Skoči na vsebino

Mazda dizli - poraba

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

?e ena slabost dizlov zani? nafta v sloveniji po izjavah drugih uporabnikov dizlov (ne vozim dizla)

Zato pa se gre tankat kvalitetnej?o nafto v Avstrijo...

• Odgovori 209
  • Ustvarjeno
  • Zadnji odgovor

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Naložene slike

Napisano

Zato pa se gre tankat kvalitetnej?o nafto v Avstrijo...

Kam?? Cena??

Dream as if you will live forever, live as if you will die today.

Napisano

Vuk v Avstriji tankam Diesel V-Power (Shell)...res dober dizel, tok da se cut v delovanju motorja (bolj miren se mi zdi)...zadnjic je stal pa 1.1 pa nekaj eur (cca 10 centov vec kot obicajni dizel je)...ti mas bliz Avstrijo blagor tebi...sam vseen se ne splaca it do tja vsakic ko je treba tankat

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Kam?? Cena??

Bencinska ?rpalka Jet pri Citiyparku v Grazu, je malo dra?ji 1,085eur pa 100okt dizel imajo tudi, mogo?e pa se ?e v Avstriji najde kak?na bolj poceni ?rpalka v mestu kot ta, ker je ob?utno ceneje kot pa da bi tankal na avtocesti

Napisano

Ko bom drugi? kaj letal po jodlariji, bom za hec tankal gori,pa da vidim razliko.

@Mazda323 - tvoj foter ve?krat tam tanka??

Dream as if you will live forever, live as if you will die today.

Napisano

Ja sej sosedove hru?ke so tud bolj?e od na?ih.... ;)

Druga?e pa sem preveril ve?ino ?rpalk v SLO (razen INE in TU?a) se pravi od Petrolov, OMVjev, Molov, DEUov, Agipov, Shellov, Logov in jaz osebno nisem opazil razlike tako pri vo?nji kot pri porabi. Skoraj ne verjamem, da imajo pa drugod ?ude?no nafto ali pa bencin

Mazda323 - 100 oktanskega diesla ni, kve?emu bencin ... diesli imajo pa cetansko ?tevilo

Glede cene v Avstriji in pri nas. Sicer ne izgleda bistvena razlika v ceni samo mene bi letno pri?lo ve? kot 100 jurjev dra?i, ?e bi tankal v Avstriji (v predpostavki, da bi jo imel pred nosom) tko, da mo?no dvomim da se spla?a :ne vem:

33112_1.png

• 2 meseca kasneje...
Napisano

Nisem hotel odpirat nove teme o porabi, ker vidim da ?e 2 obstajata.

Torej mal me ?udi, ko berem, da vam po BC v mazdi 6 ka?e manj?o porabo kot je v resnici. Namre? pri men je po BC kazal povpre?je 8,2 L / 100 km. Po izra?unu "na roke" pa sem pri?el do cifre 8,03 L / 100 km, se pravi dober deci in pol manj kot po BC. :) Naredil sem pa 400 km (od tega jih je bilo cca. 300 na relaciji - AC pri 130-140 km/h, ostalih 100 pa mestna vo?nja). Aja pa tankal sem na Agipu. Bom pa testiral ?e naprej in poro?al, ?e bo pri?lo do kakih odstopanj glede realne vs. "BC" porabe.

P.S. Sem pa druga? zelo presene?en nad relativno majhno porabo tega 1.8 (benz) motorja pri M6 (sploh ob dejstvu, da sem se ve?inoma vozil s pri?gano klimo). :bravo: Prej?nji avto (vw polo 1.4 16V 75km) mi je pil vedno okol 7-7.5 L / 100 km. :huh:

12360_1.png
  • 1 leto kasneje...
Napisano

Menda da dizlom ka?e manj?o porabo kot je v resnici bencinarjem pa porabo ka?e prav.No druga?e se pa na ta ra?unalnik ni kaj za zana?at,vsaj kar se preostanka kilometrov do konca goriva ti?e,saj mi je ra?. kazal ?e 164km do kon?ne porabe goriva,?tev?ek je bil pa ?e ?isto ?ez kriti?no to?ko za prazen tank,tako da sem ?el kar tankat.

Napisano

Mene pa zanima, v katerem obmo?ju vrtlajev je pri M6 136 najmanj?a poraba.

I had a terrible education. I attended a school for emotionally disturbed teachers. (Woody Allen)

Napisano

Mene pa zanima, v katerem obmo?ju vrtlajev je pri M6 136 najmanj?a poraba.

Na?eloma je najbolje, da ko pospe?uje? je najbolje, da to po?ne? v obmo?ju najve?jega navora - od cca 2000 - 3000 o/min

Pri konstantni vo?nji pa je najmanj?a poraba v najvi?ji prestavi pri 1000-1100 obratov. Ampak to ni nizka poraba zaradi obratov ampak zaradi nizke hitrosti (cca 50km/h), ker je takrat najmanj zra?nega upora.

Menda da dizlom ka?e manj?o porabo kot je v resnici bencinarjem pa porabo ka?e prav.No druga?e se pa na ta ra?unalnik ni kaj za zana?at,vsaj kar se preostanka kilometrov do konca goriva ti?e,saj mi je ra?. kazal ?e 164km do kon?ne porabe goriva,?tev?ek je bil pa ?e ?isto ?ez kriti?no to?ko za prazen tank,tako da sem ?el kar tankat.

pametno :bravo: s tem si se re?il povabila v poseben klub imenovan "Mazdin BC me je nasankal - ostal sem brez goriva"

33112_1.png

Napisano

boss vesela novica zate: vceri sem mal pogledal srbski auto bild in gledam tehnicne podatke za novo Mazdo 6...

povprecna poraba: 5.6l/100km

103kW pa 330Nm (ce se prav spomnim)--sicer pa ne vem kako to, da ima manj moci kot zdajsnja

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

boss vesela novica zate: vceri sem mal pogledal srbski auto bild in gledam tehnicne podatke za novo Mazdo 6...

povprecna poraba: 5.6l/100km

103kW pa 330Nm (ce se prav spomnim)--sicer pa ne vem kako to, da ima manj moci kot zdajsnja

Mo?i je malenkostno manj je pa navora skoraj 10% manj... (zdaj?nja ima 105kW/143KM in 360Nm)

?e so ?e manj?ali mo? le zakaj niso raje dali na 100kW, da bi padli v ni?ji zavarovalni razred? :ne vem:

Glede porabe pa samo upam, da se ne zgledujejo po VW-ju, kjer ti pi?e poraba povpre?na 5,5 realno imam pa 6,4. Pri Mazdi so vsaj napisali, da je povpre?na 6,5 in res jo imam 6,57.

33112_1.png

Napisano

najbrz ne lazejo, ker se je izboljsala aerodinamika (cx=0.27) pa je tudi lazja, ima pa elektro servo pa se nekaj takih fint za zmanjsanje porabe...

glede naovra pa mozno, da ima tudi nova 360 Nm pa se nisem dobro zapomnil stevilke...konjev je pisalo 140, to se prav spomnim...

Napisano

?e so ?e manj?ali mo? le zakaj niso raje dali na 100kW, da bi padli v ni?ji zavarovalni razred?

ker mamo tak blesavo nastavljene razrede samov SLO ;)

LP KAALman
post-11-0-20527300-1509737445.png

post-11-0-02591300-1509952290.gif

Napisano

vem, da v italiji npr. imajo normalne takse do 2000ccm pol se zacnejo hude cene...

zato je bil posebej za italijo narejen npr. mercedes 200kompressor, al pa razni 2.0turbo

sam je res glupo dat toliko vec denarja samo za 3kW vec...ce ze placas, naj ima kakih 119kW :)

Napisano

Kaj ni blo enkrat nekje objavljeno(se ne spomnim kje),da ima 136-konjska,100 kW(merjeno na valjih), v resnici tam nekje okrog 148 konjev?

Verjetno so napisali 100 kW zaradi davka?? :whatever:

• 4 meseci kasneje...
Napisano

Meni Mazda 3 1.6 diesel ka?e porabo 6,3 l/100 km, ko pa zra?unam je za 0,2 l razlike ( 6,5 l/100 km ).

Sa?o

LP

Napisano

Js sm se pa spomnu da ne vem kok je kej purabe pr 310 km/h.

:ne vem:

malenkost manj kot pri 311km/h, i guess? :ne vem:

33112_1.png

Napisano

Se opravi?ujm, meu sm pr?gan ?arunalnik in forum, pa mi je kolegica tle neki prtiskala, ko me ni blo - tko da sramezljiv:rolleyes:

Dobrodo?li na forumu!

Napisano

Huh kar na drugo mesto sem padel in to z 100kw motorjem :P !Ker penzjonist sem :hohoho:http://www.poraba.com/avrage_car.php?searcht=582

In kaj Boss ni na prvem mestu al kaj? ?zmeden? Nekaj ne bo v redu z to razpredelnico. :P

Jaz bi padel tam nekje na 22.mesto( moje realno povpre?je je 7.5 l/100). :D...?e vozim po?asi... :P

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Misliš na električarje? Že sedaj so dobri v tem. 
    • V ponedeljek grem na drugo tekmo v Kopru. Sem dobil zastonj dve karti.  Da vidimo to revščino v živo.     
    • Boss, očitno ti  ne gre prav  od rok prepričevanje "pro zahodno" usmerjenih mazdašev.😉
    • K tole berem mam res občutek, da ne veste kaj je reciklaža in da nimate pojma zakaj so rumeni smetnjaki. Se pravi, edino denar vas samo spametuje al kako?   V življenju nisem pustil ne prazne plastenke ne pločevinke ne steklenice nikjer kamor ne sodijo. In zdaj bi me eni radi kaznovali z dodatnimi pizdarijami, ker znam reciklirat? Noro res, dobr ste oprani.   Kaj pa ostalih 90% embalažnih smeti, ki niso plastenke in pločevinke? A tisto boste pa metal naokoli, ker se ne plačuje kavcije in ne dobiš nič nazaj? Upam, da ne in da se jih bo dajalo kot do zdaj v ustrezne zabojnike. In zakaj tak sistem ni več dober za plastenke? Ne dejmo to zakomplicirat in podražit, da bo blo vzdržno.     To, da pa smeti delajo meni denar je pa sorry čista nebuloza. Nič ne delajo denar samo nazaj dobiš svoj denar, ki si ga založil in zraven za nagrado opravil neko dodatno delo zastonj, da ga ne bo treba nekomu drugemu, ki si ga itak že plačal, da odvaža že sortirane smeti in da opravi reciklažo.   Kar se pa otrok tiče je pa za moje pojme najslabši način, da se jih uči da se splače nekaj narest zgolj zato, ker se finančno splača, drugače pa ne al kako? Jaz svojega otroka učim, da se stvari delajo zaradi dugih vzgibov in ne samo finančnih, da skrb za okolje ni povezano s tem kolk me bo kdo plačal, da to naredim, oziroma, da naredim samo zato, da me ne udari po žepu, ampak da je to osnovna civilizacijska kultura.   Sorry, k sem mal grob z besedami... gre mi na kurac, da namesto, da bi življenje poenostavili, ga čedalje bolj kompliciramo in oblast nas zna samo še grajati in nikoli nismo dovolj dobri in kakorkoli se obrneš že iščejo kaj delaš narobe in kako bi te kaznovali. Še malo pa dobimo socialne točke, pol bo pa šele hec.
    • Amerika je glumila nevtralnost, do napada Japonske na Havajih, ko je bila prisiljena napovedat vojno Japonski. Zaradi sporazuma na osi Nemčija, Italija in Japonska pa sta Nemčija in Italija nekaj dni za tem napovedali vojno ZDA. To se je zgodila dve leti kasneje od samega začetka vojne v Evropi. V aziji pa je to trajalo že precej dlje.   Dejasnko pa so pritisnili na plin v Evropi šele, ko se je že videlo, da se vojna sreča spreobrača in da je Rusija dovolj oslabila Nemške enote na vzhodu. Takrat se je pa dirka kdo bo prevzel nadzor nad povojno Evropo šele dobro začela. Ko so videli, da je rdeča armada potolkla Nemce na vzhodu in da drvi proti jedru Evrope so šele začeli hiteti. Prej se jim ni tako mudilo leta 1944 je pa šele ratala dirka, kdo bo prej porazil in zasedel Nemčijo.   Ampak kljub temu, da se je vojna tudi v Aziji končala avgusta 1945, amerika kar ni in ni mogla odnehati pa se je spet tolkla v Koreji, kjer je malo manjkalo, da ne bi še malo sprobavali jedrsko orožja še na Kitajcih, ki so prišli na pomoč Koreji. General Douglas MAcArthur bi jih vrgel po severni Koreji in Kitajski med 20-40 če bi mu jih odobrili. Skoraj je pa dejasnko dobil 4. Truman je to ustavil.   Pol so se mal šli žogat z jedrskimi raketami v Turčijo, neuspešno naredili invazijo na Kubo, da je ta za obrambo povabila SZ in tako povzročila Kubansko krizo. Pa ker ni bilo dovolj so se šli še malo vojne v Vietnamu, kjer so pobijali na deset tisoče civilistov verjetno samo zato, da ne bi ratali komunisti in tako naprej, da ne bom predolg.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.