pob Napisano 9. marec, 2017 Prijavi Deli Napisano 9. marec, 2017 Zanima me, ali je res, da se pri Mazdah 6 prej?nje generacije dogaja to, da se ketna pri okol 200k km raztegne in je potrebna menjava le-te? Sem izvedel iz enih mehankarskih krogov, da se to zelo pogosto dogaja, tako da me zanima, ali gre za mit ali pa je res kej na tem... PS: baje pride menjava malo ja?e draga in nisem ravno vesel tega... Hvala. Citiraj Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
SpEkTr Napisano 9. marec, 2017 Prijavi Deli Napisano 9. marec, 2017 Enim se raztegne pri 60tiso?, enim se pa tudi pri 200tiso? ne. Sicer pa tudi ketna ni ve?na. Ne samo pri Mazdi. Menjava pa spet ni tako draga, ketna cca 200 ali ?e manj, potem pa ?e neka taka cifra za delo pomoje. Na uradnem mogo?e malce ve?. Citiraj Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
pob Napisano 9. marec, 2017 Prijavi Deli Napisano 9. marec, 2017 Hm hm, ok. Ne vem od kod potem, da je cena cca. 1800 ? za menjavo ketne. To, da material ni ve?en, mi je jasno, ampak vseeno se mi je zdelo tole s ketno mal ?ok, kar se ti?e same cene... Trenutno sem na 140 tiso?, ampak v enem letu bom pa na 200 in res neb rad do?ivel kakega ?oka. Citiraj Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
SpEkTr Napisano 9. marec, 2017 Prijavi Deli Napisano 9. marec, 2017 Preveri? lahko sam s pomo?jo OBD2, pogleda? PID za prikaz odstopanja ketne v stopinjah (ne vem to?no imena) in vidi? pribli?no kje si. Citiraj Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
Scr3am Napisano 9. marec, 2017 Prijavi Deli Napisano 9. marec, 2017 Pa kaj je fora da se to bolj ali manj dogaja pri dizlih ? Ok, stekam da se lahko to zgodi tudi pri bencinarjih, ampak kolikor spremljam nevem ce sm kje prebral oz. zasledil, da bi mazdini bencinarji imeli probleme s ketnami. Ima bencinska razlicica drugacno ketno kot dizelska ? Osebno imam 280k prevozenih pa zaenkrat nobenih problemov s ketno (trkam na les) 1 Citiraj Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
jures Napisano 9. marec, 2017 Prijavi Deli Napisano 9. marec, 2017 Pa kaj je fora da se to bolj ali manj dogaja pri dizlih ? Ok, stekam da se lahko to zgodi tudi pri bencinarjih, ampak kolikor spremljam nevem ce sm kje prebral oz. zasledil, da bi mazdini bencinarji imeli probleme s ketnami. Ima bencinska razlicica drugacno ketno kot dizelska ? Osebno imam 280k prevozenih pa zaenkrat nobenih problemov s ketno (trkam na les) problem je da se tip olja za dpf tepe s potrebami ketne (?veplo al kaj ?e...ne vem to?no) Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
Deeyan Napisano 9. marec, 2017 Prijavi Deli Napisano 9. marec, 2017 problem je da se tip olja za dpf tepe s potrebami ketne (?veplo al kaj ?e...ne vem to?no) + tega, da ma diesel mal ve? navora in mal ve?jo kompresijo Citiraj Skupina MAZDA DRIVERS na facebook-u (👈 klikni 🙂) Oddaj oglas v skupini na Facebook-u, Mazda parts for sale(👈 klikni 🙂) Od sedaj naprej tudi na Instagramu (👈klikni 🙂) Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
Z M A J Napisano 9. marec, 2017 Avtor Prijavi Deli Napisano 9. marec, 2017 Pob, mojster Pelko mi je enkrat rekel, da je menjava verige za odtenek drazja kot zobatega jermena. Takrat sem imel sicer Mazdo6 2.3B, pa upam da za dizle ni kaj bistveno drazje. Scream, moja ex 6ka ima ze preko 400000km in ne kaze nobene potrebe po menjavi. 2 Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
Scr3am Napisano 9. marec, 2017 Prijavi Deli Napisano 9. marec, 2017 Pob, mojster Pelko mi je enkrat rekel, da je menjava verige za odtenek drazja kot zobatega jermena. Takrat sem imel sicer Mazdo6 2.3B, pa upam da za dizle ni kaj bistveno drazje. Scream, moja ex 6ka ima ze preko 400000km in ne kaze nobene potrebe po menjavi. Pusti lava dok spava Citiraj Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
mazdaman Napisano 9. marec, 2017 Prijavi Deli Napisano 9. marec, 2017 Tudi na bencinarju lahko pride do razteganja ketne a mora ?e bit 2,3T. So pa te?ave tudi pri drugih proizvajalcih, ker so dobavitelji verig tudi za?eli ?parati, da lahko dobavljajo po cenah kot jih zahtevajo proizvajalci. Citiraj Za vse vaše ideje urejanja okolice www.gabioni.si Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
SoulMan Napisano 9. marec, 2017 Prijavi Deli Napisano 9. marec, 2017 (urejeno) Hm hm, ok. Ne vem od kod potem, da je cena cca. 1800 ? za menjavo ketne. To, da material ni ve?en, mi je jasno, ampak vseeno se mi je zdelo tole s ketno mal ?ok, kar se ti?e same cene... Trenutno sem na 140 tiso?, ampak v enem letu bom pa na 200 in res neb rad do?ivel kakega ?oka. Na poobla??encu je cena res okrog 1500? +/- kak?nega stotaka ali pa dva. Pod kozolcem (in pri Pelkotu) pa se stvar uredi za 400-500?. Kot ?e omenjeno, raztegnjenost verige preveri? s priklopom na ra?unalnik in v primeru, da je PID vrednost nad cca. 10,5, se veriga menja. Itak pa pri cca. PID 11 pri?ne utripati DPF lu?ka, kar med drugim tudi znak za raztegnjeno verigo. Ni pa prav nobenega pravila, kdaj se raztegnejo. Meni se je do te mere, da je za?ela utripati lu?ka raztegnila pri cca. 120.000 km. Mazda pa na?eloma ?asti menjavo verige v primerih, da je avto ustrezno vzdr?evan na poobla??encih, ni starej?i od cca 8 let in nima ve? kot cca. 160-180.000 km. Popravljeno 9. marec, 2017 od SoulMan 1 Citiraj Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
samSimon Napisano 9. marec, 2017 Prijavi Deli Napisano 9. marec, 2017 itak bo na za?etku neki ?udno treslo, ko bo pa ?e sila, se ti bo pa itak pri?gala lu?ka. Takrat pa gas na servis 1 Citiraj Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
SoulMan Napisano 10. marec, 2017 Prijavi Deli Napisano 10. marec, 2017 itak bo na za?etku neki ?udno treslo, ko bo pa ?e sila, se ti bo pa itak pri?gala lu?ka. Takrat pa gas na servis Kaj ti bi naj treslo? ?e sli?i? je ne, ?e to?no ne ve?, kak?en zvok i??e?. Pa ?e to, ker se postopoma razteguje, se tudi postopoma navaja? na nek novi zvok. Raztegnjeno verigo po zvoku dosti prej prepozna nekdo, ki ni "obremenjen" z vo?njo doti?nega avta. Citiraj Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
Zogy Napisano 23. junij, 2017 Prijavi Deli Napisano 23. junij, 2017 Dober dan.?e jaz bi imel vpra?anje. Imam Mazdo 5 2007letnik 2.0 diesel (110). Ali ve kdo, kje bi se dalo dobiti obnovljeni motor in cena?Bi bil zelo hvale?en za informacije. Citiraj Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
Gelipter Napisano 24. junij, 2017 Prijavi Deli Napisano 24. junij, 2017 Ej...vpra?aj na?ega mojstra Simon pelko Medvode.lahko ti on obnovi motoe..ali ima kakega v delavnici...lp 1 Citiraj Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
`ripper` Napisano 29. junij, 2017 Prijavi Deli Napisano 29. junij, 2017 Pa kaj je fora da se to bolj ali manj dogaja pri dizlih ? Ok, stekam da se lahko to zgodi tudi pri bencinarjih, ampak kolikor spremljam nevem ce sm kje prebral oz. zasledil, da bi mazdini bencinarji imeli probleme s ketnami. Ima bencinska razlicica drugacno ketno kot dizelska ? Osebno imam 280k prevozenih pa zaenkrat nobenih problemov s ketno (trkam na les) Mnja, tud VW ni imun, njihov TSI motor je sicer zanimiv mlin?ek, ampak so pa menda mel masivne te?ave s ketnami. Tok, da so zadnje letnike za?el opremljat z jermenom, ampak so pa tud nekej okol napenjalcev usral in se menda hit zmatrajo... Citiraj ^^ klikni me za mojo temo ^^ Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
Bossek Napisano 17. avgust, 2017 Prijavi Deli Napisano 17. avgust, 2017 Ima kdo info kdaj je Pelko na dopustu? Da mu ne morim ravno, ko pociva Ocitno takrat ko je bil lezaj fuc, so se zjebali tudi diski saj med bremzanjem noro trese Citiraj Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
markym Napisano 19. avgust, 2017 Prijavi Deli Napisano 19. avgust, 2017 Zdaj je verjetno ?e nazaj. Citiraj Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
Z M A J Napisano 19. avgust, 2017 Avtor Prijavi Deli Napisano 19. avgust, 2017 Se je vrnil po treh tednih Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
FuManchu Napisano 21. avgust, 2017 Prijavi Deli Napisano 21. avgust, 2017 En lep pozdrav vsem skupaj. Imam namen iti pogledati mazdo demio l. 99. od 1. lastnice ?enske. Avto zgleda zelo lep po slikah.Na kaj moram biti pozoren pri pregledu avta? Link do oglasa: http://www.avto.net/Ads/details.asp?id=12273949&display=Mazda Demio 1.4 - 1.LASTNICA - ODLI?NA Citiraj Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
Scr3am Napisano 21. avgust, 2017 Prijavi Deli Napisano 21. avgust, 2017 Za 600e in 18 let star avto pa res nerabis tople vode odkrivat Citiraj Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
jures Napisano 21. avgust, 2017 Prijavi Deli Napisano 21. avgust, 2017 Avto je tako lep in svetlec brez pikic da preveri ce ni bil farban oz zaleten spredaj. Vsak avto po tolikih letih mora biti vsaj malo popikan. In zarometi vsaj malo megleni... 1 Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
FuManchu Napisano 21. avgust, 2017 Prijavi Deli Napisano 21. avgust, 2017 Sem ?el pogledat avto zdele. Ima malo vojnih ran. Deluje vse bp. Ga grem jutri iskat Citiraj Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
Z M A J Napisano 21. avgust, 2017 Avtor Prijavi Deli Napisano 21. avgust, 2017 Sre?no vo?njo! 1 Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
FuManchu Napisano 21. avgust, 2017 Prijavi Deli Napisano 21. avgust, 2017 Hvala. Slu?ila bo kot drugi (rezervni) avto in winter wagon. Mogo?e jo celo predstavim tukaj na forumu zoom-zoom:-D 1 Citiraj Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.