Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 18 urami je dvorjan napisal:

LOL

Modelu enkrat spodleti polnjenje in potem gre vedno polnit še pred 25 %. ROTFL

In potem jamra, kako se podaljša čas potovanja.

Mimogrede, včeraj sem naredil 1024 km z EV. Večino od tega po dežju in snegu, temperature cel dan med -3 in 4C. Na polnilnice sem prišel z 8, 5 in 7 odstotki. Pa me ni bilo niti najmanj strah. Ampak, ja, nekaj so izkušnje ...

Aja, še to. VSA polnjenja, tudi tisto pred začetkom poti (7-100%), sem opravil na javnih polnilnicah v Sloveniji, Avstriji in Nemčiji. Strošek 63,5€.

Tole je sicer nekaj ceneje kot pa da bi šel z ICE vozilom. Koliko časa si pa "porabil" za 3 kratno polnjenje?

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Napisano

To je po domace vbprimerjavi z mojim hibridom 35€ ceneje. Ce pa si 3x polnil bi to v mojem biznisu pomeni 180€ izgube :)

1 ura sistemca je cca 60€ proti strankam

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Evo, izpis iz polnilnic pravi total 78 minut za polnjenje. Itak sem kombiniral eno polnjenje s prehranjevanjem, enega z WC-jem, na enem pa sem malo poklepetal z ostalimi EV mojstri in kaj koristnega izvedel.

Pa še nekaj pozabljate - tudi vi bi morali kje tankati, in cene bencina/dizla ob AC so zelo zasoljene. Še v mestih po Nemčiji je gorivo po 1,8-1,85€/liter, na avtocestah pa že krepko čez 2€/liter.

Napisano
pred 23 minutami je dvorjan napisal:

Še v mestih po Nemčiji je gorivo po 1,8-1,85€/liter, na avtocestah pa že krepko čez 2€/liter.

To ne bo držalo, klele me že nekaj časa prepričujejo, da ima Golob najdražji bencin in dizel tako, da že v Italijo hodijo tankat, ker je ceneje. Zdaj pa ti take cene privlečeš. :hudicek:

33112_1.png

Napisano
Pred eno uro je dvorjan napisal:

na enem pa sem malo poklepetal z ostalimi EV mojstri in kaj koristnega izvedel.

ja jaz tud rad z neznanci govorim na nekih neobičajnih lokacijah... moram rečt, da me ICE pri tem totalno omejuje, ker nimam časa kakšno jako debato udarit na nekem parkirišču.

Moram pa rečt, da polnjenje na javnih polnilnicah je kot bi rekel Forest Gump:" life is like a box of chocolate, you'll never know what you're going to get". In to je problem, ker te polnilnice se postavijo potem pa silno malo ali nič vzdržujejo. Če je vse OK super, kaj pa če ni? Pol pa hitro rata razumnih tistih 20% zaloge energije v bateriji, da se poišče novo polnilnico.

Meni osebno se namreč še nikoli ni zgodilo, da bi prišel na pumpo pa avta ne bi mogel napolniti. Še celo več, najdlje sem čakal, da sem prišel na vrsto, 15 minut. Čakanje po nekaj ur na prosto polnilnico pa sploh ni tako redko ob kakšni obljudeni lokaciji in še slabše bo, ko se bo število EV-jev povečalo. Infrastruktura ne sledi temu, tudi obstoječe pumpe imajo premalo placa, da bi uredile dovolj polnilnih mest za EV-je. Verjetno si nihče ne želi imeto zasedenega prostora s polnilnimi mesti na vsakem vogalu in bi radi, da se urbanost okolja s tem čim manj obremenjuje a po drugi strani bodo potrebe čedalje večje. Kako to uskladit med sabo je zanimivo vprašanje.

@dvorjan dokler vas je EV lastnikov malo tole vse nekako laufa in verjemi, da samo krat 2 povečamo število EV-jev bodo že precejšnji problemi. Da smo nekje na 30% voznega parka pa s tako infrastrukturo tega ne sfolgamo. Tako, da tudi zate je dobro, da se število EV-jev počasi povečuje, ker če bo šlo hitro boš prej mel ti problem, kot pa mi z ICE vozili.

33112_1.png

Napisano
pred 1 uro je dvorjan napisal:

Pa še nekaj pozabljate - tudi vi bi morali kje tankati, in cene bencina/dizla ob AC so zelo zasoljene. Še v mestih po Nemčiji je gorivo po 1,8-1,85€/liter, na avtocestah pa že krepko čez 2€/liter.

So tudi v Italiji.

Pa pač zaviješ dol, kjer je črpalka blizu.

Torej ruta Galipoli - Ancona, sem šel dol v Pescari, 100m in na pumpo.

Napisano

Ja, seveda. Ampak tudi zavijanje dol z avtoceste in iskanje bencinske črpalke je potratno z vidika časa. Ker nikjer ni samo 100 metrov, razen če imamo različne metre ...

Se pa čisto strinjam z @Boss, infrastruktura polnilnic se mora še precej izboljšati, da bo kos bolj masivnemu prehodu na EV-je. Ampak glede na to, da sem potoval v soboto, pa nikjer ni bilo niti 50 % zasedenosti, vendarle ni tako hudo ...

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Povprasevanje po stromu je sedaj na visku, strom gre lahko samo gor, nikamor drugam. S tole AI tekmo je noro. Ker ni placa postavljamo v nemciji 32 ladijskih kontejnerjev povezanih med sabo, vsak 20 vodno hlajenih rackov....   Mi se ne zavedamo kaj je potrebno da ti na komot en bot pove kaj se je zgodilo na dolocen dan v zgodovini, ceprav je vse na netu in v knjigah.
    • https://www.caszazemljo.si/trajnostno/nekoc-najvecji-solarni-projekt-danes-pred-crno-prihodnostjo.html   Tezko kdorkoli naredi kakrsnokoli racunico za povrnitev stroskov, ker je vedno tako da je obdobje 5-6 let tisto po katerem nova tehnologija enostavno povozi staro. Mintud superkompjutre menjamo na 5 -6 let, ga ni denarja za vzdrzevanje in napajanje ki bi se primerjal z zamenjavo z novim in novo generacijo čipov. Enostavno ni.   Enako je v veliko cenejsem Maroku, tretja najvecja soncna elektrarna ourzazate propada, in to nekje kjer so stroski 5x cenejsi in sonca 2x vec....kmalu se bo bolj splacalo da rata turisticna atrakcija, ze zdaj si lomis vrat z motorja, ker je pa osupljiva Nekaj vecjih danasnjih panelov danes proizvede enako za drobiz proti celi starejsi elektrarni   Google Maps MAPS.APP.GOO.GL  
    • Ja, seveda. Ampak tudi zavijanje dol z avtoceste in iskanje bencinske črpalke je potratno z vidika časa. Ker nikjer ni samo 100 metrov, razen če imamo različne metre ...   Se pa čisto strinjam z @Boss, infrastruktura polnilnic se mora še precej izboljšati, da bo kos bolj masivnemu prehodu na EV-je. Ampak glede na to, da sem potoval v soboto, pa nikjer ni bilo niti 50 % zasedenosti, vendarle ni tako hudo ...
    • Dobr, da priznaš.... 🫣😉
    • No sej, bo prihodnost pokazala, kdo od naju je vodko pil.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.