Bossek Napisano 18. april, 2014 Prijavi Napisano 18. april, 2014 Danes sem v kri?i??u ponesre?i spustil sklopko, ko je bil avto ?e v 2. prestavi. Po tem ko je avto "crknil" sem ga hotel na hitro ponovno zagnat (na hitro klu? v nazaj v kontakt in nazaj v start). Avto je samo malo pojamral u?gal pa ni. Obrnem klju? do konca na off po?akam par sekund in avto lepo normalno u?gem. Te?ava pa je, da mi sedaj sveti check engine lu?ka. Na tem forumu vidn, da to ni redek primer samo ponavadi uporabnikom sveti zraven ?e kak?na dodanta. No pri meni sveti samo ta. Avto sem potem po 50m ustavil in pustil nekaj ?asa stati (toliko, da sem sploh preveril kaj je ta lu?ka) in v tem ?asu ni izginila Avto je nato pot domov (25km) deloval brez nekih posebnosti. Tole je verjetno potrebno priklopit na tester in videt kaj je? Se s to lu?ko vseeno lahko vozim ali ni lih najbolje (no dobr do pelkota v medvode bo tko al tko treba)? Citiraj
Boss Napisano 18. april, 2014 Prijavi Napisano 18. april, 2014 ?e ni ni? narobe bo lu?ka sama ugasnila po cca 5-10 v?igih avtomobila. Citiraj
YavarYe X6V6 Napisano 18. april, 2014 Prijavi Napisano 18. april, 2014 Đabe obra?at klju? nazaj da ni in pol spet je kontakat to imajo vsa evrojajaca, pri japoncih samo ?e 1x kresne? pa je. Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
Bossek Napisano 18. april, 2014 Avtor Prijavi Napisano 18. april, 2014 Đabe obra?at klju? nazaj da ni in pol spet je kontakat to imajo vsa evrojajaca, pri japoncih samo ?e 1x kresne? pa je. kot sem napisal sem prvo to naredil pa je samo malo zastokal 5-10 v?igov se mi sli? velik Ponavadi nimam lih kratkih vo?enj (vsaj cca. 50km) in se ne bi lih rad vozil ?e je kaj res narobe. Lahko to privede do kakega ve?jega problema. Sedaj grem pa ?e varovalke preverit Citiraj
Bossek Napisano 18. april, 2014 Avtor Prijavi Napisano 18. april, 2014 OK epilog zaenkrat: Zvem da ma kolega ODB bralnik in grem, da pogledava kodo napake. Dam kontakt lu?ke normalno kot ponavad posvetijo, ga u?gem in check eninge lu?ka NE sveti. Sveti pa traction control(konstantno) in pa ASF OFF in DSC OFF svetita izmeni?no. Rikvercam iz gara?e zapeljem 50m okrog hi?e in tudi to se vse lepo izklopi. No sedaj ni ve? bene lu?ke. Self repair. Ta Mazda je res ?udna. Huj ko baba, ?e sama ne ve kva bi rada 1 Citiraj
Bossek Napisano 22. april, 2014 Avtor Prijavi Napisano 22. april, 2014 veselje ni dolgo trajalo....danes pot do LJ vse ok, pot nazaj po 2km se lu?ka zopet pri?ge ?e bo tole jutri ?e gorelo, bom pelal Pelkotu preverit kva je to za en hudi? Citiraj
Bossek Napisano 22. april, 2014 Avtor Prijavi Napisano 22. april, 2014 evo pomoje ob ogledu te slike vse jasno:https://dl.dropboxusercontent.com/u/3148904...22-20-25-02.png ajde zdej pa mi povejte re?itve? pucat, menjat, ....? Citiraj
jures Napisano 22. april, 2014 Prijavi Napisano 22. april, 2014 evo pomoje ob ogledu te slike vse jasno:https://dl.dropboxusercontent.com/u/3148904...22-20-25-02.png ajde zdej pa mi povejte re?itve? pucat, menjat, ....? kaj gledamo? Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Bossek Napisano 22. april, 2014 Avtor Prijavi Napisano 22. april, 2014 kaj gledamo? razlog moje check engine lu?ke nisem mehanik samo....tole mi deluje famozni EGR (videl ?e precej tem tukaj in tudi v ostalih temah se precej omenja). Kaj storiti razen pa? 300? nov? Citiraj
jures Napisano 22. april, 2014 Prijavi Napisano 22. april, 2014 razlog moje check engine lu?ke nisem mehanik samo....tole mi deluje famozni EGR (videl ?e precej tem tukaj in tudi v ostalih temah se precej omenja). Kaj storiti razen pa? 300? nov? Ajaaaa E je erorr oz ni lol. Lahko da je samo slab pretok - flow. Za zacetek pucaj pa cevi preglej. Misl da ma folk tudi promere ko menjava ni pomagala :ne vem: Eto ali zapackano nekje ali ne dihtajo cevi ali pa seveda ventilhttp://www.obd-codes.com/p0400 Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Bossek Napisano 22. april, 2014 Avtor Prijavi Napisano 22. april, 2014 se pravi bom jutr pelkota poklical pa da vidn kaj bo dec reku Citiraj
LabiGT Napisano 23. april, 2014 Prijavi Napisano 23. april, 2014 sicer je offtopic ampak imam na alfi podobne problem (no ze kaksen mesec je nisem vidu ker je pri doktorju), obe lambdi sta fuc, sicer avto lepo dela sam ne maram da vsak mesec zbrisem check engine lucko... a se da dobit univerzalni lambdi (pre-cat pa drugo tud) al morata biti obvezno original? original ena stane dobrih 100 eur... Citiraj It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see
YavarYe X6V6 Napisano 23. april, 2014 Prijavi Napisano 23. april, 2014 sicer je offtopic ampak imam na alfi podobne problem (no ze kaksen mesec je nisem vidu ker je pri doktorju), obe lambdi sta fuc, sicer avto lepo dela sam ne maram da vsak mesec zbrisem check engine lucko... a se da dobit univerzalni lambdi (pre-cat pa drugo tud) al morata biti obvezno original?original ena stane dobrih 100 eur... sploh niso drage. Za tvojega navornika je 400?+ ena. Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
Bossek Napisano 24. april, 2014 Avtor Prijavi Napisano 24. april, 2014 1 vpra?anja za vas znalce Tale lu?ka mi je malo sme?na (sedaj ko vem da gre za EGR ventil in se lahko normalno vozim). Torej zjutraj ko grem v slu?bo (in je zunaj cca. 10 stopinj) lu?ka ne sveti. Ko grem pa iz slu?be (in je zunaj cca. 20+ stopinj) pa se lu?ka ponavadi pri?ge po cca 3-5km. Je mo?no, da EGR dela ok ?e je zunaj bolj hladno oz. ali to kaj vpliva na ventil? Citiraj
jures Napisano 24. april, 2014 Prijavi Napisano 24. april, 2014 1 vpra?anja za vas znalce Tale lu?ka mi je malo sme?na (sedaj ko vem da gre za EGR ventil in se lahko normalno vozim).Torej zjutraj ko grem v slu?bo (in je zunaj cca. 10 stopinj) lu?ka ne sveti. Ko grem pa iz slu?be (in je zunaj cca. 20+ stopinj) pa se lu?ka ponavadi pri?ge po cca 3-5km. Je mo?no, da EGR dela ok ?e je zunaj bolj hladno oz. ali to kaj vpliva na ventil? mislim, da jo kli?e iz spomina dokler jo ne zbri?e? - ali pa jo ti vsaki? zbri?e? in se pojavi na novo? Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Bossek Napisano 24. april, 2014 Avtor Prijavi Napisano 24. april, 2014 mislim, da jo kli?e iz spomina dokler jo ne zbri?e? - ali pa jo ti vsaki? zbri?e? in se pojavi na novo? Ni? ne bri?em, zanimo je da je tko on-offPa? ta vzorec sem opazil, da jo zjutraj ni popoldne se pa pri?ge, zve?er pa zopet ugasne Citiraj
YavarYe X6V6 Napisano 24. april, 2014 Prijavi Napisano 24. april, 2014 Daylight ambilight ? Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
jures Napisano 24. april, 2014 Prijavi Napisano 24. april, 2014 Ni? ne bri?em, zanimo je da je tko on-offPa? ta vzorec sem opazil, da jo zjutraj ni popoldne se pa pri?ge, zve?er pa zopet ugasne lahko vle?e iz spomina, ko bo? zbrisal bo pa pojav pomenil ob pojavu napake Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Bossek Napisano 6. maj, 2014 Avtor Prijavi Napisano 6. maj, 2014 eh po tem ko je Pelko spucal EGR je bilo celih 1 teden in 1 dan (sicer je bilo v tem tednu prevo?enih cca. 10km in potem v?er dobrih 100km) je lu?ka zopet nazaj. Sumim to da ker je avto stal na soncu.Ima kdo kaj izku?nje z rabljenimi EGR-i na ebayu? (so tam okrog 170?) Citiraj
jures Napisano 6. maj, 2014 Prijavi Napisano 6. maj, 2014 Tudi egr se da softwaresko izklopiti kot dpf Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Deeyan Napisano 7. maj, 2014 Prijavi Napisano 7. maj, 2014 Ima kdo kaj izku?nje z rabljenimi EGR-i na ebayu? (so tam okrog 170?) men dela Citiraj Skupina MAZDA DRIVERS na facebook-u (👈 klikni 🙂) Oddaj oglas v skupini na Facebook-u, Mazda parts for sale(👈 klikni 🙂) Od sedaj naprej tudi na Instagramu (👈klikni 🙂)
Alex Napisano 7. maj, 2014 Prijavi Napisano 7. maj, 2014 Tudi egr se da softwaresko izklopiti kot dpfA tako, da tiste lu?ke ne svetijo ve??To bi jaz rabil. Citiraj
jures Napisano 7. maj, 2014 Prijavi Napisano 7. maj, 2014 A tako, da tiste lu?ke ne svetijo ve??To bi jaz rabil.jep to delajo vsi bolj?i ki tudi DPF Sw prepi?ejo. Vpra?al Peleta ki ima svojega tunerja http://quantumtuning.co.uk/egr-removal-delete.aspx Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
mazdaman Napisano 8. maj, 2014 Prijavi Napisano 8. maj, 2014 jep to delajo vsi bolj?i ki tudi DPF Sw prepi?ejo. Vpra?al Peleta ki ima svojega tunerja http://quantumtuning.co.uk/egr-removal-delete.aspxTo je pa slovenski zastopnik ?e prav razumem http://www.bolha.com/avto-moto/tuning/tuning-ostalo/programska-odstranitev-egr-a-1292564090.html?aclct=1395134964&clientPage=http://www.gradbena-tocka.si/akcija.html Citiraj Za vse vaše ideje urejanja okolice www.gabioni.si
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.