Skoči na vsebino

motorno olje

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

zanima me katero motorno olje je najbolj?e za mazdo 323c 1.5 .Notri mam Mobil1 5W-40, pa mi je eden pravil da je to olje do 25?C in da ni za poleti v vro?ini.Jaz rad teram avto, pa nebi rad uni?il motorja, kaj svetujete ??

Powered by MAZDA MR racing & VICS-Variable Intake Charging System

Napisano

jaz pa oce sva do sedaj vse avte vozila z 5-40 oljem pozimi kot poleti...

oriona, laguno, cliota, xedosa, pa mx-3...

pa zaenkrat ni blo nobenih problemov...

mogoce bi probal s 5-50 al pa 5-60 ?

samo so draga olja....

LP KAALman
post-11-0-20527300-1509737445.png

post-11-0-02591300-1509952290.gif

Napisano

tnx, ve? mogo?e kje bi se dala downloadati navodila od avta.Namre? polek avta nisem dobil knji?ice.

Napisano

yahoo pa search, sicer pa malo verjetno, jaz za mojo mxo iscem ze od decembra.. pa nic :(

LP KAALman
post-11-0-20527300-1509737445.png

post-11-0-02591300-1509952290.gif

Napisano

najprej sem prebral da ima? 15W40, ko sem drugi? pogledal pa sem ?ele videl da ima? 5W40. Ti kar dalje uporabljaj to olje.

Bolj kriza poleti bi bilo npr. z oljem 15W30 in bi polj pre?altal poleti na 15W40 (to je samo kot primer). Ti samo delaj redne servise in kontrolo olja med servisi in ti bo avtek ?e dolga leta hvale?en :)

IPB Image
Napisano

Js v svojega Xedosa dajem SynPower 5-50 in je bolj tih motor kot je bil prej z DuraBlend 15-40. Porabi mi pa niti prvega in niti drugega ni?.

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

5W-40 so full sinteticna olja in sodijo med najboljsa in nakvalitenejsa olja primerna za visokovrtece se avte, in je zate vec kot dobro.

Napisano

ve mogo?e kdo do koliko stopinj je u?inkovito olje5W-40 ?(se uporablja)Na servisu sem enkrat videl tabele za razli?ne gradiacije olj ,pa si nisem zapomnil, na netu pa ni za najt. ;)

Napisano

yahoo pa search, sicer pa malo verjetno, jaz za mojo mxo iscem ze od decembra.. pa nic :(

poglej na www.mazda-mx3.com....tam imajo nekaj teh navodil.

Luka se ni zmotil. Lahke padajo hitreje :)
106032985.png

Napisano

Midva z yavarye sva...micra je res lepse tekla.

yavarye bi ti znal kaj vec povedat glede tega.

Luka se ni zmotil. Lahke padajo hitreje :)
106032985.png

Napisano

Dodatki naj nebi bili za visokotora?ne motorje ker naj bi

zabasal luknjice po katerih te?e olje do batov in glavne gredi,

in naj bi blo bol? kupit bolj?e olje kot pa dodatek.

To mi je povedu en kolega ki se mal spozna na to,

?e ma prov pa vi presodte

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Tudi na moji 6-ki so že tretjo zimo 17"  Wredstein Wintrac Pro. Vrhunska zimska guma. 👍
    • A 2018 letnik nima več homologiranih 17?   Namreč jaz imam na 2017 leniku homologirane R17 in R19.   Seveda je vožnja z R19 občutno boljša, ampak za pozimi zaradi robov, neznih cestnih razmer, cene,... sem vseeno vzel še en komplet R17.     Sori ker ti solim pamet, pa vseeno je za premislit. Felge so praktično 100 eur neke aftermarket na kos.   Če hočeš ugodno ceno za kvaliteto bi vzel Vredestein Wintrac PRO ali Kleber Krisalp HP3 za 180 eur na kos.   Vredestein vozim jaz v R17 dimenziji in sem zelo zadovoljen (tedensko delam po cca 500 km), Kleberce ima pa precej ljudi na forumu @Bini, @Tilen5,.. Ampak tudi oni v manjši dimenziji.   Pnevmatike Vredestein 225/45 R19 96V XL 3PMSF | Wintrac PRO+ | LiderPnevmatik.si WWW.LIDERPNEVMATIK.SI Pnevmatike Vredestein Wintrac PRO+ 225/45 R19 96V XL 3PMSF na zalogi in ceneje na spletišču LiderPnevmatik · Brezplačna dostava · Enostavno in hitro naročilo.  
    • jaz sem se tudi v pon ustavil na shellu, ker me je zanimalo če imajo tudi v NM tako kot pravi @Alex E5 na navadnem 95... in ja, bomba 
    • najprej so bili karavani, potem so bili enoprostorci, sedaj so suvi, prej ali slej se bo cikelj obrnil in karavana bo šla dalje !!!
    • To je bila pa dolga vojna 😜
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.