Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Hmm bom sprobu to cez lezece ker mam zmeri musko pa nism pozorn ;). Ja ravno zaradi tega ker mene isto usaka malenkost moti..

Jures pomoje je to k si ti reku ker tud ze takoj k jih je zamenju so mi ze na uc zgledale manjse. Fak pa zej k pomislm takrt k je zamenu ploscice je reku da nej stestiram ce je use kul pa je bremza res kasnej prjela kot prej.. Sm mogu bl prtisnt da je prjela pa sm mu reku pa nc ni reku da bi blo kej narobe. Pol je res ocitno da so premejhne...

Napisano

ni vazn ali so lezeci policaji ali kaksna luknja, zmerej poka. js sm prvo sumil kak amortizer oziroma stabilizator ampak se je izkazalo da so ploscice.

kok sem js vidu je pelko  odrezal tisti plehnati del na ploscici ki ima po mojem funkcije bla?ilca in zaradi tega zdaj plo??ica udarja na celjust in mi to slisimo kot pok.

www.trziskisladoled.si

Napisano

ni vazn ali so lezeci policaji ali kaksna luknja, zmerej poka. js sm prvo sumil kak amortizer oziroma stabilizator ampak se je izkazalo da so ploscice.

kok sem js vidu je pelko  odrezal tisti plehnati del na ploscici ki ima po mojem funkcije bla?ilca in zaradi tega zdaj plo??ica udarja na celjust in mi to slisimo kot pok.

ej saj to so zavore more biti narejeno v nulo :prstgor: dvomim da je pelko -doktor tako nestrokovno naredil ,verjetno je kaj drugega naj pove ?e Ajvar svoje mnenje on je tudi mojster  :D lp  :rolleyes:

Napisano

js nisem reku da je pelko to naredu nestrokovno ali pa kakorkoli, delal sm servis pri njemu sm bil cist zadovoljen,nimam pripomb, kar se bremz tice pa zal...

www.trziskisladoled.si

Napisano

js nisem reku da je pelko to naredu nestrokovno ali pa kakorkoli, delal sm servis pri njemu sm bil cist zadovoljen,nimam pripomb, kar se bremz tice pa zal...

ej vem da nisi tako mislil samo zavore morejo biti res ok,  :D pri meni ko je delal  pelko je naredil dobro  :prstgor: res vsak ki dela tudi gre?i ,somo pri zavorah mora biti vse ok. to je moje mi?lenje lp  :D  :rolleyes:

Napisano

Sestra danes predala Zmaju Forda, da ga je odpeljal do Pelkota, ki ga je poservisiral in ji je Zmaj avto ?e pripeljal nazaj. Sestra noro navdu?ena. Sicer ne vem, nad kom in zakaj, a je navdu?ena do te mere, da se je ?e zdaj odlo?ila, da bo naslednji avto Mazda...

Fantje, kaj naj re?em. O?itno ste dobro opravili...

Napisano

Prijazna gospodi?na v voja?ki uniformi. No zahvala gre dr. Pelku in nikomur drugemu. :danzoman:

Danes je spet dokazal, da kar se z njim zmeni? to dr?i, pla?ala pa je seveda njemu, meni ji ni bilo potrebno ni?esar.  :cheers:

Nasmejala me je nalepka na njenem Fordu, ki je nekaj v stilu: "my next car will be Mazda" (garant jo je g. Slivka kaj nagovarjal v tej smeri, magari z lopato).  :aaaaa:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

A diagnozo lahko tud iz videa poda? :D Se mi zdi da mal ?udno tol?e motor na MX5, olje je 5W40, 105000km. Na videu je ogret, se pa isto sli?i na hladnem.

Sicer ni? ne kadi, pije olja ali hladilne, mo? je tud normalna. Po drugih forumih sta se javila ?e ene dva k imata isti prizvok in naj bi bilo normalno. ?e ne se bom pa 1x zapeljal da se v ?ivo sli?i. :party0035:

Napisano

@Vortex, lahko mu kar po?lje? link in povej, da si s foruma, na: avto.pelko@gmail.com (sem prepri?an, da te bo dr. Pelko pozitivno presenetil).  :danzoman:

Napisano

Nasmejala me je nalepka na njenem Fordu, ki je nekaj v stilu: "my next car will be Mazda" (garant jo je g. Slivka kaj nagovarjal v tej smeri, magari z lopato).  :aaaaa:

Ne, prav ni?. Najprej me je za?ela spra?evati o Subaruju Forester, zdaj pa ?e nekaj ?asa nekaj kombinira za Mazdo CX5. Predvsem, odkar je enkrat namesto mene peljala BTjko tu po na?ih brezpotjih...

O nalepki pa me je samo spra?evala, kje bi se dalo dobiti nalepko po naro?ilu. In sem ji dal naslov Yavarya. Nisem pa ?e videl, kak?na je ta nalepka. No, saj pride konec meseca sem, pa bom takrat.

Napisano

Ne, prav ni?. Najprej me je za?ela spra?evati o Subaruju Forester, zdaj pa ?e nekaj ?asa nekaj kombinira za Mazdo CX5. Predvsem, odkar je enkrat namesto mene peljala BTjko tu po na?ih brezpotjih...

O nalepki pa me je samo spra?evala, kje bi se dalo dobiti nalepko po naro?ilu. In sem ji dal naslov Yavarya. Nisem pa ?e videl, kak?na je ta nalepka. No, saj pride konec meseca sem, pa bom takrat.

Samo povej ji, da CX5 ni BT. :jezicek:

Turbinca ma?inca, gremo na vinca!

Napisano

Simon odgovarja:

Pozdravljeni!

Pepelnik ne dela zato ker je sla varovalka,
Zavore pokajo zaradi tega ker je treba nove plo??ice pobrusiti zato da ne zarjevijo in potem za?tekajo se bo pa vneslo in ne bo vec pokalo
Zavorne teko?ine ne more piti lahko samo kje rosi-pusca
Avto se lahko trese zaradi okvare kablov sveck vzigalne tuljave
Jaz bi priporocal varjenje cevi ne leplenje z loctite zato ker je pritisk v ceveh ko obracas volan in to ne bo ok
LP
To je to z moje strani
Simon Pelko

Napisano

Najle?a hvala.. a bi mu mogo?e lahko ?e poslal e-mail koliko bi me vse skupaj pri?lo ali je bolj pametno da ga kar sam pokli?em? :)

Napisano

Zdele ene par dni mu ne bom ni?esar po?iljal in ga pustil popolnoma na miru, ker imajo smrt v dru?ini in zagotovo ?eli imeti mir neki ?asa.  :o

Napisano

A diagnozo lahko tud iz videa poda? :D Se mi zdi da mal ?udno tol?e motor na MX5, olje je 5W40, 105000km. Na videu je ogret, se pa isto sli?i na hladnem.

Sicer ni? ne kadi, pije olja ali hladilne, mo? je tud normalna. Po drugih forumih sta se javila ?e ene dva k imata isti prizvok in naj bi bilo normalno. ?e ne se bom pa 1x zapeljal da se v ?ivo sli?i. :party0035:

jaz imam ze od kupnje moje mazde tak prizvok, glavo motorja sem imel po?eno(2 in 3 cilinder), tako da sem jo dal zavarit na hrvasko plus vse lezaje v glavi menjal, a ta zvok je se vedno prisoten, mogoce ga je le malo manj sli?ati ampak res zelo malo manj, ubistvu klenka kot star dizel motor, tako da sumim ventile.so pa bli ob generalki pregledani sepravi ravni, lezisca pa tudi obdelana. Kakih 500-700 km nazaj sem notri zlil matabond tekocino,po nasvetu serviserjev( naredi sloj na kovini po celem motorju) za enkrat nic bolj?e. Sedaj je zima pred vrati in mislim da bo tole postalo ?e glasneje.

res ne vem kaj bi ?e lahko bilo.

lp,F

------------------------------------------------------
All the way Miata :)My way is sideway :)

Napisano

jaz imam ze od kupnje moje mazde tak prizvok, glavo motorja sem imel po?eno(2 in 3 cilinder), tako da sem jo dal zavarit na hrvasko plus vse lezaje v glavi menjal, a ta zvok je se vedno prisoten, mogoce ga je le malo manj sli?ati ampak res zelo malo manj, ubistvu klenka kot star dizel motor, tako da sumim ventile.so pa bli ob generalki pregledani sepravi ravni, lezisca pa tudi obdelana. Kakih 500-700 km nazaj sem notri zlil matabond tekocino,po nasvetu serviserjev( naredi sloj na kovini po celem motorju) za enkrat nic bolj?e. Sedaj je zima pred vrati in mislim da bo tole postalo ?e glasneje.

res ne vem kaj bi ?e lahko bilo.

lp,F

Drocniki ;)
Napisano

mi je cukalo zaradi problema z elektriko, sem tisto postimal in  vlece normalno. drocniki pa niso...moji pregledani od parih mojstrov pravijo da so ok...

------------------------------------------------------
All the way Miata :)My way is sideway :)

Napisano

Moja nima tega zvoka...razen ?e mislte zvok sklopke oz. potisni le?aj? Kadar je ne dr?i? je res zvok kot dizel...

Podpis.png

Napisano

Moja nima tega zvoka...razen ?e mislte zvok sklopke oz. potisni le?aj? Kadar je ne dr?i? je res zvok kot dizel...

Potisni le?aj se tudi pri mojmu Korejcu neki ogla?a, ampak samo ko je mrzel, kasneje je nesli?na zadeva. A pri teb tud ko je avto orng segret isto ropota? 

Napisano

Tud pri moji in ostalih mx5kah je isto..pri enih je ti?je, pri drugih glasnej, ampak je to neki ?ist normalnga  :prstgor:

miataviperfinal.png

"It's better to be a lion for a day, than a sheep all your life."

Napisano

Zdravo, kaj naj re?em, danes mi je "riknila" mazda, moj mehanik pa je na krompirjevih po?itnicah,..

Imam Mazdo 6 diesl 2.0 letnik 2005, ki je danes ?isto normalno v?gala po 2 km vo?nje pa enostavno "crknila" in ne v?ge ve?, sicer "vergla" to je pa tudi vse kar da od sebe. Ker zgleda da bom kar nekaj ?asa ?akala na mehanika bi vas prosila, ?e mi lahko tukaj pomagate z nasveti kaj bi lahko bilo narobe.

hvala

valerija

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• To pa pišeš, kot da te boli da ga nimajo Ameri? Sej ne vem, če je treba razlagat zakaj Afriške države iščejo povezave raje s Kitajsko, Rusijo, Turčijo, Iranom kot pa z bivšimi imperialističnimi državami, ki še vedno vedno razmišljajo o Afriki kot koloniji. Ameri tudi, verjetno jim k priljubljenosti ne pomagajo tudi delanje pučov v Libiji, Tuniziji, Egiptu....   Človekove pravice pa v Afriki kršijo domala vsi, ki se tam znajdejo, še največ pa Afričani sami. Ampak, da je to tam tako ima pa zadeva dolgo brado. Tako, da danes razlagat kdo je boljši in kdo slabši zunanji partner za Afričane je bolj tko tko...
    • Napačna primerjava.   Sosed se poroči s tvojo sestro. Potem en dan popiva s svojimi prijateljčki, se vrne domov in pijan nabunka tvojo sestro. TI popizdiš in mu zagroziš, da ga boš nalomil, če bo to spet naredil. Ker si karateist in izvedenec v borilnih veščinah se te sosed ustraši in podpiše ter overovi sporazum, da bo s tvojo sestro lepo ravnal... celo 2x, ker mu je prvič mal ušlo izpod nadzora. Nakar njegovi pivski bratci ga nagovarjajo, da ga bodo skupaj natrenirali v borilnih veščinah in da mu bodo pomagali, če mu boš naslednjič spet težil.   Pol ti tko malo ene 8 let psihično, včasih s kakšno focko maltretira tvojo sestro še naprej. Skos mu prigovarjaš naj neha in kličeš policijo za ukrepanje a en od njegovih pivskih kolegov je policaj in zavrača tvoje prijave. Pol pa ga enkrat spet pijejo in ko se vrne pijan domov zagrozi tvoji sestri, da jo bo prebunkal na polno. Sestra te pokliče in teb je dost sranje ter uletiš v njegovo bajto da zaščitiš sestro. Tam so pa že njegovi pivski bratci, ki držijo sosedu štango, da naj te kar na gobec in če ga boš nazaj, da ga bodo sprejeli v svojo borilno bratovščino in da te bodo s skupnimi močmi nalomili.   Tkole bolj avtentično zgleda prikaz tvoje zgodbe s sosedom. A si mel pravico priti v sosedovo bajto brez dovoljenja in povabila... NE. A si mel pravico in dolžnost zaščititi sestro, DA.    
    • Ti to resno? Stara babica, ki si kupi steklenico donata raje vzame plastenko, ki je lažja za nosit. Že tko ne more nosit težjih stvari zdaj pa misliš, da bo jemala steklenice. 🤪    Odkupovali bi embalažo samo v trgovinah, kaj pa v gostilnah, bencinskih, avtomatih za pijačo, itd itd? Resno, vzameš piksno iz avtomata v službi pol pa s prazno piksno letaš po firmi ,jo daš v žep, ko greš na bus in pizdiš na vsakega, ki se ti približa, da ti jo ja ne bo zmečkal, ker pol je ne moreš več vrniti. Nato dol z busa v trgovino, dat v avtomat, dobit listek, it notri v trgovino stat v vrsto, da ti da blagajničarka nazaj 20 centov. Oooo jeee res fucking krasno.
    • Resno? Kdor je tak prasec, da bo vrgel plastenko, ker je ni mel kam odložit, a resno misliš, da bo za 20 centov jo cel dan trogal v roki, da bo prihrani? Edina rešitev je vedno samo ta, da omogočiš najlažji sistem vračila embalaže in to je več ustreznih smetnjakov. Kavcijski sistem pa zgolj otežuje enostavnost odlaganja embalaže v zabojnike za reciklažo. Zanimivo je to, da najbolj navijajo za ta sistem prav proizvajalci, ki dajejo na trg to embalažo. Zakaj? Zato, ker upajo, da se toliko in toliko embalaže ne bo vrnilo in bodo pobasali še teh 20 centov. Boli njih kurac za ekologijo, žene jih samo dobiček folk pa spet naseda.   Naš trenutni sistem in dokaj visoka zavest je velika prednost pred svinjuharskimi državami, da že danes dosegamo standarde o količini pobrane embalaže. Če povečamo samo še količino odlagalnih mest smo tudi na 90% pobranih plastenk in piksen. Teh je namreč zgolj 5% od vse embalaže dane na trg. In zdaj bomo iz teh 5% naredili celo znanost in stroškovno potraten sistem, ki bo naredil le to, da se bo za vzdrževanje tega pijača podražila še za 10-20 centov. To ni kavcija, ampak stroški pokrivanja avtomatov za prevzem in odvoz v ustrezne centre. Kljub temu, da bi se zmanjšala količina embalaže v zabojnikih zaradi tega pa stavim vse kar imam, da komunala ne bo znižala cene odvoza.
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.