Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Eto bravo, to je poslovna priloznost sam zgant se je treba

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Pozdravljeni,

Imam re?itev za pokanje v Bose oja?evalcih...popravilo stane 150?...

lp

Jerry

lahko mal vec podatkov, pac iz kje si? ali avto pripeljemo al sam ojacevalec, itd..

www.trziskisladoled.si

• 1 mesec kasneje...
  • 6 mesecev kasneje...
  • 4 meseci kasneje...
Napisano

Se opravi?ujem se bil odsoten.

Ja popravljam jih,sem iz Ljubljane rabim pa samo oja?evalec.

Lp

Jerry

041/381-339

Jerry

si ?e zagret za popravilo?

• 3 meseci kasneje...
Napisano

dobil kondenzatorje jih zamenjal in ugotovil da niso krivi :( KAALman si ti dobil kak odgovor od bose?

Ob prebiranju teme mi ni dalo mira da nebi malo pobrskal po nemskem forumu:

http://www.motor-talk.de/forum/modell-gh-ausfall-bose-system-lautsprecher-klopfen-bei-offener-fahrertuer-t4507772.html

Isti problem kot pri vseh, ampak razlika v kondenzatorjih ki so vgrajeni. Baje da so specialni kondenazatorji na tem ojacevalcu ki zdrzijo cirka  1000h, kar je po izracunu nanaselo cirka na 5-6 let.

Mogoce kdo proba in zadeva deluje, upam da sem lahko kaj pomagal.

Kompatiblini kondenazorji naj bi bili tudi :   Panasonic FC Alu Kondensator, Elko radial 2200?F, ?20% / 25 V dc  ( Panasonic-EEUFC1E222S)

Najdete jih na:

http://at.rs-online.com/web/p/aluminium-elektrolytkondensatoren/0571858/?searchTerm=EEUFC1E222S&relevancy-data=636F3D3226696E3D4931384E4B6E6F776E41734D504E266C753D6465266D6D3D6D61746368616C6C7061727469616C26706D3D5E5B5C707B4C7D5C707B4E647D2D2C2F255C2E5D2B2426706F3D313326736E3D592673743D4D414E5F504152545F4E554D4245522677633D424F5448267573743D454555464331453232325326

RS Best.-Nr. 571-858

Mogoce kdo proba in zadeva deluje, upam da sem lahko kaj pomagal.

Ker 800? za ojacevalec je presneto veliko!!

• 2 meseca kasneje...
Napisano

Glede na to, da sem ravno naro?il 2-din avtoradio in ?akam za menjavo, me zanima v ?em je fora,da se tako trudite popravljati oja?evalec. Ker za isti denar, ki ga jerry vzame za popravilo, dobi? ?e nov oja?evalec.

Al pa si narobe predstavljam in sama menjava ni tako preprosta? sramezljiv

Napisano

Glede na to, da sem ravno naro?il 2-din avtoradio in ?akam za menjavo, me zanima v ?em je fora,da se tako trudite popravljati oja?evalec. Ker za isti denar, ki ga jerry vzame za popravilo, dobi? ?e nov oja?evalec.

Al pa si narobe predstavljam in sama menjava ni tako preprosta? sramezljiv

Zato, ker je to moja stroka in me zelo zanima, katera komponenta se po 8 letih odlo?i, da za?ne hebat.. ;) pa rad bi obdr?al original avtoradio ;)

• 3 tedne kasneje...
Napisano

Ok, kon?no sem do?akal nove komponente in moj Bose spet ?pila, tako kot mora :) ?e povzamem mojo raziskavo, je vzrok okvare pregretje LDO, ki na svojih izhodih ne daje ve? napetosti 1.25V in 3.3V za napajanje DSP. Posledi?no se za?ne ?udno obna?at tudi DSP, ki v kon?ni fazi odpove. Po zamenjavi teh dveh komponent zadeva spet deluje ;) Velikokrat omenjeni kondenzatorji (v ve?ini primerov) niso krivi.   

lp

• 1 mesec kasneje...
  • 2 tedna kasneje...
  • 3 tedne kasneje...
Napisano

Ok, kon?no sem do?akal nove komponente in moj Bose spet ?pila, tako kot mora :) ?e povzamem mojo raziskavo, je vzrok okvare pregretje LDO, ki na svojih izhodih ne daje ve? napetosti 1.25V in 3.3V za napajanje DSP. Posledi?no se za?ne ?udno obna?at tudi DSP, ki v kon?ni fazi odpove. Po zamenjavi teh dveh komponent zadeva spet deluje ;) Velikokrat omenjeni kondenzatorji (v ve?ini primerov) niso krivi.   

lp

A to je ta cip za DSP :  DSPB56374 ..ne vem kateri pa je LDO, ce ti ni odvec..predvidevam da je stabilizator ST2L05-3300, nisem pa preprican. 

Sicer pri meni Bose se deluje brez problemov, ampak nikoli ne ves :D 

Napisano

A to je ta cip za DSP :  DSPB56374 ..ne vem kateri pa je LDO, ce ti ni odvec..predvidevam da je stabilizator ST2L05-3300, nisem pa preprican. 

Sicer pri meni Bose se deluje brez problemov, ampak nikoli ne ves :D 

ja, LDO je ST2L05-3300 z dvema izhodoma. Malo ga je edino problem zamenjat, ker ima pine na spodnji strani in malo ob straneh. Brez vro?ega zraka ga te?ko odstrani?..

LP

• 1 leto kasneje...
Napisano

Evo zadeva je utihnila. In zdej morem nekak popravit. Kar naenkrat je vse postalo tiho.. a je kdo najdu resitev za to?

www.trziskisladoled.si

Napisano

Evo zadeva je utihnila. In zdej morem nekak popravit. Kar naenkrat je vse postalo tiho.. a je kdo najdu resitev za to?

ja, v graben.... :P

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Rusija ima vpliv na tri četrt Afrike baj de vej. Nima pa vojaških baz, ker jih nihče v Evropi ne mara razen orbančka in pol Balkana. Pri ostalih  so nezaželjni.  Jih pa imajo tam, kjer imajo somišljenike- v diktaturah po svetu.  Pa se pol trepljajo en drugega po hrbtu in si dajejo korajžo, ker povsod tam kršijo človekove pravice. 
    • Toliko vsi nekaj govorijo o snegu in menjavajo gume, da sem še jaz na vrhu hriba zamenjal gume. Za vsak slučaj sem še verige za vse štiri gume dal v keson. Pa še vitlo sem preveril. Za vsak slučaj...        
    • Ne vem, verjetno enako kot pri tistih, ki so mislili, da je Rusija papirni tiger in da samo brezveze bevska in da lahko rineš NATO in ZDA rakete na njihove meje pa ne bo nič ukrepala.   Take zadeve se zgodijo ko velesile rinejo ena v drugo. Nekoč ZDA rakete v Turčijo pred nos SZ, nakar je odgovorila Rusija z raketami na Kubo pa je ZDA znorela in je bil svet le korakec pred jedrsko vojno.   A resno mislite, če bi Kitajska al pa Rusija začela večati vpliv in povezave z Mehiko in jo zvabila v vojaško zvezo, ki bi pomenila baze in rakete na pragu ZDA, da bi jih ta samo gledala in kimala, da je vse v redu? Ne resno, vprašam pa je Mehika čist suverena država in bi to lahko naredila.     Ne vem kaj se tudi dogaja, da ima Rusija "samo" 10 vojaških baz izzven svojega ozemlja pa še to nedaleč stran od Rusije, ZDA pa kar 750 v 80 državah od tega veliko prav v bljižini Rusije. Verjetno to tudi ni grožnja, al se motim pa moramo vsi kimat, da je to OK. Tko, da kdo se obnaša bolj agresivno je bolj retorično vprašanje kot pa dejansko.
    • Kaj naj si mislim o predsedniku države, ki je še 1 teden pred agresijo javno trdil, da ne namera napasti sosednje države? @Boss, kaj se je zgodilo v tistih nekaj dneh, da si je premislil?
    • Drži😂,in tudi nima turbo luknje😯...samo ta je deugačen,k je na elektriko na 12v🙄...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.