MBoki Napisano 16. junij, 2021 Prijavi Napisano 16. junij, 2021 Preden karkoli počnete z DPF filtrom, probajte najti vzrok za zabasan filter, ter le tega odpravit. Športni filter, kolikor vem je čisto navaden filter ampak malo naluknjan, tako da plini nimajo tako velikega upora. Seveda pa pri nepravilnem zgorevanju, to pomeni več dima za vozilom. Citiraj
Alex Napisano 16. junij, 2021 Prijavi Napisano 16. junij, 2021 pred 2 urama je samSimon napisal: Kupte bencinarja. Hvala. Ali pa ne. Hvala. 🤪 3 1 Citiraj
Brane Napisano 17. junij, 2021 Prijavi Napisano 17. junij, 2021 pred 14 urami je Alex napisal: Kako pa? Tako, da verjetno naredi luknjico v dpf filter in vanj našprica čistilno sredstvo? 🤔 To je bolj kratkoročna in polovična rešitev. Jaz ne bi nikoli tako dal delati. Edina prava opcija je odrezati, v pečico z njim in nazaj navariti. 🤗 Samo da se švasa in reže , tudi če je nepotrebno 1 Citiraj
MBoki Napisano 17. junij, 2021 Prijavi Napisano 17. junij, 2021 pred 19 urami je Alex napisal: Kako pa? Tako, da verjetno naredi luknjico v dpf filter in vanj našprica čistilno sredstvo? 🤔 To je bolj kratkoročna in polovična rešitev. Jaz ne bi nikoli tako dal delati. Edina prava opcija je odrezati, v pečico z njim in nazaj navariti. 🤗 Čistilno sredstvo se lahko našprica skozi luknjo, kjer je montirana temperaturna sonda. To se počne pred prisilno regeneracijo. Obstaja pa tudi, čiščenje kjer, se demontiran DPF, pere z visokim tlakom. Na izhodu iz DPF se namotira cev za dovod vode. 1 Citiraj
50keda Napisano 17. junij, 2021 Prijavi Napisano 17. junij, 2021 (urejeno) @MBoki in @Brane odkrito povejta, kateri varjanti bolj vrjameta? Meni je iz fizikalnih razlogov bolj smotrno in logično deluje to suho obdelovanje (satovje ven, pečt, spihat) ker preko extra tekočin in spiranja, mora to vse še vseeno odtečt iz teh kanalov, in gleda na to, da satovja lih ne vzameš ven (vsaj ne pri teh opisih, ki so bli navedeni) in ne pereš direktno ampak čez zaprt sistem ... mi to nekak ne potegne. Popravljeno 17. junij, 2021 od 50keda 1 Citiraj
SpEkTr Napisano 17. junij, 2021 Prijavi Napisano 17. junij, 2021 Jaz se z vodo sigurno ne bi igral. 3 Citiraj
Brane Napisano 17. junij, 2021 Prijavi Napisano 17. junij, 2021 Jaz pa se ne bi igral z ognjem,poklikajte ECO WASH CLEANING 1 Citiraj
SpEkTr Napisano 17. junij, 2021 Prijavi Napisano 17. junij, 2021 Ja, to ni zgolj voda, imajo zraven še druge primesi vidim. Zanimiv časovno okvir, bi rekel, da skoraj da ni možno, ampak ok. Predvsem me zanima kako je na dolgi rok s tem, ali je boljše ali slabše. Ker nekaj lahko spucaš, zdej al se ti pol še bolj baše, al je čez pol leta isto, je pa spet druga stvar.. A se kdo javi da proba? 1 Citiraj
50keda Napisano 17. junij, 2021 Prijavi Napisano 17. junij, 2021 Jst bi, pa nimam ne DPF filtra pa ne DPF lučke pa ne regeneracije ... 2 3 1 Citiraj
SpEkTr Napisano 17. junij, 2021 Prijavi Napisano 17. junij, 2021 37 minutes ago, 50keda said: Jst bi, pa nimam ne DPF filtra pa ne DPF lučke pa ne regeneracije ... Čist brez veze Sploh ne veš za kake užitke si prikrajšan 2 4 1 Citiraj
mazdaman Napisano 17. junij, 2021 Prijavi Napisano 17. junij, 2021 Strajnar je za 6 letnik 2014 računal 600 oz 650 EUR za vgradnjo dpf in menjavo kat.Poslano z mojega SM-G986B z uporabo Tapatalk 1 Citiraj Za vse vaše ideje urejanja okolice www.gabioni.si
Bini Napisano 17. junij, 2021 Prijavi Napisano 17. junij, 2021 pred 1 uro je mazdaman napisal: Strajnar je za 6 letnik 2014 računal 600 oz 650 EUR za vgradnjo dpf in menjavo kat. Poslano z mojega SM-G986B z uporabo Tapatalk To so res pravi užitki za najmanj 650€..... 1 1 1 Citiraj
SpEkTr Napisano 17. junij, 2021 Prijavi Napisano 17. junij, 2021 Ja, užitki še nikoli niso bili poceni Sent from my SM-G780F using Tapatalk 4 Citiraj
MBoki Napisano 17. junij, 2021 Prijavi Napisano 17. junij, 2021 pred 8 urami je 50keda napisal: @MBoki in @Brane odkrito povejta, kateri varjanti bolj vrjameta? Meni je iz fizikalnih razlogov bolj smotrno in logično deluje to suho obdelovanje (satovje ven, pečt, spihat) ker preko extra tekočin in spiranja, mora to vse še vseeno odtečt iz teh kanalov, in gleda na to, da satovja lih ne vzameš ven (vsaj ne pri teh opisih, ki so bli navedeni) in ne pereš direktno ampak čez zaprt sistem ... mi to nekak ne potegne. Pri rezanju in varjenju, se mi poraja sledeče vprašanje, ali je ohišje zavarjeno nazaj tako skrbno, da vse točke pritrjevanja DPF ohranijo originalno geometrijo. Enkrat sem videl v neki delavnici, da so se mojstri kr naprezali, da so dobili vijake skozi luknje, na varjenem DPF. Ter ali je izolacija/filc med satovjem in ohišjem nameščena nazaj, vsaj približno tako kot pri originalu. Pri pranju, pa je vprašanje, če se odplaknejo vsi delci, ali kakšni večji delci ostanejo med DPF in katalizatorjem. 1 Citiraj
Alex Napisano 18. junij, 2021 Prijavi Napisano 18. junij, 2021 pred 17 urami je 50keda napisal: @MBoki in @Brane odkrito povejta, kateri varjanti bolj vrjameta? Meni je iz fizikalnih razlogov bolj smotrno in logično deluje to suho obdelovanje (satovje ven, pečt, spihat) ker preko extra tekočin in spiranja, mora to vse še vseeno odtečt iz teh kanalov, in gleda na to, da satovja lih ne vzameš ven (vsaj ne pri teh opisih, ki so bli navedeni) in ne pereš direktno ampak čez zaprt sistem ... mi to nekak ne potegne. Meni tudi. Edina ta varianta je zame prava. Vse ostalo je nek približek in smešnica. Z vodo prati dpf pod pritiskom? Pa saj ni to cedilo za precejanje vina ali olivnega olja. 🤣 1 2 Citiraj
godlike Napisano 18. junij, 2021 Prijavi Napisano 18. junij, 2021 On 6/16/2021 at 8:44 PM, samSimon said: Kupte bencinarja. Hvala. Žal, je ta rešitev že zastarela in mimo. Sam imam na avtu narejem 2019 (MY 2020) tudi na bencinu DPF. 1 1 Citiraj
SpEkTr Napisano 18. junij, 2021 Prijavi Napisano 18. junij, 2021 28 minutes ago, godlike said: Žal, je ta rešitev že zastarela in mimo. Sam imam na avtu narejem 2019 (MY 2020) tudi na bencinu DPF. Pa ne na Mazdi? 1 Citiraj
Andraz-AWD-6 Napisano 18. junij, 2021 Prijavi Napisano 18. junij, 2021 (urejeno) . Popravljeno 18. junij, 2021 od Andraz-AWD-6 Citiraj
godlike Napisano 18. junij, 2021 Prijavi Napisano 18. junij, 2021 (urejeno) 2 hours ago, SpEkTr said: Pa ne na Mazdi? Ford Focus 1.5 182KM Pa glede na Euro 6.d bo to tak vsepovsod..... Popravljeno 18. junij, 2021 od godlike 1 1 Citiraj
50keda Napisano 18. junij, 2021 Prijavi Napisano 18. junij, 2021 14 hours ago, MBoki said: Pri rezanju in varjenju, se mi poraja sledeče vprašanje, ali je ohišje zavarjeno nazaj tako skrbno, da vse točke pritrjevanja DPF ohranijo originalno geometrijo. Enkrat sem videl v neki delavnici, da so se mojstri kr naprezali, da so dobili vijake skozi luknje, na varjenem DPF. Ter ali je izolacija/filc med satovjem in ohišjem nameščena nazaj, vsaj približno tako kot pri originalu. Pri pranju, pa je vprašanje, če se odplaknejo vsi delci, ali kakšni večji delci ostanejo med DPF in katalizatorjem. Ja, tole je kr veljavna opazka kar se tiče ponovne vgradnje. Z samo geometrijo nebi smel bit tolk problem po mojem oz. je odvisno od konstrukcije celga dela, mogoče se da rezat tako, da sploh ne odrežeš pritrjevalnih delov. Bolj je vprašanje kok se tist vložek nazaj vstavi ja in če povsod dihta kot mora. Citiraj
godlike Napisano 18. junij, 2021 Prijavi Napisano 18. junij, 2021 6 hours ago, SpEkTr said: Pa ne na Mazdi? Pa še en dodatek. Mal osem brskal po internetu. uradno ni DPF ampak GPF. In to naj bi imel Skyaktiv-X mašine, tako da ja, tudi na Mazdi. 😆 2 1 1 Citiraj
MBoki Napisano 18. junij, 2021 Prijavi Napisano 18. junij, 2021 pred 5 urami je godlike napisal: Pa še en dodatek. Mal osem brskal po internetu. uradno ni DPF ampak GPF. In to naj bi imel Skyaktiv-X mašine, tako da ja, tudi na Mazdi. 😆 Upam, da se ne bo nivo olja tako dvigoval kot pri DPF😭 2 1 Citiraj
Boss Napisano 18. junij, 2021 Prijavi Napisano 18. junij, 2021 pred 14 minutami je MBoki napisal: Upam, da se ne bo nivo olja tako dvigoval kot pri DPF😭 Bohnedej, ker tam se bo bencin mešal v olje in ne nafta. To bo šele spiralo valje. 2 Citiraj
MBoki Napisano 18. junij, 2021 Prijavi Napisano 18. junij, 2021 pred 41 minutami je Boss napisal: Bohnedej, ker tam se bo bencin mešal v olje in ne nafta. To bo šele spiralo valje. In tisti Sky v imenu dobi čisto nov pomen😥 1 Citiraj
Alex Napisano 18. junij, 2021 Prijavi Napisano 18. junij, 2021 Mi je zanimivo, da se ta rubrika imenuje"mojster Pelko odgovarja in svetuje"a odgovarjajo vsi drugi, razen pelkota. 😄 3 Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.