Skoči na vsebino

motorno olje

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

zanima me katero motorno olje je najbolj?e za mazdo 323c 1.5 .Notri mam Mobil1 5W-40, pa mi je eden pravil da je to olje do 25?C in da ni za poleti v vro?ini.Jaz rad teram avto, pa nebi rad uni?il motorja, kaj svetujete ??

Powered by MAZDA MR racing & VICS-Variable Intake Charging System

Napisano

jaz pa oce sva do sedaj vse avte vozila z 5-40 oljem pozimi kot poleti...

oriona, laguno, cliota, xedosa, pa mx-3...

pa zaenkrat ni blo nobenih problemov...

mogoce bi probal s 5-50 al pa 5-60 ?

samo so draga olja....

LP KAALman
post-11-0-20527300-1509737445.png

post-11-0-02591300-1509952290.gif

Napisano

tnx, ve? mogo?e kje bi se dala downloadati navodila od avta.Namre? polek avta nisem dobil knji?ice.

Napisano

yahoo pa search, sicer pa malo verjetno, jaz za mojo mxo iscem ze od decembra.. pa nic :(

LP KAALman
post-11-0-20527300-1509737445.png

post-11-0-02591300-1509952290.gif

Napisano

najprej sem prebral da ima? 15W40, ko sem drugi? pogledal pa sem ?ele videl da ima? 5W40. Ti kar dalje uporabljaj to olje.

Bolj kriza poleti bi bilo npr. z oljem 15W30 in bi polj pre?altal poleti na 15W40 (to je samo kot primer). Ti samo delaj redne servise in kontrolo olja med servisi in ti bo avtek ?e dolga leta hvale?en :)

IPB Image
Napisano

Js v svojega Xedosa dajem SynPower 5-50 in je bolj tih motor kot je bil prej z DuraBlend 15-40. Porabi mi pa niti prvega in niti drugega ni?.

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

5W-40 so full sinteticna olja in sodijo med najboljsa in nakvalitenejsa olja primerna za visokovrtece se avte, in je zate vec kot dobro.

Napisano

ve mogo?e kdo do koliko stopinj je u?inkovito olje5W-40 ?(se uporablja)Na servisu sem enkrat videl tabele za razli?ne gradiacije olj ,pa si nisem zapomnil, na netu pa ni za najt. ;)

Napisano

yahoo pa search, sicer pa malo verjetno, jaz za mojo mxo iscem ze od decembra.. pa nic :(

poglej na www.mazda-mx3.com....tam imajo nekaj teh navodil.

Luka se ni zmotil. Lahke padajo hitreje :)
106032985.png

Napisano

Midva z yavarye sva...micra je res lepse tekla.

yavarye bi ti znal kaj vec povedat glede tega.

Luka se ni zmotil. Lahke padajo hitreje :)
106032985.png

Napisano

Dodatki naj nebi bili za visokotora?ne motorje ker naj bi

zabasal luknjice po katerih te?e olje do batov in glavne gredi,

in naj bi blo bol? kupit bolj?e olje kot pa dodatek.

To mi je povedu en kolega ki se mal spozna na to,

?e ma prov pa vi presodte

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• No to pa prvič slišim. Jaz bi spucal EGR in speskal sesalni kolektor. Menjal ta senzor. Vozil avto do naslednje lučke.   A si kupil uvožen avto iz tujine, servisiran na 20kkm?
    • Malenkost, hvala enako.... 🤗😉
    • Pozdrav, zaradi dobrih izkušenj z Mazdo 6 2009 diesel 140KM sem pred 3 meseci kupil CX-5 2.2. diesel 184KM automatik, 120000 prevoženih. Par dni nazaj se mi je prižgala lučka motorja. Po priklopu na računalnik je ugotovljena napaka P24C6 in P24AE. Pravijo, da bom moral zamenjati senzor na izpuhu art.no. SHYG-18-7EOA. Cena senzorja 700,00 EUR :(Ali ima kdo kakšen predlog za ugodnejšo rešitev problema?
    • Tablete. Tablete so edina rešitev za to vojno, če pride. Ali pa takojšnja upepelitev, ki je še najboljši rezultat brez kasnejšega mučenja. Vse ostalo ne pomaga.   Drugače so pa Američani imeli pilote tudi v RAF-u v VB še preden se je Pearl Harbour zgodil.
    • Ameriški piloti in letala so prišli na Kitajsko eno leto prej preden se je Amerika pridružila vojni.   Samo res: "svetovna vojna" se je začela šele leta 1942, ko Amerika vstopi v vojno. Na, pa je spet Amerika tista...   Kakorkoli, a se že kaj pripravljate na tretjo svetovno vojno? Rusi bi radi Ukrajino, ne bi se pa branili tudi katere druge države. Kitajci bi radi svoje brate na Tajvanu z raketami prepričali, da se vrnejo v njihov objem. Tudi na bližnjem vzhodu nekaj rožljajo z orožjem pa rakete streljajo, ... ... ... ... Konec koncev, tudi meni bi prav prišla vsebina trezorja kakšne banke v Gorici...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.