Skoči na vsebino

Računalništvo

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 16 minutami je Janez007 napisal:

V smislu, s polno ritjo je lahko s..... :)

Ja, že eden, kaj šele dva 32" 4K monitorja je seveda boljša izbira, kot eden 34" 3440x1440p. So pa tile 4K bistveno dražji (na površino), vsaj so bili pred pol leta, kot 34" 3440x1440p ...

Tegale sem dobil za 290€. :)

Monitor ViewSonic VA3456-MHDJ, 86,36 cm (34), IPS, UltraWide, WQHD, 75 Hz, 4 ms, črn | Enaa

Nadomestil sem DELL U2719D in sem presenečen, ker ne opazim razlike v kakovosti slike, oziroma da bi bil kaj slabši od veliko dražjega DELLa.

image.png

Meni je to precej manj praktična konfiguracija kot ultrawide :) 

• 1 mesec kasneje...
Napisano
pred 51 minutami je TiEn napisal:

Upam da ne referenčne.

Pred eno uro je NevLado napisal:

Upsss..naroču 7900 XT :dudek:

Sem, referenčno od Sapphire - ker je minimalna razlika z OC od Powercolor ali XFX. 2 fps več za 200 eur več? Cmmon.... Nitro+ od Sapphire ima pa bolano ceno.

Zakaj sem vzel referenčno? Tista serija, ki se je pregrevala, so bile XTX in NE XT. Tako da sem prav vesel in komaj čakam, prvič v lajfu sem kupil Radeonko, tako da sem sedaj full team red :D 

Napisano
pred 10 urami je NevLado napisal:

Sem, referenčno od Sapphire - ker je minimalna razlika z OC od Powercolor ali XFX. 2 fps več za 200 eur več? Cmmon.... Nitro+ od Sapphire ima pa bolano ceno.

Zakaj sem vzel referenčno? Tista serija, ki se je pregrevala, so bile XTX in NE XT. Tako da sem prav vesel in komaj čakam, prvič v lajfu sem kupil Radeonko, tako da sem sedaj full team red :D 

Pregrevajo se samo če so klasično vgrajene, če jo daš pokonc z riser kablom je ok . baje je napaka v vapor chamberju. 

image.png

Napisano
pred 9 urami je TBA napisal:

Pregrevajo se samo če so klasično vgrajene, če jo daš pokonc z riser kablom je ok . baje je napaka v vapor chamberju. 

image.png

Daš jurja in pol morš celo kišto premontirat, da jo postavš stoječe? Lej ne :lol:

Napisano
pred 58 minutami je NevLado napisal:

Daš jurja in pol morš celo kišto premontirat, da jo postavš stoječe? Lej ne :lol:

Haha ja se strinjam. Js mam tko 3080ko pa bo mogla bit se za kak let al pa 2 dobra

Napisano
pred 1 uro je TBA napisal:

Haha ja se strinjam. Js mam tko 3080ko pa bo mogla bit se za kak let al pa 2 dobra

Se mi kr mal smiliš, da boš moral vstrajati s tako zastarelo grafo :hudicek:.

Hehe, seveda je šala, ker kaj naj pol rečem sam, k sem še vedno na 1070 TI? 😂🤣 Ampak World of Tanks mi pa še vedno lepo špila na vseh detajlih s 100FPS.

33112_1.png

Napisano
pred 27 minutami je Boss napisal:

Hehe, seveda je šala, ker kaj naj pol rečem sam, k sem še vedno na 1070 TI? 😂🤣 Ampak World of Tanks mi pa še vedno lepo špila na vseh detajlih s 100FPS.

Jaz te zastopim, vidim da je bila moaj 2060 na istem nivoju kot tvoja 1070 TI. Ampak ko sem naroču ultrawide zadeva preprosto klecne :D 

Nauk zgodbe: ne menjat monitorja dokler res ne rabiš :D 

Napisano (urejeno)

Tudi jaz danes kupil rtx 3070 ti :). Prej sem imel pa gtx 1070. Boss na 1070 ti delajo vse trenutne špile s 60+ fps brez problema :)

IMG_20230111_210758.jpg

Popravljeno od Scr3am
  • Všeč 7
  • Ljubim 2
Napisano
pred 19 urami je Boss napisal:

Nej te potolažim...jaz sem na 1050TI 😀

Sam za Cities Skylines je čist dobra 😀

Podpis.png

Napisano

Ob vsej tej debati se mi nardijo skomine, da bi po 15-ih letih spet začel s kakšno igro v smislu FPS Gothic :punk:, za moje pojme ena boljših.

Napisano

Igre, ki so me pritegnile. Nobena od teh ni rabila posebne grafične kartice. :) 

Wolfenstein - sredi 90-tih (računalniki 386, 486, ...)

image.jpeg

Tetris- konec 90-tih (računalniki 386, 486, Pentium,. ..)

image.png

Agar.io - okoli 2016

image.jpeg

Napisano
pred 12 urami je Scr3am napisal:

Tudi jaz danes kupil rtx 3070 ti :). Prej sem imel pa gtx 1070. Boss na 1070 ti delajo vse trenutne špile s 60+ fps brez problema :)

IMG_20230111_210758.jpg

Obvezno sliko montaže :D 

Aja pa še to, poglej če imaš "support" za resizable bar in ga vklopi - https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/geforce-rtx-30-series-resizable-bar-support/

pred 1 minuto je Scr3am napisal:

Kpa imaš za en cpu?

CPU je 5600X, tako da sem full team red :wub:

Napisano (urejeno)

Niti nimam B550 plate niti ryzen 5000 serije. Procesor imam ryzen 5 3600. :)

Popravljeno od Scr3am
Napisano
dne 11. 1. 2023 ob 10:36 je Boss napisal:

Na 1440p je mal drugačna zgodba kot pa na 800x600🙃😂

dne 11. 1. 2023 ob 21:22 je Scr3am napisal:

. Boss na 1070 ti delajo vse trenutne špile s 60+ fps brez problema :)

IMG_20230111_210758.jpg

Hahaha odvisno od špila pa resolucije. WoT ni glih najbolj zahtevn špil🙂

pred 19 urami je NevLado napisal:

Obvezno sliko montaže :D 

Aja pa še to, poglej če imaš "support" za resizable bar in ga vklopi - https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/geforce-rtx-30-series-resizable-bar-support/

CPU je 5600X, tako da sem full team red :wub:

Resizable bar naj bi tud z geforci delu. Mam x570 plato pa 5900x cpu pa lahka vklopim

Napisano (urejeno)

Govorim za 1080p gaming. Z 1070 sem imel povsod 100+ fpsov na 1080p resoluciji in 27" ter 144hz monitorju. Govoriva o pubg, warzone itd. Sepravi zbugane oz. ne prevec optimizirane igre. Tko da tale 3070 ti ke cisti overkill za trenutne igrce. Razn ce bi hotu igrati na 2k ali 4k resoluciji. To je pa  potem druga zgodba. Za raytracing mi je pa tko rekoc vseeno, saj ga ne uporabljam.

Popravljeno od Scr3am
Napisano

Ja naprimer Warzone 2 trenutno... NIMA PODPORE ZA FSR 2.0, LOL 

Native 3440x1440 dobim boljši performance kot z FSR 1.0, LOL drugič.

Napisano

Jest sem pisal za 1080p gaming kjer FSR podpora nima neki veze. Ce pa govoriva o igranju na visji resoluciji in pa z ultrawide monitorjem to je pa potem druga zgodba. Logično. 

Hočem samo povedati, da z 1070 nove naslove igric še vedno lahko BP igraš z normalnimi FPS. Seveda ne na 2k, 4k resoluciji in pa vsemi nastavitvami na ultra. 

Napisano
pred 9 urami je TBA napisal:

Na 1440p je mal drugačna zgodba kot pa na 800x600🙃😂

Hahaha odvisno od špila pa resolucije. WoT ni glih najbolj zahtevn špil🙂

Ne, WoT mi lepo laufa na resoluciji 2560x1440 (WQHD al kako se temu reče) in to v ultra detajlih. 100FPS imam lockan, ker ne vidim smisla, da občasno rukne na 150FPS al višje. Tudi, ko je najbolj zahtevno dogajanje pa praktično pod 70FPS ne pade. Drži pa da WoT ni med bolj zahtevnimi zadevami in tako sem s to grafo zaenkrat še čist zadovoljen sploh, ker mi laufa na 7 let stari mašini z i5 procom 3. generacije. 😄

33112_1.png

Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Ne, WoT mi lepo laufa na resoluciji 2560x1440 (WQHD al kako se temu reče) in to v ultra detajlih. 100FPS imam lockan, ker ne vidim smisla, da občasno rukne na 150FPS al višje. Tudi, ko je najbolj zahtevno dogajanje pa praktično pod 70FPS ne pade. Drži pa da WoT ni med bolj zahtevnimi zadevami in tako sem s to grafo zaenkrat še čist zadovoljen sploh, ker mi laufa na 7 let stari mašini z i5 procom 3. generacije. 😄

Najlažje si boš zapomnil če:

HD = 720p

FHD = 1080p

QHD = 1440p (Q as quad as 4x HD as 4x 720p)

Napisano (urejeno)

Dejte poslikat setupe doma pa zalimite slike(celoten setup), da mal lulčke pomerimo,.. moj je sicer 5cm ma fajn špikne

Popravljeno od TiEn

image.jpeg

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• To pa pišeš, kot da te boli da ga nimajo Ameri? Sej ne vem, če je treba razlagat zakaj Afriške države iščejo povezave raje s Kitajsko, Rusijo, Turčijo, Iranom kot pa z bivšimi imperialističnimi državami, ki še vedno vedno razmišljajo o Afriki kot koloniji. Ameri tudi, verjetno jim k priljubljenosti ne pomagajo tudi delanje pučov v Libiji, Tuniziji, Egiptu....   Človekove pravice pa v Afriki kršijo domala vsi, ki se tam znajdejo, še največ pa Afričani sami. Ampak, da je to tam tako ima pa zadeva dolgo brado. Tako, da danes razlagat kdo je boljši in kdo slabši zunanji partner za Afričane je bolj tko tko...
    • Napačna primerjava.   Sosed se poroči s tvojo sestro. Potem en dan popiva s svojimi prijateljčki, se vrne domov in pijan nabunka tvojo sestro. TI popizdiš in mu zagroziš, da ga boš nalomil, če bo to spet naredil. Ker si karateist in izvedenec v borilnih veščinah se te sosed ustraši in podpiše ter overovi sporazum, da bo s tvojo sestro lepo ravnal... celo 2x, ker mu je prvič mal ušlo izpod nadzora. Nakar njegovi pivski bratci ga nagovarjajo, da ga bodo skupaj natrenirali v borilnih veščinah in da mu bodo pomagali, če mu boš naslednjič spet težil.   Pol ti tko malo ene 8 let psihično, včasih s kakšno focko maltretira tvojo sestro še naprej. Skos mu prigovarjaš naj neha in kličeš policijo za ukrepanje a en od njegovih pivskih kolegov je policaj in zavrača tvoje prijave. Pol pa ga enkrat spet pijejo in ko se vrne pijan domov zagrozi tvoji sestri, da jo bo prebunkal na polno. Sestra te pokliče in teb je dost sranje ter uletiš v njegovo bajto da zaščitiš sestro. Tam so pa že njegovi pivski bratci, ki držijo sosedu štango, da naj te kar na gobec in če ga boš nazaj, da ga bodo sprejeli v svojo borilno bratovščino in da te bodo s skupnimi močmi nalomili.   Tkole bolj avtentično zgleda prikaz tvoje zgodbe s sosedom. A si mel pravico priti v sosedovo bajto brez dovoljenja in povabila... NE. A si mel pravico in dolžnost zaščititi sestro, DA.    
    • Ti to resno? Stara babica, ki si kupi steklenico donata raje vzame plastenko, ki je lažja za nosit. Že tko ne more nosit težjih stvari zdaj pa misliš, da bo jemala steklenice. 🤪    Odkupovali bi embalažo samo v trgovinah, kaj pa v gostilnah, bencinskih, avtomatih za pijačo, itd itd? Resno, vzameš piksno iz avtomata v službi pol pa s prazno piksno letaš po firmi ,jo daš v žep, ko greš na bus in pizdiš na vsakega, ki se ti približa, da ti jo ja ne bo zmečkal, ker pol je ne moreš več vrniti. Nato dol z busa v trgovino, dat v avtomat, dobit listek, it notri v trgovino stat v vrsto, da ti da blagajničarka nazaj 20 centov. Oooo jeee res fucking krasno.
    • Resno? Kdor je tak prasec, da bo vrgel plastenko, ker je ni mel kam odložit, a resno misliš, da bo za 20 centov jo cel dan trogal v roki, da bo prihrani? Edina rešitev je vedno samo ta, da omogočiš najlažji sistem vračila embalaže in to je več ustreznih smetnjakov. Kavcijski sistem pa zgolj otežuje enostavnost odlaganja embalaže v zabojnike za reciklažo. Zanimivo je to, da najbolj navijajo za ta sistem prav proizvajalci, ki dajejo na trg to embalažo. Zakaj? Zato, ker upajo, da se toliko in toliko embalaže ne bo vrnilo in bodo pobasali še teh 20 centov. Boli njih kurac za ekologijo, žene jih samo dobiček folk pa spet naseda.   Naš trenutni sistem in dokaj visoka zavest je velika prednost pred svinjuharskimi državami, da že danes dosegamo standarde o količini pobrane embalaže. Če povečamo samo še količino odlagalnih mest smo tudi na 90% pobranih plastenk in piksen. Teh je namreč zgolj 5% od vse embalaže dane na trg. In zdaj bomo iz teh 5% naredili celo znanost in stroškovno potraten sistem, ki bo naredil le to, da se bo za vzdrževanje tega pijača podražila še za 10-20 centov. To ni kavcija, ampak stroški pokrivanja avtomatov za prevzem in odvoz v ustrezne centre. Kljub temu, da bi se zmanjšala količina embalaže v zabojnikih zaradi tega pa stavim vse kar imam, da komunala ne bo znižala cene odvoza.
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.