etcho Napisano včeraj ob 08:53 Prijavi Napisano včeraj ob 08:53 Lih v tem je finta. 😉 dne 19. 2. 2025 ob 10:44 je Slivka napisal: Do tu gre vse lepo in krasno. Težava nastane, ko pri kodah dobavitelja pozabim na presledke (123456789). A se lahko kje določi, da excel ignorira pomanjkanje presledka (123456789) in vseeno poišče pravo kodo (123 456 789)? Si uspel rešiti težavo? Citiraj
Slivka Napisano včeraj ob 09:05 Prijavi Napisano včeraj ob 09:05 Ne, še vedno na vsake toliko preklinjam, ker pozabim na presledek ali pa pritisnem "enter" namesto presledka ("enter" je takoj zraven številčnice, presledek je pa pod črkami...) Citiraj
Matick Napisano včeraj ob 09:11 Prijavi Napisano včeraj ob 09:11 Najlazje bos resu tko kt je ze @Janez007 reku. Naredis se en stolpec v fajlu pa mas notr kodo brez presledkov Citiraj
Slivka Napisano včeraj ob 09:13 Prijavi Napisano včeraj ob 09:13 pred 1 minuto je Matick napisal: Najlazje bos resu tko kt je ze @Janez007 reku. Naredis se en stolpec v fajlu pa mas notr kodo brez presledkov Se bom lotil, ja, saj je samo 2128 vrstic - ni malo, ni pa katastrofalno veliko... Citiraj
Matick Napisano včeraj ob 09:24 Prijavi Napisano včeraj ob 09:24 pred 10 minutami je Slivka napisal: Se bom lotil, ja, saj je samo 2128 vrstic - ni malo, ni pa katastrofalno veliko... Naredis prvo vrstico, pol pa lahko kopiras v vse ostale, oz samo "potegnes dol" Citiraj
Slivka Napisano včeraj ob 09:33 Prijavi Napisano včeraj ob 09:33 Vsaka vrstica je svoja koda... Citiraj
Janez007 Napisano včeraj ob 09:35 Prijavi Napisano včeraj ob 09:35 (urejeno) pred 16 minutami je Matick napisal: Naredis prvo vrstico, pol pa lahko kopiras v vse ostale, oz samo "potegnes dol" Ctrl + 2x hiter klik na zgornjo novo celico s formulo (spodnji desni vogal - kvadratek) ... avtomatsko se vse skopira do spodnje zadnje 2128 celice (vmes ne sme biti praznih vrstic). Popravljeno včeraj ob 09:41 od Janez007 2 Citiraj
Scr3am Napisano včeraj ob 09:41 Prijavi Napisano včeraj ob 09:41 (urejeno) pred 2 urama je jstdoma napisal: Pa to ne moreš kupiti samo telefona? Moraš vzet še nek paket? https://telemach.si/naprave/5g-telefon/614450 Ne rabis se nic vezat. Das 20€ in dobis tlefon brez vezave. Tole na sliki sem jaz slikal in ni nobene vezave. Popravljeno včeraj ob 10:03 od Scr3am Citiraj
Janez007 Napisano včeraj ob 09:43 Prijavi Napisano včeraj ob 09:43 (urejeno) pred 20 minutami je Slivka napisal: Vsaka vrstica je svoja koda... Zato skopiraš svojo formulo v 4 stolpcu (napisano samo 1x v zgornjo celico, začne se z "=") ... formula se potem pri kopiranju prilagaja poziciji celice in grabi in preračuna vsako (drugačno) celico posebej. Lahko mi pošlješ en primer datoteke in ti naredim ... Če želiš v formuli sklic na določene celice zamrzniti (da se ne prilagaja poziciji), totem pred sklice dodaš znak $ Primer1: =A1+B1 ... ko to skopiraš navzdol v spodnje celice, bo naslednja formula postala =A2+B2, še naslednja =A3+B3 itd. Primer2: =$A1+B1 ... ko to skopiraš navzdol v spodnje celice, bo naslednja formula postala =$A1+B2 ... ker je pred A1 dolar (namesto pisanja $A1 lahko samo pritisneš F4 + klikneš na celico A1) Popravljeno včeraj ob 09:54 od Janez007 1 Citiraj
Matick Napisano včeraj ob 10:12 Prijavi Napisano včeraj ob 10:12 pred 26 minutami je Janez007 napisal: Zato skopiraš svojo formulo v 4 stolpcu (napisano samo 1x v zgornjo celico, začne se z "=") ... formula se potem pri kopiranju prilagaja poziciji celice in grabi in preračuna vsako (drugačno) celico posebej. Lahko mi pošlješ en primer datoteke in ti naredim ... Če želiš v formuli sklic na določene celice zamrzniti (da se ne prilagaja poziciji), totem pred sklice dodaš znak $ Primer1: =A1+B1 ... ko to skopiraš navzdol v spodnje celice, bo naslednja formula postala =A2+B2, še naslednja =A3+B3 itd. Primer2: =$A1+B1 ... ko to skopiraš navzdol v spodnje celice, bo naslednja formula postala =$A1+B2 ... ker je pred A1 dolar (namesto pisanja $A1 lahko samo pritisneš F4 + klikneš na celico A1) Pri kopiranju dol, das $ pred stevilko. Npr, A$1, pomeni da bo vedno ostala A1 ce kopiras celice na dol. Ce jih kopiras vodoravno, pol das $ pred A, $A1 Ce bi res rd fiksirov na neko celico, da lahko v vseh smereh kopiras, pa das $A$1. Na kratko, dolar das pred "koordinato" ki bi jo rad fiksirov Citiraj
Slivka Napisano včeraj ob 11:23 Prijavi Napisano včeraj ob 11:23 Vsaka vrstica je svoja šifra, ni formula... Tu je zdaj kopirano posebej in v drugem stolpcu so devet mestne kode, napisane s presledkom. Potem pa stisnem Ctrl + F in tam noter napišem eno kodo, da jo excel najde in tako lažje dobim drugo kodo. Meni pa se velikokrat naredi, da natipkam kodo brez presledka. In je excel ne prepozna... dne 19. 2. 2025 ob 11:48 je Janez007 napisal: Če želite v Excelu odstraniti presledke iz številke, kot je "123 456 789", in jo spremeniti nazaj v "123456789", lahko uporabite funkcijo SUBSTITUTE. Tukaj je, kako to storite: Izberite celico, kjer želite prikazati številko brez presledkov. Vnesite naslednjo formulo: =SUBSTITUTE(A1, " ", "") Predpostavimo, da je vaša številka s presledki v celici A1. To bo številko "123 456 789" spremenilo v "123456789". Če imate več številk, lahko formulo kopirate v druge celice. Nekaj ne štima, pa še ne vem, kaj... Citiraj
Janez007 Napisano včeraj ob 11:46 Prijavi Napisano včeraj ob 11:46 (urejeno) pred 24 minutami je Slivka napisal: Vsaka vrstica je svoja šifra, ni formula... Tu je zdaj kopirano posebej in v drugem stolpcu so devet mestne kode, napisane s presledkom. Potem pa stisnem Ctrl + F in tam noter napišem eno kodo, da jo excel najde in tako lažje dobim drugo kodo. Meni pa se velikokrat naredi, da natipkam kodo brez presledka. In je excel ne prepozna... Nekaj ne štima, pa še ne vem, kaj... namesto vejice uporabi podpičje ... če pogledaš moje objave so v enačbah podpičja Popravljeno včeraj ob 11:48 od Janez007 Citiraj
Jaka32 Napisano včeraj ob 12:29 Prijavi Napisano včeraj ob 12:29 No, meni pa se ne... Tole sem danes dobil: Ugreen USB 3.0 na SATA Adapter za trdi disk - box - markoSHOP WWW.MARKOSHOP.SI Ugreen USB 3.0 na SATA Adapter za trdi disk Lastnosti: Podpira SSD/HDD do 12 TB Hitrost prenosa: do 5Gbps... Na skatli sicer pise da podpira Windows in Linux, ampak ce disk priklopim na TV, potem bi moralo delati? Imam Hisense serijo 8. Druga stvar, ko vidim da ste ravno pri excellu... nalagamo kontejnerje z deskami, razlicne pakete, razlicnih dimenzij. Bi lahko kje dobil kaksen kalkulator oziroma sliko, ki bi nam povedal kako naj nalozimo kontejner? Kontejner je npr. 12.03 dolzine, 2.68 visine, 2.55 sirine. Deske pa npr. 4.4 dolzine, 1.2 visine, potem 2.5 dolzine in 0.67 visine, potem 3.4 dolzine in 1.1 visine... Citiraj
Janez007 Napisano včeraj ob 12:34 Prijavi Napisano včeraj ob 12:34 (urejeno) pred 11 minutami je Jaka32 napisal: No, meni pa se ne... Tole sem danes dobil: Ugreen USB 3.0 na SATA Adapter za trdi disk - box - markoSHOP WWW.MARKOSHOP.SI Ugreen USB 3.0 na SATA Adapter za trdi disk Lastnosti: Podpira SSD/HDD do 12 TB Hitrost prenosa: do 5Gbps... Na skatli sicer pise da podpira Windows in Linux, ampak ce disk priklopim na TV, potem bi moralo delati? Imam Hisense serijo 8. Druga stvar, ko vidim da ste ravno pri excellu... nalagamo kontejnerje z deskami, razlicne pakete, razlicnih dimenzij. Bi lahko kje dobil kaksen kalkulator oziroma sliko, ki bi nam povedal kako naj nalozimo kontejner? Kontejner je npr. 12.03 dolzine, 2.68 visine, 2.55 sirine. Deske pa npr. 4.4 dolzine, 1.2 visine, potem 2.5 dolzine in 0.67 visine, potem 3.4 dolzine in 1.1 visine... Uff, to je pa menda zelo kompleksna matematična naloga, čeprav izgleda na pogled enostavna. Znanec me je podobno spraševal ene 27 let nazaj za razrez iverk (bolj enostavno, ker je 2D problem, tvoj je 3D). Pa sem nekaj poskušal, pa ni šlo, in sem vprašal kolega matematika. Njegov odgovor je bil tak, kot sem napisal v 1. stavku. Potem sem na to pozabil. Vidim pa da obstaja nekaj na to temo na spletu .. https://core.ac.uk/download/pdf/67602282.pdf Popravljeno včeraj ob 12:42 od Janez007 Citiraj
Agerg Napisano včeraj ob 14:03 Prijavi Napisano včeraj ob 14:03 (urejeno) Če imate takšna kompleksna matematična vprašanja, priporočam tole: All Sites - Stack Exchange STACKEXCHANGE.COM We make Stack Overflow and 170+ other community-powered Q&A sites. Mathematics Stack Exchange MATH.STACKEXCHANGE.COM Q&A for people studying math at any level and professionals in related fields Tu komaj čakajo, da ti odgovorijo, če le prav vprašaš. Samo v pravo tematiko pišite, pa bo, ker je vsega boga - od fizike, matematike, programiranja, pravo, itd. Pa kaj se že najde od starih odgovorov, če se malo potrudiš z iskanjem. Popravljeno včeraj ob 14:03 od Agerg Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.