Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

razmik med vijaki je 114.3x5

dimenzija gum je 195/65 15

sirina je lahko 6.5 do 7, ET pri tem pa 40 do 60

sredinjska luknja 67.1mm

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

razmik med vijaki je 114.3x5

dimenzija gum je 195/65 15

sirina je lahko 6.5 do 7, ET pri tem pa 40 do 60

sredinjska luknja 67.1mm

Hvala. Pri?paral si mi veliko ?asa, ki bi ga druga?e zabil z iskanjem na netu in klicarjenjem na servis. ?e se sre?amo dam za :cheers: .

Napisano

potem se pravi, da je lahko 6, 6.5 ali 7?

jeste :)

jeklena platisca so vsa ponavadi 6" sirina in 50 ET (za 15 col govorim)

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

jeste :)

jeklena platisca so vsa ponavadi 6" sirina in 50 ET (za 15 col govorim)

Hvala. Ker moram za zimski komplet vzeti obvezno alu felgne zaradi senzorjev tlaka v gumah in ker mora bit ?e nek obvezen razmak med zavornimi ?eljustmi in felgno (?e mogo?e ve? kak?en-zaradi ute?i?) za novo M3, mi lahko tudi svetuje? kje na netu bi jih naro?il-kak?no bolj pocen zadevo, ker navsezanje gre za zimski komplet?!

Napisano

aha narobe sem zastopil, ti rabis pol alu feltno...

ok potem pa najbrz bo to 6.5 sirina, ET (to je ta "razmak med zavornimi ?eljustmi in felgno") je pa od 45 do 60...

recimo tukaj so dost poceni, sicer za ET ne pise ampak lahko zves naknadno (bi ti pa priporocal, da vzames 6.5 sirino)

tukaj so kar poceni, se jih da dobit od 63 eur naprej: http://www.avtogume.com/hr/dept_2106.html

drugace pa recimo ena dobra varianta (nazalost drazja):

ET 48

15X6.5

http://www.mimovrste.com/artikel/344004031...ent-v-silver-15

post-49-1262374140_thumb.jpg

Napisano

aha narobe sem zastopil, ti rabis pol alu feltno...

ok potem pa najbrz bo to 6.5 sirina, ET (to je ta "razmak med zavornimi ?eljustmi in felgno") je pa od 45 do 60...

recimo tukaj so dost poceni, sicer za ET ne pise ampak lahko zves naknadno (bi ti pa priporocal, da vzames 6.5 sirino)

tukaj so kar poceni, se jih da dobit od 63 eur naprej: http://www.avtogume.com/hr/dept_2106.html

drugace pa recimo ena dobra varianta (nazalost drazja):

ET 48

15X6.5

http://www.mimovrste.com/artikel/344004031...ent-v-silver-15

sam te 15-ke mi pa full ?udn zgledajo na M3

Napisano

sam te 15-ke mi pa full ?udn zgledajo na M3

Ja, ma? prav, sam kaj naj, ?e so vsi cekini ?li za avto, pa ?e senzorje moram kupit. Hvala za odgovore.

LP

Napisano

Jat na 6-tico nisem montiral senzorjev za tlak. Ravnotako sem kupil lita plati??a in namontiral gor zimske gume.

Ob vsakem u?igu avtomobila malce utripa oran?na lu?ka za pritisk (cca 1min), potem pa skos gori. Sploh ni mote?e. Pr?parov sm pa cca 200? ker nisem senzorjev nabavlov.

LP, S

Napisano

Jat na 6-tico nisem montiral senzorjev za tlak. Ravnotako sem kupil lita plati??a in namontiral gor zimske gume.

Ob vsakem u?igu avtomobila malce utripa oran?na lu?ka za pritisk (cca 1min), potem pa skos gori. Sploh ni mote?e. Pr?parov sm pa cca 200? ker nisem senzorjev nabavlov.

LP, S

Na to sem tudi ?e jaz pomislil in sem mislil vpra?at kako je z signalno lu?ko na armaturki. Hvala za odgvor. Moram malo ?e premislit kaj bom naredil.

Kako se pa kaj obnesejo ti senorji?

LP

Napisano

Imam zadnji model M6:

- letne gume z original litimi feltnami s senzorji - delujejo brez problemov,

- zimske gume z original litimi feltnami s senzorji (dokupil ob nakupu nove Mazde) - delujejo brez

problemov.

Sre?no vo?njo.

Napisano

Hvala. Kako pa zgledajo ti senzorji? kak?na fotka?

Nekako takole:

Objavljena slika

Ta slika je sicer od VW, ker ne najdem nobene od Mazde :) ...

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Samo nasraufas namesto ventilcka :) ... Nevem pa, kako se jih seznani z racunalnikom, ki jih nadzira :) ...

Glede cene, pa ne vem... Lani se je nekaj govorilo o ceni okoli 70? za kos ...

lp

Thomas

image.png

Napisano

Sem glih dobil na ZS, da so novembra 08 stali 113?+DDV za 4 kom. Mislim, da ni pretiano, da jih bom nabavil tudi za zimski komplet. Upam da jih pol ni treba kej uparit, da sam na?raufa? in stvar deluje.

LP

Napisano

Sem glih dobil na ZS, da so novembra 08 stali 113?+DDV za 4 kom. Mislim, da ni pretiano, da jih bom nabavil tudi za zimski komplet. Upam da jih pol ni treba kej uparit, da sam na?raufa? in stvar deluje.

LP

Logicno bi bilo, da jih je treba uparit :) ... Ker drugace bi se lahko zgodilo, da ti vlece podatek tudi iz senzorjev na sosednjih avtih pri semaforju :) ... Pomoje mora racunalnik vedeti, kateri senzorji so v njegovi pristojnosti ...

lp

Thomas

image.png

Napisano

?e se ne motim, mislim da pi?e v navodilih kako jih vpari?. Mislim, da ni neke velike fore, ker samo zamenja? ra?unalnik pa preveri kateri senzorji so na voljo in kak?ne rezultate sporo?ajo.

33112_1.png

Napisano

Upam, da bo funkcioniralo tak kak treba. Jutr se jim vsedem na telefon in jih malo zagnjavim. Sem v temi Splo?na debata-"serviserji-?alabajzerji" imel eno vpra?anje glede ?erbineka. ?e ma kdo kak?no informacijo, naj mi napi?e v tej temi-hvala vnaprej.

LP

Napisano

Evo me. Sem se pozanimal. Senzorji tlaka v pnevmatikah stanje po redni poti (cene z DDV za kos): 44?+ 25? matica. Sedaj so v akciji in stanejo z maticami vred za 4 kos 206?. Cene so od ?erbineka v MB.

LP

• 2 meseca kasneje...
Napisano

?ivijo! Moram malo obuditi temo ker me zanima ali se ob zamenjavi novega kompleta (letnih) koles s senzorji ti sami seznanijo z ra?unalnikom ali se to naredi samo od sebe. Da vem ali je treba avtomobil peljati na uradni servis ali ne.

Napisano

V priro?niku ti na?eloma pi?e kak?en je postopek, da ti zazna senzorje. Pri meni je tako, da fliknem zimske feltne dol in dam letne gor pa se vse samo sinhronizira brez, da bi karkoli naredil.

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• K tole berem mam res občutek, da ne veste kaj je reciklaža in da nimate pojma zakaj so rumeni smetnjaki. Se pravi, edino denar vas samo spametuje al kako?   V življenju nisem pustil ne prazne plastenke ne pločevinke ne steklenice nikjer kamor ne sodijo. In zdaj bi me eni radi kaznovali z dodatnimi pizdarijami, ker znam reciklirat? Noro res, dobr ste oprani.   Kaj pa ostalih 90% embalažnih smeti, ki niso plastenke in pločevinke? A tisto boste pa metal naokoli, ker se ne plačuje kavcije in ne dobiš nič nazaj? Upam, da ne in da se jih bo dajalo kot do zdaj v ustrezne zabojnike. In zakaj tak sistem ni več dober za plastenke? Ne dejmo to zakomplicirat in podražit, da bo blo vzdržno.     To, da pa smeti delajo meni denar je pa sorry čista nebuloza. Nič ne delajo denar samo nazaj dobiš svoj denar, ki si ga založil in zraven za nagrado opravil neko dodatno delo zastonj, da ga ne bo treba nekomu drugemu, ki si ga itak že plačal, da odvaža že sortirane smeti in da opravi reciklažo.   Kar se pa otrok tiče je pa za moje pojme najslabši način, da se jih uči da se splače nekaj narest zgolj zato, ker se finančno splača, drugače pa ne al kako? Jaz svojega otroka učim, da se stvari delajo zaradi dugih vzgibov in ne samo finančnih, da skrb za okolje ni povezano s tem kolk me bo kdo plačal, da to naredim, oziroma, da naredim samo zato, da me ne udari po žepu, ampak da je to osnovna civilizacijska kultura.   Sorry, k sem mal grob z besedami... gre mi na kurac, da namesto, da bi življenje poenostavili, ga čedalje bolj kompliciramo in oblast nas zna samo še grajati in nikoli nismo dovolj dobri in kakorkoli se obrneš že iščejo kaj delaš narobe in kako bi te kaznovali. Še malo pa dobimo socialne točke, pol bo pa šele hec.
    • Amerika je glumila nevtralnost, do napada Japonske na Havajih, ko je bila prisiljena napovedat vojno Japonski. Zaradi sporazuma na osi Nemčija, Italija in Japonska pa sta Nemčija in Italija nekaj dni za tem napovedali vojno ZDA. To se je zgodila dve leti kasneje od samega začetka vojne v Evropi. V aziji pa je to trajalo že precej dlje.   Dejasnko pa so pritisnili na plin v Evropi šele, ko se je že videlo, da se vojna sreča spreobrača in da je Rusija dovolj oslabila Nemške enote na vzhodu. Takrat se je pa dirka kdo bo prevzel nadzor nad povojno Evropo šele dobro začela. Ko so videli, da je rdeča armada potolkla Nemce na vzhodu in da drvi proti jedru Evrope so šele začeli hiteti. Prej se jim ni tako mudilo leta 1944 je pa šele ratala dirka, kdo bo prej porazil in zasedel Nemčijo.   Ampak kljub temu, da se je vojna tudi v Aziji končala avgusta 1945, amerika kar ni in ni mogla odnehati pa se je spet tolkla v Koreji, kjer je malo manjkalo, da ne bi še malo sprobavali jedrsko orožja še na Kitajcih, ki so prišli na pomoč Koreji. General Douglas MAcArthur bi jih vrgel po severni Koreji in Kitajski med 20-40 če bi mu jih odobrili. Skoraj je pa dejasnko dobil 4. Truman je to ustavil.   Pol so se mal šli žogat z jedrskimi raketami v Turčijo, neuspešno naredili invazijo na Kubo, da je ta za obrambo povabila SZ in tako povzročila Kubansko krizo. Pa ker ni bilo dovolj so se šli še malo vojne v Vietnamu, kjer so pobijali na deset tisoče civilistov verjetno samo zato, da ne bi ratali komunisti in tako naprej, da ne bom predolg.
    • Hmmm, Američani pa nimajo jedrskih podmornic z jedrskimi konicami ... celo Kitajci jih imajo. Kdo bi si mislil.
    • Ampak prvi spopad z cesarsko armado pa so imeli šele dva tedna po Pearl Harborju in vojni napovedi. Tko, da do takrat so bili na Kitajskem zgolj kot turisti.
    • Aha tako daleč nazaj gremo.   No ja, uradno to ni bila ameriška baza ampak prostovoljci piloti. Borili so se skupaj z RAF-ovimi piloti na območju Burme in v boj vstopili šele po uradni razglasitvi vojne. Kot zanimivost, da so bili tako uspešni, pa je bila uporaba naprednega sistema obveščanja vključno z britanskimi radarji, da so lahko napadli japonske bombnike iz višine. To taktiko so prevzeli od Sovjetskih pilotov, ki so se borili na strani Kitajske že od leta 1937 do 1940. Japonska je zasedla Mandžurijo in dele Mongolije že leta 1937 so jih sovjeti vrgli iz Mongolije leta 1939 pri tem, da so na tem delu izdatno pomagali Kitajcem. Tako, da Kitajci so bili precej več oskrbovani v tej smeri kot pa iz Burme.    
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.