Lenuh007 Napisano 20. januar, 2014 Prijavi Napisano 20. januar, 2014 Pozdrav! Ze dolgo nisem nic pisal tu - tako da lepo lepo pozdravljeni. Pomankanje casa in nekoliko zmanjsana zelje po sraufanju po avtu se pac pozna... Imam Mazdo 3, letnik 2007. In osvetlitev v pritljaznem prstoru mi ne dela vec. Pred pol leta sem nekoliko modificiral osvetlitev, tako da sem vzporedno z originalno zarnico (na "zicko") vezal trak LED diod. Seveda sem prilagodil napetost tem LEDicam. Delalo je super dokler seveda ni nehalo V avtu dela VSE. Vsa osvetlitev znotraj in zunaj avta, pomiki stekel, zavore, brisalci... vse. Preveril sem tudi tipko katera ugasne osvetlitev pritljaznega prostora - OK. Preveril sem tudi varovalke - OK. Seveda - ce ze vse dela, bi morale tud varovalke bit vse cele. In tudi so! Sedaj pa srz problema. Lucka v pritljazniku ne dela. Odstranim zarnico in jo pomerim - OK. Preverim delovanje LED traku - OK. Preverim napetost na prikljucnih sponkah oz leziscu zarnice in izmeri pravih 12+ V. Ko pa dam na sponke breme - torej ko dam zarnico na mestu pa napetost pade in tok ne stece. In tu trcim v - Se je kdo srecal s podobnim problemom? Kako si resil? Zna? pmagat z nasvetom? Hvala hvala! LP H Citiraj LP Lenuh007
Boss Napisano 20. januar, 2014 Prijavi Napisano 20. januar, 2014 Izgubljeni se je vrnil Glede na zgoraj opisano bi rekel, da ima? te?avo na stikalu, ki verjetno nima najbolj?ega stika in takoj, ko se obremeni, tok ne ste?e ?eprav merilec poka?e napetost. Verjetno bo? moral stikalo vzet ven preverit napetost na dovodnih ?icah in ?e je vse v redu se loti? samega stikala. Lahko celo, da bo kak?en kontakt sprej dovolj, ?e ne pa bo treba menjavo. Namre? stikalo je dimenzionirano na mo? ?arnice in ?e si zraven obesil ?e en trak diod je pa? pove?alo obremenitev ?e za ta trak. Ne vem sicer kolk je ?arnica sam ponavadi je tam od 5w do 10w, meter led traku je pa hitro ravno toliko se pravi je obremenitev na stikalo potem 2x ve?ja kot ?e bi bila samo ena ?arnica gor obe?ena. Citiraj
marko91 Napisano 20. januar, 2014 Prijavi Napisano 20. januar, 2014 Hmm probaj z unim "faznim preizkusevalcem"za DC ka mas lucko not ka eno das na + in uno zicko iz faznega pa na GND samo dej nekam na ohisje avta .. in ce bo gorela lucka pole mas problem na GND oziroma na - vodniku... Cene pa ce rabis mam jst se ene te LED zelene se cist zapakirane ;-) Mah sej ta strom sploh ni blem ... to je ko da bi plosco vlivu Citiraj
jures Napisano 20. januar, 2014 Prijavi Napisano 20. januar, 2014 Pozdrav! Ze dolgo nisem nic pisal tu - tako da lepo lepo pozdravljeni. Pomankanje casa in nekoliko zmanjsana zelje po sraufanju po avtu se pac pozna... Imam Mazdo 3, letnik 2007. In osvetlitev v pritljaznem prstoru mi ne dela vec. Pred pol leta sem nekoliko modificiral osvetlitev, tako da sem vzporedno z originalno zarnico (na "zicko") vezal trak LED diod. Seveda sem prilagodil napetost tem LEDicam. Delalo je super dokler seveda ni nehalo V avtu dela VSE. Vsa osvetlitev znotraj in zunaj avta, pomiki stekel, zavore, brisalci... vse. Preveril sem tudi tipko katera ugasne osvetlitev pritljaznega prostora - OK. Preveril sem tudi varovalke - OK. Seveda - ce ze vse dela, bi morale tud varovalke bit vse cele. In tudi so! Sedaj pa srz problema. Lucka v pritljazniku ne dela. Odstranim zarnico in jo pomerim - OK. Preverim delovanje LED traku - OK. Preverim napetost na prikljucnih sponkah oz leziscu zarnice in izmeri pravih 12+ V. Ko pa dam na sponke breme - torej ko dam zarnico na mestu pa napetost pade in tok ne stece. In tu trcim v - Se je kdo srecal s podobnim problemom? Kako si resil? Zna? pmagat z nasvetom? Hvala hvala! LP H Definiraj sem prilagodil napetost tem ledicam.... Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
marko91 Napisano 20. januar, 2014 Prijavi Napisano 20. januar, 2014 Definiraj sem prilagodil napetost tem ledicam.... Hmm ja pomoje je pocinu ksn uporcek zravn al pa das potenciometer sam to se pol zmakne pa gre falit led Citiraj
jures Napisano 20. januar, 2014 Prijavi Napisano 20. januar, 2014 Hmm ja pomoje je pocinu ksn uporcek zravn al pa das potenciometer sam to se pol zmakne pa gre falit led tvojih hieroglifov ne razumem, vem pa da zadevo v mazdi regulira BCM, in ?e dobi gor kar mu ni namenjeno..... Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
AmpeR Napisano 23. januar, 2014 Prijavi Napisano 23. januar, 2014 Pozdrav! Ze dolgo nisem nic pisal tu - tako da lepo lepo pozdravljeni. Pomankanje casa in nekoliko zmanjsana zelje po sraufanju po avtu se pac pozna... Imam Mazdo 3, letnik 2007. In osvetlitev v pritljaznem prstoru mi ne dela vec. Pred pol leta sem nekoliko modificiral osvetlitev, tako da sem vzporedno z originalno zarnico (na "zicko") vezal trak LED diod. Seveda sem prilagodil napetost tem LEDicam. Delalo je super dokler seveda ni nehalo V avtu dela VSE. Vsa osvetlitev znotraj in zunaj avta, pomiki stekel, zavore, brisalci... vse. Preveril sem tudi tipko katera ugasne osvetlitev pritljaznega prostora - OK. Preveril sem tudi varovalke - OK. Seveda - ce ze vse dela, bi morale tud varovalke bit vse cele. In tudi so! Sedaj pa srz problema. Lucka v pritljazniku ne dela. Odstranim zarnico in jo pomerim - OK. Preverim delovanje LED traku - OK. Preverim napetost na prikljucnih sponkah oz leziscu zarnice in izmeri pravih 12+ V. Ko pa dam na sponke breme - torej ko dam zarnico na mestu pa napetost pade in tok ne stece. In tu trcim v - Se je kdo srecal s podobnim problemom? Kako si resil? Zna? pmagat z nasvetom? Hvala hvala! LP H ?ivjo! Enako se je zgodilo pri meni. Z led trakom sem preobremenil izhod za lu?ko v prtlja?niku. Diagnoza: skurjen izhod v zadjem modulu. Cena novega je ve? kot 150? + delo. No, jaz sem re?il zadevo z novim stikalom, napajanje pa sem uporabil z ?e vedno aktivnih +12V in z novo maso avtomobila. Zaenkrat led trak ?e vedno deluje bp. Glavnem, ko odprem prtlja?nik moram klikniti na tisti gumb in led sveti. Ko se enkrat navadi? na to, je uredi tako... raje kot pla?ati tistih 150+?....lp Citiraj
Lenuh007 Napisano 24. januar, 2014 Avtor Prijavi Napisano 24. januar, 2014 Aloha! Vratio se ?ime Tezava je resena. Tezava je bila mehanske narave - konektor pri original lucki je neki strajkal Kot vse zgleda; moj poseg, nadrgadnja ni vplivala. Do preobremenitve nekak ne bi smelo pridet, ker sem original zarnico likvidral. LED trak pa ima podobno porabo Kako sem uredil prilagoditev LED na 12V DC? Tranzistor s skupnim kolektorjem ... in v prtljazniku je ponovno svetlo, da bi lahko sival maturantske obleke Hvala vsem za ideje in brainstorming. Citiraj LP Lenuh007
YavarYe X6V6 Napisano 24. januar, 2014 Prijavi Napisano 24. januar, 2014 Jaz sem ?e 3 lata nazaj montiral 2X 30 cm Led traku v gepek in sveti kot 100 mater, pa nobenih modulov, samo stikalo in lampe. Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
Boss Napisano 24. januar, 2014 Prijavi Napisano 24. januar, 2014 a to je pa druga zgodba... ?e si dal lu?ko ven in namesto nje priklopil led trak potem res ne bi smelo priti do preobremenitve. Citiraj
AmpeR Napisano 24. januar, 2014 Prijavi Napisano 24. januar, 2014 a to je pa druga zgodba... ?e si dal lu?ko ven in namesto nje priklopil led trak potem res ne bi smelo priti do preobremenitve. Evo tukaj sem pisal moj problem.Izhod v zadnjem modulu BC je narejen za zelo malo mo? mislim, da max. 5W. Jaz pa sem priklopil skoraj 10W. Lepo, da si re?il problem. lp Citiraj
Lenuh007 Napisano 24. januar, 2014 Avtor Prijavi Napisano 24. januar, 2014 Jaja... tud mene veseli Mal mi je bilo tudi cudno, da je nehalo delat, ker sem naredil "elektricno" prav. Na koncu se je izkazal, da nisem niti kriv bil Zivljenje je lepo Citiraj LP Lenuh007
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.