Skoči na vsebino

Ustvari kratki URL

Jest

Priporočeno sporočilo

Tisto v koloni gre z ICE tudi lepo, samo radarski tempomat rabiš. Lahko daš nogo lepo dol z gasa. Avto se sam ustavi in potem pritisneš resume na volanu in se odpelje naprej do naslednjega ustavljanja. Brez tikanja bremz in gasa s podplati.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 3 urami je dvorjan napisal:

Medtem, ko se vi prepucavata EV da ali ne, sem jaz včeraj postavil nov dnevni osebni rekord glede razdalje, prevožene z EV. Ta je sedaj pri 978,5 km. 😃 

Tako razdaljo sem jaz že večkrat opravil, samo da nisem potreboval "krompirjevih počitnic" za to ampak je šlo v enem dnevu...

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Ker so EV vsi avtomatiki, z vsakim AT je lazje v koloni. Edino start stopa ni vec, to res ne pogresam vec :)

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 3 urami je Agerg napisal:

Tisto v koloni gre z ICE tudi lepo, samo radarski tempomat rabiš. Lahko daš nogo lepo dol z gasa. Avto se sam ustavi in potem pritisneš resume na volanu in se odpelje naprej do naslednjega ustavljanja. Brez tikanja bremz in gasa s podplati.

Tko se je men uzad pocu. Pol pa prav "sm mislu da bo avto ustavu"

• Všeč 1
  • Haha 6
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 31 minutami je Matick napisal:

Tko se je men uzad pocu. Pol pa prav "sm mislu da bo avto ustavu"

Ja no, priseben pa moraš biti, brez tega pa še ne gre. Bolj sem hotel reči, da se lahko malo manj matraš...

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

dne 1. 11. 2024 ob 15:21 je Slivka napisal:

Tako razdaljo sem jaz že večkrat opravil, samo da nisem potreboval "krompirjevih počitnic" za to ampak je šlo v enem dnevu...

Če bi ti bolj natančno bral, bi videl, da je bilo to v enem dnevu. No, skupaj z opravki nekih 14 ur total.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 7 urami je dvorjan napisal:

Če bi ti bolj natančno bral, bi videl, da je bilo to v enem dnevu. No, skupaj z opravki nekih 14 ur total.

amaterja :)

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 19 urami je dvorjan napisal:

980 km v enem dnevu. Se pravi v eno smer 490 km.

Prav.

Kolikor vem, imaš Reno. ZOE, kajne?

Kolikor vem, je pri taki vožnji, da si tekoč s prometom (in ne ovira v prometu) domet 350 km. Se pravi si se vsaj enkrat nekje ustavil za kakšnih 45 minut, da si polnil baterijo. In nazaj grede tudi. Pa recimo, da si imel povprečno hitrost 100 km/h, čeprav je to zelo visoko povprečje glede na zastoje, ki jih omenjaš...

Torej si se vozil najprej tri ure in pol, nato 45 minut stal in polnil baterijo, nato vozil še uro in pol. Torej pet ur in pol v eno smer in pet ur in pol v drugo smer. Se pravi enajst ur samo vožnje. Ja, verjamem, da je moralo biti opravkov za tri ure, da si v tem času pred povratkom sploh napolnil baterijo na 100%...

Mimo grede, Mazda 5 z dvolitrskim turbo-dizlom in polovično obremenjena (ne sedem potnikov, kot ima sedežev ampak samo štirje potniki brez prtljage) zmore tako razdaljo z enim rezervoarjem. Preverjeno, sem jaz vozil.

Glej, saj nimam nič proti, ti kar uživaj z električnim avtom. Zame pa to ni. Ker si ne predstavljam loviti dva majhna otroka 45 minut nekje po počivališču ob avtocesti...

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

EV se polni drugače kot ICE. Izjemno redko napolniš na 100%. Npr. ko greš na kako daljšo pot. In tudi takrat na poti ne polniš na 100%, ker zadnjih 20% moč in hitrost polnjenja znatno upadeta.

Jaz na potovanjih ZOE pri vožnji po avtocestah polnim do nekako 60%, torej do meje, kjer še drži polno moč polnjenja, nato pa nadaljujem. Torej bolj v režimu 5/10-60%.

Tokrat sem imel tri polnilno-prehrambno-wc-jaške postanke ob avtocestah, in sicer v dolžini 12, 20 in 19 minut. Ali je to "deal breaker", naj presodi vsak sam. Še raje pa naj vžge štoparico, ko se bo kdaj peljal na tako razdaljo - in izmeri dejanski čas postankov. Če potuješ z družino, so zagotovo daljši. Pa tudi če voziš sam, 1000 km v kosu ni niti zdravo, niti pametno. Pa sem večkrat to odpeljal.

@jures: Moj osebni vozniški rekord je 2500 km v 29 urah. Ne bi ga ponavljal.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.