Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Padec prodaje Teslov v Nemčiji je prejšnji mesec na letni ravni znašal kar 59%.?zmeden? 

Stvar mi nikakor ne gre v račun, pa saj Nemci pa znajo dobr sieghailat.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Napisano
pred 17 urami je dvorjan napisal:

Evo, aktualna Ionity cena za Francijo, da se ne prepucavamo:

null

image.png

Dvorjan,

ker očitno imaš kar nekaj izkušenj s polnjenjem te prosim za info, kje v SLO je najceneje polniti  (razen doma)? Pred časom sem gledal in obupal, ker kljub temu da mi ICE porabi več kot 8L ni bilo ugodnejšega ekvivalenta na javnih polnilnicah (pa mi EV mode trosi skoraj 30kWh). Če je že kje bilo cenovno blizu strošku bencinarja, pa ti useka čez še mesečna naročnina...

Hitrost polnjenja sploh ni pomembna, ker mi je že 11kW top much, res me zanima, kje???

Napisano
Pred eno uro je MPero napisal:

Dvorjan,

ker očitno imaš kar nekaj izkušenj s polnjenjem te prosim za info, kje v SLO je najceneje polniti  (razen doma)? Pred časom sem gledal in obupal, ker kljub temu da mi ICE porabi več kot 8L ni bilo ugodnejšega ekvivalenta na javnih polnilnicah (pa mi EV mode trosi skoraj 30kWh). Če je že kje bilo cenovno blizu strošku bencinarja, pa ti useka čez še mesečna naročnina...

Hitrost polnjenja sploh ni pomembna, ker mi je že 11kW top much, res me zanima, kje???

Ker si iz Ljubljane, imaš več opcij, na kratko pa za AC-polnilnice tole:

1) Gremo na elektriko - AC-polnilnice, ki podpirajo EKO način - večinoma polni s polno hitrostjo - 0,22€/kWh - seznam imaš tu:

https://www.gremonaelektriko.si/Portals/1/Seznam polnilnic z EKO polnjenjem.pdf

2) Bauhaus LJ (isto GNE) - 0,19€/kWh (AC) + 0,50€ štartnina

3) Petrol z naročnino - izračunaj, če se ti kateri paket pokrije, cene glede na količino pridejo do 0,30€/kWh + tu lahko koristiš tudi hitre DC-polnilnice

WWW.PETROL.SI

Ker želimo kar se da olajšati poti vsem voznikom električnih avtomobilov. Izberite uporabniški paket polnjenja, ki je najbolj...

Za tiste, ki potrebujejo hitro polnjenje DC, pa sta zaenkrat najbolj zanesljivi opciji Ionity in Tesla z mesečno naročnino: Ionity 0,39€, Tesla 0,40-0,43€. Pri čemer je plus, da s tema dvema lahko polniš tudi po Evropi.

Ni tak bav-bav, ane?

Sicer pa predlagam, da še kdo z izkušnjami napiše kaj iz svojega lokalnega okolja ... Če pridemo na izlet. 😃

Gorenjci recimo imajo N-GEN Žirovnica s ceno 0,15€/kWh (AC).

Napisano
pred 23 urami je etcho napisal:

Električna petka na steroidih.

No, nekaj takega pa si zasluži opis "na steroidih". 🙂

image.png

Napisano
pred 20 minutami je etcho napisal:

No, nekaj takega pa si zasluži opis "na steroidih". 🙂

image.png

še vedno bi veliko raje videl tako z bencinskim motorjem in da bi imela 250 ali 300km in bi bila super hot hatch ne pa tole elektro jajca....sem se vozil z zdaj zadnji volvotom xc30 al kaj je že, dual motor ki ima nekih 480 ali koliko konjev in pospešek 3,5s do 100, ampak to je žalost od avta in vožnje, nobenega fillinga in občutka, sploh ni užitka da bi vozil tak zelo hiter in zmogljiv e-avto....(da se razumemo pospeški in vse je brutalno, ampak občutek v vožnji je pa porazen :))

Napisano (urejeno)

Kot prvo: kaj pomeni tisti napis "RS TURBO"? A da ima debelejši kabel za polnjenje? Ima "turbo" hlajenje baterije?

Kot drugo: če je EV, zakaj ima zadaj "izpuh" kot Đuro-Đakovička?

Popravljeno od Slivka
Napisano

Totalne bedarije, če se mene vprašaš...

N7rRRL1.jpg

Napisano (urejeno)
pred 52 minutami je sportman333 napisal:

ampak občutek v vožnji je pa porazen :)

Ker je manko zvoka, ni menjalnika, ali kaj drugega?

pred 39 minutami je Slivka napisal:

Kot prvo: kaj pomeni tisti napis "RS TURBO"? A da ima debelejši kabel za polnjenje? Ima "turbo" hlajenje baterije?

Podobno je za vprašat na Porscheju, zakaj imajo Taycan Turbo S.

Popravljeno od etcho
Napisano
pred 34 minutami je etcho napisal:

Ker je manko zvoka, ni menjalnika, ali kaj drugega?

meni osebno predvsem ker ni bilo nobenega zvoka, nobenega občutka glede same hitrosti......(občutek je bil kot da bi bil v eni kapsuli, ki z nenadzorovano hitrostjo potuje levo, desno....)

• Všeč 2
  • Haha 2
Napisano
pred 6 urami je Agerg napisal:

Sem firbčen kaj bo zdaj s 75% teh polnilnic, ko je šel Etrel v likvidacijo.

Zaenkrat nič, verjetno bo to prevzel kak drugi ponudnik. Saj ni, da bodo jutri vse crknile. Ni pa dober občutek.

Napisano

Pa glih zdaj... V ponedeljek bom ob službeno Škodo in dobim EV Hyundai Kono. Mene kr zmrazi kako bo zgledalo, če bo potrebna hitra intervencija v Murski Soboti al pa Lendavi. Baterije ima samo 68kWh. Tole bo ob AC vožnji naredilo največ 300km, pozim pa bo verjetno že 200 uspeh.

Če ne bo šlo bomo pa RentaCar jemali ni druge. :whatever:

33112_1.png

Napisano
pred 1 uro je Boss napisal:

Pa glih zdaj... V ponedeljek bom ob službeno Škodo in dobim EV Hyundai Kono. Mene kr zmrazi kako bo zgledalo, če bo potrebna hitra intervencija v Murski Soboti al pa Lendavi. Baterije ima samo 68kWh. Tole bo ob AC vožnji naredilo največ 300km, pozim pa bo verjetno že 200 uspeh.

Če ne bo šlo bomo pa RentaCar jemali ni druge. :whatever:

Pride Žonta po tebe... 😆

• Haha 3
  • Začuden 1
Napisano
pred 2 urama je Shrek napisal:

Pride Žonta po tebe... 😆

Že tko mi je bad pol me pa še takole strašiš... ni lepo od tebe.

33112_1.png

Napisano
pred 4 urami je Bini napisal:

400km boš naredil.... 👍

OK, Bini mal resnosti prosim no. Jaz avto ne rabim za vozit se po nekih regionalnih vukojebcih, ampak mora biti hitro prevozno sredstvo seveda v okviru hitrostnih omejitev. Če tega ne bi rabil grem lahko tud na vlak.

Pri 130km/h, ga ni EV-ja za splošno uporabo, ki bi kuril manj kot 20kWh/100km. Pri 68kWh (bruto) bateriji pa ne heroja, ki bi naredil več kot 300km, pozimi pa še bistveno manj. 

Če pa misliš, da sem poln BS-ja si pa poglej tele informacije, ki so na osnovi dejasnkih mejenj in ne nekih testnih nakladanj v idealnih razmerah.

EV-DATABASE.ORG

All details and specs of the Hyundai Kona Electric 65 kWh (2023). Compare price, lease, real-world range and consumption of every...

Najboljši scenarij ob najbolj primerni temperaturi brez vklopljene klime pri 110km/h!?!?! s porabo celotne baterije brez rezerve in da te pol Žonta pobere je 355km, pozimi 275km. Pri 130km/h in rezervi vsaj 10% (da te ne raznese od nervoze a boš našl polnilnico in da bo delovala) so taki dometi samo mokre sanje in velja tisto kar sem zgoraj napisal.

33112_1.png

Napisano (urejeno)

In kaj je firma vzela za en 'paket' ali narocnine za polnjenje?

Ti si odvisen od AC in hitrega polnjenja. Ce nimas narocnine je na petrolu tud 4€ kWh

Po moje mate XL?

125€ na mesec za 25.000km letno?

Kar je 2000km mesecno.....

WWW.PETROL.SI

Ker želimo kar se da olajšati poti vsem voznikom električnih avtomobilov...

glih pri 20kW

Kaj pa pred NLB a bo kaka pipca? No tvoja izkusnja me pa zanima ker si terenc odvisen od časa

Vaya con Dios

Popravljeno od jures

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano
pred 11 minutami je jures napisal:

Ce nimas narocnine je na petrolu tud 4€ kWh

Tole pa močno pretiravaš … 0,77€ je najdražja tarifa…

image.png

WWW.PETROL.SI

Oglejte si cenik polnjenja na javnih električnih polnilnicah znotraj Petrolove infrastrukture ali polnilni infrastrukturi drugih upravljavcev.

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

@Boss saj razumem, da te je sedaj strah, ampak ti povem, da boš spoznal, da ni tak bav-bav.

Predlagam, da naštudiraš, kje imaš največ poti in če ti bolj ustreza postavitev Tesla ali Ionity polnilnic. In potem boš pač ciljal na to, da pri okoli 10 % baterije prideš na polnilnico in čez 10-15 minut odpelješ s cca. 50-60 %. Ali pa se boš pri vsaki stranki pozanimal, če lahko polniš EV pri njih - v eni uri pretoči 11 kWh, kar te lahko odreši postanka na polnilnici, če te je te tako zelo strah.

Sicer pa imajo Hyundai ene bolj nizkih porab. Glede na to, da ima avto toplotno črpalko, tudi pozimi ne bo krize, sploh zato ker večino energije popapca na začetku, da ogreje kabino, bistveno manj pa je pozneje porabi za vzdrževanje. In ker bo "žgal" po avtocesti, bo še topla baterija grela kabino.

Pa dobrodošel. Mogoče se pa kdaj srečava na kakšni polnilnici, čeprav je to statistično precej malo verjetno. 😃

Napisano (urejeno)
pred 25 minutami je Jest napisal:

Tole pa močno pretiravaš … 0,77€ je najdražja tarifa…

image.png

WWW.PETROL.SI

Oglejte si cenik polnjenja na javnih električnih polnilnicah znotraj Petrolove infrastrukture ali polnilni infrastrukturi drugih upravljavcev.

Ja z narocnino jest, poglej priloznostno polnjenje, sorry 40/32€ x 2 pri porabi 20.....mea culpa

Popravljeno od jures

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Cenik paketov je tukaj >> 

WWW.PETROL.SI

Ker želimo kar se da olajšati poti vsem voznikom električnih avtomobilov. Izberite uporabniški paket polnjenja, ki je najbolj prilagojen vašim potrebam in potovalnim navadam.

lp

Thomas

image.png

Napisano
pred 3 minutami je Jest napisal:

Cenik paketov je tukaj >> 

WWW.PETROL.SI

Ker želimo kar se da olajšati poti vsem voznikom električnih avtomobilov. Izberite uporabniški paket polnjenja, ki je najbolj prilagojen vašim potrebam in potovalnim navadam.

Saj ravno to ga sprasujem

Napisano

Mene je zmotila samo tvoja navedba glede 4€/kWh … kar je res močno pretiravanje ;) … Tudi tista o, kar si kasneje navedel, je če plačuješ pri blagajni … Lahko pa plačaš direktno na terminalu s Petrolovo kartico (Mogoče sedaj že tudi s kakšno drugo) … i takrat je najvišja tarifa 0,77€/kWh … kar je precej manj kot 4€ ;) … Pa ne sedaj še napisat, da po preteku 40 minut obračunavajo še 0,15€ na minuto… ker vecinoma na hitrih in ultrahitrih polnilnicah nikoli ne polniš več kot 40 minut ;) 

lp

Thomas

image.png

Napisano

Ne to sem narobe racunal res na hitro, ker dejansko sem mislil 40kw je 32€, pri porabi 20 pomeni celo 16€ na 100km, kar too much ce prav racunam, zato me zanima kako je firma zastavla. Nenazadnje firma placa ampak uporabnik pa verjetno sledi temu kjer je narocnina

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.