Skoči na vsebino

Računalništvo

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Ne bom nič komentiral,kaj je boljše/slabše,ker sem čist drug tip uporabnika,in je brezveze,ker imamo skoz multiprinterje za majhna podjetja,in imam pokrite stroške za barve,in mi ni potrebno gledati na ceno kartuš...skoz Canon in skoz original...torej-nisem taprav za nasvete talati-žal.

Le printer morem kupiti za svoj cvenk-trenutno Canon MB-5450.

Moram pa pripomniti,da veliiiiko več natisne v pimerjavi z prejšnjim MX-925.

Uporaba pa strogo samo "office".

Napisano

Canon in HP sta mi po par letih zbluzla.

Epson ali Brother

Napisano

Evo mal updejta z mojga M-ATX projekta...

Praktično nobene razlike ni v temperaturah, a so spodaj trije venti, dva, al pa dam brez. Podtlak je pa v vsakem primeru, kot pričakovano pri taki perforirani kišti. Na koncu sem dal notri mal manjšo (ampak hitrejšo) 4070 Super, da je manj nagužvano in pod njo dva venta.
Dal sem potem vseeno 850W ATX napajalnik, ker ga nisem rabil obračat in mi je postavitev power konektorja od tega manj v napoto pri ceveh za vodnjo hlajenje. Je pa zelooo na knap, pravzaprav se cev celo malenkost tišči ob konektor.IMG_4543.jpg

Sem vseeno testiral tudi s prevrnjenim napajalnikom, da vidim, če izpuh v zgornji postavitvi kaj dodatno greje cevi in vodo v njih, posledično procesor... No ni razlike.

Zmanjšal sem obrate vseh ventilatorjev in AIO pumpe, da je PC ob normalni uporabi praktično neslišen (presenetljivo) in potem mal testiral s Cinebench, 3DMark - timespy in pa v Forzi Horizon 5 in procesor se segreje zgolj na nekih 50C. V idle je 25-30C.

Grafična pride na nekih 65C, občasno za trenutek poskoči do 70, na 1440p, z nastavitvami v igrah na max, idle je 35C.

S takimi rezultati sem ubistvu zelo zadovoljen, ker sem pričakoval slabše in bil pripravljen na precej več optimiziranja, tko sem se pa je#%$ zgolj s kabli in dimenzijami v kišti.

Evo, prilepim še celoten seznam komponent, ki sem jih natlačil not.
nuff pc pricelist.png

IMG_4541.jpg

IMG_4539.jpg

• Všeč 5
  • Ljubim 1
Napisano
pred 19 urami je samSimon napisal:

Evo mal updejta z mojga M-ATX projekta...

Praktično nobene razlike ni v temperaturah, a so spodaj trije venti, dva, al pa dam brez. Podtlak je pa v vsakem primeru, kot pričakovano pri taki perforirani kišti. Na koncu sem dal notri mal manjšo (ampak hitrejšo) 4070 Super, da je manj nagužvano in pod njo dva venta.
Dal sem potem vseeno 850W ATX napajalnik, ker ga nisem rabil obračat in mi je postavitev power konektorja od tega manj v napoto pri ceveh za vodnjo hlajenje. Je pa zelooo na knap, pravzaprav se cev celo malenkost tišči ob konektor.IMG_4543.jpg

Sem vseeno testiral tudi s prevrnjenim napajalnikom, da vidim, če izpuh v zgornji postavitvi kaj dodatno greje cevi in vodo v njih, posledično procesor... No ni razlike.

Zmanjšal sem obrate vseh ventilatorjev in AIO pumpe, da je PC ob normalni uporabi praktično neslišen (presenetljivo) in potem mal testiral s Cinebench, 3DMark - timespy in pa v Forzi Horizon 5 in procesor se segreje zgolj na nekih 50C. V idle je 25-30C.

Grafična pride na nekih 65C, občasno za trenutek poskoči do 70, na 1440p, z nastavitvami v igrah na max, idle je 35C.

S takimi rezultati sem ubistvu zelo zadovoljen, ker sem pričakoval slabše in bil pripravljen na precej več optimiziranja, tko sem se pa je#%$ zgolj s kabli in dimenzijami v kišti.

Evo, prilepim še celoten seznam komponent, ki sem jih natlačil not.
nuff pc pricelist.png

IMG_4541.jpg

IMG_4539.jpg

Moram priznati...optično booomba😍👍 

Pač sem nekako "počen na črno"...in to je v "črni" do konca...dva napisa znamk v kontrastni beli barvi,ostalo konsistentno v matirano črni...res lepo izbrane komponente👍

• Všeč 1
  • Hvala 1
Napisano

In brez slehernega RGB okrasja 😃 Po eni strani bi mu kar privoščil stekleno stranico. No tako je pa ''stealth''.

Playstation killer 🤭

Napisano
pred 12 minutami je samSimon napisal:

In brez slehernega RGB okrasja 😃 Po eni strani bi mu kar privoščil stekleno stranico. No tako je pa ''stealth''.

Playstation killer 🤭

+1

pred 4 minutami je Tilen5 napisal:

pa j šlo po gobe vsaj 15fps-a ker nimaš rgb :(

Ne,ne,ne...k ni napajalnik obremenjen še z RGBjem,je več štroma na voljo za FPSe...saj vidiš,da je en švoh vgrajen,da ga mora za plehom skrivati.. pa niti 1000w nima😂 

Ne vse tako resno vzeti,kar pišem😉 

Aja...še to..

Sem pred kratkim naročil en ohišje...tudi v tej smeri,sam z "okni"...mal bolj "klasika",a spet mal posebnež...ko dobim,bom predstavil...bo zanimivo😉

Napisano
Pred eno uro je Tilen5 napisal:

pa j šlo po gobe vsaj 15fps-a ker nimaš rgb :(

Jaz ga imam puno. Samo vse na off.

Zvočna upa nekaj pobliskat, samo ko se naloži vse je že temna.

Napisano
Pred eno uro je godlike napisal:

Jaz ga imam puno. Samo vse na off.

Zvočna upa nekaj pobliskat, samo ko se naloži vse je že temna.

"Dark mode" ftw😄

Napisano

Tak zaprem hudiča, kaj bo nekaj bliskal 😉

Saj sem že pisal, nimam plexy-ja, ker je boljša zvočno izolirana stranica.....

Napisano
Pred eno uro je godlike napisal:

Tak zaprem hudiča, kaj bo nekaj bliskal 😉

Saj sem že pisal, nimam plexy-ja, ker je boljša zvočno izolirana stranica.....

Jaz pa se moram izpovedati...zna biti,da sem se pregrešil...samo tako "za foro"...tisti mlajši,se jim ne bo sanjalo za kaj gre..."stara šola RGBja"...starejši pa mogoče vedo,za kaj gre🙄....majhen namig...CCFL😄

Naročil pri kitajcu,k pri nas se več ne dobi...in če pride v enem kosu,bom predstavil😉

Napisano (urejeno)
pred 20 minutami je dvorjan napisal:

Neonke? 😃

Zadel😃👍...."jebi LED"-neon je zakon😄😋

Popravljeno od skritikrt
Napisano

Sej to lahko s kakih starih monitorjev ''backlight'' pobereš 😁

Napisano (urejeno)
pred 49 minutami je samSimon napisal:

Sej to lahko s kakih starih monitorjev ''backlight'' pobereš 😁

Ja...sam ne zelenga🙄...pa driver elektroniko bi tudi rabil...tako na eBayu pa simpl in poceni od kitajca...

Od Akasa ni nikjer več za dobiti,pa sem se pač obrnil na čajnize...me zanima,če bo sploh prišlo nepolomljeno....težko🙄🥺 

WWW.EBAY.DE

Cold Cathode Fluorescent (CCFL). 2 x Green 13" CCFL. Current draw: 5.0mAv. 2 x Wire 7.5"(L). For cars, motorcycles or computer cases of...

Sem pa pred kratkim kupil en modul-VFD-Wifi urco...zadeva je "čarobna",in deluje "v nulo"...bom najbrž vgradil v HTPC ,k tista prejšnja izvedba od Scythe-ja je za en drek-ura je skoz zaostajala,in sem pri menjavi sistema vrgel ven...

AEROCOOLER.COM

Scythe Kaze Chrono KM07-BK (black) 4Ch (12W/Ch) LCD Fan Controller

Sem počen na take stvari kot so Nixie-elektronke in VFD display-i...pa mora biti😄

https://www.aliexpress.com/item/1005005899159729.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.67.932618028ddtt8

IMG_20240926_182840(2).jpg

IMG_20240926_182827(2).jpg

Popravljeno od skritikrt
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Scr3am napisal:

Hudo! Samo mal draga a ni :)

A VFD urco misliš?...ne-to je poceni-23€,k tu je še najnižji ptt...pa je že dober USB-C kabel priložen. Je kao 6A verzija🧐...in za foro preverim z 120W polnilcem od mojega Xiaomi 12Pro...in pokaže "67W Turbo Charge"😃...in tudi na "dvojnega" Xiaomi 65W na USB-A izhod pokaže 67W fast charge...ni slab kabel👍...bom še na šihtu preizkusil z službeno tablico...saj veš,da je "zafukana" za filati kar se kablov tiče...Samsung pač🤨

Sem z "bundle deals" kupil še dve urci😆🤣...2kom/39,07€...manj kot 20€ ena VFD ura z točkovno matričnim display-em...poceni.

Pr drugem prodajalcu...pa ti še tiste "kovančke" odšteje🙄

https://www.aliexpress.com/item/1005005836470911.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.35.67fa1802A8w9Ah

Bo kdo rekel...ti železničarji...neumni niso....čist normalni pa tudi ne...😆😂😉

Danes pride i7-4790S...ob priliki preizkusim...najbrž jutri,k danes imam šiht (2x Jesenice)...se mogoče kaj srečava😃

Popravljeno od skritikrt
Napisano

Huda urca je! Zelo tak ''steampunk'' privdih ima, škoda, da rabi kabel

Napisano

Danes sem dnevna jutri pa nocna premik Jesenice :). 6A kable dobis za male pare na aliju. Jest jih imam ze kar nekaj :). Med drugimi tudi 100W k ima lcd ekran in izpisuje s kaksno mocjo fila.

Napisano
dne 8. 10. 2024 ob 10:29 je skritikrt napisal:

bom še na šihtu preizkusil z službeno tablico...saj veš,da je "zafukana" za filati kar se kablov tiče...Samsung pač🤨

Nikoli nisem imel težav z nobenim Samsungom. Keri koli kabl.

Je pa Lenovo napajalnik type-C delal težave na Sony telefonu.

Napisano

Nič z procesorjem...tud danes ne🙄..."mater jim...Fedex"

Sta pa prišle še dve urce od čajniza🙄...in tisto ohišje,k sem omenjal.

K sem ugotovil,da je "Sniperka" ok,sem se odločil,da bo kot "rezervni" family-PC. Žena skoz rabi za blagajništvo,in če primarni family-pc kaj škripne,ni drugega tako za na hitro zalaufati.

Tisti i7 4790S bom dal not...upam,da bo OK...pač še čakam...dva 250GB-850EVO SSDja in bo moralo biti TOP za Office ipd....še en dober napajalnik moram izbrskati,in bo.

Sicer imam še eno staro ohišje-LianLi PC-G50 ...

WWW.TECHPOWERUP.COM

...a je to ohišje tak "sfalitek" od konstrukcije,da "glava boli"👎...takrat leta 2006,ko sem vstopal v ta svet PCjev,sem mislil...čist nov koncept..."BTX"...to bo top....v resnici pa za "kozlati".

Bom iz njega mogoče naredil "Open Frame Test Bench Case"...ker kvaliteta materiala itd. je res TOP...samo koncept...predvsem napajalnik nad CPUjem-"strel v koleno".

In da predstavim ohišje,ki sem ga naročil za "Sniperko".

Jonsbo U5 (navadna verzija).

Tukaj kupil-TOP cena😃👍

WWW.CASEKING.DE

Zelo kvalitetna izdelava in materiali...za cvenk res TOP!

V mojih očeh idealna filozofija hlajenja...tudi na PSU niso pozabili...in tudi če bi bil pasiven,bi bilo top.

Vhodnih ventilatorjev več kot izhodnih-pravilno👍...več kot dovolj prostora za vso kabel-solato...lih na primernih mestih izrezi za kable,Sniperka več kot "komot" paše,čeprav je večja-daljša od ATX😅,kot da bi vedeli-na zadnji strani predvideno mesto za stikalo hitrosti ventilatorjev,kar bom jaz "zlorabil" v druge namene😄.

Presenetljivo pa je tudi dejstvo,da nikjer niso uporabili kovic🧐😍-vse lahko "razšraufaš"...res genialno-brezčasno ohišje.

Montaža SSDjev in HDDjev-genialno rešena.Za vse pogone elastična montaža-spodaj 2x2,5". Na zgornjem na nosilcu,ki pokriva luknjo za procesorjem (mi bo prišlo prav😃) pa še dodatna 2x2,5" ali 2x 3,5"-več kot dovolj.

Zelo pohvalno je tudi tesnjenje steklenih stranic-gumi-pena je nalepljena po celem obodu,kjer stekla nalegajo,ne pa samo npr. zgoraj in spodaj,kot je to pogosto na cenenih ohišjih...tukaj perfektno tesni🧐👍

Kot alternativo sem gledal tudi UMX4,a se ga ne dobi več (črno verzijo brez stekel).

Oba sta EOL modela...tega pr Caseking-u še imajo...cena je "okusna",in dokler se še dobi...po moje mi ne bo žal,ker za "družinsko rabo...po izkušnji z mini-ITX🤨👎...po moje bo za družinske PCje zmeraj ATX...toliko prostora pa že imamo,da se ne bom rabil "jebati" z natlačenostjo.

Nisem si pa mogel kaj,da nebi že začel z modifikacijami😄...dokaj kratka samolepilna gumasta traka za "noge" sem narezal na 6kom. Tako ima ohišje širši stik z podlago in malce stabilneje "stoji".

Pa prijeten ogled slik😉

IMG_20241009_105246.jpg

IMG_20241009_105650.jpg

IMG_20241009_105715.jpg

IMG_20241009_105733.jpg

IMG_20241009_105804.jpg

IMG_20241009_112507.jpg

IMG_20241009_113057.jpg

IMG_20241009_113200.jpg

IMG_20241009_113521.jpg

IMG_20241009_113529.jpg

Napisano (urejeno)
pred 12 minutami je godlike napisal:

Nikoli nisem imel težav z nobenim Samsungom. Keri koli kabl.

Je pa Lenovo napajalnik type-C delal težave na Sony telefonu.

Včeraj preizkusil tisti kabel...na službeni tablici ne dela! Sicer pokaže da polni,in celo ni opozorila,da je slaba povezava ipd.,kot je to običajno npr. pri Anker USB-C na C kabli (100W verzija)...tablica pa prižgana za prikaz voznih redov se realno prazni.

Ne vem,v čem je fora teh Samsungovih tablic,al ni v redu,če ima kabel PD protokol al kaj...kot da ji pašejo samo originalni kabli od Samsunga.

Imam res veliko kablov,in redki sploh polnijo....ta tablica je res....ma,ne vem,kaj bi rekel...

Gre za Tab-A7 SM-T505🙄

EDIT: tiste dve urce,k sta prišle...cenejše😃...a kabli niso priloženoi😂🤣...

Popravljeno od skritikrt
Napisano

Jaz imam S5e.

Polno jo JBL A=>C kabl, polnita 2x Ankerja C =>C, polni HP C adapter za prenosnik.

Je pa res, da je tak stara, sa nima quick charga.

Napisano (urejeno)
pred 11 minutami je godlike napisal:

Jaz imam S5e.

Polno jo JBL A=>C kabl, polnita 2x Ankerja C =>C, polni HP C adapter za prenosnik.

Je pa res, da je tak stara, sa nima quick charga.

Isto stara-odslužena službena Samsung Tab-A6 SMT-585 k tudi nima hitrega polnjenja...in še micro-USB. Če je kabel bil OK,je normalno polnilo z 5V/2A...polnilo celo večnost zaradi kapacitete baterije,a je polnilo👍...ta SM-T505 pa je obup🤨.

Popravljeno od skritikrt
Napisano (urejeno)

Jest imam sluzbeno A8 in normalno polni z bilo katerim kablom. Vecinoma so usi 6A iz kitajske 🤣. Je pa res da vedno polnim preko power banka in nikoli preko tistih usbjev na masini.

Evo pa se slika kabla z ekranckom :)

Messenger_creation_0ED735D7-0158-4412-9482-66A381CC76ED.jpeg

Popravljeno od Scr3am

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.