Prijavi
-
Zadnja sporočila
-
Od sportman333 · Napisano
začasno velja samo za določeno obdobje (mislim da je bilo včasih 1 leto), kot mislim da večina dela najemno pogodbo za 11.mesecev, da potem ni treba nekaj prijavljati glede davkov (sem že pozabil), tako da.....v vsakem primeru moraš imeti nove dokumente tudi če imaš začasno prebivališče in seveda s tem stroške. Ne vem če je začasno/stalno prebivališče karkoli vezano na pogodbo, in s tem potencialno izselitev/deložacijo.....to pač definiraš ustrezno v pogodbi (ponovo -> beri začetek, kjer je dobro da ti to sestavi pravnik/odvetnik). -
Od sportman333 · Napisano
Na zadnje sem si na HBO MAX ogledal serijo Blackout, ki deloma tudi odraža "trenutno krizo" na področju elektike/distribucije, itd....zanimiv koncept in verjento ne daleč od morebitne realnosti, če bi se kaj takega res zgodilo, se človek zamisli, koliko in kako smo odvisni od tega energenta..... -
A ni za to šraufencigr v avtu pa tisti pokrovček pri šaltheblu? Kakor sem jaz razumel navodila, daš v tisto luknjo šraufencigr ali nekaj podobnega in potem gre menjalnik lahko v N. Je že kdo preizkusil v praksi?
-