodnino."

Vir: 

Napisano

Tu se strinjam. Uradno se tablica ne sme videt. Ostalo ni osebni podatek.

Napisano (urejeno)

Nič od tega ni osebni podatek. Gre za pravno osebo-firmo!

Osebni podatek je katerikoli podatek o lastnostih, stanju, ravnanju ali razmerju, ki se nanaša na določeno ali določljivo fizično osebo, torej posameznika, na glede na obliko, v kateri je izražen. Določljiva fizična oseba pa je tista, ki se jo lahko neposredno ali posredno identificira s pomočjo njenih identifikacijskih številk (npr. EMŠO, davčna številka, številka zdravstvenega zavarovanja, telefonska številka, registrska številka vozila), ali s sklicevanjem na dejavnike, ki so značilni za njeno fizično, fiziološko, duševno, ekonomsko, kulturno ali družbeno identiteto (npr. zaposlitev, naslov, funkcijo, položaj ali status v določenem subjektu, ipd.).

Popravljeno od Janez007
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je vzupan3 napisal:

Jest, nočem biti pikolovski, samo tole javno objavljanje je po mojem laičnem vedenju v nasprotju z zakonom in niti ne najbolj etično, ne glede na kršitve CPP.

Citiram: "Za javno objavo zasebnih posnetkov dogajanja na cesti, če vsebujejo tudi osebne podatke drugih posameznikov, mora imeti avtor posnetka pravno podlago v zakonu ali osebni privolitvi zadevnih posameznikov. Glede možnosti za sankcioniranje avtorja opozarjamo na možnost podaje kazenske ovadbe zavoljo suma storitve kaznivega dejanja po 1. odstavku 143. člena KZ-1 oz. podaje prijave Pooblaščencu zavoljo suma storitve prekrška po 1. točki 1. odstavka 91. člena ZVOP-1. Obenem lahko v primeru, da vam je z objavo nastala škoda, od avtorja po splošnih pravilih o odškodninski odgovornosti zahtevate tudi odškodnino."

Vir: 

Če si že pikolovski, od koga boš pa terjal odškodnino? Kdo je ''Jest''? Kako boš dokazal, kdo stoji za tem vzdevkom? :) 

(ne ti osebno, ampak kdorkoli bi se pritoževal)

Popravljeno od g.Wankel

Podpis.png

Napisano

Prijatelji, preden se preveč vznemerite. Vsakdo od nas je kdaj že prevozil rdečo in nikomur od nas ne bi bilo fajn, da se ga javno objavlja po youtubu. Tole kazanje s prstom pač ni v moji naravi.

Napisano

Mene osebno ne moti, če me kdo objavi, ko naredim kakšen kiks… Nikoli pa ne izsiljujem prednosti… in ne vozim objestno… Tudi čez rumeno sem že kdaj zapeljal… toliko v rdeco kot tale pa se nikoli… 

Ravno danes spet celo dvakrat na istem mestu… V strnjenem naselju, kjer je ozka cesta, sem vozil po omejitvah … še 50 km/h, koliko je tam omejitev, je že skoraj preveč, ker je res ozko med hišami… In eden mi je bil takoj za ritjo, prav videlo se je, kako je živčen. Ko sem dal levi smerokaz, da bom zavil do frizerja, me je prehitel desno po makadamskem parkirišču tako, da so kamenčki kar leteli okoli … Ko sem čez kakšno urco šel po ženo, spet enaka situacija, le da je bil drug avto …

Potem se pa čudimo, ko pride do nesreče… ko nekateri mislijo, da je cela cesta njihova in da lahko delajo kar hočejo… 

Glede teh zakonov in varovanja zasebnosti… ti so pa itak napisani tako, da bolj ščitijo tiste, ki delajo pizdarije … 

• Všeč 2
  • Ljubim 2

lp

Thomas

image.png

Napisano

Seveda, kdor počenja stvari v okviru zakona se ne rabi vznemirjat, če je kje kaj objavljeno. Je pa dejansko res to, da ščitimo bolj barabijo kot pa poštenje. Problem rata potem v tem, ker barabe se zanašajo na to, da bodo zaščitene in delajo še večje pizdarije.

Kar se tiče pa posnetka pa tablic gor je pa smešno to, da nekdo govori o tem, da je to osebni podatek - registrska številka. Prej bi rekel, da ne more biti, ker je javno razgrnjena in na voljo vsakemu, da jo vidi, ker tako mora biti po zakonu. Če bi EMŠO, Davčna, zdravstvena bila obvezna, da jo imaš napisano na tablici in prlimano na čelu, da je na vpogled vsem tudi ne bi več bil osebni podatek, ker bi vsakemu lahko takoj določil identiteto.

Aja pa telefonska številka - hmmm, pol so vsi javni imeniki neligitimni, kjer je to objavljeno, če gre za osebni podatek.

Osebni podatek nastane zato, da je potrebno tudi po GDPR-ju pazit v kolikor neka inštittucija zbira te podatke, da to dela po zakonu in da so ZAVAROVANI pred vpogledom nepooblaščenih oseb in da se uporabljajo le za namene za katere so bili predvideni.

33112_1.png

Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Seveda, kdor počenja stvari v okviru zakona se ne rabi vznemirjat, če je kje kaj objavljeno. Je pa dejansko res to, da ščitimo bolj barabijo kot pa poštenje. Problem rata potem v tem, ker barabe se zanašajo na to, da bodo zaščitene in delajo še večje pizdarije.

Kar se tiče pa posnetka pa tablic gor je pa smešno to, da nekdo govori o tem, da je to osebni podatek - registrska številka. Prej bi rekel, da ne more biti, ker je javno razgrnjena in na voljo vsakemu, da jo vidi, ker tako mora biti po zakonu. Če bi EMŠO, Davčna, zdravstvena bila obvezna, da jo imaš napisano na tablici in prlimano na čelu, da je na vpogled vsem tudi ne bi več bil osebni podatek, ker bi vsakemu lahko takoj določil identiteto.

Aja pa telefonska številka - hmmm, pol so vsi javni imeniki neligitimni, kjer je to objavljeno, če gre za osebni podatek.

Osebni podatek nastane zato, da je potrebno tudi po GDPR-ju pazit v kolikor neka inštittucija zbira te podatke, da to dela po zakonu in da so ZAVAROVANI pred vpogledom nepooblaščenih oseb in da se uporabljajo le za namene za katere so bili predvideni.

Bravo, ravno to sem hotel napisat.... 👍😉

Napisano

Kje so pokvarjene dizelce, ko jih rabiš ... kam smo prišli na tem forumu, zakone si mormo pošiljat, da je kaj pisat :D

Kar se tiče objevljanja, jaz osebno te posnetke ne gledam tako: "joj kak cepec, lej kaj dela in kdo je to ... bla bla", ampak jih gledam iz drugega zornega kota, kako bi sam reagiral v tej situaciji in kaj bi blo najbolje za vse udeležence če bi jst biu na Jestovem mestu. In ja, mogoče je izsiljeval na posnetku, ma tudi Jest lahko mal stopi s pedala, če vidi, da se nekdo vključuje in je že pred njim, čeprav na pospeševalnem pasu.

Napisano

Mislim, da ga je @Jest spustil, če ga nebi bi mu zmanjkalo ceste! Jaz velikokrat take v takem položaju spustim, ker sekunda je praktično nič v primerjavi s pi.... jo, ki jo pozneje imaš! Tu nima veze kdo ima prednost in kdo ne.... :nevem:

Napisano
pred 52 minutami je 50keda napisal:

... ma tudi Jest lahko mal stopi s pedala, če vidi, da se nekdo vključuje in je že pred njim, čeprav na pospeševalnem pasu.

BIl je vzporedno z mano... in za mano ni bilo nikogar, kar se tudi vidi s posnetka... zato sem namerno zraven dodal se pogled zadnje kamere ... Naceloma, ce vidim, da je guzva spustim tudi koga... sploh ce dovolj zgodaj da smernik... Na pivce mi gredo pa taki, ki smernikov sploh ne uporabljajo in se vozijo obenem objestno ... Ta je sicer dal smernik... ampak sele takrat, ko je ze zacel manever vkljucevanja na glavno cesto  ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano

Seveda jih spustiš, ampak tak bo to počenjal spet in spet, dokler ga en ne bo spustil... potem bo pa jok stok in inštitucije bodo iskale rešitev v coni 30km/h. Zato, ker se najde en ego in neprilagojen, ki svojo aroganco sporoča kako je več vreden od ostalih udeležencev vsi pol fašemo kazen v novih in novih omejitvah. Pa naj bo to promet, al pa recikliranje plastenk in pločevink. Zaradi posameznih potem dobivamo vedno več omejitev in kompliciranja, kot da to nujno rabimo, ker bi bilo drugače brez tega življenje preveč dolgočasno.

33112_1.png

Napisano

Rajši ga spustit, kot da ti podrajsa to čudovito rdečo barvo, ki jo noben ličar ne naredi enako. 😁

Napisano

mogoče malo nenavadno za KR, to je nekaj čisto normalnega za LJ :), itak očitno ni iz KR ker bi lahko že preje zavil desno in ne na semaforju.... :)

Napisano
pred 22 minutami je Jest napisal:

BIl je vzporedno z mano... in za mano ni bilo nikogar, kar se tudi vidi s posnetka... zato sem namerno zraven dodal se pogled zadnje kamere ... Naceloma, ce vidim, da je guzva spustim tudi koga... sploh ce dovolj zgodaj da smernik... Na pivce mi gredo pa taki, ki smernikov sploh ne uporabljajo in se vozijo obenem objestno ... Ta je sicer dal smernik... ampak sele takrat, ko je ze zacel manever vkljucevanja na glavno cesto  ... 

Ja ja to sem mislil, vzporedno-spredaj, ne da je biu za ceu avto pred tabo, tudi preden je prišel na pospeševalnega, si ga že videl na desni spredaj tak, da se je dalo predvidevat kaj bo hotel od tebe ;) In v takem primeru, lih pravim, da če vem, da ima on pospeševalnega in nima druga kot se za vključit pač spustiš. Ne vem pa kaj se je dogajalo pred posnetkom. Lahko da se ti takole vključuje ta isti kombi že trikrat prej v tednu, potem pa razumem, da imaš že dosti.

Gledam že 20. posnetek, tole je še ena možnost, mrtvi kot. Ko je prišel na pospešvalnega si mu ti v mrtvem kotu, tk da je čist možno, da te do blendanja sploh registriru ni o.O

Napisano

Nebo dolgo vozil brez trčenja, če bo imel tako trd vrat, da ne more preverit mrtvi kot, to ni noben izgovor! 🥴

Lahko samo mimogrede povem, da če bi jaz vozil samo po predpisih in nebi bil uvideven do drugih bi imel vsak dan najmanj en karambol in mislim, da bo ta uvidevnost zelo pomembna v tem prazničnem času ki vsi hitijo in brezglavo norijo za darili.... :nevem:

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Meni je enkrat ena, ko sem kupil prvo Miato, rekla, če sem nor, da bi moral kupiti družinski avto. Od takrat se nisva slišala  
    • Joj joj kaki ste. Nč ne upoštevate mnenje, želje žena? 🙂
    • Ma jaz bi rad bil varen na cesti in ne pristanem na to, da bo nekomu oproščeno, če je neprilagojeni egoistični divjak še manj pa da dela neumnosti, ker mu šef, žena al pa kdo drug teži in da je pod stresom. To pač niso opravičila in če se mora kdo zamislit naj se le in samo tisti, ki počne pizdarije. Res ne no, ker ko bo en tak pod "stresom" poradiral nas ali naše najljubše, se verjetno o tem ne bomo tukaj pogovarjali in opravičevali, da je bil pač pod vplivom stresa ali sitnega šefa al pa da je tak že po naravi.   Glede tablic in povezave z identiteto voznika pa sta dve veliki luknji. Do podatka, kdo je lastnik avtomobila sme priti le policija in pa sodišče, torej iz tablice se ne da kar tako dobiti infa kdo je lastnik avta. Pa še to sploh nima nobene veze, ker lastnik avta nikakor ne pomeni, da je bil tudi za volanom. Tako, da tole povezavo si je informacijski pooblaščenec izmislil, verjetno s to idejo, da je bolje met kaj na zalogo kot pa premal. Men je namreč smešno, ker dokler tablice gledamo prosto po prešernu in niso skrite za naše oči in se uporabljajo na javnih mestih je pač edina razlaga le ta, da se tisti na drugi strani zakona bojijo, da bi bili lahko prepoznani oziroma posneti kakšni so v resnici.   Si pa trdim, da uporaba kamer in mobilnih telefonov prej zmanjšuje količino kriminala kot pa da ga povečuje, kot hočejo prikazat, da bi objava videov se smatrala kot kriminalno dejanje al kako se to šteje.    
    • Mazda BT-50 iz leta 2006 ima še tovarniško klimo, pa je poleti v Črni gori lepo hladilo. Zdaj pa tudi "odroševanje" lepo dela. Vsaj tu, na kmetih an na vrh hriba...
    • DeSUS člani, hehe
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.