Primoz78 Napisano 13. november, 2013 Prijavi Napisano 13. november, 2013 Po 18.000km so prednje gume pri straneh ze kar hin...zgleda bo treba nove. AmpeR tudi pravi, da so se njegove kar hitro zrabile...a je se kak lastnik CX-5 na forumu, da bi povedal kolk km se naredi z prvimi gumami? Ker 18.000km ni lih veliko....pa se kje bi se dalo dobit take gume najcenej (mislim premium znamke ne neke XY) 225/65/17-com 102V (ali H)... Lp Primoz Citiraj
jures Napisano 13. november, 2013 Prijavi Napisano 13. november, 2013 Po 18.000km so prednje gume pri straneh ze kar hin...zgleda bo treba nove. AmpeR tudi pravi, da so se njegove kar hitro zrabile...a je se kak lastnik CX-5 na forumu, da bi povedal kolk km se naredi z prvimi gumami? Ker 18.000km ni lih veliko....pa se kje bi se dalo dobit take gume najcenej (mislim premium znamke ne neke XY) 225/65/17-com 102V (ali H)... Lp Primoz Optika. Prednje gume prevec na notri - narobe obrnjena crka V, ce sta obe enakomerno samo zunaj.Sem imel na Mazdi 5 in so mi priznali optiko in nove gume Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Primoz78 Napisano 13. november, 2013 Avtor Prijavi Napisano 13. november, 2013 Optika. Prednje gume prevec na notri - narobe obrnjena crka V, ce sta obe enakomerno samo zunaj.Sem imel na Mazdi 5 in so mi priznali optiko in nove gume A to na servisu? Ne vem kaj rect, morem se peljat mimo da vidim...Hvala za info! Lp Citiraj
LabiGT Napisano 13. november, 2013 Prijavi Napisano 13. november, 2013 ni receno, da je optika katere gume so to, in a imata oba iste? Citiraj It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see
Primoz78 Napisano 13. november, 2013 Avtor Prijavi Napisano 13. november, 2013 ni receno, da je optika katere gume so to, in a imata oba iste? Yokohama so gume original gor....za AmpeR-a ne vem, sam mi je pri 12k km neki jamral, da kako je obraba pri mojih...voznja je pa zmerna in polnjene vedno na 2,5bar.... lp Citiraj
LabiGT Napisano 13. november, 2013 Prijavi Napisano 13. november, 2013 yokohama so vecinoma bolj zanic, verjetno je to razlog in jih pobira po robovih...lahko pa da je kaj z optiko, v vsakem primeru ne stane toliko, ce naredis optiko pri nakupu novih gum ce isces zimske pol nekaj v tem smislu http://www.gumax.si/default/catalog/produc...225-65r17-102h/ ali pa dobra celoletna http://www.gumax.si/default/catalog/produc...225-65r17-102h/ (jaz bi rajs celoletno, ker ima visji hitrostni index in s tem, trse boke, kar je pomembno pri SUV) Citiraj It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see
Primoz78 Napisano 13. november, 2013 Avtor Prijavi Napisano 13. november, 2013 yokohama so vecinoma bolj zanic, verjetno je to razlog in jih pobira po robovih...lahko pa da je kaj z optiko, v vsakem primeru ne stane toliko, ce naredis optiko pri nakupu novih gumce isces zimske pol nekaj v tem smislu http://www.gumax.si/default/catalog/produc...225-65r17-102h/ ali pa dobra celoletna http://www.gumax.si/default/catalog/produc...225-65r17-102h/ (jaz bi rajs celoletno, ker ima visji hitrostni index in s tem, trse boke, kar je pomembno pri SUV) Hvala za odgovor, bom preveril kaj je bilo narobe in ce je guma res potrebna menjave. Ce je, potem bom kar tole vzel. Nisem pa se nikol mel celoletne...upam, da se dobro obnesejo Lp Citiraj
Gelipter Napisano 13. november, 2013 Prijavi Napisano 13. november, 2013 lp primo? probaj nardit optiko .v kopru je najbolj?i amzs sermin g.denis,garantiram.pokli?ii me za gsm .ale? Citiraj
Primoz78 Napisano 13. november, 2013 Avtor Prijavi Napisano 13. november, 2013 lp primo? probaj nardit optiko .v kopru je najbolj?i amzs sermin g.denis,garantiram.pokli?ii me za gsm .ale? Hvala Ale?, v glavnem na? mehanik je reku, da cudno da jo je tako pobralo...in je na obeh straneh, tako da izkljucuje optiko. Reku je naj vprasam na policiji ce so gume ok, da ne bo kake kazni...mal poznanstva imam bom preveril, ce so hin pa bo spet treba ske?irat.... Ale?, naslednjo nedeljo bom verjetno na vasem koncu tako da se oglasim lp Citiraj
Gelipter Napisano 13. november, 2013 Prijavi Napisano 13. november, 2013 ok.pokli?i me prej lp ale? Citiraj
jures Napisano 13. november, 2013 Prijavi Napisano 13. november, 2013 Hvala Ale?, v glavnem na? mehanik je reku, da cudno da jo je tako pobralo...in je na obeh straneh, tako da izkljucuje optiko. Reku je naj vprasam na policiji ce so gume ok, da ne bo kake kazni...mal poznanstva imam bom preveril, ce so hin pa bo spet treba ske?irat.... Ale?, naslednjo nedeljo bom verjetno na vasem koncu tako da se oglasim lp da mehanik re?e da izklju?uje optiko ker so gume na obeh straneh??? Ali ti nam opisuje? da ima ena guma oba robova v pi*. Jaz sem razbral da ima leva in desna zunanji rob v pi. To je najve?krat ?e so gume kontra v, ?e so pa v V pa notranjega pobira obema predjima Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
AmpeR Napisano 13. november, 2013 Prijavi Napisano 13. november, 2013 ?io! Moje so tudi take in sprednje na notranji ter zunanji strani so obrabljene. Sem pa jih pri cca. 12k km zamenjal/obrnil spredi/zadi. Mislim, da to ni kriva optika ampak kvaliteta gume. Zdaj imam gor Dunlop SP WinterSport 4D in me prav zanima, ?e jih bo tako pobralo. lp Citiraj
Primoz78 Napisano 13. november, 2013 Avtor Prijavi Napisano 13. november, 2013 da mehanik re?e da izklju?uje optiko ker so gume na obeh straneh??? Ali ti nam opisuje? da ima ena guma oba robova v pi*. Jaz sem razbral da ima leva in desna zunanji rob v pi. To je najve?krat ?e so gume kontra v, ?e so pa v V pa notranjega pobira obema predjima Obe gumi so na notranji in zunanji strani obrabljeni...kot bi bile premalo polne. Evo fotke prednja1prednja2 Tako je pa zadnja...zadnja guma Upam, da je vidna razlika... Lp So mi pa tudi na Mazdi rekli da se veliko so zdrzale....bojim se kakega zdrsljaja v ovinku v zimskih razmerah in nebi rad riskiral sebe in avta.... Citiraj
AmpeR Napisano 13. november, 2013 Prijavi Napisano 13. november, 2013 Obe gumi so na notranji in zunanji strani obrabljeni...kot bi bile premalo polne. Evo fotke prednja1prednja2 Tako je pa zadnja...zadnja guma Upam, da je vidna razlika... Lp So mi pa tudi na Mazdi rekli da se veliko so zdrzale....bojim se kakega zdrsljaja v ovinku v zimskih razmerah in nebi rad riskiral sebe in avta.... Moje sprednje so obrabljene malo manj, ker sem jih obrnil.Zadnje pa so OK. Na suhem dr?ijo super, na mokrem pa po omejitvah. ?e je sneg pa stem profilom ne bi rad testiral . Citiraj
jures Napisano 13. november, 2013 Prijavi Napisano 13. november, 2013 Obe gumi so na notranji in zunanji strani obrabljeni...kot bi bile premalo polne. Evo fotke prednja1prednja2 Tako je pa zadnja...zadnja guma Upam, da je vidna razlika... Lp So mi pa tudi na Mazdi rekli da se veliko so zdrzale....bojim se kakega zdrsljaja v ovinku v zimskih razmerah in nebi rad riskiral sebe in avta.... Aja ?aki, potem sem narobe razumel - enostavno potem premalo napumpano Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Primoz78 Napisano 13. november, 2013 Avtor Prijavi Napisano 13. november, 2013 Aja ?aki, potem sem narobe razumel - enostavno potem premalo napumpano Mogoce sem se jaz cudno izrazil...premalo 2,5 bar? AmpeR tudi tolk polni...sicer pa zadnje ko sem ga mel na servisu so mi napolnili 2,9bar...a sem spustil pol na 2,5bar...po specifikacijah mislim da je 2,1bar... Lp Primoz Citiraj
jures Napisano 13. november, 2013 Prijavi Napisano 13. november, 2013 Mogoce sem se jaz cudno izrazil...premalo 2,5 bar? AmpeR tudi tolk polni...sicer pa zadnje ko sem ga mel na servisu so mi napolnili 2,9bar...a sem spustil pol na 2,5bar...po specifikacijah mislim da je 2,1bar...Lp Primoz Bi rekel da premalo, jaz mam 6ko 2.6 / 3.0 ?e je servis dal 2.9 pol je ?e nekaj na tem Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Primoz78 Napisano 13. november, 2013 Avtor Prijavi Napisano 13. november, 2013 Bi rekel da premalo, jaz mam 6ko 2.6 / 3.0 ?e je servis dal 2.9 pol je ?e nekaj na tem Ja samo to so mi dali sele v zacetku septembra, ko so mi senzor tlaka rihtali...prej mi je pa reku in sam prodajalec nastavil na 2.5 bar...se pravi sem z***al gume Lp Citiraj
Boss Napisano 13. november, 2013 Prijavi Napisano 13. november, 2013 Ja samo to so mi dali sele v zacetku septembra, ko so mi senzor tlaka rihtali...prej mi je pa reku in sam prodajalec nastavil na 2.5 bar...se pravi sem z***al gume Lp Glede na obrabo je edina razlaga to, da je bil tlak prenizek. Nekaj podobnega se je meni pred leti dogajal s prvimi Goodyear Eagle F1. ?ele, ko sem dal na 3.0 bara je bila obraba normalno po celi gumi in takrat se je tudi guma izkazala v pravi kvaliteti. Ne preve? gledat predpisane tlake, ker je odvisno od modela do modela gume kako se obna?a pri dolo?enem tlaku. Citiraj
AmpeR Napisano 13. november, 2013 Prijavi Napisano 13. november, 2013 Ej ma 3.0 se meni zdi to preve?? Buhvari, da grem po makadamu. Potem mora biti trdo kakor, da bi ?el z vozom lp Citiraj
Primoz78 Napisano 13. november, 2013 Avtor Prijavi Napisano 13. november, 2013 Hvala Boss za mnenje, meni se zdi tudi 3 bar prevec za SUV-a, 2,7 sem mel na Toyo proxes 245/40/18...bom zadnje napumpal mal vec, a prednje bo verjetno treba nove...in to take celoletne, kot je LabiGT priporocal. Lp Citiraj
Boss Napisano 13. november, 2013 Prijavi Napisano 13. november, 2013 Sicer se bosta itak samo odlo?ila, sem samo podal svojo izku?njo izpred let. Ja guma je bila res tr?a, ko je bila tako napumpana sam se je pa avto peljal kot gokart okol ovinkov. Ob?utek na volanu je bil skoraj dirka?ki je pa res, da ?portnost in udobje ne gresta skupaj - vedno je nek kompromis. Aja Primo? pazi, ker ?e se ne motim je zakonsko tako, da ?e bo? menjal samo dve gumi morata biti letni. Lahko sta drug model obvezno enaki na isti osi, ne vem pa ?e je dovoljeno, da ima? na eni osi celoletne na drugi pa letne. :ne vem: Citiraj
Primoz78 Napisano 13. november, 2013 Avtor Prijavi Napisano 13. november, 2013 Aja Primo? pazi, ker ?e se ne motim je zakonsko tako, da ?e bo? menjal samo dve gumi morata biti letni. Lahko sta drug model obvezno enaki na isti osi, ne vem pa ?e je dovoljeno, da ima? na eni osi celoletne na drugi pa letne. :ne vem: Ufff niti pomislu nisem ba to...thx, bom preveril. P.s. Kar gledam so tele gume all-season tako da nebo problena... Link do gum Citiraj
jures Napisano 13. november, 2013 Prijavi Napisano 13. november, 2013 Ej ma 3.0 se meni zdi to preve??Buhvari, da grem po makadamu. Potem mora biti trdo kakor, da bi ?el z vozom lp ej ma ti si kupil kao SUV pa se boji? makadama? moje so vsak dan s 3.0 na makadamu Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
LabiGT Napisano 13. november, 2013 Prijavi Napisano 13. november, 2013 3.0 je mal huda, se ti kar precej zmanjsa nalezna povrsina, sicer se poveca "trdota" gume, ampak vseeno berem da yokohamo geolandar, pobira akr hitro tko da ni zaradi tlaka Citiraj It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.