Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Zamenjal ?e 3 leta nazaj, ko sem prvi? pucal cedilo. Hvala vseeno :D

Vse ka?e na to da ti ponovno pu??ajo....druga?e od kje ta usedlina?

Napisano

Tule je zanimiv ?lanek na temo Mazde6 2.generacije, ?e je kdo v fazi kupovanja in da bo vedel na kaj naj bo pozoren.

http://avtonasveti.com/mazda-6-2007-2012-napaka-okvara-tezava-problem-vpoklic/

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Vse ka?e na to da ti ponovno pu??ajo....druga?e od kje ta usedlina?

Isto mislim jaz. Res, kak?no olje so dajali v ta avto? Olivno, da je toliko vsedlin?

Napisano

Vprasanje za pelka, ce je mozno?

Moja cx7, dizel... Pred 1000km, menjana glava ter ketna in vse... Vozil 1000km in vec, brez problemov, avtoxesta tudi, DPF regeneracija normalno.

Pred novim letom, relacija Celovec - Velenje, 20 km pred Velenjem, v Slovenj Gradcu, ravnina.. 3 prestava, gas do daske, vlece vse do 120kmh, nekje 3300 al 3500 obratov,potem pa obstane na tej hitrosti in obratih, rahlo kot bi hotla vlect pa ne pusti masina...isto v cetrti. Pred tem pa je v drugi vlekel skoraj do 4000 rpm, brez problema.

Ok, peljem 5 km naprej, druga ravnina, 3 in 4 prestaca ista zgodba. Vstavim, ugasnem, prizgem nazaj, vlece normalno.

Vceraj, zena iz dela, rekla v 4. Vec kot 90 ni sel. Ampak je rekla da se ni bil topel. Je rekla gas do podna, nic.. Vec kot 90 ni sel.

Moram vprasat, ce je potem blo vse ok, ampak vseeno, mogoce kdo kake izkusnje.

Piz... a, ne vem a ma ta avto bad karmo al kaj, ampak v 6 mesecih, cev servota, glava, kaj me se caka.

Aja, naj se povem, avto ni dal nobega opozorila, nobene napake, nic.

Ker se je stanje poslabsalo, ter je avto sel v not program ze pri cirka 80kmh, sem avto peljal na uradni servis. Sef je reku, obvezno filter nafte menjat, preverit einspri parametre. Avto pustil, grem zdej kmalu pobrat da vidim kako in kaj..po telefonu je razlozil, da je bil fil filter nafte cisto zabit in umazan, ter da kontrolirani parametri ustrezajo, da se avto lepo pelje, tako kot mora. 

Upam da tako ostane. Sem pa danes sam to videl in je res neprijetno..Ko je bil avto dokaj mrzel, ni sel v zasilni program, takoj ko je dobil delovno temperaturo pa ni pustil vec kot 80kmh. Pomagalo ni niti novi zagor. Torque ni pokazal nobene napake med voznjo, prav tako je na uradnem servisuniso zabelezili. 

Sporocim naslednji teden kako se obnese avto, ko ga malo prevozim za vikend. 

Napisano

Dobrjo jutro druzba, kot obljubil vam sporocam da avto vlece normalno. Po cirka prevozenih 300km ni bilo niti enkrat da bi kaj cuknil, zablokiral, sel v zasilni program. Prav tako tudi ne ko sem se peljal na Kope v hrib, tako da je stvar resena. 

Hvala Zmaj za pomoc, hvala Pelkotu za odgovor. 

Upam da bo zdej mir :) 

Napisano

Sre?no vo?njo in brez strahu za volanom! :)

Napisano

Sre?no vo?njo in brez strahu za volanom! :)

Hvala. 

Strahu za volanom, tist se ni za bat :D 

• 1 mesec kasneje...
Napisano

Na M6 1.8 l.2004 benz se blizam 200k km, kaj se servisira pri tej kilometrini?

Nujno bo za zamenjat sklopka, lani sem menjal vse diske in ploscice, akumulator, vse svecke 5 let nazaj...Zanima me cena menjave sklopke? Sicer je avto ze kar v letih in ga mislim po?asi zamenjati. Gledal sem tule, kaj priporocate.

Napisano

Sem pisal dr. Pelku :)

Napisano

Cena za sklopko in delo bo 300e. Se mi zdi, da vzame 100e za delo pa cca. 180e za sklopko. Pri teh km se ne menja nic razen ce te kaj zajebava. Kar se pa tice sveck se pa menjajo glede na prevozene km. Naceloma na 60k km oz. odvisno kaksne svecke imas notri.

Napisano

A je kaj narobe s sklopko, da te to skrbi? Pri teh km, ?e jo nisi glih zlorabljal, bi ?e morala biti OK. Jaz imam na dizlu 270kkm pa kr precej navora ve? pa je sklopka ?e vedno original in tudi ne ka?e znakov, da bi bilo kaj narobe.

33112_1.png

Napisano

?e ti sklopka drsi jo menjaj in manjkajo komplet z lezajem in potisno plo??o

Poslano z mojega EML-L29 z uporabo Tapatalk

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

Jest sm jo na prvi generaciji isto 1.8 menjal pri 220k km. Menjal sem jo pa zato, ker je ratalo pedalo za sklopko trdo v bozjo mater. No tudi malo je ze tresla ob speljevanju ni pa se spodrsavala.

Napisano

Pozdravljeni.

Pri teh kilometrih se menja poleg olja in filtrov tudi mikro jermen.
Redni servis na 200.000 km z menjavo mikro jermena je 140 eur
Menjava sklopke z mojim materijalom in delom je 250 eur
LP
Simon Pelko

Napisano

Kok je pa samo menjava mikro jermena? ?e sem prav videl so mikro jermeni cca 10-20eur, filtre (20-30eur) in olje (22eur) kupujem sam in dam cca 20eur se za menjavo oljnega filtra, ker ga ne morem sam...

V avto bom vlozil najmanj kar lahko, ker ga bom v kratkem prodal (najbrz drugo leto) tako, da ne potrebujem najboljsih delov..sklopka prime bolj na koncu, kilometri pa najbrz tudi niso realni, zato razmisljam o menjavi:) Katere sklopke pa ima Pelko?

nujna je se menjava desni vrat zaradi rje, razmisljam o novih vratih ker me pridejo cenej kot licar, koliksna je priblizna cena menjave?

Napisano

Koliko pa so nova vrata in kje jih bo? kupil?

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

Pelko sklopke jemlje ponavadi v Tapos Medvode, torej kar ponujajo tam :)

Napisano
Kok je pa samo menjava mikro jermena? ?e sem prav videl so mikro jermeni cca 10-20eur, filtre (20-30eur) in olje (22eur) kupujem sam in dam cca 20eur se za menjavo oljnega filtra, ker ga ne morem sam...

V avto bom vlozil najmanj kar lahko, ker ga bom v kratkem prodal (najbrz drugo leto) tako, da ne potrebujem najboljsih delov..sklopka prime bolj na koncu, kilometri pa najbrz tudi niso realni, zato razmisljam o menjavi:) Katere sklopke pa ima Pelko?

nujna je se menjava desni vrat zaradi rje, razmisljam o novih vratih ker me pridejo cenej kot licar, koliksna je priblizna cena menjave?[/quote

Sam sem za 5 vrat dal 400?...z demonta?o in monta?o...bile v isti barvi...

Li?ar bi bil verjetno ve?...pa ve? kot pol ure bi trajalo...

Napisano

Pelko sklopke jemlje ponavadi v Tapos Medvode, torej kar ponujajo tam :)

Na zalogi 250eur, ce majo Luk je cena iz nemcije 50% ceneje:)

nujna je se menjava desni vrat zaradi rje, razmisljam o novih vratih ker me pridejo cenej kot licar, koliksna je priblizna cena menjave?[/quote

Sam sem za 5 vrat dal 400?...z demonta?o in monta?o...bile v isti barvi...

Li?ar bi bil verjetno ve?...pa ve? kot pol ure bi trajalo...

Koliko pa je dela z enimi vrati in kdo bi to sploh zamenjal, ce prinesem svoja vrata :D

• 2 meseca kasneje...
Napisano

Prosim za posredovanje vpra?anja za Dr. Pelka

M6, karavan, 2.0 CD140, l2009, 250.000

?e dalj ?asa cuka (6 mesecev, od zadnjega uradnega servisa). Ni nekega vzorca koliko cuka in kdaj, ampak vedno med 1500 in 2500 obrati (pod ali nad je ok). Bolj pogosto cuka ob hladni ma?ini. U?enje injektorjev cukanje popoldnoma odpravi, ampak ne za dolgo (med 500 in 1000km). Ob?utek imam da vsaki?, ko se napolne novo gorivo da za?ne cukati.

V?asih, ko je avto hladen, motor ?udno te?e - kot pri bencinarju da mu en cilinder nebi delal - obrati ne nihajo.

2x na uradnem servisu, vedno u?enje injektorev. Prva diagnoza slabi injektorji (parametri med -60 in -88). Po ?i??enju z Megasel in 2000km so injektorji dobri. ?i??enje EGR ki naj bi bil sajast. Ni sprememb glede cukanja.

Avto prej?nji teden na servisu zaradi vpoklica airbag-a. Se preveri ?e enkrat injektorje - so ok (spisek spodaj).

Danes avto cukal za znoret, motor je rjovel ko star traktor. ?e si ga pohodil se je sli?al cvile? zvok. Po 15km vo?nje pri?el na destinacijo, ugasnil, spil pivo in pot nazaj. Zvok motorja ok, cviljenja ni bilo, cukanja tudi ne. Doma mi zadeva ne da miru in ?e enkrat preko forscan spro?im u?enje.

Parametri injektorjev na servisu:

FI_LRN_01: -64

FI_LRN_02: -68

FI_LRN_03: -40

FI_LRN_04: -60

FI_LRN_11: -60

FI_LRN_12: -32

FI_LRN_13: -36

FI_LRN_14: -40

FI_LRN_21: -48

FI_LRN_22: -12

FI_LRN_23: -24

FI_LRN_24: -12

FI_LRN_31: -68

FI_LRN_32: -08

FI_LRN_33: -28

FI_LRN_34: -28

Po dana?njim u?enjem (iz - v +!):

FI_LRN_01: 16

FI_LRN_02: 48

FI_LRN_03: 100

FI_LRN_04: 68

FI_LRN_11: 0

FI_LRN_12: -8

FI_LRN_13: 40

FI_LRN_14: 24

FI_LRN_21: -32

FI_LRN_22: -12

FI_LRN_23: 0

FI_LRN_24: 0

FI_LRN_31: -36

FI_LRN_32: -08

FI_LRN_33: -04

FI_LRN_34: -12

Hvala za asistenco!

Lp, Matija

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Napačna primerjava.   Sosed se poroči s tvojo sestro. Potem en dan popiva s svojimi prijateljči in pijan nabunka tvojo sestro. TI popizdiš in mu zagroziš, da ga boš nalomil, če bo to spet naredil. Ker si karateist in izvedenec v borilnih veščinah se te sosed ustraši in podpiše ter overovi sporazum, da bo s tvojo sestro lepo ravnal... celo 2x, ker mu je prvič mal ušlo izpod nadzora. Nakar njegovi pivski bratci ga nagovarjajo, da ga bodo skupaj natrenirali v borilnih veščinah in da mu bodo pomagali, če mu boš naslednjič spet težil.   Pol ti tko malo ene 8 let psihično, včasih s kakšno focko maltretira tvojo sestro še naprej. Skos mu prigovarjaš naj neha in kličeš policijo za ukrepanje a en od njegovih pivskih kolegov je policaj in zavrača tvoje prijave. Pol pa ga enkrat spet pijejo in ko se vrne pijan domov zagrozi tvoji sestri, da jo bo prebunkal na polno. Sestra te pokliče in teb je dost sranje ter uletiš v njegovo bajto da zaščitiš sestro. Tam so pa že njegovi pivski bratci, ki držijo sosedu štango, da naj te kar na gobec in če ga boš nazaj, da ga bodo sprejeli v svojo borilno bratovščino in da te bodo s skupnimi močmi nalomili.   Tkole bolj avtentično zgleda prikaz tvoje zgodbe s sosedom. A si mel pravico priti v sosedovo bajto brez dovoljenja in povabila... NE. A si mel pravico in dolžnost zaščititi sestro, DA.    
    • Ti to resno? Stara babica, ki si kupi steklenico donata raje vzame plastenko, ki je lažja za nosit. Že tko ne more nosit težjih stvari zdaj pa misliš, da bo jemala steklenice. 🤪    Odkupovali bi embalažo samo v trgovinah, kaj pa v gostilnah, bencinskih, avtomatih za pijačo, itd itd? Resno, vzameš piksno iz avtomata v službi pol pa s prazno piksno letaš po firmi ,jo daš v žep, ko greš na bus in pizdiš na vsakega, ki se ti približa, da ti jo ja ne bo zmečkal, ker pol je ne moreš več vrniti. Nato dol z busa v trgovino, dat v avtomat, dobit listek, it notri v trgovino stat v vrsto, da ti da blagajničarka nazaj 20 centov. Oooo jeee res fucking krasno.
    • Resno? Kdor je tak prasec, da bo vrgel plastenko, ker je ni mel kam odložit, a resno misliš, da bo za 20 centov jo cel dan trogal v roki, da bo prihrani? Edina rešitev je vedno samo ta, da omogočiš najlažji sistem vračila embalaže in to je več ustreznih smetnjakov. Kavcijski sistem pa zgolj otežuje enostavnost odlaganja embalaže v zabojnike za reciklažo. Zanimivo je to, da najbolj navijajo za ta sistem prav proizvajalci, ki dajejo na trg to embalažo. Zakaj? Zato, ker upajo, da se toliko in toliko embalaže ne bo vrnilo in bodo pobasali še teh 20 centov. Boli njih kurac za ekologijo, žene jih samo dobiček folk pa spet naseda.   Naš trenutni sistem in dokaj visoka zavest je velika prednost pred svinjuharskimi državami, da že danes dosegamo standarde o količini pobrane embalaže. Če povečamo samo še količino odlagalnih mest smo tudi na 90% pobranih plastenk in piksen. Teh je namreč zgolj 5% od vse embalaže dane na trg. In zdaj bomo iz teh 5% naredili celo znanost in stroškovno potraten sistem, ki bo naredil le to, da se bo za vzdrževanje tega pijača podražila še za 10-20 centov. To ni kavcija, ampak stroški pokrivanja avtomatov za prevzem in odvoz v ustrezne centre. Kljub temu, da bi se zmanjšala količina embalaže v zabojnikih zaradi tega pa stavim vse kar imam, da komunala ne bo znižala cene odvoza.
    • Še enkrat. ZDA so bile zmagovalke v največjem konfliktu 20. stoletja ter potem tudi v hladni vojni s SZ in to rezultat, pa ne da bi mi želeli kimati. Tako je, mogoče bo kdaj drugače, danes še ne. Primat zdaj zaradi notranjih razprtij in dvigom drugih nacij počasi izgubljajo in to ni enostavno prenesti. 
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.